Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » Waterfilters/Purifiers

Ervaringen van gebruikers: waterfilters

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten waterfilters. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Care Plus FilterPen (€ 19,95)

De Filtrix FilterPen van CarePlus is een ideaal waterfiltertje voor korte hiking trips in de alpen. Lichtgewicht (30 gram!)t.o.v. andere conventionele filters. Gaat waarschijnlijk wel 100 liter mee bij gebruik met bergwater (€0.20/liter is goedkoper dan flessenwater). Heb er zelf zo'n drie weken gebruik van gemaakt in de pyrenëen, geen probleem. Het membraanfilter haalt alle bacteriën uit het water. Better safe then sorry is mijn motto dan ook. Zeker voor 20 euro.
(Jan Hoogtsra / 19-02-2004)


First need deluxe ( in feb. 2000 uitgekomen) (€ 99,83)

Multi functioneel omdat het alle soorten verontreinigen eruit filtert.Weegt 425 gram. Past op sigg drinkfles. Zeer handig in gebruik en gemakelijk te onderhouden. (Heb hem in N-zealand gekocht waardoor de prijs kan afwijken)
(Jan van de Water / 01-12-2000)


Katadyn Hiker (€ 79,95)

Mooie kleine filter werkt prima ongeveer liter water per minuut.
(Chris Derksen / 13-06-2005)


Katadyn Combi (€ 179,00)

De filter is heel stevig en het keramisch element gaat 50.000l mee, de actievekool een 200l. Het pompen gaat heel gemakkelijk. Je kan kiezen of je de actievekool filter wilt gebruiken of niet. Met actievekool haalde ik een 0.55l per minuut, zonder 0.8l per minuut. De filter is heel gemakkelijk te demonteren. Voor mij is dit een superfilter.
(Jan De Ceuster / 02-01-2003)


Katadyn Combi (€ 209,00)

Dit waterfilter is me door Hiking-site.nl aangeboden tijdens mijn tocht voor SMILESFORMOLDOVA. Een tocht van 4000Km per kayak door Europa. Hij beviel zeer goed, nadat we eerst een exemplaar hadden gekregen waar het water niet door heen kon (geen idee waar het aan lag) was de volgende perfect. Soms zwaar pompen maar dan kwam door het vieze water. Niks dan lof over een simpel maar zeer effectief stuk gereedschap.
(Jörgen / 09-02-2009)


Katadyn Hiker (€ 79,95)

Na wat water te hebben gefilterd uit een kleine ovenstroom van een luxemburgs beekje na ~30 uur diarree en hevig braken, geen buikpijn of kramp. Na 2/3 dagen weer voorbij. Waarschijnlijk besmetting met Noro-type virus. Dit apparaat combineren met MIOX of steripen dus...
(Jan Verhulst / 25-07-2007)


Katadyn Hiker (€ 79,50)

We hebben de Katadyn aangeschaft nadat we een keer zonder drinkwater zijn komen te zitten in de Spaanse Pyreneeën. Dat overkomt ons nu niet meer en een bijkomend voordeel is dat we minder water mee hoeven te nemen: als het op is tappen we gewoon uit de dichtsbijzijnde beek/rivier. Het filter werkt eenvoudig, is gemakkelijk in gebruik en stevig. Het geilterde water is erg lekker.
(Emmanuel Oliveiro / 28-07-2006)


Katadyn Hiker (€ 79,00)

Een zeer compacte filter. Goeie prijs-kwaliteitsverhouding. het filterhuis is erg stevig en duurzaam en heeft al het nodige misbruik doorstaan. maakt gebruik van een koolstof element omdat deze niet alle virussen eruit kan halen probeer ik zoveel mogelijk stromend water te gebruiken uit de buurt van vee. ik neem voor de zekerheid ook altijd waterzuiveringsdruppeltjes mee maar deze smaken gruwelijk!
(Tim van Brandenburg / 09-06-2009)


Katadyn Katadyn Hiker (€ 85,00)

Voor mij, echt de koop van het jaar.. de avond voor vertrek naar Nepal nog ff gekocht. Klein, licht, handzaam en ongeveer 5 liter in net zoveel minuten.
(Bas / 24-05-2004)


Katadyn Mini Ceramic (€ 113,45)

Goede prijs/kwaliteit verhouding. Uitstekend smaak van gefiltreerd water. Nadeel: Gaat snel muf ruiken wanneer nat opgeborgen. Bijgeleverd 'schuur-elementje' voldoet matig. Beter Waterproof schuurpapier meenemen met kleine korrel.
(V.Snijder / 06-07-2001)


Katadyn Pocketfilter (€ 306,30)

Handig in gebruik en onderhoud. Gewoon een degelijke en betrouwbare filter die ZEER lang meegaat.
(Raymond Koome / 01-12-2000)


Katadyn Siphon (€ 60,00)

Het voordeel van deze filter is vooral de prijs. Hij heeft geen pompje, maar werk dmv. de zwaartekracht. Voor mensen met een laag budget zeker aan te raden, maar het duurt een tijdje voor dat je je water hebt. (gemiddeld 2,5 liter per uur.)
(Cathelijne / 27-01-2004)


MSR mini waterworks (€ 80,00)

Degelijk waterfilter, kan tegen een stootje! Fijne pomphendel, makkelijk schoon te maken ter plekke! Ideaal
(petra / 01-11-2002)


MSR Miniworks (€ 70,00)

Gekocht in USA (stuk goedkoper) Voldoet uitstekend.
(remco / 11-05-2002)


MSR Miniworks (€ 70,00)

Ik heb de filter maanden gebruikt in India, Nepal, Thailand en Indonesië zonder ook maar 1 keer ziek te worden. Ook nu, twee jaar later functioneert hij nog als nieuw!
(Peter / 11-09-2002)


MSR Miniworks (€ 70,00)

Slecht, 1 seizoen = 4 keer gebruikt. Het volgende seizoen bleek de afsluiter niet goed te sluiten, rubberen mondje is open opgedroogt. oude systeem met balletje is veel beter. Kwamen er achter bij begin 5 daagse tocht. Nu dus achter nieuwe afsluiter aan. MSR SweetWater Microfilter is lichter, filter is fijner, pompen gaat sneller en lichter, kortom veel beter.
(Jelle Jonker / 04-12-2007)


MSR Miniworks (€ 99,00)

Prima waterfilter voor 1 tot 2 personen, voor redelijke prijs. Moet op waterzak van MSR worden geschroefd. Filter weegt ca. 450 gram. Moet na ca. 5 keer waterzak van 2 liter vullen, opgeschuurd worden anders neemt de weerstand te veel toe.
(Dirk Treffers / 26-02-2006)


MSR MIOX (€ 125,00)

Super, niet meer pompen. snel en lekker drinkwater en betrouwbaar. zeker zijn geld waard!
(M.Koopman / 01-04-2004)


MSR Miox (€ 124,95)

In de afgelopen vakantie uitgebreid gebruik gemaakt van de Miox van MSR. We hebben veel gewandeld in de pyreneën (ook meerdaagse tochten). Daar is overal oppervlaktewater beschikbaar, maar de kwaliteit is onzeker vanwege het vele wild en de vele schapen en geiten. Vroeger sleepten we 2 liter water per persoon (4 in totaal) per dag mee. Vaders droeg uiteraard het meest (hier was de emancipatie nog niet toegeslagen) Dat betekent dus 8 kilo water per dag! De Miox van MSR is een klein licht en zeer handig aparaatje. Het werkte perfect. Nu nog maa 2,5 liter water per keer meegenomen en de voorraad aangevuld uit de bergbeken. Een halfuurtje wachten en drinken zoveel als je wilt. Niemand heeft buikloop of iets anders opgelopen, dus het ding doet wat het beloofd. Een klein nadeel is dat een heel lichte chloor smaak achterblijft (veel minder dan in het meeste Franse leiding water, maar toch... Wij Nederlanders zijn ook zo verwend met ons perfecte leiding water). Amerikanen zouden het zonder die smaak niet eens durven drinken. Oplossing... per liter een klein beetje isostar toevoegen voor de smaak en dat leed is ook weer geleden. Wij (voor al ik dus) zijn zeer te vreden over dit buitensport snufje van nog geen 150 gram.
(Henk Post / 13-08-2004)


MSR waterworks 2 (€ 190,59)

Degelijk materiaal typisch Msr, heel goede filter (0,2 micron) die heel wat kan filteren en die heel degelijk en sterk is en volledig uit elkaar te halen en te repareren mits reparatiesetje. Pomt heel makkelijk en vlug in vgl met andere filters.
(Desander Bjorn / 19-07-2001)


MSR waterworks II (€ 210,00)

Prima filter. Makkelijk te reinigen. En in 7 maanden reizen in Azie en Latijns Amerika niet ziek geworden van het water. Het water smaakte ook prima. Door het koolstof element een stuk beter dan het zelfde water gekookt!
(SJB / 17-04-2002)


Filterpen (€ 20,00)

"Rietje". Gekocht als goedkopere en lichtere oplossing voor trekking in Borneo, doch na de 4de dag enkel nog nuttig voor hulk-types met stalen wangen. Veel te snel verstopt (bij drinken uit de rivier). Grootste nadeel: gezuiverd water direct in de mond, dus geen voorraad. Mijns inziens enkel goed voor dagtochten of filteren van onzuiver kraanwater...
(xavier vansteelandt / 11-08-2003)


Sawyer Mini (€ 20,00)

Ik heb dit filter gebruikt tijdens mijn Long Trail hike in Vermont, VS. Een van de lichtste en goedkoopste filters op de markt. Heeft erg goed dienst gedaan. Met een beetje creativiteit ook tot een zwaartekracht systeem om te bouwen. Sawyer mini en sawyer squeeze zijn de filters die ik het meest ben tegengekomen onder Appalachian trail en Long Trail hikers. Een echte aanrader!
(Marjolein Admiraal / 13-08-2016)


Sawyer Point One 3-Way Inline Water Filter (€ 45,00)

Naar mijn weten de goedkoopste waterfilter die ook nog effectief te noemen is. Filtreert tot op 0.1 micron, lichtgewicht en heeft een goede doorstroom. Ik heb hem op m'n camelbak gemonteerd door de slang door te snijden, de bijgeleverde opzetstukjes erop te monteren en de filter ertussen te klikken. Eventueel kun je de filter dan ook nog ertussenuit halen.
(Muppet / 01-09-2011)


Sigg First Need Waterfilter (€ 79,00)

Fijne waterfilter, past op de Nalgene Bottle, Sigg waterfles en dmv slangetje op de waterzak; erg praktisch. Compact en filtert bacteriën, virussen, protozoa, en chemische troep. Nadeel; hij filtert slechts 400 liter, en de filter zelf is 69 euro.
(Cathelijne Vossen / 02-09-2004)


SteriPen Classic (€ 99,95)

Heb dit apparaat gekocht voor meerdaagse tochten in de Eifel. Werkt met Lithium batterijen haast oneindig lang en is dan ook niet te zwaar. Het is aan te raden om de Steripen samen met het pre-filter (en een Nalgene waterfles) te gebruiken. Het zuiveren gaat héél snel en gemakkelijk. Het is best spannend om te vertrouwen op deze "Wonderlamp", maar ik heb in 2,5 jaar geen enkele negatieve ervaring gehad. Ook niet met het functioneren van het apparaat.
(Joost Verest / 13-01-2011)


SteriPen classic + fles (€ 89,00)

De SteriPen is een geweldige uitvinding.In het begin had ik mijn twijfels over de juiste werking van de UV straling.Blijkbaar werkt het want ziek wordt ik er niet van. De bijbehorende speciale fles is te groot voor als ik op fietsvakantie ga, ook het groffilter gebruik ik niet.De pen zelf is echter handig in het gebruik, klein en licht in gewicht.Degelijk gemaakt.Het zou bijvoorbeeld wel al handig zijn als je je SteriPen middels een adapter op je bidon zou kunnen aansluiten. Voor de rest niets dan lof over deze "magische" wonderpen.
(Herman Wijenberg / 26-08-2014)


Sweetwater Guardian (€ 90,30)

Pompt zeer gemakkelijk. Zeer complete zuivering. Verstopt echter snel, maar is eenvoudig te reinigen. Mechanisch vrij zwak. Dus niet onbeschermd in rugzak proppen. De mijne past precies in een Triangia etensblik.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Reacties op deze pagina: