Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » (Thermos)flessen/Waterzakken

Ervaringen van gebruikers: flessen en/of waterzakken

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten flessen en/of waterzakken. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Toon alleen:

Sorteer op:

CamelBak 3 liter Omega Reservoir (€ 50,00)

Half jaar in gebruik, superhandige opslag/drinkzak. Grote schroefsluiting is kinderlijk simpel, makkelijk voor riviertjes en onder de gewone kraan. Het handvat bij de vulopening maakt volledig vullen zonder koude vingers mogelijk. Schroefdop is ook in het donker met bevroren vingers goed te sluiten. Enige minpuntjes: langwerpige vorm maakt drogen moeilijker, drinkslang mag wat langer.
(Harry Eshuis / 07-11-2006)


CamelBak bottle (€ 17,95)

ik neem hem altijd mee in mijn tas,'t nadeel is dat hij als je hem liggend in de tas meeneemt,dat het drinktuitje open kan gaan staan en dus water gaat lekken. voorderest erg handig.
(Debbie Elve / 10-04-2007)


CamelBak bottle 0.75ltr (€ 16,00)

geweldig. met de scouting gaat hij altijd mee. kan tegen een stootje en lekken is bij mij nog niet voor gekomen. schoonmaken met een gebitbruistablet en hij is weer klaar voor bebruik
(Evelien / 16-01-2008)


CamelBak Camelback Classic Black (€ 45,00)

Eenvoudige Camelback met weinig franje. Waterslag is niet geissoleerd. In warme omstandigheden wordt het water in de slang snel warm. Borstriempje eenvoudig te verwijderen en dus ook eenvoudig te verliezen. reserveonderdelen van Camelback (zoals mondstuk) zijn erg prijzig en staan niet in verhouding met camelback zelf.
(Roberto / 15-11-2005)


CamelBak Cloud Walker (€ 49,00)

Twee liter waterzak met rugzask. Heb hem gebruikt bij het kanoen. Zit lekker. Heeft geen smaak. Hij is erg gemakkelijk schoon te maken door de grote opening. Aanrader.
(Coenraad / 08-01-2004)


CamelBak Hydrobak 1,5l. (€ 35,85)

Je kan nooit teveel drinken, en de Camelbak heeft hierom een aantal voordelen: zak niet kapot te krijgen, mondstuk drinkt gemakkelijk, altijd koel water en effectief watergebruik
(Hielke Huijbers / 01-12-2000)


CamelBak Lobo (€ 80,00)

Ik gebruik de Lobo op de fiets. Draagt handig, maar echt ergerniswekkend is dat door de grote schroefdop en de vorm ervan er onvermijdelijk lucht in de zak zit die je er nooit volledig uit kan krijgen. Dus je zit op de fiets steeds met zo'n geklots achter je nek. Afschuwelijk. Er had makkelijk een luchtventiel ingebouwd kunnen worden. NB: dit geldt voor alle Camelbaks, niet alleen de Lobo.
(Frank Hoppener / 26-05-2011)


Camelbak schoonmaakset (€ 13,95)

Zocht een goed systeem om de groene beestjes (schimmels) uit m'n platypus-drinkzak te verwijderen; camelbak borstels passen precies! Alles is nu weer doorzichtig.
(O. Keijzers / 06-01-2003)


CamelBak stoaway (€ 49,50)

Hopeloos, totaal ongeschikt om aan je rugzak te hangen wanneer het (heel licht) vriest. Dan bevriest het slangetje ondanks de isolatie (die niet ver genoeg doorloopt), bij het punt waar het slangetje aan de waterzak vast zit bevriest de boel ook, de dop vriest heel snel vast en zie die dan maar eens los te krijgen. En dat alles al bij een paar graden vorst. Een afrader om met winterkamperen mee te nemen. Zomers is geen probleem, maar dan zijn er wel veel goedkopere alternatieven.
(Gert-Hans Peper / 05-01-2004)


Coleman (€ 38,57)

Is van rvs en functioneert niet. Na eerst voorverwarmen word de buitenkant binnen een minuut al warm. Na van de fabrikant plusminus drie keer een nieuwe gehad te hebben ben ik ermeee gestopt.
(harm kuipers / 04-04-2001)


Decathlon Waterzak 2L (€ 12,99)

Stuk goedkoper dan een echte Camelbak. Zit standaard in het zgn. Rockrider rugzakje, maar is ook los te koop. Goed te vullen, lekt in principe niet. Ben er alleen nog niet achter hoe ik de zak en met name de slang moet reinigen. Heb het eerste exemplaar inmiddels moeten vervangen vanwege een schimmelcultuurtje dat onderin de slang was genesteld (resultaat: flinke diarree)...
(Metha / 05-04-2006)


Deuter 1.5l waterzak met slangetje (€ 12,00)

Lekt op de dop als door warmte of een bandje iets meer druk op de waterzak komt te staan. Het afsluitbaar mondstukje om te drinken werkt niet echt praktisch.
(Martijn / 26-08-2003)


Deuter 2L waterzak (€ 30,00)

Prima, nadat de hond de oude zak heeft aangepakt met zijn tandjes :-( de volgende generatie van deze zak gekocht. Slang is afkoppelbaar van de zak waardoor je de slang niet meer uit je rugzak hoeft te frummelen. Ander drinkt tuitje wat goed afsluit. En de grote vulopening die schoonmaken makkelijk maakt is gebleven. Top product!
(Perry / 03-05-2012)


Deuter Waterzak (€ 25,00)

Deuter koopt zijn waterzakken in bij Source-vagabond. Ik heb de 2l variant. Vierdaagse mee gelopen en een hike-vakantie met alle weersomstadigheden. Systeem werkt erg goed. Makkelijk schoon te houden via de grote vul opening. Gebruik vaak steradent tabletten hiervoor. Werkt perfekt. Kijk wel uit als het vriest het water in de slang beviest makkelijk. Er schijnt hier tegen isolatie materiaal te zijn. Oja als je rugzak erg vol zit dan wil er door de druk wel eens water uit het mondstukje komen.
(Perry / 01-11-2005)


Gelert Waterzak 10 liter (€ 5,00)

Gekocht in de legerstock voor 5 euro. Compact, voorzien van 2 handvaten zodat je de zak op verschillende kan dragen / ophangen. Voordeel: goedkoop, licht en compact. Nadelen: de opening van het kraantje is zooo klein dat het water letterlijk naar buiten druppelt. Zelfs een klein waterstraaltje komt er niet uit. Als je echt veel nodig hebt moet je echt kraan er uit halen om voldoende water te krijgen. 2e nadeel: de vuldop is tegelijk het kraantje en zit maar heel losjes in de opening. Het lekt niet, maar echt vetrouwen doe ik het niet.
(Dino / 27-06-2005)


Klean Kanteen drinkflessen (€ 29,95)

Ik dacht: laat ik eens een duurzame drinkfles kopen... en nu heb ik dus een roestvrijstalen "wide" drinkfles (1200ml) van Klean Kanteen. Een hele fijne no-nonsense drinkfles, makkelijk schoon te maken en hij drinkt prima. Voor mensen die van duurzaamheid en goede kwaliteit houden: een topper. Hij is wel wat zwaarder dan een aluminium variant...
(Marc / 18-04-2011)


Klean Kanteen Wide vacuum insulated 0,4l (€ 29,95)

Mooie fles, alleen al door de look en feel een hebbeding. Als je hem vult met heel hete vloeistof moet je hem na een minuutje extra aandraaien, anders lekt hij. Dan is hij ook goed dicht. Na drie uur is mijn thee op drinktemperatuur (van 93 graden bij inschenken in een voorverwarmde fles naar 52, bij buitentemperatuur ruim boven nul, ik heb het gemeten) hij isoleert dus niet geweldig. Voor mijn doel is het precies goed, maar verwacht dan geen loeihete drank meer. Daarnaast geeft de siliconen afdichtring een onaangename geur af. Die is wel sterk verminderd door wassen in bicarbonaat met azijn, maar duidelijk aanwezig.
(Jeanne / 12-06-2016)


MacPac Watercarrier (€ 45,38)

Gekocht in Australie (AU$69) en gebruikt tijdens 7-daagse expeditie in Kakadu National park. Dmv. Straps aan daypack bevestigd en de drinkslang aan schouderband gehangen. Ideaal voor de broodnodige hoeveelheid water (min 12 l. per/dag !!)
(Jac Kloots / 01-12-2000)


MSR Dromedary 6 liter (€ 26,77)

Een zwarte waterzak met 6 liter inhoud. Genoeg om een hele dag mee te doen. lekker licht als hij leeg is. Soms gaat de schroefdop wat lastig open.
(Noël Verhoeven / 01-12-2000)


MSR Waterzak 6 liter (€ 38,00)

Inderdaad, licht en klien opvouwbaar alss leeg. Maar hoe transporteer je dat ding op de fiets? Er zit maar 1 (!) ophangpunt aan. Niets van andere bevestigingen. Ik gebruikte hem in Cambodja op heel eenzame stukken (Cardamom Mountains) en heb hem in een doos moeten stoppen en die met spanbanden moeten vastsjorren op de bagagedrager. Is over dit product wel nagedacht? Zodra het kon, heb ik het ding weggegeven.
(Frank Hoppener / 26-05-2011)


MSR waterzak 6 ltr (€ 38,00)

Bespottelijk duur maar wel topkwaliteit! Water blijft koel en fris, makkelijk op te hangen en leeg ook makkelijk meenemen. Kon lichter. Vervelend is de afwijkende schroefdraad op de binnendop waar een te klein tuitje op zit, niet vervangbaar door iets and
(Rob Heckemann / 04-03-2002)


Nalgene fles (€ 10,00)

Zeer handige fles, door de grote opening is hij zeer geschikt om dingen te mixen. De maatverdeling is daarbij ook erg handig.
(Paul / 18-07-2004)


Nalgene halve liters (€ 6,81)

de sterkste fles die er bestaat, geen kans op lekken of deuken. bestand tegen koude (in diepvries om het smeltwater te drinken)en tegen kokend water voor couscous in klaar te maken.
(Jan Truyens / 01-12-2000)


Nalgene Wide-Mouth Cantene - 96 oz (€ 9,00)

Fijne waterzak, erg stevig. Neemt weinig plaats in als hij minder vol raakt. Ik heb er een andere dop van HumanGear op gekocht, met een dubbele dop zodat direct drinken eenvoudig gaat.
(Noel Verhoeven / 01-04-2011)


Ortlieb waterzak 4 liter (€ 15,43)

Ideaal om een vooraad water te maken aan het eind van de dag, voordat je gaat koken en je sokken soppen. Tijdens het lopen stop je ‘m weg. Sterk en Lichtgewicht.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Ortlieb waterzak 4L (€ 20,00)

zeer goede waterzak! Hij is goedkoper dan de meeste andere waterzakken, er kan veel in en leeg weegt ie bijna niks. Verder zit er geen vervelende smaak aan je water zoals bij Platypus en zitten er handige riempjes aan waardoor je hem overal gemakkelijk aan kan hangen. Het grootste pluspunt vind ik dat ie oersterk is. Ik gebruik hem ook als kussen. Het enige mogelijke nadeel dat ik kan bedenken is dat de dop niet de meest handige is en soms wat stroef loopt.
(Mark / 15-04-2009)


Blackburn (€ 22,69)

Zeer goede en goedkope drinkzak verkrijgbaar in 2.5 en 3 liter versie. grote opening( rolsluiting )inclusief slang en drinkbit welke ook nog eens af te sluiten is. incl. isolatie coating gekocht bij profile fietsen winkel
(Wicher donga / 01-12-2000)


Hema thermosfles 1 liter (€ 18,00)

Prima ding. Houdt je drank lang warm. Wel na gebruik snel schoonmaken om luchtjes en smaakjes te voorkomen. Hij is niet gecoat.
(Martin Swinkels jr / 04-06-2002)


Neverlost thermosfles 0.75L (€ 25,00)

De lichtste thermosfles die ik kon vinden, 400 gr. Isoleert uitstekend. kleinste van de 2 bekers stelt niet veel voor, op te lossen met Ikea beker (oranje).
(Edwin / 12-08-2013)


Ortec Ortveldfles 1.5l (€ 6,33)

Hele handige waterzak. Waarschijnlijk niet zo stevig als een Sigg of een Plattypus. Maar wel spotgoedkoop. Wij gebruikte die vooral voor een mix van wijn met limonade te vervoeren in de Spaanse Canyons. Die dingen zagen af en ik heb de indruk dat ze het n
(Jan De Ceuster / 04-04-2002)


PET fles (€ 0,45)

Zeer sterk en licht, en meer inhoud dan de meeste bidons. Nadeel: achterin de rugzak moeilijk bereikbaar. Goede uitbreiding is een drinkslangetje door het deksel.
(Michiel Dekker / 01-12-2000)


PET fles (€ 0,45)

Inderdaad de allerbeste prijs/kwaliteitsverhouding. Zet er vooraf merkjes op, en het is ook een maatbeker.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


PET fles (€ 0,45)

Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, stevig. Ik heb nog niet meegemaakt dat een PET-fles met normaal, intensief gebruik kapot gegaan is. Bij terugkeer in de bewoonde wereld lever je de fles voor de aankoopprijs in en koop je een nieuwe.
(Rob Eshuis / 01-12-2000)


PET fles (€ 0,45)

Geweldig. Even langs bij de supermarkt en je hebt er 1. Alleen de 0,5L flessen zijn niet zo sterk. Voor de flessen van 1 1,5 en 2 liter krijg je je aankoop bedrag terug
(Ivo / 22-10-2001)


PET fles (€ 0,00)

De goede waterfles en nog gratis ook, althans, je krijgt je statiegeld terug.
(Pjotr / 01-03-2002)


PET fles (€ 0,25)

In Nederland zijn 0,5 liter PET flessen erg slap. In Denemarken (wellicht heel Scandinavië) zit hier ook statiegeld op, dus die zijn beresterk.
(Mayke van der Ploeg / 14-01-2002)


PET-fles houder Minoura (€ 14,00)

Bidons vind ik ondingen omdat ze zo gaan stinken en de smaak van je water verpesten. Onderweg koop ik in de supermarkt meestal literflessen Spa. Pas zag ik bij Snel in Utrecht een PET-fleshouder voor op de fiets van het Japanse merk Minoura. Deze heeft een praktisch uitgevoerd halsklemmetje. En je kunt de houder traploos instellen voor grote (2 liter) en kleine (0,5 liter) flessen.
(iddo / 26-10-2002)


petfles (€ 0,00)

Erg handig, tot extreem handig. Gewoon de dop eraf halen en het water erin doen.
(pet / 12-06-2002)


Spa fles 0,5 l (€ 2,00)

Je water blijft er niet urenlang koel in, maar is dat ook echt nodig? Verder alleen maar voordelen: overal verkrijgbaar, stevig, geen bijsmaakjes, goedkoop, en, heel sympathiek: ze zijn al voorgevuld!
(Ron van der Goor / 10-08-2003)


Thermosfles (€ 3,99)

Een degelijke metalen thermosfles (gecoat) + isolatiezak. Koelt heel goed, houdt wat minder goed warm. Veel goedkoper dan in een echte buitensportwinkel, waar je het dubbele betaalt, voor dezelfde fles, maar dan met een merkje erop.
(Arnoud Keizer / 24-11-2003)


Platypus 1 liter, waterzak (€ 0,00)

Gratis van Demmenie op de Op Pad beurs gekregen. Sceptisch als altijd direct gevuld met water… in de badkuip consumentenonderzoek doen. Pas na 10 keer hard gooien scheurde de dop. Een dop van een lege petfles past ook, dus probleem verholpen.
(Martin Swinkels jr / 22-02-2001)


Platypus 1,8 liter (€ 18,15)

Waterzak met slang, dus kun je altijd drinken onderweg. Bij een gaatje kun je deze zolang plakken met sporttape (zit toch in je EHBO). Erg handig bij lange tochten of als je wandelstokken gebruikt.
(Robertjan Kuijten / 01-12-2000)


Platypus 1.5 l met drinkslang. (€ 20,42)

Al twee jaar lang veelvuldig gebruikt, en nog nooit problemen mee gehad. Let er wel op dat je bij de pauzes je rugzak niet op het mondstuk zet, want dan loop je kans dat de waterzak leegloopt.
(Andre IJdo / 01-12-2000)


Platypus 2+liter bottle (€ 6,70)

Als je graag polyethyleen drinkt, is dit DE zak. Hou je meer van water, neem dan maar een smaakvrije fles. Zak is wel super licht en klein en groot. Mooi voor noodgevallen. Doorzichtigheid is (soms) handig; kan je zien hoe troebel het water is.
(J. vd kloet / 17-10-2002)


Platypus 2,0 L (€ 9,08)

Hij heeft het welgeteld een dag volgehouden. Er ontstond een gaatje op een vouw in het vrij stugge materiaal. Gelukkig is hij niet echt duur maar water in de rugzak is toch niet zo prettig.
(N. Oudesluys / 01-12-2000)


Platypus 2,0 L (€ 9,08)

Zeer slechte koop. Deze waterzak was al na 1 dag lek. Vervolgens een duurder type van Platypus gekocht. Deze was echter ook in no-time lek. Uiteindelijk bood de PET-fles (f1,-) uitkomst.
(HR Selhorst / 01-12-2000)


Platypus 2L waterzak (€ 9,25)

Ondanks dat er soms smaakjes achterblijven toch weer een platypus. Lichter, goedkoper en net zo goed te gebruiken als een Sigg-fles, en leeg neemt hij nauwelijks ruimte in beslag en weegt haast niks. Met een drinkslang prima als drinksysteem te gebruiken. Met Sigg bottle-clean tabletten o.i.d. zijn de smaakjes overigens prima te verwijderen. Om de fles te kunnen vullen in een beek is wel een mok of een pannetje of iets dergelijks nodig.
(Martin Swinkels jr / 31-08-2003)


Platypus BigZip (€ 25,00)

Goeie 'lurkzak'. Door de opening (ja, er zit een grote afsluitbare opening aan de onderkant van de zak) goed schoon te maken. 2,5 liter is voldoende voor een dag door de toendra van Zweden ploeteren. Ook makkelijk voor in de auto. Nadeel is wel dat ze erg duur zijn.
(Dirk Sybenga / 15-10-2002)


Platypus Drinkslang (€ 12,25)

Om te gebruiken op een losse platypus waterzak. Het mondstukje had van mij wat kleiner gemogen, maar het bijtsysteempje werkt goed. Zolang het niet stevig vriest functioneert het prima. Handige gadget voor als je soms geen handen vrij hebt om een fles te pakken.
(Martin Swinkels jr / 31-08-2003)


Platypus drinksysteem (€ 26,00)

Handig en degelijk. Wilde er nooit aan maar nu ik het heb, geweldig. Waterzakken zijn niet stuk te krijgen, wegen niks als ze leeg zijn en zijn makkelijk te onderhouden. Bijtstuk van waterslang is wat kwetsbaar, niet TE hard bijten. Het geld zeker waard.
(Rob Heckemann / 04-03-2002)


Platypus drinkwaterzak (€ 0,00)

heb zeer goede ervaringen met dit merk men geeft bovendien een lifetime warranty op dit product. Je moet alleen goed opletten dat je de rugzak niet op het mondstukje zet en dat je de vuldop goed aandraait anders loopt die leeg
(Peter / 31-03-2008)


Platypus Hoser (€ 20,50)

Een Platypus drinkzak met 'drinking tube' lijkt een geweldig concept en dat zou het in principe ook kunnen worden. Het heeft echter één cruciaal nadeel: het schroefdraad van de opening staat slechts één hele draai toe om hem te sluiten. Gevolg: al tweemaal een natte rugzak gehad. Heb Platypus al een mailtje gestuurd. Ben benieuwd of ze er wat mee doen.
(Jorrit Jansen / 01-05-2003)


Platypus Hoser 2 L (€ 17,85)

Heel handig vooral omdat mijn rugzak voorzien is voor zo'n zak met drinkslang (de 2l versie past net in het compartiment). De zak is stevig, lichtgewicht (100g, 1.5l Sigg weegt 200g) met een drinkslang en knijpertje om het op z'n plaats te houden. Minpunt
(Jan De Ceuster / 16-04-2002)


Quechua (Decathlon huismerk) Forclaz waterzak 2l (€ 9,90)

Deze waterzak is erg goedkoop, maar dat is ook te merken aan de kwaliteit. Na een 3-weekse trektocht door Noorwegen is zowel de zak zelf kapot gegaan (gerepareerd met ducktape) als het mondstuk (kan niet repareren, moest hoger dan waterzak gehouden worden). Dit vond ik behoorlijk tegenvallen en hoewel ik er niet bijzonder rustig mee omgegaan ben (kon ook nauweljks in de omstandigheden), is dit teleurstellend te noemen. Voor de rest is er weinig mis met de drinkzak, maar het gebrek aan duurzaamheid vind ik genoeg reden voor deze score.
(David Dykstra / 23-08-2009)


Seshin thermosfles 0.5 ltr. (€ 14,75)

Prima ding! Zowel warm als koud prima isolerend, handige klik-schenk draaidop. Goed uitgevoerde beker met kunststof drinkrandjes, beker had iets groter mogen zijn.
(Rob Heckemann / 04-03-2002)


Seshin, thermosfles 0.5 liter (€ 11,34)

Goedkoper en net zo goed als ‘de concurrent’. Dop met kliksluiting, De inhoud blijft dus langer warm. 375 gram
(Martin Swinkels jr / 22-02-2001)


SIGG 0,6 en 1 liter drinksysteem (€ 12,00)

Drinksysteem wat je op de sigg flessen kan schroeven. Drinkt makkelijk en is echt bijsmaakjes vrij.Gekocht in Duitsland hier nog niet gezien. Aanrader
(John van Zuijdam / 14-09-2002)


Sigg 0,6 liter (€ 10,44)

Lichtgewicht fles van sterke kwaliteit. Bij schoonmaken moet echter de dop volledig worden gedemonteerd.
(Raymond Koome / 01-12-2000)


Sigg 0.6 (€ 10,00)

Wat een ding, ijzer sterk, zelfs het beter gooi en smijt werk overleeft ie, Bij de hele familie is voorzien van zo'n ding.
(RF / 02-05-2007)


Sigg 0.6 & 1 liter (€ 10,95)

Alg; redelijk licht, oersterk, smaakvrij, sluit absoluur goed af. In winter: dop vriest vast (goed tegen blazen) gebruik als kruik met isohoes.
(Joeri vd Kloet / 01-09-2002)


Sigg 1 literfles (€ 12,50)

Uitstekende fles. Met gebruik van de isohoes met warm weer altijd koel water. Helaas stinkt deze hoes na twee dagen als een bunzing omdat de fles door condensvorming bij warm weer altijd nat in de hoes zit (regenpakkenlucht). Hoes vaak schoonmaken dus. Hij droogt slecht.
(Frank / 07-08-2003)


Sigg 1,0 liter bottle (€ 12,95)

SIGG RULES! Dit product sluit naadloos aan op mijn ideeen over outdoormaterialen. geen onnodige 'features', gewoon keiharde kwaliteit. Heb deze fles nu vier jaar, en is echt onverwoestbaar. Houdt redelijk goed warm/koud, stevig en handige niet te kleine opening. Dop sluit goed af. Is heel simpel met een steradent (van de kunstgebitten ja...) tablet te reinigen. Heb wel een extra iso-hoes gekocht. Langer op temperatuur, en minder deuken/krassen. Top.
(Ben de Graaf / 18-03-2003)


Sigg 1,0 ltr thermosfles (mat lichtblauw) (€ 30,00)

De eerste die ik kocht (1e helft 2005), daar lekte de afsluitdop van. Gegarandeerd lekproof zou die zijn. De verkoper geloofde me in 1e instantie dan ook niet, want dat kon toch niet met het merk Sigg. Toch wel dus. Nieuwe meegekregen, maar nog steeds niet 100% tevreden. De dop met schenkmogelijkheid lekt niet meer als je alles (dop bestaat uit 2 delen) goed vastdraaid. Maar door al het heen en weer schudden onderweg, komt steeds de dop toch iets los te zitten, waardoor de waterdamp ontsnapt en condenseert tegen in de dop en alsnog 'lekt'. Voor mij dus nooit meer een Sigg-thermosfles! Ik ben ook heel benieuwd hoe deze fles in de volgende Op Pad uit de test gaat komen.
(P. Mafi / 22-10-2005)


Sigg 1,0 ltr thermosfles (mat lichtblauw) (€ 30,00)

Positive ervaring met deze fles. Isoleerd goed, fijne grote vul opening waar precies een theezakje doorheen past. De klachten van loszittende dop en lekkage heb ik gewoon niet. Ik vind alleen de dop die ook als kop dient iets te "plastic" en te goedkoop aandoen voor zo'n fles alu thermofles. Dat is het enigste nadeel wat ik kan verzinnen. Verder erg tevreden met de kwaliteit.
(Perry / 21-11-2005)


Sigg Bidon (€ 11,34)

Aluminium bidon. Vooral door de handige dop mijn favoriet. Zeer taai materiaal. Deukt makkelijk in, gaat dus niet zo snel lek.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


SIGG drinksysteem (€ 17,00)

Handig op maat van de siggfles (0.5/1/1.5)te knippen, past ook op sigg "klonen". Als je zuigt, krijg je meer lucht dan water binnen, wat overmatig boeren en ruften tot gevolg heeft. De ontluchting lekt en het mondstuk is na een paar dagen gebruik al gescheurd. Kortom Uitermate teleurstellend.
(Bas Struyk / 13-09-2002)


Sigg Hydrotube (€ 17,00)

Redelijk drinksysteem. Maar je zuigt wel veel lucht aan (soms zelfs alleen maar lucht). En je kan je fles niet zomaar in je rugzak gooien, want dan lekt ie. Moet per sé rechtop (niet echt handig als je bukt). Mondstuk drinkt prettig. Kennis heeft een Platypus systeem, en da's volgens mij 10x beter.
(Joris van der Bol / 30-09-2002)


Sigg Hydrotube (€ 17,00)

Gezien de hoeveelheid lucht die je binnen krijgt meer geschikt voor onderwater als duikfles. De service van sigg was wel goed, ik kreeg na een klacht een nieuw systeem opgestuurd (wat ook niet werkte). Tijd voor een inruilaktie (hint aan sigg)
(Edward / 15-10-2003)


Sigg Hydrotube (€ 19,95)

Ik kocht eens om te proberen de Hydrotube Van Sigg als eerste de prijs Veels te Hoog voor een simpel slangetje 9,95. Vervolgens als je drinkt komen er lucht belletjes mee in de slang wat door mij als een onprettig bij effect wordt gezien voor de rest wel een aardige oplossing als je net als ik al Sigg flessen had. Anders zou ik voor een camelbak gaan..
(Fred / 02-12-2003)


Sigg hydrotube (€ 19,95)

De slang van de Hydrotube is te dun waardoor er veel lucht meekomt. Slang gaat te gemakkelijk in en uit het mondstuk en de adator. Na een slok al vacuum,na 10 sec. weer een slok mogelijk. VEEL geld voor een waardeloos producht en dat voor Sigg.
(Han van der Hilst Karrewij / 26-06-2006)


Sigg hydrotube (€ 19,50)

Zeer slecht produkt. Alle aansluitingen van de slangetjes gaan los, de dop gaat veel te gemakkelijk open en dus ook vanzelf weer dicht als je net je rugzak aan hebt en het vervelendste is dat je meer lucht dan water binnenkrijgt. Een prima produkt voor de wereldkampioenschappen boeren-laten... Waardeloos, en dat voor bijna 20 euro!
(J. van de Vijver / 15-12-2008)


Sigg iso 0,5 liter (€ 30,00)

Na enige malen normaal gebruiken liet deze iso-fles van Siggs mij reeds in de steek. De binnenmantel liet los van de buitenmantel ter hoogte van de schenktuit waardoor de isolerende werking totaal verloren ging, kortom zeer ontevreden over dit produkt. De gewone ongeisoleerde Siggs van een 1/2 liter gebruik ik reeds jaren tot tevredenheid.
(sont / 08-08-2003)


Sigg metromug (€ 24,00)

Aangeschaft voor dagelijks gebruik en vanwegen de verwachte degelijkheid. In eerste istantie heel blij met dit product maar nu 8 maanden later moeten we toegeven dat de degelijkheid enorm tegenvalt voor deze prijs. De mugg zit onder de deuken/deukjes en heeft pasgeleden een fataal klapje gekregen van de onderkant waardoor de isolerende functie meteen totaal is verloren. De mug wordt nu heet van van buiten en is rijp voor de prullenbak.
(vvegter / 24-02-2012)


Sigg Thermosfles Trend Line (€ 25,00)

Isoleerd super lang. Als ik er kokend water in doe is het anderhalve dag later nog te heet om direkt op te drinken. Dit zal natuurlijk anders zijn dan wanneer je er al iets uit haald. Stevige fles met een handig schenksysteem. Niks te klagen over deze fles.
(Bart Heiligers / 18-07-2006)


Sigg Wide MouthTraveller Alu 1,5 liter (€ 23,00)

De fles met een grote opening en een kleine normale afsluitdop. Leuk voor de hobby maar bij intensief gebruik gaat de schroefdraad die in de grote opening zit en de normale dop afsluit snel stuk. Bij een normale fles gaat het wel goed omdat de schroefdraad daar van aluminium is en niet van kunststof.
(Harrie Loonen / 27-01-2013)


Source Hydration daypack (€ 120,00)

Een erg mooi afgewerkt dagrugzakje met 3 ltr. waterzak. Daarnaast kan er tot 9 liter bagage in de zak meegenomen worden, en een fietshelm meegenomen worden. Veel handige vakken, waaronder een speciale sleutelhanger en ook de optie om de waterslang links- of rechtsom te dragen. Niet de goedkoopste, maar qua gebruikgemak voor zowel op de fiets als te voet en qua afwerking een topper. De waterzak is ook van topkwaliteitmet o.a. brede dop voor vulgemak . Het drink ventiel is lekvrij.
(Rob Plas / 01-09-2003)


Source Widepack 2 liter (€ 19,90)

Zéér praktische waterzak met een grote vulopening (over de ganse breedte van de zak): handig om te vullen én om schoon te maken. Het sluitsysteem is eenvoudig en sluit ook effectief goed af. Er is een dopje om op het mondstukje te plaatsen zodat dit beschermd wordt en niet vuil wordt. In de sluiting is een opening voorzien zodat de zak kan opgehangen worden in een rugzak. De gevulde zak blijft ook goed rechtstaan.
(Isabel / 05-05-2008)


Stanley Thermosfles (1,1 l) (€ 37,00)

Ruime fles: 1,1 liter water dat 12 uur later nog kokend heet is, ook als de fles onbeschermd in de buitenlucht is vervoerd. De dop bevat twee in elkaar geschoven mokken. En dat de fles een levenslange garantie heeft is ook mooi meegenomen.
(Arno Bekers / 12-11-2009)


Thermos Light en Compact Isoleerfles (€ 39,95)

De Originele Thermosfles. Met 520 gram de lichtste 1 literfles op de markt die ook ècht werkt. Vergelijkbare flessen komen al snel boven de 700 gram uit. En dat maakt ‘m interessant voor de grammenjager die z’n thee lang warm of koud wil houden. Hij is speciaal gemaakt voor stevig buitensportgebruik. Hij is extra slank zodat je ‘m met dikke handschoenen aan makkelijk kunt vasthouden en hij makkelijk je rugzak in glijdt, en hij is gemaakt van lichtgewicht, deukbestendig rvs. De speciale drukdop is makkelijk in gebruik. Je hoeft zo minder vaak de dop los te draaien, en daarmee spaar je je rubbers. Een ster aftrek omdat mijn Hema-fles na testen toch langer blijkt te isoleren, en da’s toch het belangrijkste. Bij beiden is het zo dat je na zes uur in de vrieskou nog steeds je lippen brandt.
(Martin Swinkels Jr. / 11-11-2005)


RVS thermosfles van V&D, 0,4l (€ 9,08)

Een zeer goede thermosfles, ter grootte van een bidon, ideaal voor warme dranken. De inhoud blijft lang warm. High performance voor een lage prijs.
(Erwin Goes / 01-12-2000)


Trail waterzak (€ 4,99)

Goedkoop blijkt weer eens duurkoop! na één dag gebruik was de draaidraad van de dop al kapot,terwijl ik de dop er mss 2 keer af had gedraaid en goed erop had terug gezet. Ik heb geen zin om ermee terug te gaan!
(Tim van Brandenburg / 10-11-2005)


V&D alluminium thermosfles 300 ml (€ 9,08)

Dit nieuwe model is echter ronduit slecht, je vraagt je af wie dit ding bedacht heeft. Uit de 'handige' drukknop komt niks, als je die dop er dan af schroeft zit er in de dop opeens ook vloeistof. Het slechtste is de sluiting: de schroefdraad gaat niet ee
(Werner Teeling / 13-10-2001)


Reacties op deze pagina: