Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » EHBO-materiaal

Ervaringen van gebruikers: EHBO-materiaal

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten EHBO-materiaal. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Aspivenin zuigpompje (€ 17,24)

Zuigpompje om bij o.a. insecten- en slangen-beten het gif uit te zuigen. Werkt erg goed bij insectenbeten. Hoort eigenlijk thuis in elke (buitensport)EHBO-doos. Te verkrijgen bij de Apotheek
(Gert Gerrits / 04-03-2001)


Care Plus, Walker Kit (€ 24,71)

Gewoon een must-have voor de wandelaar. Met duidelijke handleiding hoe dat je blaren moet behandelen. Dankzij die kit had ik geen (!) last van de 2cm grote blaren op beide voeten.
(Jan De Ceuster / 16-12-2002)


Ceralip lippenzalf (€ 2,27)

Prima lippenzalf zonder kunstmatige (fruit)smaak die beschadigde lippen in 1 nacht herstellen. Verpakt in een kleine plastic tube die nooit zelf kan open gaan, breken, lekken, vervuild geraken, ...
(Bert / 01-12-2000)


Coghlan's EHBO-pack II (€ 10,00)

Compleet setje; helaas alle steriele zaken zonder THT-datum. Beetje onhandig om spullen uit te halen zonder de hele kit om te gooien.
(O. Keijzers / 02-08-2004)


Enetorpet tekenverwijderaar (€ 3,50)

De kunststof teken verwijderaar hangt al jaren aan mijn sleutelbos. Weg met die picetten, te duur en werken niet zo gemakkelijk. De werking is echt eenvoudig. Er zit een gat in wat je over de teek doet en je drukt de enetorpet naar beneden en je schuift de teek er zo eruit. Door de versmalling blijft de teek in het lepeltje zitten. Mijn Tibetaanse Terrier heeft lange haren en daarbij werkt het 100% goed. Dus ook prima te gebruik bij je hoofdhaar.
(Bertuss / 12-06-2016)


Gehwol voetverzorginsproducten (€ 9,14)

Wat betreft smeersels :voor mensen die wandelen en last van zweetvoeten hebben, met alle gevolgen van dien,is Gehwolh voetenbalsem ideaal.Geen of minder last van blaren of /en verweekte huid aan het eind van de dag.
(wil van pelt / 04-02-2002)


Ortlieb EHBO-set (€ 15,43)

Niet echt compleet en je moet er zeker aparte zaken los bij kopen.
(Raymond Koome / 01-12-2000)


Ortlieb, EHBO-tas klein (€ 9,98)

Waterdicht is waterdicht bij Ortlieb, en alles wat ze maken is degelijk. Zo ook dit overbekende kleine rode EHBO-opbergzakje.
(Martin Swinkels jr / 22-02-2001)


Kruidvat vlarenpleisters (€ 2,99)

In tegenstelling tot een echte blarenpleister bestaat de kruidvat-versie voor het grootste deel uit een dunne doorzichte plakker en maar voor een klein rechthoekig deel uit de z.g. "tweede huidlaag". Goedkoop is nep!
(Ruud van Koten / 26-01-2007)


Snelverband van het leger (€ 0,50)

Snelverband uit het leger. Zeer stevig en steriel verpakt, plat en licht dus altijd ergens weg te stoppen. Verkrijgbaar in de dump: Let op nummer, 4 cijfers = jaar en maand, zijn 15 jaar goed!
(K. Kong / 24-12-2004)


Vacu-venom (€ 2,00)

Zuigpompje van EUROLAND. Met 5 op zet stukjes. Voor dat geld kon het niet laten liggen.
(roy van der veen / 27-12-2003)


Zelf gemaakt EHBO-set (€ 5,00)

Gewoon een paar pleisters en een klein snelverbandje (nu al vier jaar oud). 2 injectienaalden om wat te pielen. Klaar, meer heb ik nog nooit nodig gehad. Wat moet je met een zwaarder, duurder, zinloos tasje uit de winkel?
(Clemens Barends / 29-08-2004)


Pedicool voetverzorgingscreme (€ 10,00)

Middel tegen zweetvoeten. Je hebt het idee dat het werkt. Maar je neemt het op een meerdaagse hike niet snel mee ivm psychologische gewichtsbesparing. Helaas ging bij mij na verloop van tijd het pompje kapot dus kon ik er niets meer mee.
(Dirk Sybenga / 30-10-2002)


Relags Super Sirius reddingsdeken (€ 12,95)

Reflectiedekentje van een stevig ripstop materiaal. Het ripstop grid is verstevigd met nylon draad en hierdoor extra sterk. Daardoor is hij ook voor het geplande bivak zeer bruikbaar. Hij meet 2 x 1.50 meter, en daar kun je 1 persoon royaal mee inpakken, of saampjes zittend eronder de uren tellen. Hij weegt 270 gram. Da´s twee ons meer dan een klassiek reddingsdekentje. Hij is dan wel waterdicht en schuur en trekvast. De andere kant is rood, en da´s wel handig als de aandacht getrokken moet worden.
(Martin Swinkels Jr. / 11-11-2005)


Tatonka ‘First-Aid’ tasje (€ 13,61)

Handig indeelbaar, sterk waterafstotend eerste hulp tasje. Je opent de rits, je klapt ‘m open en de complete inhoud ligt duidelijk en overzichtelijk voor je. Niet super-lichtgewicht, maar wel erg degelijk. In meerdere maten verkrijgbaar.
(Martin Swinkels jr / 22-02-2001)


TravelSafe Basic Bag-First Aid Plus (€ 23,00)

Prima setje. Wel een beetje beperkte inhoud, maar ik houd van veel, dus heb ik het flink uitgebreid. Verder goede basis voor zelf samen te stellen EHBO-kit. Ik zou de volgende keer wel voor de Expedition set gaan, die is waterdicht en uitgebreider.
(Roelof Oomen / 12-11-2003)


Vaude EHBO set (€ 20,42)

Sluiting van verpakking (zo'n waterdichte met klitteband alla ortlieb) liet na een half jaar los. De inhoud van deze set is onleesbaar, want Pools en van zeer matige kwaliteit. Troep!
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Reacties op deze pagina: