Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » Branders

Ervaringen van gebruikers: branders

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten branders. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Bushbuddy Ultra houtbrander (€ 100,00)

Bushbuddy ultra: 145 gram. Paar keer geprobeerd zelf te maken. Aangezien het een prachtig bedrijfje is, toch daar eentje besteld. Nu een jaar in mijn bezit. Mijn bushbuddy!!, ondanks de nadelen als zwarte pan, veel rook ( leer curve?), spierpijn in de kleine hand spieren van het kleine houtjes maken, windgevoelig,. Bijna overal is hout. Lastig als het langdurig heeft geregend. Gebruik het ook als spiritusbrander (backup) met alleen het bovenste deel. Zonder bovenste deel maak ik er een mooi klein kampvuur in, zonder schroeiplekken achter te laten.
(Miriam G. / 17-05-2010)


Campingaz 207 (€ 20,00)

Ik zie veel vervelende ervaringen, maar de mijne is inmiddels zo'n 6-7 jaar oud en heeft me nog nooit in de steek gelaten. Kostte destijds veel (NLG 35 of zo), tegenwoordig minimaal zo'n 27.50 euro. Wordt na elk gebruik losgeschroefd en in het Tefal pannensetje gepropt, kortom bij juist en voorzichtig gebruik een prima bijzonder klein brandertje!!!
(wineke / 09-06-2003)


Campingaz 270 (€ 23,00)

Mooie compacte brander welke erg geschikt is voor een hike met z'n tweeën. Prima ervaringen met de brander, tot nu toe nog geen problemen mee gehad. Het is ideaal dat het gastankje losgeschroefd kan worden. Klein opbergtasje meegeleverd waar de brander mooi uit elkaar geschroeft in kan.
(S. de Roo / 21-10-2003)


Campingaz 270 PZ (€ 27,00)

Gaasje was snel stuk. Wel handig in gebruik en klein. Nieuw gaasje gekregen, ben benieuwd. Heb mail gestuurd naar Campingaz, omdat er zoveel klachten over zijn, geen antwoord gekregen.
(Janneke / 19-02-2003)


Campingaz 270 PZ (€ 35,00)

Een paar jaar terug gekocht en regelmatig gebruikt. In tegenstelling tot de zeer negatieve berichten hier heb ik nog geen problemen ondervonden. Compact, licht, in handig opbergdoosje (je moet een beetje zorg dragen voor je spullen). Enigste nadeel: piezo onstekingen doet het niet als de brander (nog) warm is. Dus als je gekookt hebt en daarna wil je nog iets warmen en de brander is nog warm krijg ik hem met de piezo niet meer in gang.
(Dino / 12-08-2005)


Campingaz 470 CZ (€ 4,95)

Ik had een 470 blik wat echt jaren oud aan het worden was (minstens 6). Het kunststof ventiel in het blik ging haperen en wilde geen gas meer leveren. Verder prima spullen maar er zit een einde aan. Met een nieuw blik wilde de brander weer prima.
(Koos van den Hout / 02-12-2009)


Campingaz Bleuet Micro (€ 17,50)

Superzuinig brandertje. Stabiel en goed regelbaar. In 15 jaar nog nooit problemen mee gehad en is nog steeds (op wat roestplekjes na) onverwoestbaar. Vanwege relatief lage vermogen niet geschikt om voor meer dan 2 personen te koken. (Tenzij je heel veel geduld hebt.)
(Stephanie / 03-09-2009)


Campingaz bleunet (€ 28,00)

Deze kunststof uitvoering is zwak. Schroefdraad branderkop te kort. Veel speling duidelijk slechter dan mijn oude metalen uit 1980 toen S200S geheten.
(sjef wester / 13-04-2012)


Campingaz Bluet 208 (€ 22,00)

Leuk brandertje als je een dagje uit bent en weinig wilt slepen.
(Pjotr / 28-02-2002)


Campingaz brander met prikblikje (€ 18,15)

eenvoudig, licht, betrouwbaar, zuinig (1,5 blikje per week), blikjes bijna overal verkrijgbaar
(Stefan / 01-12-2000)


Campingaz Camping 206s (€ 22,95)

Omdat gasblikken die wij gebruikten vaak niet verkrijgbaar waren, vorig jaar overgestapt op spiritus: gewoon met brander en demonteerbaar gemaakte panopzet van een goedkope (kaas)fondueset en als windscherm een overlangs opengesneden plastic tasje tussen reservespaken voor het fietswiel. Low image, maar voldeed prima en geen dag omgefietst voor brandstof.
(Peter Frank / 26-03-2015)


Campingaz doorprik (€ 1,00)

Bouwjaar 1956: mijn ouders zijn er mee op huwelijksreis geweest. Jaren later door mij gebietst (zie prijs), en regelmatig gebruikt. Af en toe schoonmaken, en hij doet hij nog prima. Minpuntje: beneden zeg 5 graden doet hij weinig meer (maar dat is altijd zo met dit soort gas).
(Martin van Dalen / 18-08-2004)


Campingaz Party Grill (€ 75,00)

Zoals de naam al zegt, niet echt een hike-brander, omdat ie ook zo pokkegroot is, een extra rugzak aan je trekzak, en trekken maar, groot oppervlak, zodat iederaan kan samenkoken. Als je bereid bent extra gewicht mee te nemen, koop deze!!
(Jan Moonen / 18-05-2003)


Campingaz Tristar (€ 20,00)

Tweede hands gevonden, is een brander op pootjes (dus los van het gasbusje),stevig, heeft 3 standen dus vooral goed om water te koken, minder om te kokkerellen, echte aanrader. Enige nadeel is dat een vd onderdelen (de ster) makkelijk plooit.
(sebastiaan / 11-03-2011)


Campingaz twister (€ 27,00)

heel degelijk brandertje, stopt pas bij buitentemperatuur van -5 celcius. let wel op dat je hem niet laat vallen , de steuntjes breken vrij snel...
(Tim van Brandenburg / 01-11-2005)


Campingaz Twister 270 (€ 25,00)

Ik heb er nu 2 versleten. De eerste stopte na 2 jaar gebruik en 'verdween' bij campingaz. Bij de tweede draaide de knop de eerste keer door. Ik kreeg bij Bever prima service. Ik geloof niet meer in de twister.
(Joeri vd Kloet / 06-06-2002)


Campingaz Twister 270 (€ 20,00)

Tis inderdaad een rotding. Gaasje direct stuk, ding valt uit elkaar. Ik heb hem al een jaar of vijf en gebruik hem nog ieder jaar en zit ieder jaar weer te vloeken. Vraag me af of ze nu beter zijn.
(Stefan / 13-06-2005)


Campingaz Twister 270 (€ 15,00)

Positief: Goedkope brander, compact en licht. Negatief: Gasregelknop (kunststof)dolgedraaid, brander onbruibaar. Onstabiel voor grotere pannen. Pandragers krijgen teveel speling na veelvuldig in en uitklapen. Conclusie: Niet kopen!
(Mathijs van de Griendt / 15-02-2007)


Campingaz twister 270 (€ 27,00)

In 2004 vanaf maart tot november dagelijks gebruikt. nooit problemen. 1 keer sproeier verstopt. nadeel is dat er in frankrijk en spanje moeilijk aan klikgas te komen is in kleine dorpen al helemaal niet.
(dorus / 03-03-2010)


Campingaz Twister 270 PZ (€ 30,00)

Het eerste brandertje gaf na een aantal dgn de brui aan. Hij sputterde en wilde niet meer goed branden. Sproeier was niet verstopt en hij was schoon. Nieuwe gekregen en hetzelfde verhaal. Ook vrienden hebben hetzelfde ondervonden.
(Wim Horneman / 13-01-2002)


Campingaz Twister 270 PZ (€ 34,00)

Prachtig systeem, met peizo onsteking, kookt snel maar dan... Nu al 2 'versleten' de eerste gaasje binnen in de kop verbrandde en vervolgens sloeg de vlam naar binnen (niet direct gevaarlijk) maar verwarmt nauwelijks, de tweede werd zo warm dat het kunststof ging smelten en de piezo ontsteking het niet meer deed Toch.. prima service: tegegoedbon gekregen en ik zou het liefste weer deze brander kopen. 't Lijkt of ie niet tegen over- en droogkoken kan.
(Jan Busser / 07-04-2002)


Campingaz Twister 270 PZ (€ 34,03)

Een nieuw model brander van camping gaz met 'click' cartridges in plaats van een aanprik systeem. Beviel goed voor koken tijdens een kampeer tocht alleen is door de opbouw (hoogte) een windschermpje noodzakelijk.
(Koos van den Hout / 01-12-2000)


Campingaz Twister 270 PZ (€ 32,00)

Mateloos slechte kwaliteit. Viel bij 1e gebruik al bijna uitelkaar. Bij 2e gebruik versmolt de piezo ontsteking. Begon daarna bij lage stand te ploffen en ging uit! Viel derhalve niet mee te koken. Geruild voor kleine broer zonder piezo. Die het hopelijk wel goed doet!
(T.C. Folkers / 02-01-2003)


Campingaz Twister 270 PZ (€ 31,74)

Na twee keer gebruiken gaasje weggesmolten. Duurde een half jaar voor ik een nieuwe terug kreeg. Nog niet getest. Ga ik zeker thuis doen gezien jullie ervaringen. Verder wel erg compact. Windschermpje is zeker nodig.
(Jackie / 06-04-2003)


Campingaz Twister 270 PZ (€ 32,00)

Als ik deze beoordelingen eerder had gelezen dan had ik deze niet gekocht. Ik heb er zelf in 2 jaar geen enkel probleem mee gehad. Handig, zuinig en snel dus gewoon een fijn ding.
(Koen Tiel / 02-10-2006)


Coleman (de kleinste) (€ 72,60)

Net als m'n brander doet deze het op benzine. Handig. 1 fles voor alles. Met het hele gezin een halve liter benzine per week voor licht en koken. De regeling voor 'weinig' licht is minder goed (de lamp koelt dan wat af)..
(tonny verhoef / 11-09-2001)


Coleman 2 branders unleaded (€ 100,00)

Uitstekend apparaat als je met de auto bent. Alleen, roestplekjes na 1 jaar gebruik.
(John / 18-07-2004)


Coleman 2 pits brander de luxe (€ 65,00)

Veelvuldig gebruikt en ook geschikt voor grote pannen. Gebruikte in begin Fuel en wasbenzine. Afwisselen of mixen is de goedkoopste/beste toepassing gebleken. Met een andere generator ook te gebruiken voor Autobenzine, maar dit stinkt erg. De grote bakplaat, past over de 2 pitten is prima om te grillen of braden. Kost ca 1 liter brandstof per vakantie week. De linker pit brandt minder fel. Voor de buitensporter, een goede keus. Koken en verlichting alles uit een brandstof, brand bij elke temperatuur.
(bert schilder / 12-06-2006)


Coleman 2pits Stove (€ 109,00)

Na dat gezeul met een Campingaz tank met leidingen en koppeling zat te zijn, ben ik voor een benzinebrander gegaan. Veel mobieler. Ideaal voor autovakantie. Even wennen met gebruik (doseren en aansteken), maar na het door te hebben, wil ik niets anders meer. Kookt bijna als op echt gasstel: stabiel en ruim en geen gezeur met wapperende vlam door wind!
(Roland / 28-04-2008)


Coleman 424 unleaded 2 pits (€ 100,00)

Na twee vakanties ging het kraantje lekken. Oorzaak is een kapotte grafietring, die niet apart verkrijgbaar is. Coleman wilde alleen de hele generator+kraan vervangen à €60. Ik heb toen een kraanringetje wat opgeboord en bijgesneden. Heeft deze vakantie (3 weken) niet meer gelekt. Wel veel last van gele vlammen, maar dat heeft-ie al lang. Alleen samen met de tweede brander brandt-ie lekker. Misschien toch een keer de generator vervangen? Ik heb de indruk dat die nooit helemaal goed is geweest.
(Kees Huizing / 23-08-2009)


Coleman 442 (€ 44,92)

Deze brander van colemans brand heel goed, brand op colemans fuel en loodvrije benzine en dit is bijna overal verkrijgbaar.
(Michel van Eupen / 01-12-2000)


Coleman 442 (€ 50,00)

Vervanging van pompzuiger is wel heel erg duur geworden. Vorig jaar Euro 2,50 nu Euro 8,50, een verhoging van 240 %! Coleman in Breda gebeld, laten niets meer van zich horen. Maar door dit soort acties gaat het zo slecht met onze economie, in het wilde weg graaien wat er te halen is, om misselijk van te worden. Uitkijken naar een ander merk dus.
(J.J.Boslooper / 28-06-2003)


Coleman 442 feather (€ 50,00)

Deze brander zou zonder opwarmen gelijk een blauwe vlam geven, dit is absoluut niet waar. Er gaat zelfs met de fijnste fingerspitzen meestal een ritueel van gele wapperende vlammen en veel pompen en pielen met het gashendeltje aan vooraf als je niet voorverwarmd met wat spiritus oid. Er condenseert teveel benzine in de kamer onder de branderschotel. Eenmaal goed brandend geeft ze veel hitte, zoveel zelfs dat je op moet passen met oververhitting van het tankje en het gashendeltje van kermisplastic. (pas op met evt windscherm) Constructie is niet goed doordacht. Een kleine dame met gevaarlijke kuren. Ik noem de mijne "de zwarte weduwe" (8 jaar in bezit)
(niels / 20-05-2008)


Coleman 442Unleaded Feather Stove (€ 58,00)

Prima brander. Even pompen, vlam erbij en koken maar. De regeling gaat wat stroef maar na even wennen is dat geen probleem meer. Door de uitklapbare pootjes is hij heel stabiel. Deze neem ik dus altijd mee in mijn rugzak.
(Ben Fraters / 27-01-2005)


Coleman Coleman Unleaded 2-burnerstove (€ 90,00)

Zeer goede brander reeds 7 jaar met benzine in gebruik.
(Jan Heida / 22-08-2006)


Coleman Feather 442 Dual Fuel (€ 65,00)

Goede brander, geeft hete vlam. Regeling voor zachtere vlam is moeilijker, en bij uitgebreider koken moet je soms in het midden van je kookbeurt wat druk bijgeven. Pootjes zorgen voor goeie stabiliteit.
(Frederick Maes / 04-06-2004)


Coleman peak 1 (€ 59,00)

Hij kan dan wel "zwaar" zijn maar wat heb je je eten snel klaar zonder een windschermpje. Het eerste item wat iedere keer mijn rugzak in gaat!!
(smurf / 02-06-2002)


Coleman Peak 1 Feather (€ 63,08)

Zeer compacte, zuinige en lichte brander. Brandt ook uitstekend op l-vrije benzine. Erg gebruiksvriendelijk. Enige nadeel: de regeling van de vlam luistert heel nauw, pielen dus.
(Sebastian Aller / 01-12-2000)


Coleman peak one 400 (€ 90,00)

Oud ding (de bruine met twee knoppen), werkt nog steeds goed! Wel een keer het leertje van de pomp vervangen. Heeft niet echt een goede sluimer stand, dus let op met aanbranden. Zou wel meer steun voor de pan mogen hebben, al snel wiebelig. Ook door de hoogte snel wiebelig. Gevuld is hij zo'n 900 gram.
(Mark / 26-05-2011)


Coleman Peak-One (€ 90,00)

Ben zeer tevereden over mijn drie branders. Van pannekoeken bakken op de camping tot maaltijden bereiden tijdens oefening. Ze hebben mijn nooit in de steek gelaten. Loodvrij en wasbenzine brandt altijd goed wel voor langere opleg schoonbranden met Peak- One vloeistof voor een schone brander. Problemen met de pomp? gewoon het rubbertje invetten met lippenbalsem of vaseline en hij pompt weer.
(Toon van Herwijnen / 01-11-2002)


Coleman peak-one (€ 50,00)

Met petroleum duurt het even voordat de vlam mooi blauw wordt. Tot dat moment is het bijna een compleet kampvuur. (andere brandstof proberen??) Overigens verder wel ideaal apparaat. Gebruikt in vier dagen (3x koffie of soep en een éénpersoonsmaaltijd per dag)nog niet de helft van de brandstof.
(Willem Zuyderduyn / 15-09-2008)


Coleman Powerhouse Unleaded 428 (3-pits) (€ 139,00)

Pracht apparaat. In het begin even een gele vlam maar daarna zoveel hitte dat alles lekker snel klaar is. Op vakantie kun je je tijd wel beter gebruiken dan om te koken. Met de grill-plaat erbij heb je er helemaal plezier van. Wel problemen gehad met de 'doorprik-naald' in de generator, maar na vervangen functioneert hij weer perfect.
(Ronald van Pijkeren / 13-06-2003)


Coleman Sportster (€ 109,00)

De brander werkt na 5 jaar op zich nog prima, maar het tankje is lelijk gaan roesten. Verder is het te zwaar en lastig schoon te maken.
(Jelle van der Beek / 18-07-2006)


Coleman Stove 2 pits (€ 90,00)

Gebruik deze brander 1 maand per jaar, nu al 20 jaar. Wil voor geen geld van de wereld wisselen.
(Peter Torfs / 25-01-2011)


Coleman Stove 533-700E (€ 58,54)

Hebben de brander in Canada gebruikt op ongelode benzine. Werkt uitstekend. Hadden wel problemen met transport door de lucht. Moesten branders achter later op vliegveld omdat deze nog wat roken naar benzine. Commentaar gevraagd bij Coleman.
(Cees. den Dikkenboer / 14-07-2001)


Coleman Unleaded (€ 75,00)

Zeer betrouwbare brander bezit deze al jaren en nog nooit noemenswaardige problemen mee gehad... Brand mooi en doet het altijd.
(B Evers / 18-06-2002)


Coleman unleaded 2 pits (€ 100,00)

Al jaren goede ervaringen met deze twee pitsbrander. Zeer geschikte "gezinsbrander". Wel voornamelijk op Colemanfuel gekookt.
(J.D. Steenbruggen / 03-11-2003)


Coleman unleaded 2-burner stove (€ 65,00)

Extreem goed. Lang egzocht naar een 2-pits kooktoestel voor het hele gezin waarbij ik niet zo'n loei van een gastank moet meeslepen. Brand net zo goed als een gasbrander. Tip: gebruik als brandstof Aspen 4T. Dit is een gezuiverde benzine voor motorgereedschap. Stinkt niet, roet niet, is niet agressief voor pakkingen en dergelijke. Veel beter dan de originele coleman fuel. Verkrijgbaar bij de lokale tuin- en park machinehandel.
(Jeroen van de Ven / 27-05-2009)


Coleman Unleaded 2-Burner Stove (€ 120,00)

Geen lichtgewicht brander maar al jarenlang mijn meest ideale tweepits brander ooit gebruikt. Zit in een stevige metalen koffer. Bovendien is het ding zuinig en brandt op vrijwel alle brandstoffen. Wel moet je even de moeite nemen om ermee te leren omgaan. Het is niet zo'n brander-voor-dummy's-op-een-gastankje-voor-op-de-familiecamping. Als je met een meerdere mensen gaat is deze brander ideaal.
(Grendel / 01-09-2009)


Coleman unleaded 2-pits (€ 100,00)

Deze brander is sowieso te groot voor de rugzak. Maar als je hem in de auto kunt vervoeren, laat hem maar thuis. Deze brander is levensgevaarlijk. In plaats van een blauw vlammetje geeft ie een grote gele vuurzee met steekvlammen (niet verstopt). Mag dit eigenlijk wel verkocht worden?
(niels bomer / 22-05-2003)


Coleman unleaded 2-pits (€ 109,00)

Geschikte brander voor vakanties met het hele gezin. Het ontsteken vraagt gewenning. Als er onvoldoende druk op het reservoir staat, zijn grote steekvlammen het gevolg. Niet ongevaarlijk dus. De MSR Whisperlite had ik sneller onder de knie. De constructie in de koffer ziet er onverwoestbaar uit. De windschermpjes aan de zijkanten zijn echter fragiel. Ik gebruik uitsluitend wasbenzine uit de supermarkt en dat bevalt prima. Ik heb gezien dat de prijsverschillen voor deze brander gigantisch zijn. Prijzen vergelijken kan dus lonend zijn.
(Arne / 03-09-2008)


Coleman unleaded Feather 442 (€ 69,00)

Goede brander, verbruik valt tegen, Coleman claimt 1 week met een 1/2 liter, ik deed 1 liter/week. Roestplekjes op branderkop na een nacht in de regen. Stevige pootjes+pandragers
(Pieter Bouman / 04-09-2002)


Coleman unleaded feature (€ 70,00)

Prettig te regelen vlam maar helaas is deze brander erg onderhoudsgevoelig pomp rubber zwelt geen druk en bij verstopping is de anwb nodig.
(Luuk Brouwers / 07-03-2002)


Esbit brander (€ 6,00)

Ongetwijfeld de goedkoopste, kleinste en lichtste brander verkrijgbaar. Handig als nood-brander of als je alleen een kant-en-klaar maaltijd hoeft op te warmen. Brandstof zijn esbit-tabletten. 1 tablet kookt bijna een halve liter water (duurt wel even).
(Henk Veldmans / 29-07-2004)


Esbit brandstof gecomprimeerd (€ 2,75)

Esbit, oftewel "(E)rich (S)chummm (B)rennstoff in (T)abletten" vernoemd na de gelijknamige uitvinder Erich Schumm, is nog steeds mijn favoriete brandstof als ik lichtgewicht ga kamperen. Bij veel zaken verkrijgbaar in de bekende rode paketjes met 20 tabletten a 4 gram. Mijn voorkeur gaat uit naar de "krijgsmacht variant" 2 sets (in plastic verpakt) van 3 grote tabletten. Veel duurzamer (gaat niet "verdampen" of kruimelen als je het lange tijd bewaard. De krijgsmacht variant is vaak nog verkrijgbaar bij de echte leger dumpzaken (dus niet Dump 2000) Er zijn speciale lichtgewicht esbitbrandertjes te koop (zie andere materiaalervaringen). Hierin kan je standaard 1 Esbitpakje in vervoeren. De tabletjes branden keurig op. Nadeel: de vlam is niet regelbaar zoals bij de meeste brandertjes.
(Raoul / 18-08-2008)


Esbit inklapbare brander (€ 7,95)

Ideale brander voor kleine kookkunsten. Zeer compact, vaste brandstof, dus geen lekken,maar zorg voor een windschermpje. In een paar minuten heb je een 1/2 liter kokend water mbv één/anderhalf tablet (6 in pakje in brander).
(K. Kong / 24-12-2004)


Falco tenten Fibistove (€ 100,00)

uit een uitverkoop, listprijs is veel hoger! super, werkt op hout of met optionele trangia spiritus brander inzet. Hout moeizaam naleggen als de koopplaat erop ligt, eerst goed aanbranden. verformt niet, door de plaatjes leuke reflectie en meditatieve sfeer. mag in een vliegtuig. gewicht van 2 kg. maakt in een canadeze kano niets uit. ongeschikt voor backpack en trekking, het is toch geen lichte firebox. nadeel? van boven hout na leggen door het rooster, niet voor snel kokers. wel mooi.
(pluk / 06-11-2014)


Four Dog Stove BushcookerLt I (€ 65,00)

Titanium houtbrander, ultralicht 69gr. Koop 'm als kit met de 900-pan, deksel en windscreen, en je zit net onder de 300gr. voor een complete kookuitrusting (US$ 150)! Houtjes verzamel je onderweg, evt. drogen op je lichaam. Werkt ook met alcohol of esbit. Brandt als een tierelier; 300ml water kookt in 6-7 minuten op handjevol takjes (ca. 35gr. hout), natuurlijk niet zo snel als 'n gas- of benzinebrander, maar wie heeft er haast op vakantie? Bovendien gaat er niets boven de geur van brandend hout, heerlijk. Ook zeer effectief om muggen mee te verdrijven. 3 weken gebruikt in Z-Groenland, ook boven de boomgrens (vooraf wat extra hout verzamelen). Besteld in US, was binnen 9 dagen in NL zonder invoerrechten. Voor 2 personen zou ik de Lt-II aanbevelen.
(Jeroen Bouman / 01-09-2012)


Jetboil brander met beker (€ 65,00)

Fantastische lichtgewicht brander, zeker voor 2 personen te gebruiken! Erg zuinig in gebruik. Rijst gekookt, in fleece gezet, nog een keer gekookt, weer in fleece gezet; rijst was gaar! Een ECHTE aanrader! Tip: koop dan ook de pannendrager. Alles past in de jetboil = compact en licht in gewicht.
(belenna / 12-06-2006)


Jetboil Jetboil brander + beker (€ 80,00)

Nu 2 keer mee gekookt. Gaat prima. Water kookt megasnel. Zeer makkelijk te bedienen. Je moet wel een stabiele ondergrond hebben. werkt ook op Coleman (schroef-) gastankje, maar deze past niet in de beker. Ik ben tot nu toe erg enthousiast over dit product.
(Léonie / 28-06-2006)


Jetboil PCS (€ 85,00)

+ Kookt zeer snel + Zuinig + Warmtehoudende laag + Laag gewicht - Klik-en-draaisysteem om kookpot op brander te draaien werkt zeer slecht. > Als je pot op de brander zet, zelf zonder vast draaien krijg je deze er zeer moeilijk af. Het is bijna altijd wrikken geblazen. Heb zelf eenmaal vinger verbrand doordat het kokend water eruit klotste omdat ik de kookkoker/pot er niet afkreeg. - Relatief duur, ook al krijg je systeem waarbij je direct aan de slag kunt zonder extra pot te kopen (85€ ASA) - Eenmaal gebruikt moet je de kookkoker op de brander laten zitten omdat anders de piezo onsteking onbeschermd is. Er is geen bescherming voorzien.
(Asgard / 10-10-2007)


Jetboil PCS (€ 89,00)

nu na een jaar intensief gebruik een korte review: Een geweldige, compacte lichtgewicht oplossing. net bruttogewicht van dit systeem ( inclusief gasblikje ) is 600 gr. ( pan, brander, bekertje en gasblikje) Ik wil nooit meer zonder! supersnel, superzuing. Het bereiden van grote maaltijden is met enige creativeit goed te doen. het enige mindere puntje vind ik dat doordat de pot diep is, de pot niet zo makkelijk schoon te maken is. Verder een aanrader voor alle solo-kampeerders !
(Tim van Brandenburg / 09-06-2009)


Jetboil Personal Cooking System (€ 65,00)

In de VS gekocht, dankzij de toen gunstige koers dus een prima deal. Heb er inmiddels een aantal tochten mee gemaakt en ik ben zeker tevreden: Pluspunten: - zeer compact, zeker voor korte tochten met een klein gastankje - water kookt supersnel (ik ken geen brander die sneller is) - de "Neoprene cozy" die erom zit is echt ideaal, misschien wel het handigst van het hele product :) ik kan de pan meteen beetpakken zodra ik het vuur uitzet en met het handvat vasthouden terwijl ik direct uit de pan eet...(is in mijn idee wel echt voor 1 persoon overigens, zou niet weten hoe je er voor twee personen eten in krijgt) - dankzij rubberen deksel met gat makkelijk afgieten (bij pasta) - piezo onsteking - niet een echt voordeel, maar ik heb zelf nooit last gehad van het vastzitten van het geheel, nooit hoeven wrikken. Ik zet hem altijd stevig vast en haal alles direct na het uitzetten van het vuur uit elkaar. Werkt perfect. Nadelen: - is inderdaad van zichzelf niet erg stabiel, ik heb het "pot support" accessoire erbij maar die gaat er erg moeilijk op/af waardoor ik hem toch niet gebruik. - sudderen is bijna niet mogelijk omdat het gas niet echt fijn af te stellen is. Het ding is bedoeld om snel water te koken er rijs/pasta of een ge-vriesdroogde maaltijd snel klaar te hebben. - in Nederland niet bepaald goedkoop, maar vergelijkbare producten zijn zeker niet goedkoper... AL MET AL ...een aanrader!
(Stef / 13-12-2008)


Kelly kettle (€ 65,00)

De ketel is echt geweldig. In het bakje kun je eigenlijk elke (vaste) brandstof doen en de ketel met holle wand zorgt ervoor dat je water binnen een paar minuten kookt! Heb hem nu een half jaar en ben zeer tevreden! Hij werkt echt. Nadeel: niet voor hikers: voor een rugzak is hij te groot.
(r. van Brenkelen / 15-05-2006)


Kovea brander (€ 37,00)

Als aanvulling op eerder ingezonden ervaring: De vervangende brander had na 5, 6 keer gebruiken het zelfde euvel en is ook retour, nu met boodschap dat ik geen interesse meer heb in dit product.
(Rob Plas / 23-08-2009)


Kovea gasbrander (€ 37,50)

Betrekkelijke nieuwkomer Kovea heeft een 87 gram licht gasbrandertje voor op oa de primusblikjes op de markt gebracht. Deels in titanium, zeer kompakt op te vouwen en eenmaal inbedrijf breder en stabieler dan bv de MSR Pocket Rocket. Bovendien heeft hij een perfect werkende piezo ontsteking ingebouwd. Helaas bleek bij het eerste serieuze gebruik de verbinding tussen de 3 pannensteunen en de kop van de brander bijzonder zwak te zij, de naar later bleek holle schroef was doorgebroken en de brander onbruikbaar. De brander is dus retour naar de winkel.
(Rob Plas / 12-05-2008)


Markill (€ 86,22)

Het is een zeer goede brander maar de boven kant heb ik aan moeten passen die zakte in als er een zware pan op stond er zit een aluminium onder ring op. Die is te zwak ik heb de mijne van RVS gemaakte en doe daar nu 10 jaar mee.
(E.H van Schaik / 01-12-2000)


Markill Hot Shot (€ 34,95)

Vooropgesteld dat je niet te grote pannen gebruikt een uitstekend gasbrandertje met piezo ontsteking. Klein en licht (200 gr.). Heeft zeer snel 1/2 liter water aan de kook, zeker met windschermpje (binnen 2 min.!) Goed regelbaar. Ik heb er een Markill adapter voor prikblikjes (25 Euro) bijgekocht. Deze weegt weliswaar 180 gr. maar hierdoor ben je onafhankelijk van soms lastig verkrijgbare schroefblikjes. Prikblikjes zijn overal (en veel goedkoper!)verkrijgbaar.Werkt prima! Tip: Koop een kunststof opvouwbaar "3-pootje" (diverse merken) dat onder uw schroef- en prikblikjes klemt, waardoor uw brander veel stabieler staat!
(Dick Schuurman / 28-09-2004)


Markill Hotshot (€ 25,41)

Het is een mooie kleine GAS brander en erg licht. Alleen als je met meerdere personen (dus grotere pannen) bent. Dan kun je die pannen er niet op kwijt.
(Niels Buijtendijk / 01-12-2000)


Markill Hotshot (€ 31,95)

Superkleine Brander, weegt 200gr. Kan ook goed gebruikt worden als je voor meer dan 2 personen moet koken. Piëzo-ontsteker weigerde de 1e keer, daarna geen problemen meer mee gehad.
(Corné Gelderblom / 17-06-2002)


Markill Hotshot (€ 32,00)

Prima brander voor een mooie prijs. Piezo ontsteking werkt alleen als ik hem thuis test, heb hem daarom van de brander gesloopt. Je moetst toch een aansteker lucifers meenemen als backup. Verwarmen van twee zakjes Adventure Food in één pannetje gaat al enkele jaren uitstekend.
(Jacob Maljaars / 21-11-2005)


MSR (€ 145,00)

Weinig waar voor je geld. Deze brander is alleen geschikt voor brave kampeerders met Coleman-fuel. Een maand lang stoken op Indiase en Pakistaanse benzine en hij kapt er mee. Nog drie andere mensen ontmoet met zelfde probleem. Gelukkig hadden we nog een primus.. Volgens Slee buitensport is hij dan ook niet bedoeld om regelmatig te gebruiken met niet-coleman fuel!! Ook is de dragonfly minder krachtig dan bijv. primus, en de pompjes zijn van rotzooi plastic. Besteed je geld beter!
(Matthijs / 12-04-2002)


MSR dragon fly (€ 190,00)

geweldige brander!!! Na veelvulgig en intensief gebruik 5jaar, begonde brander te walmen. na vervangen van verdeler kapje brand hij weer als vanouds.
(egbert / 01-11-2005)


MSR Dragonfly (€ 135,68)

Zeeer goede brander, die het onder alle omstandigheden erg goed doet. Maakt lawaai, maar de rust na het koken is dan weldadig.
(Esther Vanhommerig / 01-12-2000)


MSR Dragonfly (€ 90,30)

Goeie brander, allen jammer dat je de kop moet wisselen voor andere types brandstof. In de Volkskrant stond dat de Primus beter & goedkoper was!
(Willem de Rijk / 01-12-2000)


MSR Dragonfly (€ 135,68)

Mooie brander! Maakt veel lawaai, maar kook heel snel. Gebruik wel altijd een windscherm anders vallen de pannetjes van de brander af.
(Sander Langendoen / 01-12-2000)


MSR Dragonfly (€ 135,68)

Super ! na heel goed gekeken en vergeleken te hebben is dit de brander. Betrouwbaar, snel, licht. Wat ik er ook mee doe, hij doet het !
(Roberto / 22-03-2001)


MSR Dragonfly (€ 135,68)

Kookt water binnen drie minuten en bakt net zo makkelijk 'n eitje. Krachtige brander met de ongekende mogelijkheid (v. allesbranders) om heel mooi de vlam te regelen. Maakt echter VEEL herrie als hij op de hoogste stand staat en hij is iets duur.
(Onno van Winden / 01-12-2000)


MSR Dragonfly (€ 135,00)

Zeer lichte en stabiele brander die je in je zak kunt steken. Door het gebruik van losse cartouches gaat deze boven "prikflesje". Hij is perfect te regelen en erg ligt, leuk voor zomerse lichtkampeer activiteiten.
(B Evers / 18-06-2002)


MSR dragonfly (€ 135,00)

In het begin werkte hij geweldig, maar na een half jaar intensief gebruik begonnen de problemen. Vaak verstoppingen, de fijn regelaar werkte niet over de gehele range meer. Na uren schoonmaken, weer een tijdje gewerkt. Maar nu werkt hij alleen nog maar door de schroef waar de fijn regelaar mee vastzit los te draaien. Hebben vele andere wereldfietsers ontmoet met de zelfde problemen. Niet kopen dus als je een langere reis gaat maken.
(Iris van den Ham / 28-06-2002)


MSR Dragonfly (€ 135,00)

De brander werkt niet goed op zuid amerikaanse benzine.Na enkele maanden gebruik doet hij het bijna niet meer.Ik heb de fijn regelaar afgezaagd en hij werkt nu een beetje.Heeft onder fietsers een slechte naam.
(berni / 20-07-2002)


MSR Dragonfly (€ 159,00)

Prima brander eenvoudig en goed te onderhouden meegenomen naar India, diverse landen in europa in diverse (weers) omstandigheden en heeft het altijd goed gedaan op diverse brandstoffen.
(Arjuna Heij / 30-10-2002)


MSR Dragonfly (€ 131,00)

Kunststof branderpomp is gevoelig voor breuk bij de zogenaamde On/Off Valve die de brandstoftoevoer regelt. Die van mijn is op deze plek gescheurd waardoor hij brandstof is gaan lekken. Dit terwijl ik altijd zeer voorzichtig omga met buitensportmaterialen. Mijn voorkeur zou in de toekomst zeker uitgaan naar een brander met een niet kunstof pomp.
(Raoul / 14-01-2003)


MSR Dragonfly (€ 100,00)

Zeer goede combinatie van gewicht, regelbaarheid van de vlam en het aantal brandstoffen dat erin kan. Maakt wel veel lawaai, maar dat is lijkt me niet zo belangrijk.
(Paul / 08-06-2004)


MSR Dragonfly (€ 65,00)

Leuke brander, maar onzuivere brandstof geeft problemen. Na 1 maand door Afrika gereisd te hebben begonnen de problemen en was continue branden en ook starten een groot probleem. MSR hebben mij een gloednieuwe (!) brander gegeven ter vervanging maar ik heb nu de "no frills" XGK brander gekocht die alles stookt.
(Paul / 23-06-2004)


MSR Dragonfly (€ 169,00)

Na enkele weken gebruik: Kunststof branderpomp vertoont haarscheurtje bij de On/Off Valve die de brandstoftoevoer regelt. Dit terwijl ik altijd heel zorgvuldig met de brander omga.
(A.Ducrot / 23-07-2004)


MSR Dragonfly (€ 100,00)

Na heel wat jaar gebruik moet ik toch toegeven dat het pomp materiaal inderdaad prut was. Barsten rond de on/off valve, afgebroken haakjes van de plunjermoer, noem maar op. Zeer lage kwaliteit kunststof. Ik heb inmiddels gratis een vervanging gehad, maar dit is helaas nog het oude model. Ik kan dus met redelijke zekerheid zeggen dat dit problemen op gaat leveren. Ik zou wel willen weten of het nieuwe model pomp beter is. Waarom geen aluminium pomp vraag ik me toch wel af....
(Onno van Winden / 06-10-2005)


MSR dragonfly (€ 130,00)

de brander van de dragonfly die ik nu tien jaar heb, heeft nooit lekker gebrand ondanks dat ik er mee ben terug geweest in de winkel en er naar gekeken is.Niet dat er niet op te koken is maar hij brandt niet optimaal,ander minpunt pootjes zijn erg glad en bij schuine grond blijft de pan slecht erop staan.Wat wel fijn is is de regelbare vlam.Plastic pompje is shit,na een kleine val brak meteen het plastic bij de aan/uit knop,daardoor lekt het constant,zou er geen een meer kopen.
(arthur / 08-04-2008)


MSR Dragonfly (€ 150,00)

Na 14 jaar is mijn oude dragonfly versleten pandragers gebroken nozzel stuk diverse ringen moeten vervangen worden. Ik heb nu een nieuwe DRAGONFLY aangeschat. voor onze komende reis van 8 weken Bolivia. Ik heb echt vertrouwen in deze brander.
(Abe Maaijen / 07-09-2016)


MSR Internationale 600 (€ 90,30)

Naar mijn idee een perfecte brander: brand als de beste, op veel verschillende vloeistoffen en is onderhoudsvriendelijk.
(Raymond Koome / 01-12-2000)


MSR Internationale 600 (€ 72,60)

Erg tevreden. Is een bijzonder veelzijdige en betrouwbare brander. Brandt zowel op benzine (alle soorten) als op petroleum. Is in vergelijking met andere branders licht, zuinig met brandstof en tijdens je outdoor-tochten te (de)monteren. Verder ook nog re
(John Kardol / 22-10-2001)


MSR pocket rocket (€ 34,00)

Top, klein (past in jaszak),geen onderhoud, stil en snel, ideaal voor fietsers, zeer goed regelbaar. Wel wat onstabiel met een grote pan.
(M Koopman / 30-03-2003)


MSR Pocket Rocket (€ 35,00)

Compacte, lichte brander. Brandt als een tierelier en is goed te regelen.
(Pedro / 14-06-2003)


MSR Pocket Rocket (€ 45,00)

Voordeel: Superklein, supermakkelijk en supersnel. Nadeel: De Brandstof is duur en is snel op. Bij een beetje wind neemt de efficiency snel af. Conclusie: Perfect voor kortere tochten van dagwandelingen tot 3 dagen. Voor langere trektochten is een benzinebrander beter.
(Nico Vermaas / 18-06-2003)


MSR Pocket Rocket (€ 29,95)

Superlicht en best krachtig. Doordat je 'm opbergt in de bijbehorende kunstof-capsule blijft ie onbeschadigd tijdens het vervoeren.
(Ruud van Koten / 23-08-2004)


MSR Pocket Rocket (€ 39,00)

Grandioos. Als je op gas wilt koken en je vindt gewicht en volume belangrijk (rugzakkers) dan is deze kleine, lichte, fijne brander een echte aanrader. Doordat hij vrij hoog staat (op een gastankje) en tamelijk klein is, wel neiging tot instabiliteit. Kwestie van opletten dus.
(Walter / 31-08-2005)


MSR Pocket Rocket (€ 30,00)

Zeer goede brander met hoog vermogen. Erg licht en klein in te pakken. Wel windgevoelig, mocht er veel wind staan. Pannen blijven prima staan. OVer het geheel een zeer goede brander voor de lcihtgewichtenthousiasteling
(Sebastian Jones / 19-05-2009)


MSR Superfly (€ 75,00)

Een eenvoudige lichte brander, met geweldige prestaties. Kookt heeeeeel snel water, past op heel veel gastankjes door de universele kraag. Ik heb een Coleman gastankje met ventiel gebruikt, je kan de brander steeds weer erop monteren.
(Robert Lammerts / 23-08-2003)


MSR Superfly met Piezo (€ 74,00)

Kan volgens de handleiding niet gebruikt worden met een windscherm, pan met diameter groter dan 20cm i.v.m. oververhitting van het gasblik. Wordt inderdaad snel heet met een windscherm. Kan geen gewicht dragen groter dan 3,6kg. Daardoor niet geschikt om te koken voor meer dan 2 personen. Aansluiting op gasblik bij volle pan al snel wankel. Goed vermogen maar neemt al snel af als gasblik nog 1/3 of minder vol is. Nadelen wegen niet op tegen het voordeel dat ook campingaz gebruikt kan worden.
(Stephanie / 03-09-2009)


MSR Superfly. (€ 65,00)

Topbrander! Past op alle ventieltankjes, handige piezo-ontsteking(optie), lichtgewicht en branden als een tierelier, kookt inderdaad 1 liter binnen drie minuten, met MSR gas ook ver onder het vriespunt. Aanrader!
(Rob Heckemann / 04-03-2002)


MSR Whisperlite (€ 81,00)

Perfecte brander. Ik gebruik de brander nu 4 jaar en hij doet het al die tijd al perfect. De pomp heeft wel een zwak punt op de plek waar het pompje op het 'pomphuis' aan wordt gesloten. De nokjes zijn daar vrij zwak.
(Jop / 22-01-2002)


MSR Whisperlite (€ 85,00)

Wat lawaaierig en slecht regelbare vlam. Pootje draaien makkelijk weg wat de stabiliteit niet ten goede komt. Zolang je schone brandstof gebruikt (Coleman)doet de brander het prima, maar ben je aangewezen op vuile benzine (in Rusland bijv.) dan zit ie in een mum van tijd verstopt, ook met de speciale dieselnippel.
(Coos / 28-02-2002)


MSR Whisperlite (€ 110,00)

buiten gewone fijne brander een voudig te reparen met revisie set en meerdere brandstoffen mogelijk!
(Luuk Brouwers / 07-03-2002)


MSR Whisperlite (€ 104,37)

Beste brander ooit gemaakt! Makkelijk schoon te houden, behoeft weinig onderhoud en is relatief gunstig geprijsd
(David Sahar / 22-09-2001)


MSR Whisperlite (€ 100,00)

Goede brander, water sneller aan de kook dan bij de dragonfly.(die doet er twee keer zo lang over) De kunststof nokken van de pomp zijn een zwak punt,reeds afgebroken aan één zijde. Dit blijkt veel voor te komen bij deze brander.
(Gerhard Zandbergen / 27-08-2002)


MSR Whisperlite (€ 95,00)

Geweldig stuk brander. Vergeleken met andere branders maar qua kabaal, energie en verbruik geen betere. Wel pompringen onderhouden
(ik / 08-04-2003)


MSR Whisperlite (€ 70,00)

Nu al tien jaar in mijn bezit. Nog steeds werkt hij perfekt. Lawaaig dat wel, maar een brander die het alijd doet, ook op gewone brandstof. Niet alleen zomers maar s'winters ook.
(Willem Swart / 09-06-2004)


MSR Whisperlite (€ 102,00)

Brandstof ervaringen: coleman fuel en wasbenzine zijn de beste brandstoffen. Euro 95 werk goed maar stinkt en roet meer. Goedkope lampolie heb ik per ongeluk ook geprobeerd: opwarmen duurt langer, daarna brand ie wel maar niet echt goed. tip; zet het gas hoog, wees niet bang voor gele (roetende) vlam. Opwarmen met spiritus (of burning paste) is met een koud windje erg lastig, gebruikt gewoon benzine.
(Rob ter Brugge / 18-10-2004)


MSR Whisperlite (€ 100,00)

Prijs is ca. (weet niet meer). Wij hebben deze brander al minstens 15 jaar. Met hetzelfde plastic pompje dat volgens sommigen het zwakste punt is. Lekker licht brandertje. Getest op Coleman, loodvrije benzine en lampolie. Werkt allemaal. Bij lampolie gaat het echter wel verstopt zitten en moet je elke 3-4 dagen de brander schoonmaken. Sudderen gaat minder goed. Brander raakt dan snel verstopt. Gewoon echt stoken gaat goed. Tip die ik heb gekregen die werkt is om de brander niet uit te laten walmen, maar de laatste vlam uit te blazen. Zo krijg je minder roet. Een betrouwbaar brandertje. Als er iets aan mis is, kun je het altijd ter plekke oplossen met de bijgeleverde gereedschappen.
(Linda Platerink / 19-07-2006)


MSR Whisperlite (€ 129,00)

Bediening van deze brander is kinderlijk eenvoudig. Eh water kookt in no time. Onderhoud en reparaties zijn heel makkelijk zelf te doen. Verbruik is behoorlijk zuinig. Alleen de regeling van de vlam is lastig (is hij ook niet voor gebouwd). Al met al een lekker compacte en redlijk lichte en fijne benzine brander
(Bart van Gelder / 02-06-2011)


MSR Whisperlite 600 (€ 65,00)

2e hands gekocht. Fijne brander, brandt snel,maakt weinig lawaai en is licht.Kunsstof pompje is wat minder.
(Prof. Makki / 13-11-2002)


MSR whisperlite 600 int. (€ 80,00)

Goede brander, de constructie van de pootjes vind ik wat minder (voelt fragiel bij in/uit klappen) maar staat wel stabiel en kookt geweldig. 'k heb nog het 'oude' model pompje dat volgens sommige berichten breekbaar zou zijn, maar daar heb ik niets van gemerkt
(Tonny / 04-09-2007)


MSR Whisperlite 600 int. (€ 105,00)

Sinds 2001 in gebruik en zonder problemen. Tuurlijk zijn de kunststof nokjes van de pomp bij mij ook afgebroken, maar de pomp blijft gewoon bruikbaar, en thuis nieuwe inkepingen erin gevijld. Ik gebruik eigenlijk alleen Coleman fuel, en dat gaat prima. Bij het instellen van een andere stand van de kraan duurt het even voor de vlam daarop reageert, en dat is meteen zijn grootste nadeel. Wat het meest verbazingwekkend is is dat het (effectieve) windscherm eindeloos op en uit te vouwen is zonder dat het aluminium door vermoeiing in stukken uit elkaar valt.
(Johan / 10-06-2010)


MSR Whisperlite int (€ 60,00)

Prima brander. Heb hem al bijna 10 jaar. 1x onder garantie een nieuwe pomp (bever).Gebruik hem veel op wasbenzine en E95. Wel wat eerder vuil met E95 maar makkelijk schoon te maken. Onderhoud blijft belangrijk. Hij gaat schoongemaakt en in de olie in de kast. Klaar voor gebruik!
(Ernst-Jan / 03-11-2010)


MSR Whisperlite Int. (€ 90,00)

Brandt snel en geruisloos. Heeft duidelijk schone benzine nodig. Kunststof pompje slijt natuurlijk. Vieze vingers zijn onvermijdelijk. Tip: terpetine is een schone brandstof die ook in het buitenland goed verkrijgbaar is (hardware shop).
(Jasper Hugtenburg / 02-12-2002)


MSR Whisperlite international 600 (€ 60,00)

Al meer dan 8 jaar in gebruik. Brandt prima op coleman/wasbenzine. In geval van nood ook op Euro95 (raakt dan wel makkelijker verstopt, maar de ShakerJet helpt hiertegen) 2x onder garantie nieuw pompje gekregen vanwege afbrekende bajonetsluiting. Nu het nieuwe medel, en tot nog toe geen problemen mee gehad. Als \'ie meteen het nieuwe pompje had gehad, kreeg \'ie 5 punten.
(René Damkot / 11-04-2006)


MSR Whisperlite Internationale 600 (€ 107,00)

Geweldige brander! Heb er 2 weken dagelijks mee gekookt, thee gezet, uitbundige engelse ontbijtjes mee gemaakt etc op gewone wasbenzine voor gezin van 4 personen. M'n oude gasbrander geef ik weg.
(Frank / 07-08-2003)


MSR Whisperlite Internationale 600 (€ 85,00)

De Whisperlite 2 weken op Madeira naar tevredenheid gebruikt op Euro 95 loodvrij. Regelmatig voorgewarmd met alcohol 70%, daardoor bijna geen zwarte roetaanslag. Enigste onderhoud bestond uit brander een beetje afvegen met doekje/wc-papier. Geen verstoppingen of problemen. Brander en fles voor in vliegtuig met zeepsopje schoongemaakt. Fles open in rugzak vervoerd.
(Karel Heuvelmans / 31-10-2003)


MSR Whisperlite Internationale combo (€ 85,00)

Say no More. Prima robuuste brander.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


MSR Whisperlite Shaker jet (€ 100,00)

Ik bezit deze brander al weer een geruime tijd en ben er zeer te vreden over. Hij brandt bijna op alles, ik gebruik meestal kookpuntsbrandstof maar ook regelmatig petroleum of ongelode benzine. Werkt altijd en is erg prettig om mee te werken.
(B Evers / 18-06-2002)


MSR Wisperlite International (€ 90,00)

Prettig ding, niet goed te temperen, geruisloos, betrouwbaar, wel ietwat instabiel door de toch wat lichte uitvoering van de pannendragers, erg zuinig en licht heeft me de afgelopen 8 jaar nog niet in de steek gelaten.
(bas / 27-06-2005)


MSR XGK (€ 90,00)

Op vol vermogen klinkt en ziet het eruit als een F16, maar na vele jaren intensief gebruik kan ik nog steeds mijn medelopers van Rugzaklopers binnen enkele minuten een kop koffie aanbieden!!!!
(Hilko / 12-07-2002)


MSR XGK (€ 90,00)

Gekocht in USA, 1992, jaarlijks gebruikt met zout (zeekanoen) en zand (Sahara), in die 14 jaar 1 ringetje vervangen. Heeft gebrand op diesel in de Sudan en op petroleum in Kenia, dan moet je dagelijks even prikken. Deze brander heeft me nooit in de steek gelaten, de vaste stang tussen fles en brander is een voordeel, leg een steen op de fles en omvallen is vrijwel uitgesloten. Maakt herrie, maar dat is dan ook het enige minpunt.
(Bob / 11-01-2007)


MSR XGK EX (€ 175,00)

Lichte, stevig, stabiele en compacte brander. Voorlopig alleen getest met schone brandstof Coleman Fuel.(net 2 weken in huis) Start snel (korte tijd voorverwarmen, gele vlammen) en bij het dicht draaien van kraantje is brandstof snel opgebrand. Dus direct kunnen koken en snel weer inpakken. Helaas, maar dat is waarschijnlijk benzinebranders eigen, warmte slecht te regelen. Komt erop neer aan of uit stand. Met pompdruk valt er wat te meer te regelen. Afgelopen weekend met min 2 C en in de sneeuw, geen enkel probleem. Een dijk van een turbo brander.
(Dick van Schagen / 02-02-2010)


MSR XGK EX / XGK 3 (€ 149,95)

Al jaren maken wij gebruik van de MSR XGK brander. Zo'n brander die het altijd doet. Niet de zuinigste, niet de lichtste maar een brander die je niet teer hoeft te behandelen en waar je (bijna) alles in kan gooien wat brandbaar is. Twee weken geleden hebben we de opvolger gekocht, de XGK EX. Wat een brander! Hij is nog steeds niet de lichtste, de kleinste, de zuinigste maar dit is zo'n beetje d? wereldbrander die er op dit moment is. Het grote probleem met de vroegere XGK was de stabiliteit. Dat is met de XGK EX volledig opgelost. Niet om te krijgen. En nog steeds kun je al je brandbare vloeistoffen erin gooien. Voor wereldreizigers onder jullie: een aanrader!
(Marco Meijerink / 01-11-2005)


MSR XGK II (€ 85,76)

Deze brander werkt altijd. Op de meest afgelegen plek is er wel brandstof voor te krijgen. Heeft me nog niet in de steek gelaten. Maakt wel wat kabaal als hij eenmaal volop brand. En hij heeft maar twee standjes, aan en uit.
(Noël Verhoeven / 01-12-2000)


MSR XGK II (€ 90,30)

Als je af en toe van sproeikop moet wisselen (andere brandstof), raakt de inwendige draad versleten (door fijn zand) met gevolg dat de brandstof langs daar lekt. Je kan dit oplossen door vuurvaste siliconen te gebruiken als dichting.
(Marc Pauwels / 01-12-2000)


MSR XGK II (€ 119,00)

De brander werkt prima met alle geprobeerde brandstoffen (loodvrij, wasbenzine, kerosine en een vaag Chileens goedje) en is met de pompdruk redelijk te regelen. De pomp bevalt me een stuk minder, het pomp rubber zwelt op en komt los van de stang door gebruik loodvrij. Nog een echt leertje gevonden van een ouder model en dat werkt wel goed. Vooruitgang blijkt achteruitgang.
(Geb Bierma / 08-09-2005)


MSR-XGK universal edition (€ 140,00)

Een ideale brander om overal mee te nemen, waar ook ter wereld. Gemakkelijk in onderhoud. Alleen dat lawaai.
(Pjotr / 28-02-2002)


Optimus (€ 149,29)

Kookt uitstekend. Alleen aluminiumslijpsel in tank verstopt filter. Neem setje erbij (best. 8500) 2 kampeertochten, nooit geweigerd. Beste vlamregeling.
(Rob Keijzer / 09-07-2001)


Optimus 8R hunter (€ 68,07)

Fantastisch brander ! ik gebruik hem nu 14 jaar en ik heb gekeken naar andere branders (andere brander, andere mogelijkheden) maar ik heb er toch geen (bij) gekocht. Het blijft voor mij DE brander
(tonny verhoef / 11-09-2001)


Optimus 8R Hunter (€ 0,01)

Oerdegelijk! Al 20 jaar in gebruik (vandaar prijs onbekend) en heeft me nog NOOIT in de steek gelaten (behalve in dat Franse bergdorp waar ze wel campinggaz, maar geen benzine verkochten). Loopt op (on-) gelode benzine, en desnoods op diesel. Voorverwarmen met spiritus of benzine (benzine gaat sneller, maar roet). Deksel fungeert ook als windscherm (gebruik steen, haring oid om deksel omhoog te houden) Redelijk regelbaar. Nadelen: veel lawaai in hoogste stand; niet echt lichtgewicht.
(Remy / 05-05-2005)


Optimus 99 (€ 5,00)

Niet echt licht, maar wel erg betrouwbaar en vrijwel onverwoestbaar. Zelf heb ik een deksel voor het pannetje gemaakt van een dun plaatje aluminium, waardoor de kooktijd wordt verkort.
(Jos / 01-11-2005)


Optimus Climber (€ 59,00)

Prima brandertje, echt een klassieker. Nog nooit verstopt geraakt. Gaat ongeveer een klein uurtje mee op een volle tank. Kan goed hard en zacht, gekocht via Qvist.nl. Zou hem zo weer kopen.
(arthur / 01-07-2010)


Optimus Nova (€ 149,29)

Kookt snel, maar is ook heel goed regelbaar. Goedwerkende pomp met lange slag. De brander staat heel stabiel. Net als bij de MSR Dragonfly is de brander knap lawaaierig.De slang is iets langer dan die van de MSR, dat geeft wat meer bewegingsvrijheid.
(Peter / 07-08-2001)


Optimus Nova (€ 155,00)

Prima brander; compact, weinig onderhoud, vlam is goed te regelen en hij geeft veel warmte af. Erg robuust omdat er geen plastic onderdelen op zitten.
(Dennis Waterman / 23-01-2002)


Optimus Nova (€ 147,48)

Tot nu toe prima resultaten! Vlam is zeer goed te regelen, de brander staat stabiel en ze is behoorlijk zuinig. Aluminium pomp is, net als de rest, robuust uitgevoerd.
(Martijn Steen / 07-10-2001)


Optimus NOVA (€ 152,00)

Sterk staaltje van industriele vormgeving dat niet alleen zeer goed werkt, erg makelijk voorverwarmd wordt, zeer goed regelbaar is en licht in gewicht. Pannen staan ook nog eens zeer stevig...
(AJ Hoekstra / 24-05-2002)


Optimus Nova (€ 150,00)

Brander doet goed z'n werk, goed regelbaar en snel warm. Toch twee minpuntjes: de pompknop kwam na een week gebruik los van de pompstang en de aansluitnippel op de brandstoffles heeft sterk de neiging om te lekken na het loskoppelen van de brandstofslang. Dit ondanks dat de brandstoffles van druk is gehaald.
(Ruud van Putten / 15-10-2002)


Optimus Nova (€ 159,00)

Ideale brander... niets aan sleutelen voor een andere brandstof, hoog vermogen en heel stabiel (behalve in de sneeuw)
(Laurens vd Meer / 10-01-2003)


Optimus Nova (€ 144,00)

Prima ding. Klein, licht en brand super goed. In tegenstelling tot de MSR branders heeft de Optimus een stevige aluminium pomp. Echt een aanrader!!
(G. Mensink / 20-08-2003)


Optimus Nova (€ 159,00)

Compacte benzinebrander (past opgeklapt precies in mijn trangia pannenset) met goede eigenschappen. Pro's: heeft goede sudderstand, staat stabiel, stevige metalen pomp, magnetische doorpriknaald en ook niet onbelangrijk: redelijk zuinig. Con's: Erg lawaaiig (zeker wanneer de brander op vol vermogen staat), spreiding warmte niet erg groot (erg centrale vlam).
(Wouter Lagendijk / 08-09-2003)


Optimus Nova (€ 160,00)

Een hele beste brander. Ziet eruit alsof ie niet stuk kan, al is de mijne een beetje gaan verbuigen (wat niet afdoet aan de functionaliteit). Kan denk ik ook nit serieus stuk. Brand als een.. als een Nova, ken geen brander die zo makkelijk en hard brandt. Prima op sudderstand te zetten en redelijk stabiel.
(Jos Braaksma / 11-05-2004)


Optimus Nova (€ 155,00)

Prima lichte en snelle brander, zuinig in gebruik en klein op te vouwen. Staat stevig en door de getande bovenkant staan pannen erg stevig en kun je zelfs roeren zonder de pan vast te hoeven houden (zoals bij de MSR wel moet). Heeft op minder schone brandstof wel de neiging te gaan roeten maar is gelukkig redelijk gemakkelijk schoon te maken. Uitstekende multi-fuel brander. Gebruik hem nu ongeveer 4 jaar en zou hem zo weer aanschaffen.
(AJ Hoekstra / 05-02-2006)


Optimus Nova (€ 159,90)

Zeer goed regelbare en betrouwbare “alles”brander, geen naald wisselen! 3 jaar zeer intensief gebruikt in bijna elke mogelijke omstandigheid (0-6500 m). Twee keer is echter de schroefdraad van de brander afgebroken, zelfs dan werkt de brander nog. Recentelijk is de constructie aangepast en na mijn laatste incident is mijn oude vervangen voor het nieuwe type. Super service Optimus! Misschien één nadeel, niet overal zijn reserveonderdelen verkrijgbaar. In Nieuw Zeeland werd me echter wel een leenbrander aangeboden omdat een onderdeel niet op voorraad was. Chappeau!
(Hans Bouman / 28-08-2006)


Optimus Optimus Nova (€ 150,00)

Na 30 keer gebruikt te hebben is brander afgebroken van schroefdraad. Dit komt omdat de brander alleen vastzit op de schroefdraad en verder niet op een ander punt is gefixeerd. De brandstof-hendel is alleen met enige kracht te bedienen als de brander koud is, wat het afbreken van de brander bevordert. Bij het ontkoppelen van de koppeling kan de benzine eruit spuiten als je niet precies doet wat in de gebr.aanwijzing staat. Dit onderdeel zou monkey-proof moeten zijn vanwege het hoge brandgevaar.
(Louis Banens / 24-07-2004)


Optimus Optimus Nova (€ 165,00)

Mijn 1e Optimus Nova brak af van de bout op de bodem van de brander. Ik kreeg al snel een nieuwe toegezonden waarvan echter op de Elbruz de vlamregeling goed vast kwam te zitten. Bij het losdraaien draaide hij toen 'dol' waardoor de brander onbruikbaar werd. Dit gebeurde zonder dat ik met kracht de toevoer had dichtgedraaid; leek eerder iets met warm/koud en uitzetten van materiaal te maken. Tot mijn verbazing gebeurde met de 3e versie die werd toegezonden precies hetzelfde (dit keer in de Hollandse polder), juist terwijl ik uit angst geaccepteerd had om de brander eerder te laten lekken en uit te blazen dan goed dicht te draaien... Conclusie: erg mooie ontwerp, snelle (reparatie) service maar nog te ernstige kinderziektes.
(Jelmer / 05-09-2005)


Optimus SVEA123 (€ 25,00)

Minder bekend type maar geen pompje en geen sores. 30 jaar oud. Werkt prima op wasbenzine en coleman fuel. 95x125mm, zuinig, bijna 1 uur op een tank. Compacte brander, inclusief 0,3Ltr pan. Moet vooraf worden opgewarmd met een stukje esbit. Is een vakantie 3 weken gebruikt omdat een andere brander verstopt was. Maakt veel geluid, maar kookt 1 liter in 3 min. Een keer grafiet ringetje vervangen, 1 Euro. Brander heeft 63 Gulden gekost.
(bert schilder / 12-06-2006)


Dump esbitbrander (€ 6,81)

Als je ècht gaat koken in de bush is dit wel handig als warmhoudpitje. Echter, esbit is zwaar en de brander is zeer gevoelig voor wind, dus niet altijd geschikt.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


EPI-gaz speed burner (€ 80,00)

Eenvoudige brander die op alle soorten gas brand (methaan, ehtaan, propaan, butaan enz), door voorvergassing is het kantellen van de tank niet gevaarlijk en zorgd voor constante vlam. Overgnomen door coleman nu.
(remco / 11-05-2002)


Honey Stove (€ 47,25)

Geweldige multi brander. Heb deze uitgetest en voldoet prima. Erg licht en neemt geen ruimte in. Je kan hout stoken en andere brandstoffen. Zie ook youtube.
(Bennie Ponte / 16-02-2010)


Multi-fuel Camping stove (€ 25,00)

Prima brander. Heb hem al bijna 3 jaar. Het is een prima multifuel stove. Er zit een tankje met pomp bij om benzine te stoken maar hij brand ook uitstekend op gas. Ik gebruik hem dan met een Markil adapter en een priktankje. Ik heb hem gekocht omdat het voor die prijs niks kon zijn naar mijn mening. Ik heb een MSR Whisperlite en zocht een extra brander. Afgelopen vakantie hebben we het meeste gewerkt met deze no-name brander. Hij is klein, stabiel en net wat fijner regelbaar dan de MSR. Wordt nu voor 60,- verkocht incl. verzending. Gewoon een prima ding!
(Ernst-Jan / 03-11-2010)


Traveller st303 (€ 27,23)

Klein, butaan/propaan schroefaansluiting, kan toch grotere pannen dragen door uitklapbaar pannedragertje, elektronische ontsteking waardoor zeer snel in gebruik genomen. Opberg bus is waterdicht. 352 gram
(Jan van de Water / 01-12-2000)


Pollux Peak 1 (€ 115,00)

Bijna drie jaar geleden gekocht (paar weken per jaar gebruikt) vanwege de compaktheid (geen losse brandstoffles), en vanwege het gebruiksgemak (niet voorverwarmen). Erg goed bevallen. Maar nu problemen met pompen. Met zo'n korte levensduur is het een erg duur apparaat. Bijna altijd Colemanfuel gebruikt, dit is wel aan te raden (in verband met vervuiling van de kwetsbare onderdelen). Keer of drie pompleertje vervangen, elke keer ingeolied. Nu helaas dus nauwelijks meer bruikbaar.
(Henk Veldmans / 25-07-2004)


Primus 'Trekk Lite'/'Alpine EasyLight' (€ 35,85)

Vooral door de stevige opbergdoos, het lage gewicht, het vermogen en het bedieningsgemak is dit een ideale kampeerlamp voor op trektochten met rugzak.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Primus Base Stove 2243 (€ 28,41)

Eenvoudige stevige en goedkope brander van 260g. Tamelijk groot kookoppervlak voor zo'n kleine brander. Geen supper speciaal ding, het is gewoon eenvoudig en goed.
(Jan De Ceuster / 04-04-2002)


Primus EtaExpress (€ 99,00)

Deze week heb ik wat voettochtjes rond mount Snowdon Wales gemaakt. Ik wilde onderweg heet water hebben voor koffie en soep. De EtaExpress leek me wel wat: compact, licht en snel heet water. De EtaExpress voldeed hier geheel aan. Op mount Snowdon 6 graden, lichte regen en winderig, had ik in een paar minuten heet water. Het is snel bedrijfsklaar en met de pietzo-ontsteking is aansteken een makkie. Het kleine windscherm werkte goed. Over het verbruik kan ik nog niets zinnig zeggen, daarvoor moet ik het langer gebruiken om een goede waarde te kunnen geven.
(Frans Timmermans / 12-05-2008)


Primus EtaExpress (€ 99,95)

Heb deze combinatie nu 1,5 jaar. Het ETA-principe werkt héél goed, het water kookt erg snel en de brander verbruikt erg weinig gas. De pannetjes hebben een fijne maat voor één persoon. het contactpuntje van de Piezo-ontsteker verbrande op een gegeven moment waardoor deze niet meer werkte. De ontsteker is wel los te bestellen.
(Joost Verest / 13-01-2011)


Primus Express (€ 30,00)

Goedkoop gekocht bij de Decathlon. Tot nu toe ben ik extreem tevreden. De brander doet het altijd, is zeer licht (82 gram) en is stabiel voor grotere potten wat zeldzaam is voor dergelijk lichte branders. Bovendien is de brander zeer duurzaam en van wat ik heb gehoord van reviews, zuiniger dan de meeste branders. Al met al een absolute aanrader!
(David Dykstra / 02-09-2010)


Primus Multi Fuel Stove 3288 (€ 113,45)

Ik durf te stellen dat deze robuuste brander nog beter is dan de MSR Dragonfly. Alleen al om het feit dat de pannensteunen de pan in een ijzeren greep houdt.
(Thomas van Hengstum / 16-04-2001)


Primus Multi Fuel Stove 3288 (€ 122,52)

Gemakkelijke brander die je op gas en benzine's kunt branden je hebt eigenlijk twee branders in een. Wat verder makkelijk is dat je door het omdraaien van de brandstoffles de brandstof leiding leeg laat branden.
(Bob / 15-12-2000)


Primus Multi Fuel Stove 3288 (€ 136,13)

Zowel gas als vloeibaar. Wat aan de dure kant. Makkelijk te bedienen. Wat lastig om schoon te maken. Priming-viltje gaat na één keer gebruiken al stuk. Toch een goed produkt.
(Isaac Neumann / 01-12-2000)


Primus Multifuel 3288 (€ 100,00)

Erg mooi produkt, pan staat mooi stabiel op de brander. Ikzelf werk met benzine, coleman en gas en dit werkt uitstekend. Vlamregeling behoeft wat ervaring. De zogenaamde priming-pads (die vilten doekjes op de bodem van de brander) gaan als je niet uitkijkt bij het schoonmaken vd brander erg snel kapot, let hier dus goed op bij evt schoonmaken, deze zijn opnieuw te verkrijgen voor een paar euro.
(sont / 08-08-2003)


Primus Multiful Stove 3288 (€ 134,00)

Ik ben redelijk tevreden over deze brander, ik heb wel al enkele verstoppingen gehad, hierbij blijft er een vuiltje steken achter de sproeier, gewoon de sproeier eraf schroeven doorprikken en van binnenuit schoonblazen. Verder is het priming viltje erg slecht van kwaliteit gezien de hoge prijs, erg jammer van de heren van Primus. De MSR dragonfly heeft veel beter priming materiaal ! Al met al een goede brander, goed te regelen en compact, werkt prima met een fles van Sigg.
(Rogier Gijsbers van Wijk / 27-01-2003)


Primus Omni-Fuel (€ 140,00)

Geweldige brander! Deze kan ik iedereen aanraden. Het is een investering waard. Smerige benzine uit Kirgizië waar je auto niet op loopt, is voor deze brander nog goed genoeg. Hoog vermogen en nooit gedoe. Branders van MSR zijn niet slecht, maar als je een allesbrander aan wilt schaffen, koop dan deze.
(Dennis Greeven / 18-04-2007)


Primus Omnifuel (€ 180,00)

Voor mij een gemaksbrander doordat naast alle gebruikelijke brandstoffen je ook heel eenvoudig een gastankje kunt aansluiten en je niet snel een windschermpje nodig hebt. Let op dat je GEEN SIGG brandstoflessen gebruikt!!! dit in tegenstelling tot wat in diverse winkels wordt geadviseerd. Probleemloos aan te sluiten op MSR brandstofflessen.
(Arjuna Heij / 31-10-2002)


Primus Omnifuel (€ 130,00)

Perfecte brander, doet het altijd perfect en je eten is in geen tijd warm. Echt een aanrader, het is even investeren maar dan heb je wat.
(Martijn / 28-11-2003)


Primus Omnifuel (€ 175,00)

Super brander, werkt altijd ook op hoogte. Even investeren maar dan heb je ook wat. Heb een weekend met diesel gebrand, ging perfect. even goed schoonmaken (kwartiertje) en hij is weer als nieuw. Probeer ook eens wasbenzine of liever terpentine als brandstof. En laatste tip; Gebruik GEEN alcohol houdende brandstoffen omdat de O-ringen e.d. hier (nog) niet geschikt voor zijn.
(Tom van Oorschot / 14-06-2005)


Primus OmniFuel (€ 180,00)

De eerst aankoop bleek een serie te bevatten waarbij de spuitkoppen te vast waren aangedraaid. Gelukkig voor de vakantie ontdekt en geruild voor een ander exemplaar. Die deed het goed, wel kwam er vanwege de hitte speling tussen de brandkop en de onderplaat en kwam de kop los te zitten. Met een paar extra ringen, had ik bij me op de trektocht, is dat verholpen. Verder geen problemen, wel wennen dat bij het losmaken er altijd brandstof over je hand gaat. Dat is bijna niet te voorkomen.
(Hein van den Heuvel / 02-09-2010)


Primus Omnifuel (€ 140,00)

Fijne en zeer complete brander. stookt alles dat ook maar ontvlambaar is van gas tot diesel. Zit een onderhoudssetje bij dat heel handig is. De brander is heel krachtig en kookt bij -0 graden (incl. voorverwarmen) een liter water in ongeveer 4 minuten
(Tim van Brandenburg / 15-10-2007)


Primus OmniFuel (€ 160,00)

Doet het altijd, ook met windkracht 7, ook zonder primer-viltjes (nooit gebruikt). Na 3 jaar nog geen onderhoud aan gehad, en stook meestal wasbenzine. Enige minpunt: driebenige verdelerkapje (a la Mercedes-ster) klemt niet altijd even goed en kan kwijtraken. Dus altijd reserve mee!
(Jeroen Bouman / 01-09-2011)


Primus Omnifuel (€ 130,00)

Als je, zoals ik, een periode van een aantal maanden aaneengesloten met dit apparaat werkt en kookt op gewone loodvrije benzine omdat dit de enige mogelijkheid is, dan wordt uiteindelijk het telkens moeten schoonmaken en alle roet een probleem. Het naaldje om door te prikken brak ook al vrij snel af.
(johan eijgelsheim / 20-09-2011)


Primus Omnifuel (3289) (€ 199,00)

Bijna de ideale brander. Maakt veel herrie door de manier van branden maar doet het wel heel erg goed. Minimaal brandstof verbruik. 1 liter wasbenzine per week (EURO 1,30 p/liter) bij ruim gebruik (Thee en koffie bij ontbijt, lunch en middag. Avond eten koken en met regelmaat pannenkoeken bakken.) Het gebruik vraagt wel enige oefening en inzicht in de manier van vergassing. Onderhoud is een minpunt van deze brander. Het blijven kwetsbare onderdelen en ik ben ervan overtuigt dat sommige onderdelen verbetert kunnen worden. Zou de brander indien nodig weer kopen en kan het iedereen aanbevelen.
(Wijnand / 25-08-2015)


Primus Omnifuel (3289-84) (€ 179,95)

Ik heb deze multifuel sinds het moment dat deze uit is gekomen, niets dan lof over het functioneren van deze brander. Of je nu gas of andere brandbare vloeistoffen gebruikt (Coleman fuel, benzine, diesel, en andere), hiermee krijg je eten wel goed warm. Vooral het feit dat je i.p.v. een voorverwarmpijp een vilten plaatje hebt, waar de benzine op valt, waarna je de brander kunt aansteken, is heel handig, geen geklooi meer met het verwisselen van die pijpjes zoals bij andere branders.
(Bjorn Dohmen / 09-10-2002)


Primus Omnifuel Titanium (€ 299,00)

Prachtige, lichte, praktisch uitgevoerde alles(!)brander (collectersitem-jubileumuitvoering), met aluminium ergopomp en keersysteem, goed regelbaar en makkelijk in onderhoud. Wel enigszinds luidruchtig, maar wat een rust als je je koffie drinkt en de brander uitstaat! Ook niet-titanium is aanrader.
(Estu / 08-08-2005)


Primus Omnifuel Titanium (€ 299,00)

Door deels Titanium te gebruiken is deze een dikke ons lichter dan z’n stalen broeder. Hij is schitterend geconstrueerd waarbij het compromis tussen gewicht en degelijkheid toch iets overhelt richting degelijke duurzaamheid. Vooral de pomp en de brandstof-aansluiting voelen, vergeleken met de brander zelf, zwaar aan. Hij is zeer stabiel en perfect te bedienen zonder je handschoenen te smelten. Van standje straaljager tot een zeer redelijke sudderstand, hij reageert zeer direct. Pompen gaat licht en gelijkmatig. De flexibele brandstofleiding is lekker lang. Helaas gaat het ontkoppelen van deze niet zonder een paar druppels te morsen. Dat vinden fleece handschoentjes op den duur niet zo fijn. Op zowel gas, coleman, loodvrij en diesel brand hij als een zonnetje. Diesel moet wel langer voorverwarmd worden. Een juweel van een brander.
(Martin Swinkels Jr. / 11-11-2005)


Primus Ti 327483 (€ 150,00)

Duur, klein, licht en errrugh veel warmte. Er zijn er die geven meer, maar die zijn zeker niet zuiniger en wel veel zwaarder. Een leuk gebbetje dat goed werkt.
(Alec / 13-06-2002)


SIGG (€ 70,00)

Fantastische brander. Vrijwel nooit problemen mee gehad en we hebben hem nu al 4 jaar. Na lang in de kast even testen voor je hem gaat gebruiken, het rubbertje van de pomp wil weleens een beetje te droog worden, even invetten en....klaar! Verstoppingen enzo zijn ons onbekend!
(Petra Gerding / 25-07-2002)


Sigg Firejet (€ 63,53)

Klein compact brandertje. Doet het al een paar jaar perfect. Super-eenvoudig, dus makkelijk onderweg schoon te maken. Alle soorten benzine voldoen, ook op grotere hoogtes.
(Dennis Greeven / 17-12-2000)


Sigg Firejet (€ 133,87)

Handig, klein op te bergen brandertje met losse brandstoffles. Snel en handig, en stabieler dan de DragonFly
(Pino / 05-12-2000)


SIGG FireJet (€ 35,00)

Deze brander is, zoals anderen schrijven inderdaad robuust, licht en betrouwbaar. Maar zoals alle branders, heeft het onderdelen die kapot kunnen gaan. SIGG levert deze brander niet meer sinds 2000, en de beschikbare reserve onderdelen 'drogen op'. Wees daarom zuinig op dit apparaatje en ik hoor graag als iemand nog reserve onderdelen voor deze brander op de kop weet te tikken.
(Jan / 11-03-2003)


Sigg Firejet (€ 70,00)

Op zich goed dingetje, alleen met windscherm en fles enz. was hij ongeveer even duur als Whisperlite, die een stuk beter is. Slecht regelbaar, zwakke pootjes. Wel makkelijk uit elkaar te halen.
(Roelof Oomen / 12-11-2003)


Snow Peak Giga Power Titanium (€ 90,00)

Fijn, zeer licht brandertje. Weegt met opbergdoosje ca 90 gram. De vlam is fijn af te stellen voor doorkoken op een laag pitje. De draagpootjes voor het pannetje zijn degelijk. Effe aandacht bij het in elkaar vouwen van de branderpootjes.
(Dirk Treffers / 25-06-2004)


Snow Peak GigaPower GS-100 gasbrander (€ 79,95)

De stalen uitvoering, met piëzo. De piëzo is zoals gewoonlijk niet altijd betrouwbaar, maar deze kan er ook makkelijk af, en dat scheelt dan weer 17 gram. Verder een dijk van een brander waar de kwaliteit vanaf spat. Vergeleken met andere lichtgewicht gasbranders heeft deze de meest stabiele steunen en is de vlam het minst gevoelig voor wind. Tevens zit hij het meest degelijk in elkaar. Voor de helft van het geld heb je een vergelijkbare brander die het nèt zo goed zal doen.
(Martin Swinkels / 01-08-2004)


Snow Peak White gas stove (€ 180,00)

Prima brander, heeft een ingenieus aansteek systeem. Hier zie ik overigens niet echt het nut van maar het werkt wel. Ook is de brander heel goed af te stellen. Alleen jammer dat de pannendragers niet erg stevig zijn. Alleen voor kleine pannetjes.
(Sander Schot / 08-09-2008)


Snow Peak White gas stove (€ 180,00)

Dit is een update van mijn vorige recensie. Heb er afgelopen zomer 6 dagen, 3 keer per dag, mee op autobenzine gekookt. Dit ging. Op het laatst brandde hij niet meer mooi maar hij deed het nog wel. Thuis schoongemaakt, doorgespoeld met wasbenzine en hij is weer perfect. Daarom een ster er bij.
(Sander Schot / 26-11-2009)


Tatonka BushCraft Alcohol Stove (€ 29,95)

Eigenlijk was ik voor m'n kanotocht uit op de "Esbit Cooker Cookset MF" maar die hadden ze niet op voorraad. Uiteindelijk voor de tatonka gekozen omdat die veel stabieler is dan de esbit versie, en omdat ie van RVS is en niet van alu. kan hij ook beter op het kampvuur. Klein stripje oud metaal bij ingestopt dat ik op de plek van de brander kan leggen om esbit te stoken. Windscherm en brander zitten wel strak in de pan, had van mij 2mm ruimer gemogen. Ook hadden de maat-streepjes ingeslagen mogen zijn. Maar die twee wegen van geen kant op tegen feit dat ik nu een stevige set heb die ik tri-fuel gebruiken kan.
(tonny verhoef / 17-06-2014)


Trangia (€ 79,41)

Simpel en eenvoudig: potje spiritus, pannenset en robuust onderstel (ook windscherm). Veilig: valt niet om, geen steekvlammen (koken tent), brandstof is niet giftig. Weet naam spiritus in andere taal. Buitenlande spiritus vaak beter ontvlambaar.
(Ron Bloksma / 01-12-2000)


Trangia 25 (€ 75,00)

Al jaren in gebruik. Voor een gezin (5 pers) neem ik er twee mee. Aan de kook krijgen duurt vrij lang. Oplossing is om een aantal gaten in het bovenste windscherm te boren, even groot als in het onderste windscherm. Scheelt minuten. In de trangia kan ook een Optimus NOVA geplaatst worden als brander. De uitsparingen in het onderste windscherm zijn speciaal daarvoor aangebracht. De panneklem is de beste die ik ooit ben tegengekomen en doet het ook heel goed op andere merken pannen.
(R.Huisman / 30-01-2005)


Trangia 25 (€ 89,00)

Trangia met duossal kookpotten, erg tevreden over,eenvoudig en efficient.deze winter gebruikt bij -8 ,zonder problemen.
(Chris De Schepper / 05-05-2005)


Trangia 25 (€ 50,00)

We hebben twee Trangia's, een '25' en een '27' nu zo'n vijfentwintig jaar in gebruik. Ze blijken simpel, stabiel en onverwoestbaar. En voor het geval dat...: alle onderdelen zijn los te koop. Verder zijn ze fantastisch regelbaar en zodoende heel economisch met brandstof. Met een liter spiritus doe je ongeveer een week. Tips: 1) gebruik bij voorkeur methanol. Het geeft een hetere vlam. In Nederland vrij duur, maar in Spanje daarentegen goedkoop. 2) Neem de goedkoopste Trangia, helemaal van aluminium. Gemakkelijk schoon te maken en ik heb nog nooit last van aangekoekte pannen gehad. Succes ermee.
(Johan O. / 21-08-2006)


Trangia 27 (€ 52,18)

veel roet aanslag (zwarte handen)en stank ,brandstof coleman, kooktijd 15min voor water
(Ron Velner / 01-12-2000)


Trangia 27 (€ 85,00)

Roet aan pannen,geeft niet verwarmd beter,veilig en goedkoop in brandstof,alleen eitje bakken duurt wat lang maar wie heeft er haast op een mooie tocht? Kortom ik ben er heel er tevereden over,pannen blijven goed staan,veilig en doet het altijd. Minpuntje: vlam is alleen te regelen met zeer vuurvaste vingers.
(bieb / 20-04-2002)


Trangia 27-3 (€ 57,50)

Terwijl mijn vrienden lopen te stoefen met hun multi-fuel branders pak ik mijn trangia spiritus-brandertje in. In het veld blijft de mijne het altijd perfect doen, terwijl al die gecompliceerde apparaten het uiteindelijk begeven, vies worden, enz. Kortom, een heel simpel maar uiterst betrouwbare brander die je nooit in de steek laat. Ik hoef nooit meer een ander! (alhoewel.., ik heb laatst gehoord dat er een ultra-light versie aan komt.. hmmm...)
(Martijn H / 09-09-2006)


Trangia 27-3 (€ 25,00)

Niet super snel, wel heel compact, schoon, stil en eenvoudig. Benzine blijft mijn voorkeur, maar dit is een welkome aanvulling. Zo te zien niet stuk te krijgen en onderhoudsvrij. Enige nadeel dat ik heb gevonden : niet aan te steken met een benzine aansteker :( (en de prijs .... marktplaats)
(Tonny / 04-09-2007)


Trangia 27-3 Ultralight Hard Anodized Aluminium (€ 105,00)

Zéér prettige ervaring, licht van gewicht en ook nog eens praktisch. Met een gewicht van 740 gr zéker de moeite waard om dit product in de verzameling te hebben. Kook tijd 1 ltr water binnen 7 min!! "geklokt".
(Nick / 10-10-2007)


Trangia brander (€ 56,72)

Tangria werkt uitstekend, echter gebruik alleen spiritus of nog beter methanol. Het klinkt raar maar als je ongeveer 10% water aan de spiritus (methanol) blijft alles mooi schoon! Dus geen zwarte aanslag.
(Jan W.M.van Kessel / 17-11-2001)


Trangia brander (€ 50,00)

De Trangia-set 20 jaar geleden in Dublin gekocht omdat mijn benzinebrander het vliegtuig niet in mocht. Ik was direct verknocht aan dit merk. De kooksnelheid is laag doch dit gaat super stil. De set kan bijna niet omvallen en de wind heeft er veel minder vat op. Het temperen van de vlam is wel even wennen. Spiritus is echter steeds lastiger te verkrijgen(Schotland) en daarom overgestapt op de gastank uitvoering.Ik ben hier uiterst tevreden over en dit is zelfs nog veiliger dan met spiritus. In noodgevallen kan ik gewoon in mijn tent koken.De pannen en brander passen na afloop netjes in elkaar. De standaard braadpan wel later ingewisseld voor een anti-aanbak exemplaar.
(Herman Wijenberg / 26-08-2014)


Trangia mini trangia (€ 20,00)

Super simpel, onderhoudsvrij ding. Heb hem al 10 jaar. 330 gram, pan en koekenpan. Brandstof geen probleem.
(Carl / 16-12-2004)


Trangia spiritusbrander (€ 60,00)

Superbrander. relatief klein, alles past in elkaar, geluidloos, praktisch in gebruik, veiliger dan gas en op methanol brand 'ie het best. koken gaat redelijk snel, maar niet zo snel als op benzine. Nooit meenemen op een backpack want methanol is lastig verkrijgbaar, hoewel je het altijd kan rpoberen bij een apotheek. Op gewone spiritus duurt het allemaal wat langer en worden de pannetjes wel zwart ondanks toevoeging van 10% water.
(Vincent / 22-05-2002)


Trangia Stormcooker (€ 30,00)

Onbegrijpelijk. Als ik het koud heb blijft mijn thee dat ook. De brander heeft vaak niet genoeg spiritus om een eenvoudige pot thee aan de kook te krijgen! Hoe je hier serieus op moet koken is mij een raadsel, zelfs na anderhalf jaar. De rijst klaar hebt mag je lekker even wachten tot je weer kan bijtanken. Haast heb ik niet, maar honger wel. Ik ga terug naar de Coleman.
(Clemens Barends / 18-06-2004)


Trangia stormcooker 27-5 (€ 69,95)

Wat een fan-tas-tisch ding!! Ik heb 'm net gekocht en gebruikt en vind het elke cent waard. Ik ben nieuw in de hiking wereld en vond het dus moeilijk om keuzes te maken uit verschillende branders. Nu weet ik dat ik de perfecte keus heb gemaakt! simpel en effectief! Enneh dat geneuzel over z'n "traagheid"....wat een onzin!!
(Don / 16-08-2007)


Trangia stove nr.25 (€ 60,00)

Ik heb mijn Trangia al een jaar of 3 en nog nooit heeft het me teleurgesteld. Koken op methanol gaat het best. In de wind gaat koken sneller. In regen, sneeuw en vrieskou (-10°C zelf getest) blijft alles perfect werken. In het buitenland kan je terecht bij apothekers of 'hardware stores' voor brandstof.
(Kristof Van Gils / 13-08-2004)


White Box Solo (€ 22,95)

Fijn brandertje omdat hij zo superlicht is, slechts 60 gram inclusief windscherm en grondplaat. Je kunt de temperatuur niet regelen, dat is jammer, maar de afmetingen en het gewicht maken alles goed. Let wel op wat voor pannetje of ketel je erbij gebruikt, je moet die aan de bovenkant kunnen vastpakken omdat handvatten aan de zijkant binnen het windscherm vallen.
(H_Marieke / 11-04-2017)


Woodgas Stove LE (€ 50,00)

Wat een geweldig product. Eenvoudig betrouwbaar en overal brandstof voor handen. Intensief gebruikt bij een wandelvakantie in Sardinie. Reden voor aanschaf was het aankomen in het weekend (geen mogelijkheid tot kopen van camping gas) en eerdere ervaringen met verstopte benzine branders. Deze houtgas brander werkt op 2 AA batterijen waarmee we 6 dagen hebben kunnen koken. De ventilator jaagt de zaak van onder aan en bovenin vindt dan de extra houtgas verbranding plaats. Resultaat een fluitketel met water (900 ml) kookt in 5 minuten. En dat op allerlei soorten hout en denneappels. Nog een voordeel, je hoeft geen brandstof mee te zeulen en je hoeft niet zuinig met de brandstof te zijn. Andere leuke bijkomstigheid: je hebt 's avonds een mooi HR mini kampvuur en het is leuk om mee bezig te zijn! Oftewel in alle gebieden waar hout voorhanden is gaat voortaan deze houtbrander mee.
(Ton Janssen / 02-06-2009)


ZZ Zip Stove (€ 55,00)

Het bijzondere van deze brander is de brandstof, nl. hout. Met 5 denne-appels breng je in 5 min. 2 liter water aan de kook. Het vernuft zit 'm in een kleine ventilator aan de onderzijde. Deze blaast lucht aan de onderzijde via een 3-voudige wand in de verbrandingskamer. Doordat ie hete lucht blaast krijg je een ernorme vlam. De ventilator kan op 2 snelheden draaien, en werkt 6 uur op een AA batterij. Een ideale combinatie tussen een kampvuur en een gas/benzine brander.
(Freek / 29-06-2004)


Reacties op deze pagina: