Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » Verrekijkers

Ervaringen van gebruikers: verrekijkers

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten verrekijkers. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Black Bear Kodiak 10x25 (€ 27,50)

Wist je dat er tegenwoordig al 'wegwerpverrekijkers' bestaan? Blijkbaar is dit er zo een. Na een jaar verantwoord gebruik is niet alleen het nektouwtje losgekomen, zwabberen de oculairen aan het middenstuk en is de optische kwaliteit spectaculair achteruit gegaan. Ook de kijkbuizen staan niet meer parallel, met twee ogen kijken is dus onmogelijk geworden. Commentaar van Bever: buiten garantieperiode. Prijskwaliteitverhouding is dan ook slechts in orde als je maximum enkele maanden vooruitdenkt.
(Pieter D / 06-10-2006)


Bresser Binocom (€ 170,00)

Goede kijker, prettig in gebruik, totdat ik 'm onder water hield om te ontzouten... nu zit er water in en hij is onbruikbaar. Dit valt niet onder garantie.
(Steven / 13-09-2006)


Bresser Corvette 10x42 (€ 115,00)

Mooie lichte (600gram) en stabiele kijker. Goede kwaliteit/prijs verhouding.
(joost dorgelo / 02-06-2009)


Bresser Jagd (€ 140,00)

Heerlijk kijkertje, jammergenoeg vrij zwaar, 9 ons. Lichtsterk, goed van proporties en voor natuurspiekers een prima blik (8X56), dus 105 mtr op 1000 mtr. Perfect voor de auto/fiets 'safari', te voet niet meenemen ivm gewicht.
(Rob Heckemann / 04-03-2002)


Bresser Jagd 11x56 (€ 85,00)

Fijn kijkertje, prima beeld, alleen het focus-systeem voelt iets gammel aan. Voor de prijs zeker geen slechte kijker.
(Michiel Fonteyn / 14-08-2003)


Bresser Montana 8x23 (€ 199,00)

Ik ben nu 2 jaar in het bezit van deze perfecte dakkant kijker. Hij is klein (past makkelijk in je broekzak), bijzonder helder, waterdicht, phase-coated en perfect voor brildragers (twist-up eyecaps). Ik heb hem aanvankelijk gekocht als 2e, makkelijk mee te nemen kijker maar mijn grotere Swift gebruik ik eigenlijk nooit meer. Deze kijker kan makkelijk de concurentie aan met kijkers die 2 tot 3 maal zo duur zijn.
(Jan v B. / 14-10-2006)


Bresser Swing 10 x 25 (€ 45,00)

Prima kijker, als aanbieding op een beurs gekocht met heuptas erbij. Klein, licht in gewicht, draag de kijker op de heup. Met de maat 10 x 25 (91 meter op 1000 meter) heeft de kijker net iets meer, maar zit wel aan de rand van het zonder steun toch trilvast kijken. Zeer tevreden mee.
(nico kloek / 17-05-2002)


Bresser Zoomar 12-36 x 70 (€ 157,00)

Door smal blikveld niet geschikt om bewegende "doelen" mee te bekijken. Ook wat kleurschifting,vooral bij 36x.Bij 12-16x goed lichtgevoelig. Kortste scherpstelafstand is veel te lang, vooral bij 36x. Statief noodzakelijk. Valt eigenlijk wel een beetje tegen.Voor 't zelfde geld kun je ook een "Bushnell legend" 10x50 kopen !
(M. Verhoeven / 11-07-2003)


Bresser/montana (€ 453,33)

Een zeer mooie, maar vooral opvallend heldere kijker. Een kwaliteitsproduct. Je hebt wat in je hand! Een elastische draagriem is aan te bevelen (vanwege flink gewicht). Ik heb er in de natuur al veel profijt van gehad. Een 5-sterren kwalificatie!
(J.C.M. de bakker / 01-12-2000)


Bushnell 8x42 kijker (€ 160,00)

Bijzonder goede kijker,zeker gezien prijs/kwaliteit verhouding. Ooit geadviseerd in BBC vogelprogramma met kijkers tot 450 Euro. Prima advies, geen moment spijt. 'k Heb hem inmiddels een jaar of acht. Geweldig qua scherpte en lichtsterkte!
(Joost van Ramshorst / 12-12-2002)


Bushnell 8x42wa (€ 110,00)

Geweldige kijker, wel een beetje zwaar. De bijbehorende tas is niet zo handig: nogal groot en slap.
(H.J. van Gelder / 18-02-2007)


Bushnell Elite 8x43 XTR (€ 975,00)

Ik heb nu bijna 1 jaar de Bushnell Elite 8x43 XTR in gebruik voor het bekijken van vogels en andere dieren in de natuur in binnen- en buitenland. Deze Elite heb ik om budgettaire redenen aangeschaft. Ik ben er zeer zeer tevreden over. Voor deze Bushnell had ik een duurdere Zeiss verrekijker. Ook heb ik wel eens door Swarovski's en andere dure merken gekeken. Deze Elite doet zeer zeker niet onder voor deze topmerken! Samengevat: veel kwaliteit voor een hele goede prijs.
(Arend van den Molen / 17-05-2010)


Bushnell H2O 8x42 dakkant (15-0842) (€ 119,00)

Een aantal weken deze Bushnell in bezit. Het is een compacte kijker, die goed in de hand ligt. Helderheid en lichtsterkte vind ik ook prima. Alleen de voorste lensdoppen blijven niet echt lekker goed zitten als je de kijker even opbergt. Voor de rest een prima en goedgeprijzde kijker voor de gelegenheidsgebruiker.
(Paul / 17-06-2007)


Bushnell Legend 12x50 (€ 287,00)

Ik heb deze kijker nu sinds een aantal weken en hij bevalt uitstekend. Het is een compact model dat gemakkelijk is mee te nemen tijdens wandelingen. Om je nek wordt hij na een tijdje wat zwaar maar aan de schouder merk je hem amper. Door de grote vergroting zie je wild voordat ze jou zien. Enige minpuntje is een paarse zweem langs de contouren als je tegen fel tegenlicht kijkt. Maar aangezien ik de kijker vooral in de schemer gebruik is dat geen enkel probleem. Let goed op waar je hem koopt want ik heb de kijker op internet ook al boven de 500 euro gezien.
(Frits Hogewoning / 20-06-2007)


Bushnell Legend porro 8 x 42 wp (€ 153,47)

Echt geweldig ! Kijkt heel rustig door breed blikveld en 8x vergroting. Kraakhelder & zeer scherp contrast, ook bij slecht licht oa door PC3/BAK4. Uiteraard waterdicht.Zelf bestellen in USA scheelt aanzienlijk in prijs. In Nederland voor ongeveer 208 euro in de winkel.(usa $109) Onovertroffen prijs/kwaliteitsverhouding.
(Martijn Verhoeven / 13-04-2004)


Bushnell Legend porro 12 x 50 wp (€ 246,00)

Voor een 2x kijker een breed blikveld. Niet te zwaar om goed stil te houden. Heerlijk helder (pc3/bak4). Zeer goede prijs/kwaliteit. Deze mag nooit meer weg, ik ben er heel gelukkig mee!
(M. Verhoeven / 15-02-2004)


Bushnell Trophy 10x42 (€ 70,00)

Geweldig mooie kijker!! Helder beeld, goed scherp af te stellen, degelijke behuizing. Even goed zoeken op internet en je koopt hem voor de prijs die ik betaalde en niet de 249 Euro zoals in de winkel !! Prijs/kwaliteit: Top
(Marco van Assen / 19-09-2006)


Bynolyt Buzzard 8x42 (€ 452,87)

Een oerdegelijk en glashelder optiek en bovendien waterdicht maakt deze verrekijker tot een adsoluut topmodel. zeker het aanschaffen waard.
(E.Prinse / 17-08-2001)


Bynolyt Bynolyt Buzzard (€ 450,00)

Kijker levert goed en rustig beeld, maar niet topklasse. ZEER goede handling: scherpstellen gaat prettig, ligt goed in de hand, heeft het goede gewicht. Een aanrader voor deze prijs.
(Jan / 27-06-2005)


Bynolyt Eagle 2 (€ 410,67)

Topkijker, licht, handelbaar, uiterst helder bij schemer, mooie vormgeving
(Vorle van de B.R. / 30-01-2001)


Bynolyt Seaking II (€ 234,00)

Uitstekende kijker 7x50. zeer goed resultaat bij minimaal licht, kijkt rustig. Brilcorrectie links en rechts. In de nacht kan het ingebouwd kompas verlicht worden. En er is een reken-ring voor afstandsbepaling.
(W.A. Van Zon / 14-08-2003)


Bynolyt Searanger 3 (€ 230,00)

Perfecte kijker, optisch zeer goed, uittrede pupil..je kan gewoon je bril ophouden !! ....Echter de dan omgevouwen rubber ringen gaan zeer snel (3 maanden) barsten vertonen op de randen...eea is al gemeld bij de importeur...ik hoop dat ik een maandagochtend exemplaar heb....waardoor de importeur er wat mee kan.
(g.j.schultz / 18-08-2003)


Bynolyt Skylark 8x28 (€ 309,00)

Klein,licht,waterproof, multi-coated kijker. Net gekocht en nu al zeer tevreden met mijn aankoop. Ook geschikt voor brildragers. Prachtig.
(Mike Hasty / 29-03-2003)


Bynolyt Sparrow 8x32 (€ 203,00)

Compacte dakkant kijker L=13cm gew.600gr. Een helder scherp beeld door gotere lenzen 8x32 Prima "middenklasse" kijker om mee te nemen, zonder de hele dag een last te zijn.
(John Riegman / 07-07-2002)


Bynolyt Super Mono 7x30 (€ 130,00)

Wat mij betreft ook echt een superkijkertje, deze neem ik overal mee naar toe. Hij is compact, waterdicht, shockproof en weegt 230 gram. Ik heb betere, duurdere kijkers maar die liggen meestal in de kast; te zwaar en te groot om mee te nemen op vakantie of tijdens een wandeling/fietstocht. En een kijker met 1 oculair went snel en is sneller in te stellen dan een normale dubbele kijker.
(Frank Klusser / 16-09-2008)


Bynolyt Tern 10x45 (€ 358,00)

Geweldige kijker! Kleur echt en goed scherp ook op grijze dagen en in de schemer. Waterdicht en ligt lekker in de hand. Een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding!
(Rik Prins / 18-10-2004)


Bynolyt,super mono, 7x30 (€ 165,00)

Zeer acceptabel beeld, maar vooral gemakkelijk in broek- of borstzak mee te nemen.
(Rob van der Hoek / 16-05-2002)


Fujinon FMTR-SX 8x30 (€ 349,00)

Absolute top kijker, en gelukkig porro. Ligt veel prettiger en vooral stabieler in de hand (maar da's persoonlijk natuurlijk). Vlijmscherp, maar dan ook VLIJMSCHERP, ook naar de beruchte randen toe (!), prachtig mooi helder beeld, zeer fraaie, en vooral neutrale, kleuren, mooi breed gezichtsveld. Mechanische constructie is top, en tevens super-waterdicht. Evenaart de, (overigens ook top) Nikon 8x32 SE, alleen is de Nikon niet waterdicht (helaas), daarnaast is deze Fujinon domweg robuuster dan de Nikon. Kortom, een perfekte all-round kijker. Voor de prestaties van deze Fujinon in dakkant uitvoering kunt u zomaar mijn aankoopprijs x 3 vermenigvuldigen. (Voor de goede orde, deze Fujinon wordt sinds kort niet meer geproduceerd, echt jammer is dat.)
(Stephan van der Hoeven / 15-02-2006)


Gambit 8x42 (€ 75,00)

Pluspunt:Desgin mooi nadeel: beetje zwaar pluspunt: scherp beeld Pluspunt: gevuld met stikstof waardoor waterdicht is. Plusplunt: tussen goedkoop en duur Zeer geschikt voor beginner! Ik zelf ben ervaren, maar met deze kijker ben ik voorlopig tevreden.
(wouter / 11-12-2009)


Gambit 8X42 (€ 75,00)

Je moet steeds meer links en rechts kijken als je meer wilt zien, maar zicht is prima voor dat prijs! Eigenlijk is beter 8x50 of 8x56 dan heb je meer ruimte. Maar met deze 8X42 ben ik tevreden, en beetje zwaar maar niet zo erg.
(wouter / 21-11-2011)


Human Nature 8-25 x 25 (€ 72,50)

Deze verrekijker is vooral geschikt voor overdag. Hij kan vergroten van 8x tot 25x! Dat is echt een heel eind. Ik ben erg tevreden met dit product, is te koop bij de ANWB.
(Tom van Oost / 30-05-2002)


Jenaoptik 8 X 30 (€ 190,00)

Goede kijker, redlijk lichtgewicht, zeer helder, fraai compact model ligt goed in de hand, makkelijk scherp te stellen, sluit lekker aan op de ogen (ook met bril) nadelen: "je ogen moeten niet ver uit elkaar staan" bij mij altijd de breedste stand, en de soft draagtas is niet erg praktisch.
(John van Zuijdam / 02-06-2002)


Leica 10x42 BA Trinovid (€ 1043,00)

Optisch gezien geeft deze fantastisce kijker een geweldig (groothoek)beeld.'t enige bezwaar vind ik het iets te zware gewicht.Voor de rest is deze kijker zeker zijn geld waard,vind ik persoonlijk.
(F.Vanmeulebrouk / 01-07-2003)


Leica Trinovid 10x25 BC (€ 363,02)

Perfecte kijker, zeer goede lichtopbrengst. Zeer compact (+/- 10 cm). Haarscherp beeld. Makkelijk aan riem te dragen middels draagtasje. Nadeel: Oogwimpers raken oculair te makkelijk.
(V.Snijder / 06-07-2001)


Leica Trinovid 8x20 (€ 363,02)

Een erg lichte kijker met een zeer helder beeld die eigenlijk alleen overtroffen kan worden door de Swarovski compact 8x20, maar die kost helaas fl. 1000
(Jan van Dralen / 20-10-2001)


Leica Trinovid 8x20 (€ 300,00)

Zeer goed beeld, beter dan duurdere en grotere middenklasse kijkers. Past in de broekzak! Handling door klein formaat niet top, scherpstellen ietwat moeizaam. Serie loopt uit daardoor overal in de aanbieding! aanrader.
(Jan / 27-06-2005)


Leica Ultravid 10 X 25 BR (€ 550,00)

Leica Ultravid BR (dus met Rubber bekleding) is echt ongelofelijk scherp. Moet je er zelf maar eens doorheen kijken om het te begrijpen. 265 g zwaar. Waterdicht tot 5 meter, dus afspoelen is mogelijk met 30 jaar garantie :<) durf ik dat ook wel. Prijs is natuurlijk niet niks, maar je hebt wel iets wat je leven mee kan. Als je hem niet laat stelen natuurlijk. 10 X is helemaal top voor vogels kijken. Moet je wel een beetje vaste hand hebben. Er is ook een 8X20.
(Eelco / 21-08-2007)


Luxon Wave 10x25 Waterproof (€ 60,00)

Dit is een kijker voor een relatief heel vriendelijke prijs waar we afgelopen vakantie al heel veel plezier van hebben gehad. Hij ligt lekker in de hand (ivm 10x nog redelijk trillingsvrij beeld) en geeft voor zijn prijs een prima beeld. Hij is Waterproof/Stikstof gevuld. Nog niet echt in de regen gebruikt, maar in elk gaval ook nog geen condensproblemen mee gehad (motorvakantie/bergwandelen Schotland). Gekocht bij Perry Sport.
(Sjef Verbeek / 16-07-2005)


Minolta active 8x24 wp (€ 181,06)

Mooi klein en handige verrekijker, met bijgeleverde stevig etui en een geeft een zeer goed helder beeld in deze prijsklasse. Tevens waterbestendig, enige nadeel is dat je de oog oculairs steeds moet indraaien bij het opbergen.
(B. Takens / 13-06-2001)


Minolta classic 7x50 (€ 100,00)

Zeer heldere kijker die goed in de hand ligt. Hij weegt weinig en is goed scherp te stellen. Ik heb hem nu drie jaar geen spijt van hij blijft.
(m.dijkhuizen / 15-03-2004)


Minolta Classic Sport 12x50WP (€ 107,95)

Heerlijke kijker voor alle (weers-)omstandigheden. Grote vergroting maar zeer helder en scherp beeld met een grote hoeveelheid detail. Prijs/kwaliteit onverslaanbaar!
(Gerben / 10-11-2003)


Minolta Dakkant 10x42 WP (€ 629,85)

Een exelente verrekijker. Heel helder, kleurecht, vrij licht en waterdicht. Een aanrader voor de natuurliefhebber. Te vergelijken met een Swarovski maar voor de helft van de prijs.
(Guido Vansteenkiste / 01-12-2000)


MS 8*25 Macrospcoe (€ 169,00)

Ik heb deze monokijker geprobeerd en vorig jaar meegenomen voor een paar maand in the "Outdoors". Maar helaas hij bleek niet waterdicht, wat volgens de fabrikant wel zo zou moeten zijn. Er zat veel condens in en misschien had het te maken dat ik hem aldoor in mijn natte/vochtige zwemvest had, tesamen met de hoge temparatuur. Gelukkig kreeg ik een nieuwe ditmaal in een zwarte uitvoering. Het geeft een zeer goed, scherp en rustig beeld. Hij heeft als voordeel dat hij klein en handzaam is tegenover een normale kijker. Bedieningsgemak is zeer goed en ben er zeer tevreden over.
(Jörgen / 24-03-2009)


Nightowl (Nachtkijker) NOCX5 (€ 408,40)

In één woord : TROEP !! Na aanschaf blijkt het niet een Amerikaans merk ('Made in USSR'). Van beloofde 30.000 x lichtversterking blijft niks over. Schat dat hij hooguit TWEE x versterkt!
(V.Snijder / 06-07-2001)


Nikon Action VII (€ 99,00)

Hele fijne en handzame verrekijker met een groot bereik.
(Koekeloer / 04-01-2010)


Nikon Sporting 7x35 field 8,6 (€ 150,00)

En daarom een heel fijne kijker met een rustig en uiterst scherp beeld. Ligt goed in de hand, bungelt wat op de borst door vrij bolle constructie. En dat is meteen het enige minpunt. Uitermate geschikt voor het observeren van vogels. Zeer goede koop, ben er al zeven jaar heel blij mee.
(Jaap van Dort / 27-02-2003)


Nikon Sportstar III DCF 8 x 25 (€ 78,00)

Beeldveld: 143m op 1000 m!! Beeldhoek: 65.6 graden, dus groothoek. Gewicht: 300 gram. Spatwaterdicht. Oculairs uitdraaibaar. Scherp te stellen vanaf 2,5 m. Dit kijkertje in broekzakformaat is kleurvast en verrassend goed, zowel optisch als mechanisch. Enige nadeel zijn de interne reflecties die zich onder zonnige omstandigheden kunnen voordoen, deze kunnen dan hinderlijke vormen aannemen.
(R van Rossum / 17-10-2003)


Nikon Travelite V 9x25 (€ 79,00)

Voor deze prijs een erg mooie en compacte kijker. weegt iets boven de 300 gram, past makkelijk in een jaszak en geeft helder beeld. Ideaal voor trekking tochten, als je niet te veel gewicht aan dit soort optiek wil verspillen, maar wel wat bij je wilt hebben. Hij voelt erg degelijk aan, is in rubber gecoat en de scherpstel knop is goed te bedienen en ook in rubber gecoat. Komt met een redelijk tasje, die ook aan de riem kan. Alleen jammer dat de beschermingsdoppen niet vast zitten aan de behuizing, of lussen hebben om ergens mee te bevestigen aan de riem. Voor schemerwerk en dergelijk is natuurlijke een lichtsterkere kijker de beter keus, maar dat spreekt voor zich.
(Alexis / 06-03-2008)


Olympus 8x42 EXWP (€ 399,00)

Uitstekende kijker ook in de schemering! licht en compact, waterdicht. Zeer verrast over prestatie´s, en dat voor een hele scherpe prijs! Aanrader!
(Marc / 07-06-2004)


Kite Puffin 10x42 (€ 260,00)

Compacte bouw, makkelijk hanteerbaar, drukwaterdicht, vanaf 3,5 meter al scherp te stellen! erg helder beeld. Ideaal voor allerlei observaties! Een aanrader.
(Hans van de Wetering / 28-02-2002)


Scope (€ 68,07)

Dit zijn lenzen voor op een sport- of jachtgeweer. Ondanks de bloedige bedoeling zijn deze dingen superlicht en ideaal voor een lange hike! Je kunt maar door een oog kijken maar het beeld is perfect!
(Willem de Rijk / 01-12-2000)


Pentax 8x24 UCF WR (€ 123,95)

Goed lichtgewicht kijker 330 gr, makkeljk mee te nemen. Verhoudingsgewijs voldoende licht. Goede kwaliteit/prijsverhouding.
(Peter van Terheijden / 22-03-2002)


Pollux - Spirit 8x40 (€ 160,00)

UITSTEKENDE kijker in deze prijsklasse: 3-voudig gecoate lenzen, hoge lichtgevoeligheid, zeer prettige bediening, perfecte kwaliteit en goed hanteerbaar. Al 8 jaar in bezit (10jr garantie!)
(R.P. van Oyen / 24-05-2002)


Silva Lite-tech compact 10x25 (€ 161,11)

Het is een zeer goede verrekijker voor de jacht, door de groene lenzen heb je een zeer klaar en helder zicht. (wel duur, maar zeer goed). EEN AANRADER!
(Jan-Willem De Meyer / 23-06-2003)


Steiner Discovery 10 x 44 (€ 1100,00)

Fantastische kijker, beste kleurweergave ooit gezien. Een minpuntje: De uitdraaibare oogschelpen zijn gauw stuk bij stoten of klemmen, de importeur is niet bereikbaar via het keuzemenu.
(Wim Holtkamp / 02-02-2010)


Steiner Navigator Pro II 7 x 50 (€ 430,00)

Zeer goede verrekijker voor de waterratten onder ons. Gebruik hem op zee (beroepsvaart). Geeft een fantastisch helder beeld, zelfs bij schemering en mist. Onmisbaar voor goede en veilige navigatie op zee!!
(Ed Jansma / 14-06-2004)


Steiner Safari 10x26 (€ 79,00)

Lekker compact en toch zeer robuust. Goede vergroting en beeldkwaliteit.
(Jasper / 04-11-2003)


Steiner Safari 8x22 (€ 99,00)

Klein licht gewicht kijkertje. Steiner kwalitet voor een mooie prijs! Helder beeld neemt makkelijk mee in het veld. Een prima vogelkijker.
(Rik Prins / 14-12-2002)


Steiner Safari 8x30 (€ 109,00)

Robuuste degelijke no-nonsens verrekijker met autofocus. Dit was echt de laagste prijs die ik kon vinden (bij een internetshop).
(Niels / 13-05-2005)


Steiner V verrekijker (€ 943,11)

Verrekijker 7X50 erg helder beeld zelfs bij nacht en slecht weer. Onverwoestbaar en waterdicht. Eventueel met kompas.
(Bert Knispel / 17-06-2002)


Swarovski 10x25 B (€ 540,00)

Bijna alle kwaliteits dakkant-compacts (m.u.v. Nikon Venturer) wel geprobeerd, maar kleurechtheid was altijd ver te zoeken (ook als er Leica op stond!), erg hinderlijk voor een vogelaar. Daarbij zie je dan ook steeds coma, de zeer hinderlijke lichtvlekken rond donkere vlakken, en scherpteverloop naar de rand. Tot ik de Swarovski 10x25B probeerde - ongelooflijk helder, adembenemend kleurecht! In scherpte zichtbaar beter dan alles wat ik geprobeerd had èn stikstofgevuld tot 4m waterdicht!
(Jay / 18-07-2004)


Swarovski EL 10 x 42 (€ 1408,00)

Een geweldige kijker. Licht van gewicht, helder, ligt goed in de hand. Er valt niets op aan te merken. Wel is hij duur maar je krijgt echt waar voor je geld. Volgens mij is er geen betere.
(L. Sijtsma / 15-04-2002)


Swarovski EL8.5x42 (€ 1550,00)

Inderdaad, valt niks op aan te merken. Scherp, waterdicht (4m), licht(sterk) enz. Heb er zelf een \'Digits\' tas bijgekocht(bij goede fotozaak) Deze heeft een HEMA-uiterlijk, wat een voordeel is. 8.5x is max wat ik stil in hand kan houden. Evt 2x booster bij te krijgen voor 17x vergroting. Duur, maar geen spijt.
(- / 05-01-2003)


Swarovski SLC 8 * 56 (€ 1220,00)

Wat een licht komt er door deze kijker. Het is gewoon geweldig. Mooi rustig beeld door de 8-malige vergroting. De kijker is met gummy bekleed. Dit is ideaal bij koude nachten. Gewoon een heerlijke kijker voor een goede prijs.
(Theo Westerbroek / 21-01-2004)


Swift Raven (€ 199,00)

Voor mij is de raven 8 x 25 een ideale kijker, waterdicht, klein en licht, phase gecoat en met een redelijke prijs (zeis is dan toch 2 x zo duur) In vergelijking met bv bynolyt mc 8x 30 of de 8 x 25 dakkant van Nikon geeft deze kijker een zeer helder en scherp beeld. Dit dus in tegenstelling tot commentaar van Jan. Qua prijs/kwaliteit zeer goede keus.
(J. Bueving / 05-02-2006)


Swift Swift Raven (€ 200,00)

Deze kijker heeft theoretisch alles: waterdicht, gasgevuld, phase coating. Prettig in gebruik. Maar: Beeld is slecht, niet scherp. (En zeer onhandig, niet te verwijderen koordje.)
(Jan / 27-06-2005)


Tasco (10x25) (€ 44,92)

Deze minikijker heb ik altijd bij me. Ideaal formaat en goede vergrotig. Inclusief beschermhoesje.
(Raymond Koome / 01-12-2000)


Tasco lichtgewicht (€ 45,00)

Ooit gekocht als beste koop op basis van een testaankoop-artikel over goedkope lichtgewicht verrekijkers. Bij de invoerder moeten bestellen omdat ik geen verdeler vond. Na enkele malen gebruik kwam het oculair los. Herstellen kost meer dan een nieuwe kopen. Ook de beeldkwaliteit vond ik verre van goed (vooral bij donker weer bijna niet meer te gebruiken), maar ja, wat wil je voor zo een prijs. Beter je geld investeren in een beter produkt zou ik adviseren.
(Josy Slechten / 15-03-2004)


Vortex Diamondback 10x42 (€ 249,00)

Geweldige lichtsterke en robuste kijker met levenslange garantie.
(Arthur / 01-04-2013)


X-Optics Night Comet (€ 399,00)

Een zeer degelijke kijker. Na ervaringen met een ander merk was ik vrij sceptisch over nachtkijkers, maar deze geeft zulk helder beeld dat je (met een speciale adapter) ook schitterende nacht-foto's mee kunt maken.
(Raymond Koome / 04-08-2004)


Zeiss 10x25 BT* Victory (€ 515,00)

Je hebt onder elke omstandigheid een uiterst qualitatief en vooral zeer handzame kijker bij de hand.De optische kwaliteit voor zo'n compacte binoculair is m.i. niet te verbeteren.
(F.Vanmeulebrouk / 01-07-2003)


Zeiss 10x25B Classic (€ 408,00)

Dit is een Zeiss verrekijker. ...Moet ik DAAR nog iets aan toevoegen...? :-) OK: Mooi licht en klein weg te stouwen. De prijs -ach, over 30 jaar doet-ie het nog...
(Peter Coolsma / 31-01-2002)


Zeiss 10x25BT Victory (€ 550,00)

Perfecte kijker onder vele wisselende omstandigheden. Tropen,sub tropen en hoog in de bergen. Gaat altijd mee met wandelen, kijken naar vogels/landschap en plaatsborden gaat prima.
(Sjef Wester / 15-03-2004)


Zeiss Jena Q1 (€ 89,00)

Prima ervaring met een 8x30 Fernglas, 510 gram, stevig haarzuiver ,scherpe porro, kleurecht, staan er 10 op E-bay Duitsland, via de www.huifkar.de, haal je ze voor ruim 5 Euro extra naar Nederland, het is geen Ultravid maar beter dan een oosterse beneden de 400 Euro.
(Jeanne Kraus / 19-01-2005)


Zeiss Mono 8 x 20 T* (€ 200,00)

Een handig klein, zeer licht kijkertje om altijd bij je te hebben. Van dichtbij in te stellen. Ook fijn bij museum bezoek. Groot nadeel is dat je niet over het hele zichtveld scherp kunt stellen. Scherp in het midden, onscherp bij de randen. Eigenlijk onbegrijpelijk van Zeiss.
(Jan / 12-11-2009)


Zeiss Victory Compact 10 x 25 BT* (€ 399,00)

Tijdens het gebruik ligt de kijker makkelijk in de hand. Het beeld is zeer scherp en kleurecht! Echter mag het draagkoortje iets breder zijn voor een comfortabel gevoel in je hals.
(A. Schellings / 13-06-2005)


Reacties op deze pagina: