Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » Kaarten en gidsen

Ervaringen van gebruikers: kaarten en gidsen

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten kaarten en gidsen. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Altigraph Atlas des Cols (€ 20,00)

Franstalige gidsjes met hoogteprofielen en stijgingspercentages per kilometer van bergpassen in de Pyreneen (4 delen), de Alpen (5 delen) en Jura en Massif Central (samen 1 deel). Als je serieus bergpassen wil gaan befietsen (al dan niet met bagage) erg handig om te weten wat je te wachten staat; een 5%-ter of een 10%-ter, en hoe lang... Bevat nog een klein hoeveelheid aanvullende informatie over restaurants, hotels of campings maar dat is behoorlijk summier.
(Dennis Waterman / 04-06-2003)


DSLI Terrainmap 1:250.000 (€ 4,00)

Goeie kaarten waar zo'n beetje alle wegen (verhard en onverhard) die in Nieuw Zeeland te vinden zijn wel op staan. De kaarten lijken wat karig met details zoals bijvoorbeeld vrijstaande huizen totdat je beseft dat er ook gewoon niet meer is om op de kaart te zetten.
(Dennis Waterman / 04-06-2003)


Editorial Alpina (Spanje) Digitale kaarten (CD-ROMs) (€ 7,00)

Heb er inmiddels een paar in bezit en ben er erg tevreden over. Worden geleverd inclusief calibratie-bestand voor OziExplorer.
(Raymond Koome / 15-05-2003)


Kaart denemarken 1:300.000 (Euro Map / Geo Center) (€ 9,50)

Redelijk goede kaart voor geheel Denemarken op schaal 1:300.000. Voor met name de fietser zitten er wat kleine nukjes in zoals een enkele camping die sinds 2 jaar niet meer bestond en niet ieder weggetje staat erop. Enkele keer stuit je op een onverharde weg. Op deze kaart staan ook niet de officiele fietsroutes van Denemarken ingetekend.
(sont / 09-08-2003)


Digitale kaarten Engeland (€ 70,00)

Geweldige kaarten 1:50.000 Perfekt voor het plannen en dagdromen over vakanties in Engeland. Heel handig ook routes, waypoints en tracks van en naar GPS overzetten. Heb zelf mooi de Cambrian Way uitgestippeld en als route (inclusief waypoints voor B&B's) naar GPS geladen. Super support van Fugawi ook. Ik kreeg bij een probleempje met Win98 per ommegaande Email een patch waarna alles perfect werkt ! Erg gedetailleerd en gebruiksvriendelijk !
(Jeffrey / 14-06-2005)


Harvey maps Superwalker (€ 17,50)

Dure kaarten, maar het neusje van de zalm. Ze zijn uitermate goed leesbaar en, niet onhandig, zelfs waterafstotend. De 1:25.000 serie van Skye (schotland) is subliem. Gekleurde hoogtelijnen geven bijvoorbeeld de toegankelijkheid van de bergen aan. Erg handig als er geen gebaande paden zijn en je dus echt op je kaart moet vertrouwen.
(Jeroen Brans / 12-06-2003)


Alpiniste The High Alps (€ 45,00)

CD-rom met alle 4000’ers v/d Alpen. Waardeloos! Gelukkig had ik ‘m gratis. Het is waarschijnlijk fantastisch geprogrammeerd. En als je dagelijks met databases werkt, vindt je de werking misschien wel logisch. Voor veel gebruikers is het echter volledig onduidelijk. De kaart is zeer zeer basic. Groen met de grote rivieren in het blauw. Landsgrenzen ontbreken. Je moet de toppen 'hoveren' om de naam te zien. En dan functie ‘panorama’. Hoe is het uitzicht van berg X rondom. Ooit allemaal groene piramides van verschillende hoogten gezien van een bergtop? De teksten van de routes zijn wel oké.
(Ron Bloksma / 18-06-2005)


IGN Mapa Provincial - 1:200.000 (€ 6,60)

Op het eerste gezicht zien de kaarten er mooi uit, maar schijnt bedriegt. De wegen zijn uit de losse pols ingetekend en lopen in werkelijkheid toch net anders zodat je ook weinig nut hebt van bv. de hoogtelijnen die op de kaart staan. De wegnummers zijn verouderd en er staan maar heel weinig kleinere wegen op die er toch echt wel zijn.
(Dennis Waterman / 04-06-2003)


Landmaelingar Islands Adalkort 1:250.000 (€ 15,00)

Prima fietskaarten voor IJsland. Kleinere schaal is niet nodig, meer wegen zijn er toch niet! Veel details zoals meertjes en riviertjes.
(Dennis Waterman / 04-06-2003)


Lannoo CD-Rom (€ 50,00)

Twee CD-Roms voor alle stafkaarten van Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Echte aanrader. Mag ietsje goedkoper. Routes plannen gaat zeer goed. Interactie met GPS Garmin Venture verloopt voortreffelijk.
(Jurgen Passchyn / 16-05-2003)


Lantmäteriet Sverige Röda kartan 1:250.000 (€ 10,20)

Kaarten met eigenlijk zelfs meer details dan strikt noodzakelijk voor de fietser en daardoor soms wat rommelig.
(Dennis Waterman / 04-06-2003)


Magellan MapSend Streets Europe (€ 79,00)

Duidelijke GPS kaarten met zo ongeveer alle met de auto berijdbare wegen, dus ook veel onverharde wegen. Erg fijn om tracks te plotten...
(Dennis Waterman / 13-06-2005)


Ordnance Survey Ierland: 1:250.000 series (€ 7,00)

Op zich een goede fietskaart met voldoende details en zo ongeveer alle wegen staan er wel op. Enige nadeel is dat bij kleinere dorpen de namen nog wel eens niet kloppen; zo heb ik me suf gezocht naar een dorp dat in het echt Bonniconlon heet maar op de kaart als Bunnyconnellan staat...
(Dennis Waterman / 04-06-2003)


Ordnance Survey Kaart (€ 7,00)

De Landranger series in 1:25000 zijn tesamen met de Nederlandse tegenhangers misschien wel de meest duidelijke en kloppende kaarten waar ik ooit mee gewerkt heb. Koop de iets duurdere plastic versie, die blijft heel in de regen!
(Rob Plas / 17-08-2005)


Buijten en Schipperheijn Smulders Kompaskaarten (€ 15,00)

Ik heb diverse kaarten van Buijten en Schipperheijn oa fietskaarten en kanokaarten. De kaarten zijn behoorlijk nauwkeurig. Bij veelvuldig gebruik bleken ze behoorlijk slijtvast. Voorbeeld: éen van hun fietskaarten heb ik al sinds 2002 en minstens duizend keer geopend en weer opgevouwen en de eerste tekenen van slijtage begonnen vorig jaar pas te komen. Mooie compacte kaarten met veel info. Goede prijs/kwaliteit verhouding. Buijten en Schipperheijn Recreatief.
(Steve / 02-02-2010)


Gids Eetbare Planten (€ 5,90)

In dit praktische, kleine gidsje staan een groot aantal van de eetbare planten in Europa aangegeven. Een plaatje van de plant, kenmerken en bereidingswijze staan op iedere bladzijde vermeld. Een ideaal naslaggidsje en door het kleine formaat ook goed mee te nemen op de hike. (ISBN: 90-389-0429-0)
(Cathelijne Vossen / 04-06-2004)


Kaart TOP25 (€ 11,34)

De kaarten TOP25 van Instituut GeographiQue national hebben een ingebouw diefstal alarm. Wanneer je zo'n kaart in Nederland koopt loop je de kans om in Frankrijk tegen de lamp te lopen.
(Hermanjan Ursem / 01-12-2000)


Rucksack Readers Rob Roy Way (€ 20,00)

De Rob Roy Way is een Schotse langeafstandspad opgezet in 2002. In 2003 hebben wij hem gelopen, maar het gidsje is niet veel soeps. De gids zou waterdicht zijn, maar al met de eerste morgenmist hing het in flarden. Verder zijn routebeschrijvingen onduidelijk of kloppen helemaal niet en staat er een camping op de kaart die al 8 jaar niet meer bestaat. Helaas is er geen keuze; dit is de enige gids die er is. Verder was de Rob Roy Way zelf wel erg mooi.
(Cathelijne Vossen / 19-06-2004)


Servicio Geográfico de Ejército Serie C - 1:100.000 (€ 2,50)

De kaartbladen zijn itt de 1:50.000 bladen rond 1990 nog herzien en zijn nu erg overzichtelijk; natuurlijk nog steeds (te) oud, maar veel nieuwer is voor Spanje niet te krijg. Hoe dan ook, fraaie topo's voor op fietsvakantie die belachelijk goedkoop zijn.
(Dennis Waterman / 04-06-2003)


1:25000 Topografische kaart (€ 6,65)

Lekkere gedetialleerde kaart.
(Maarten / 15-08-2005)


Reacties op deze pagina: