Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » Zonnebrillen

Ervaringen van gebruikers: zonnebrillen

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten zonnebrillen. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Adidas Elevation Climacool (€ 500,00)

Zonder het inzetstukje voor mijn oogcorrectie kost hij €240,00. Dit is een van de enigste zonnebrillen die voor mij geschikt zijn. Ik heb vrij sterke glazen (-5.50 / -7.50). De meeste merken maken maar zonnebrillen tot -5.00. Ik gebruik hem voor alledaags gebruik (cat. 3) maar ook in de bergen (cat. 4 glazen) en wil ook een skibril ervan kunnen maken. Dit kan allemaal perfect met deze bril. Het enigste nadeel is dat bij windstil weer wel eens het inzetstukje wil beslaan. Voor de rest een prima bril.
(Bart Heiligers / 18-07-2006)


Adidas Evil eye explorer (€ 186,00)

Erg fijne, allround zonnebril. Nagenoeg geen vertekening van het beeld ondanks de sterke ronding van de glazen. Doordat de glazen verwisselbaar zijn, kan de bril onder vrijwel alle omstandigheden worden gedragen. Een absolute aanrader!
(Jan van Dijk / 03-11-2003)


Adidas gletcherbril-skibril (€ 193,00)

Ik draag sinds vorig jaar de adidas evil eye explorer. Door mijn smalle gezicht was ik op zoek naar een smalle bril die ik zomer en winter kon gebruiken. Doordat adidas brillen in verschillende maten aanbiedt, heb ik de juiste pasvorm kunnen vinden. Mijn bril is uitgerust met de Space lens. Deze gletcherlens(cat.4) geeft een heel natuurgetrouw beeld en is niet te donker. Als het weer slechter wordt vervang ik de lenzen door oranje en verwissel ik de pootjes door de meegeleverde elastieken band. Ik heb tevens de LST lens gekocht. Deze lens kan ik eigenlijk altijd doordragen tijdens het fietsen en op de piste bij zonnige weerscondities. De lens is door een speciaal kleurenfilter te gebruiken voor zonnig en bewolkt weer. Hij stabiliseert eigenlijk het zonlicht wat je ogen te verwerken krijgen. Het geeft heel veel rust aan je ogen. Ik vond het een hele uitgave maar hij is zeker zijn geld waard door zijn multi inzetbare karakter.
(iabelle leleux / 21-09-2006)


Adidas Jasper (€ 135,00)

Een erg goede bril -- als je geen gebruik maakt van de clip-in voor oogcorrectie (of als je correctie niet te sterk is). Ik heb een afwijking van 10 dioptrie, en dan is dit *geen* goede keus.
(Michael / 01-12-2004)


Adidas ‘Jasper’ Bergsportbril (€ 167,00)

Zeer veelzijdige bril die z’n geld dubbel en dwars waard is. De set komt compleet met 2 paar verwisselbare glazen in een backpackproof opbergkokertje. De pootjes zijn te verwisselen voor een elastieken hoofdband en er zit een los neuskapje bij. Tevens zit er een verwijderbaar schuimrubber gelaatsuk op het montuur dat wind en stuifsneeuw buitensluit. De ronde vorm biedt een enorm gezichtsveld waardoor plastic of leren zijkapjes overbodig zijn en de ventilatie is bijzonder goed. Het voelt allemaal een beetje gammel aan en ziet er erg ‘plastic’ uit, maar het geheel is zeer degelijk met uitgekiende materialen gemaakt. Deze bril is door al z’n nuttige opties 4-seizoenen te gebruiken in allerlei condities.
(Martin Swinkels jr / 31-08-2000)


BBB Navigator 2 (€ 34,50)

Prima bril. In vergelijking met de Oakley M frame, heeft deze een véél beter prijs/kwaliteit vergelijking. Hij doet niet onder bij de Oakley, maar is wel bijna 100 euro goedkoper. Hij is uitgerust met 2 spleetjes net boven de ogen, die het zweet van de wenkbrauwen afvoert. Je krijgt er 2 extra glazen bij (geel en wit), die gemakkelijk te plaatsen zijn. Ook krijg je er een poetszakje bij en zit hij verpakt in een goed doosje, die je overal mee naar toe kan nemen. Enig nadeel is, dat er wel direct een kras op zit als je hem laat vallen, maar dat is bij elke bril zo denk ik. Ik kocht hem bij Tweewielerzaak Nowak in Zwolle.
(Ben / 31-07-2007)


Cebe 1556 S Skibril (€ 19,00)

Eenvoudig model. Beslaat snel als je zweet en daarom minder geschikt om mee te winterklimmen. Hoe die skiet weet ik niet.
(Martin Swinkels jr / 04-06-2002)


Cébé 1786 (€ 70,00)

Heb de bril een jaar met veel plezier gedragen, vervolgens een paar keer met zeilen, de lak van de bril laat nu spontaan los, toch jammer. De importeur reageert niet op mijn vraag, triest, cijfer 1.
(Edward Marinus / 16-06-2004)


Cébé 3000 (€ 125,00)

Een bril die ik al 15 jaar in de auto heb liggen en meeneem op vakantie eigenlijk mag het niet maar met autorijden zijn de glazen perfect uit de zon de tunnel in is geen probleem het zicht blijft goed alleen nu is een van de armen gedeeltelijk afgebroken ik zoek een nieuwe arm i.p.v een nieuwe bril omdat hij ook lekker zit.
(m de jong / 27-03-2012)


Cebe 495 (€ 100,00)

Mooie bril. Niet voor achter het stuur en de pootjes kunnen wel eens zeer doen achter de oren.
(Pjotr / 28-02-2002)


Cébé Cébé 1786 (deel 2) (€ 70,00)

Na een valse start in de communicatie ben ik inmiddels voorzien van een vervangende zonnebril, Raymond (hiking- site) en Pauline(C.J Agencies) bedankt.
(Edward Marinus / 09-07-2004)


Cebe gletsjerbril (€ 63,08)

Pootjes zijn buigzaam. Dat geeft een ideale pasvorm. De leren kapjes kunnen er af. Onder normale omstandigheden wel wat heftig, maar perfect voor op de gletsjer.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Cébé take off (€ 80,00)

Top bril met verwisselbare lenzen. service van importeur erg goed, in de 4 jaar dat ik hem nu heb 3pootjes en een paar lenzen verbruikt, en alles (op de lenzen na, die waren maar €10,=)is als service vervangen.
(M Koopman / 07-07-2004)


Decathlon gletscherbril (€ 40,00)

Een prima cat.4 brilletje, zeker voor dat geld. Uiteraard geen verwisselbare glazen, maar daarvoor heb ik al een andere bril (tot categorie 3). De pasvorm is voor mijn smalle gezicht goed, sluit prima aan, en geen lichtlekkage. Heel lichte verkleining, maar niet hinderlijk. Prettig donker (maar niet te) in schitterende sneeuw
(Pieter Bouman / 23-11-2004)


Demtz over G (€ 25,00)

Erg goede overzetzonnebril. De bril op sterkte kan gewoon op de neus blijven staan. Sluit goed rondom aan, geen last van zijdelings invallende zonnestralen. Licht, stevig en geleverd met een microvezel opbergzakje.
(luk wynants / 29-07-2011)


Gloryfy G2 Twice Eclypse Air (€ 179,00)

Op zoek naar een andere zonnebril om mee te sporten stuitte ik per toeval op het Oostenrijkse merk Gloryfy. Ik kende het merk niet, maar ze richten zich (ondermeer) op de sportende en outdoor georiënteerde medemens. Dat maakt nieuwsgierig. De sportcollectie bestaat uit 12 modellen (G2 t/m G12). Ik wil met de bril gaan hardlopen, maar hoewel de G9 speciaal voor hardlopers is, heb ik toch gekozen voor het G2 model. Ik wil de bril ook op het terras dragen en dan vind ik de G2 persoonlijk toch mooier. Die G2 kent meerdere uitvoeringen maar ik heb gekozen voor de G2 Twice Eclypse Air. Zoals gezegd: onbreekbare glazen (I-Flex), een onbreekbaar frame (G-Flex) en een goede optische kwaliteit met 100% UVA/UVB bescherming tot 400nm. Speciaal aan de lenzen is dat ze mee kleuren, van F2 (licht) tot F4 (zwaardere bescherming). Zo is de bril nooit te donker. De bril is licht en draagt comfortabel.Mijn bril heeft luchtgaatjes in de lenzen (boven en onder) wat voor een luchtstroom langs de glazen zorgt zodat ze tijdens het sporten niet aanslaan. Rikers, hardlopers, maar zeker ook trailrunners, kunnen met deze bril echt uit de voeten. Zij hoeven niet bang te zijn hun dure bril te beschadigen tijdens het uitoefenen van hun sport. Hij kan tegen een stootje.
(Marcel van Boxtel / 08-08-2016)


Julbo Addict met X5 glazen (€ 80,00)

Deze glazen beschikken over een lamellen systeem tegen schitteringen. Persoonlijk niet echt een succes. Pasvorm is goed, alleen niet te gebruiken voor het mountainbiken. Blijft niet strak op je neus zitten zoals Oakley wel doet. Ligt ook een beetje aan je hoofd... Als je voor echt Alpinisme wilt gebruiken.. en je wilt persee Julbo neem dan Cat 3+ of 4 met kameleon glazen. Deze passen zich aan de omstandigheden automatisch aan. Kost je (maar) 20 to 40 euro meer, en zal zeker een grote meerwaarde geven.
(Chris / 10-07-2006)


Julbo Aquila 82 (€ 99,00)

Zeer "rustige" zonnebril op het water. Deze zomer met zijn vele zonne-uren heeft (de mooi ogende rode) bril zijn nut kunnen bewijzen. Het was een genot met de bril vast op de neus te zeilen omdat de schitteringen vrijwel verdwenen waren en daardoor ook de hoofdpijn! Helaas, helaas is mij de bril ontstolen en ga ik weer door het leven met een "ordinaire" zonnebril, want om 2x € 99,00 uit te geven....
(Annelies / 19-12-2003)


Julbo Instinct (€ 109,00)

Heerlijke bril, vooral dat je geen lenzen hoeft te wisselen bij weersveranderingen. Deze bril gaat echt in anderhalve minuut van cat.2 naar cat.4. Terug gaat wat langzamer. Ben er mee op een gletjer en dat was geen probleem. Maar ik heb het idee dat een cat.4 lens toch nog iets meer licht tegenhoudt. Voor hardlopen ook ideaal omdat de bril goed aansluit om het hoofd. Ideaal dus voor allerlei activiteiten buiten de deur.
(Robert Hartholt / 20-10-2006)


Julbo Monte Rosa, Cameleon glazen (€ 150,00)

Ik vind het een heerlijke zonnebril, hij zit mij fantastisch en sluit dankzij de zijkapjes helemaal af om mijn (tamelijk smalle) gezicht. Ik ben erg tevreden over de snelheid waarmee de glazen zich aanpassen aan de lichtomstandigheden en ook in zonnige sneeuwcondities in de bergen geen last van mijn ogen. Wat ik erg fijn vind, is dat de pootjes niet knellen, maar dat kan voor iedereen verschillend zijn natuurlijk. Bij mij gaan de afneembare zijkapjes wel erg gemakkelijk los, een beetje druk van de buitenkant, bijvoorbeeld wanneer de je bril op je hoofd zet, en daar gaan ze alweer. Gelukkig tot nu toe steeds in de bril blijven steken (ja, hij sluit dus goed af), maar het gaat een keer mis, ben ik bang. Ik vind het wel jammer dat de Cameleon-uitvoering alleen in het zwart komt, ik had graag de aubergine-kleurige bril gehad, maar die kan alleen met de Spectronglazen.
(nans / 27-03-2012)


Julbo Newport (€ 84,90)

Sportieve zonnebril met Aquapolar X5 glazen. Sluit goed aan, zit erg comfortabel en is luxueus voor de ogen.
(Stijn / 22-04-2003)


Julbo next (€ 35,00)

Erg fijne zonnebril voor de mensen die een smaller gezicht hebben. er zitten alti-spextron x5 glazen in maar de vorde x6 dus er zijn verschillende lensen voor verkrijgbaar. Alleen ben bij beide brillen naar een jaar de schroefjes van de pootjes kwijtgeraakt.
(Jeroen Lustenhouwer / 23-11-2005)


Julbo Nomad met Alti Spectron X6 (€ 69,95)

Goede bril, beschermt uitstekend, mede door de afneembare kunststof sunstoppers (2 paar in verschillende kleuren bijgeleverd). Het geeft rust aan je ogen, maar je hebt niet in de gaten dat je een zonnebril op hebt. Nadeel is dat de schroefjes in de poten bij gebruik los gaan zitten, die moet je dan weer aandraaien.
(Barbera / 26-11-2007)


Julbo S-Cape (€ 89,95)

Zeer fijne bril die goed aansluit aan het hoofd. Goed te gebruiken aan zowel het strand, in de bergen als tijdens het autorijden.
(Raymond Koome / 29-05-2002)


Oakley "Wiretap" (€ 125,00)

Ideaal!! Heeft een optimale pasvorm, de glazen zijn donker maar doen de omgeving niet verkleuren! Een echte aanrader.
(Tom Geboers / 19-03-2003)


Oakley fiets zonnebril (€ 127,00)

Matige pasvorm, wind in ogen en zakt van neus. Slechte lens:Alles in schaduw wordt pikzwart. Is een gevaar om mee te fietsen.
(Paul Baken / 16-07-2003)


Oakley M Frame (€ 179,00)

Ook voor mij mijn laatste (sport)zonnebril die ik ooit koop. In 1 woord top. Zit perfect, schermt goed af bij fietsen en andere sporten en de glaskwaliteit is gewoon top. Nu bijna 3 jaar in het bezit van een Black Iridium glas (waarvan gezegd wordt dat de coating kwetsbaar is) en nog geen krasje te zien!
(Ties Korstanje / 26-02-2006)


Oakley Monster Dog zonnebril (€ 69,00)

Goed afsluitende cat. 3 zonnebril. Heeft de neiging te beslaan bij inspanning op windloze dagen. Verder een prima zonnebril die zowel voor het dagelijks leven als voor de meeste bergtochten prima geschikt is.
(Martin Swinkels Jr. / 15-09-2005)


Oakley Monsterdog (€ 125,00)

Zeer goede zonnebril, ik merk dat mijn ogen tot rust komen als ik 'm draag, ook bij zeer zonnig omstandigheden. De pasvorm is voor mijn hoofd ideaal (dikke kop), er was me al verteld dat je goed moet passen en dat of het niet aan het model ligt maar of het samen gaat met het hoofd.
(RF / 02-05-2007)


Oakley Pro M Frame (€ 127,00)

Zeer goed. Zeer licht. Goede pasvorm, one size fits all. Je merkt niet dat je hem ophebt. Vele verschillende glazen mogelijk. Kies het juiste glas voor het juiste doel. Zwarte glazen(/Black Irridium) in de bergen gebruiken, niet in de bossen. M'n lievelingsglas in NL met zon(af en toe bossen tussendoor)=Red Irridium. In de bergen black irridium. In beide gevallen helder, neutraal en weinig schitteringen. Toppie gewoon. Tk vanaf 127E,advies 174E met irridium glas.
(Jan Arends / 29-08-2003)


Oakley pro M-frame (€ 127,00)

Slechte pasvorm: te veel druk op zijkant hoofd, zakt van mijn neus. Bij veel zon, gecombineerd met schaduw worden de donkere delen helemaal zwart. Is een gevaar om mee te fietsen.
(paul baken / 20-07-2003)


Oakley Pro M-Frame (€ 181,00)

Mijn eerste en laatste zonnebril - ik wil nooit meer een andere. Bespottelijk duur (mijn prijs is incl. Red Iridium lens en hardcase) maar zit meteen perfect. One size fits ALMOST all, gezien sommige andere reacties, maar mij dus geweldig. Heb er verder een heldere lens bij gekocht voor bewolkt weer. Niet kunnen opklappen van de bril is soms lastig. Gebruik 'm alleen tijdens racefietsen en zakt geen millimeter van mijn neus tijdens het rijden. Lenzen zijn luchtbuks-bestendig en da's een prettig idee als er bij 80 p/u in de afdaling een hommel tegen je bril knalt.
(Peter Coolsma / 31-08-2004)


Oakley Splice (€ 200,00)

Prima zonnebril, zeer helder, geen kleurvervorming, goeie pas vorm en licht gewicht. De glazen zijn heel sterk. Beetje duur maar ben er zeer tevreden mee.
(Guus Bruggink / 06-04-2004)


Oakley Splice (€ 125,00)

Mijn tweede Oakley omdat de eerste gesneuveld was na 4 jaar mishandeling. De Splice is hele mooie zonnebril met een perfecte pasvorm en goede lenzen. Komt direct uit Amerika omdat hij hier een dikke €80 euro duurder is.
(Sander de Wit / 28-02-2005)


Oakley W-square 2.0 (€ 429,00)

Fantastische bril, fijn merk, met name omdat Oakley ook, indien gewenst, brillen levert met glazen op sterkte die toch voorzien zijn van gekleurde coating (dit alles uiteraard tegen meerprijs). Bril zit lekker op het hoofd, schermt de zon goed af en glijdt niet van de neus. Ondanks bollende glazen geen last van vervorming. Aanrader.
(Marc Janssen / 07-06-2003)


Arnette (€ 45,00)

Sinds 3 jaar heb ik brillen van Arnette. Mijn eerste is door eigen schuld kapot gegaan. Afgelopen jaar heb ik 2 nieuwe gekocht, de Raven en Catfish. Arnette is onbekend. Past goed in het straatje Oakley en Julbo. enkele modellen op de Arnettes lijken. ze
(Floris Schurer / 01-05-2002)


Rudy Project Freeon (€ 224,00)

Op zich een prettig zittende lichtgewicht zonnebril, maar helaas véél te kwetsbaar. In het achtervakje van mijn wielrenshirt brak het glas bij de neus doormidden. Een nieuw glas deed binnen 4 weken hetzelfde. De reactie van Rudy Poject: "je zal er wel te ruw mee om zijn gegaan waardooor nu het frame verbogen is en de glazen steeds breken." Yeah, right...
(Dennis Waterman / 01-04-2006)


Rudy Project Perception (€ 90,00)

Als brildrager was ik al een tijd op zoek naar een zonnebril die meet kan. Flip-up die te verwijderen is. Houdertje met te slijpen brillenglazen dat te verwijderen is. Anders gekleurde zonwerende glazen te koop. Licht, zit goed. Kortom, mij bevalt-ie prima.
(Leo / 07-04-2003)


Scott G6 sneeuwbril (€ 64,95)

Kwaliteitsbril die met name in mindere lichtsituaties, zoals bij mist en storm, contrastverhogend werkt. De lens is cat. 2, dus in de volle zon op de gletsjer is hij niet ideaal. Het is meer een slechtweerbril. Het dubbele glas is van Lexan, een zeer sterk en krasvast materiaal dat optisch prima gecorrigeerd is. Er zijn geen vermoeiende vervormingen en nauwelijks irritante reflecties. Als alle brillen beslaat hij tijdens inspanning bergop snel, maar een klein beetje wind is genoeg om ‘m vrij van condens te houden. De ventilatieopeningen zijn zeer ruim. De pasvorm is prima en hij biedt een groot gezichtsveld. Drie lagen schuim zorgen respectievelijk voor 1: een prettig gevoel op de huid, 2: een perfecte warmteisolatie, 3: een flexibele basis. Hij zit een helm niet in de weg, maar da’s natuurlijk ook afhankelijk van de vorm van je hoofd en de helm. Je kunt ‘m dubbelvouwen, en dan neemt hij weinig plek in in je rugzak. Hij is niet zwaar met z’n 90 gram en een goede back-up voor de gletsjerbril in alpiene omstandigheden als het weer omslaat. In een storm kun je niet zonder.
(Martin Swinkels Jr. / 11-11-2005)


Seringetti NVT (€ 240,00)

Een fantastisch goede zonnebril. Alle Seringetti's zijn gemaakt met hetzelfde optische glas. Je ziet echt meer. Als je een zonnebril van dit merk op je neus hebt gehad, dan wil je nooit meer iets anders. Wel duur, maar dan heb je ook wat.
(Jan / 15-04-2005)


Seringetti solano dr (€ 200,00)

Slecht : verlies schroefje glashouder, glas breekt Te betalen 50 €. Op vakantie zelfde schroefje verloren.. gans 't verlof met geplakte bril moeten rondlopen...
(Georges Vanbilsen / 26-09-2005)


Sinner Booster bril (€ 26,00)

Prima zonnebril voor in zomer en winter. Sluit goed aan op het hoofd en draagt prettig. De bril is niet erg donker. Koker is groot (niet bij inbegrepen). Optisch in orde (getest door op pad)
(Joeri vd Kloet / 22-10-2002)


Vuarnet Skilynx (€ 140,00)

De beste zonnebril ever!! De Skilynx lenzen met gelig glas en binnen- en buiten gecoate lenzen (zilver en blauwe spiegel) zijn van superkwaliteit. Erg rustig aan je ogen met een verhoging van contrast. De monturen zijn wat minder van kwaliteit, maar een goede opticien buigt ze perfect om je hoofd.
(Dirk-jan Cretier / 01-07-2004)


Wiley X SG-1 / XL-1 (€ 85,00)

Prima znnebril met krasvaste en oogbeschermende glazen. Niet voor niets de keuze van de Special forces, waaronder onze Commando's. Met schuimrand, waardoor de ogen ook beschermd zijn tegen eventueel zonlicht van opzij en stof. Wel kunnen de ogen nog 'ademen' door de speciale gekartelde rand in het schuim. Extreem outdoor product!
(C. Bouwer / 04-05-2007)


Reacties op deze pagina: