Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » (Zak)lampen

Ervaringen van gebruikers: (zak)lampen

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten (zak)lampen. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Alpkit Gamma (€ 15,00)

Erg leuke koplamp. 1 krachtige bundel, die wel niet extreem krachtig is, dan kleiner wit rood en groen vooraan. Deze gebruik ik meestal omdat ik vindt dat die opzich genoeg licht geven. Extra handig op de batterij achteraan is er een rood lichtje. Ideaal voor fiets en jog activiteiten op de openbare weg. Minder zuining dan mijn tikka plus, maar wel meer opties.
(sebastiaan / 10-03-2010)


Betalight Kit-markers (€ 8,75)

Naast de betalight torch heb ik ook zogenaamde kit-markers. Voor een korte omschrijving over het betalight principe raad ik je aan om de ervaring over de betalight-torch te lezen. De kit-markers zijn heel kleine buisjes aan een sleutelhanger-ring of draad-ring. Deze kun je ergens aanhangen, en vanwege de verschillende kleuren kun je in het pikkedonker je verschillende stukken uitrusting van elkaar onderscheiden. Ze zijn superlicht, nemen heel weinig ruimte in beslag, en het werkt niet op stroom / batterijen.. Ik heb bv een rode kit-marker gehangen aan mijn EHBO-setje. Als het donker wordt blijf je de kitmarker zien.. Super-uitvinding...
(Martijn H / 09-09-2006)


Betalight Torch (€ 75,00)

Na heel lang zoeken ben ik er eindelijk in geslaagd om een beta-light torch te bemachtigen. Het ding geeft een zeer zwak licht-schijnsel wat alleen bruikbaar is in heel donkere omstandigheden, als je ogen gewend zijn aan het donker.. Het licht is te zwak om in het pikkedonker verder te lopen, maar het is sterk genoeg om je tent op te zetten, kaart te lezen, enz. Het grote voordeel van dit ding is dat er geen lamp in zit, en niet op stroom / batteirjen werkt. Het wordt beschouwd als een nucleaire lamp. Dit zal veel mensen afschrikken, maar het valt mee. Ik studeer natuurkunde in Utrecht en ik weet nogal wat af van radio-activiteit, straling e.d. Deze lamp werkt als volgt: een afgesloten lexaan-containertje bevat radio-actief tritiumgas onder redelijk hoge druk. Het radio-actief zijn van het tritium bestaat uit beta-straling (electronen die vrijkomen bij het verval van tritium). Deze electronen worden geabsorbeerd door een fosforescentie-laag die op het containertje is aangebracht. Deze laag zet deze energie om in fotonen van zichtbaar licht.. Mocht het containertje ooit kaport gaan (=zeer onwaarschijnlijk) dan is tritium en zijn radio-actieviteit 100% ongevaarlijk voor de mens. Als je achter een TV-toestel zit (of CRT-computermonitor) dan wordt een glazen plaat gebombardeerd met hoge-snelheids-electronen, wat zo-ie-zo al veel linker is dan de veel-lagere snelheid vd electronen van het tritiumgas. Daarnaast is het bij de TV het geval dat deze electronen een glazen plaat raken, waardoor een kleine hoeveelheid rontgenstraling opgewekt word. Kortom: een TV op CRT-monitor is (heel) veel gevalijker dan een kapotte betalight. De betalight-torch zit in een stevige rubberen verpakking en is niet kapot te krijgen (ook al zou je 't willen).. In mijn ogen een geweldige uitvinding waar nog veel te veel onbekendheid / onterechte-angst voor bestaat.. Hij is 24u/dag waar ik ook ben..!!!
(Martijn H / 08-09-2006)


Black Diamond Gemini (€ 45,00)

HANDIG!!! LED en halogeen in 1! Net zo spaarzaam als Petzl Tikka, maar op beter verkrijgbare AA-batt. In halogeenstand bij -15 graden C nog zeker 50m ver!
(Robertjan Kuijten / 19-05-2002)


Black Diamond Gemini (€ 30,00)

De eerste serie Gemini's van BD kenmerken zich door dat deze maar 1 ledje hebben ipv twee. Met de 3 AA/lr6 cellen heb je met deze combi lamp erg veel licht met erg veel draagcomfort. De Bright xenon lamp (zijn geen halo's!!!) heb je 3,5 uur 100m licht, met de longlife xenon 70 meter a 7 uur en met 1 led, ja bijna onbeperkt proximinty licht... Gebruik deze lamp alweer een jaartje of vier en moet zeggen dat dit zeker mijn eerste keus is (boven de duo, zoom en ??? die in de kast liggen...) Super lampje met erg goede prijskwaliteits verhouding en erg veel draag comfort.
(B@se / 09-11-2005)


Black Diamond Gismo (€ 19,90)

Hoewel het grotere broertje (cosmo) meer branduren heeft, ben ik toch gegaan voor de kleinere afmetingen. Prima lamp om in je zak bij je te hebben voor als je licht nodig bent. 'traploos' te dimmen dus ook handig met lezen. Erg handig is dat bij bereiken van min of max lichtsterkte de lamp even 1x knippert. Alleen jammer dat hij altijd op max. sterkte begint. Alleen jammer dat hij altijd op max. sterkte begint.
(tonny verhoef / 21-09-2010)


Black Diamond Ion (€ 22,00)

Zowel voor het gebruik als backup als hoofd-hoofdlamp heb ik alweer een jaartje of drie de Ion van BD opzak, deze hoofdlamp beschikt over 2 superbright LEDjes en werkt op een 6volt lithium accu. officele lezingen hebben het over 15 uur op 1 accu met 15 tot 18 meter licht. Zelf doe ik met een accu een halfjaar en heb deze kleine lamp altijd bij, heel erg erg handig gebleken. Waarom ik voor deze lamp heb gekozen is dat er even veel licht afkomt als van een tikka, maar dan wel voor een veel lager gewicht en kleiner pakvolume. Super! Heeft 2 standen, aan en uit, door de tilthouse constructie prima te richten en nooit in je eigen ogen schijnen. Het enige nadeel zijn de accu's, bij de betere vak fotograaf en de outdoor winkel te krijgen... Never leave home without one.
(B@se / 09-11-2005)


Black Diamond Moonlight Headlamp (€ 30,00)

Prima, lichtgewicht hoofdlampje met 4 ledjes op drie penlight AA (de dunne dus) De lamp heeft drie lichtsterkte-standen (handig en zuinig) en een knipperlichtfunctie. Brandt lang en fel.
(Baz / 21-01-2004)


Black Diamond Moonlight Pro (€ 45,00)

Het Pro model (AA ipv AAA)in combinatie met 3 Energizer E2 Lithium batterijen is goed voor zo'n 400 uur bruikbaar licht, ook met 20C onder nul. Het hoofdlampje weegt met de E2's 135 gram, is waterproof (IPX7), extreem simpel en duurzaam (geen chips die kapot kunnen), draagt comfortabel en bied met z'n 4 LED's meer dan genoeg licht voor nachthikes en kamptaken. De ideale hoofdlamp voor de avonturist die de wetten van Murphy liever niet leert kennen in het grote donkere bos.
(JAO / 10-05-2005)


Black Diamond Polarstar hoofdlamp (€ 44,95)

Het batterijvermogen had wat hoger gemogen. 4 of 6 penlights i.p.v. 3. Het grootste voordeel is voor de koudweergebruikers; de batterijen zijn los op het lichaam te dragen. Hierdoor houdt hij het een stuk langer uit. Een mooi alternatief voor de duurdere Petzl Myo serie. Vergeleken met de klassieke Zoom van Petzl is deze een ons lichter, geeft meer licht en heeft zowel led als halogeen/xenon licht. De 2 superbright leds geven meer licht dan de Princeton Tec Aurora en storten minder snel in.
(Martin Swinkels / 01-08-2004)


Black Diamond Spot (€ 42,49)

Mooi hooflampje met een berg licht. De lumiled geeft een prima bundel terwijl ook de 3 superbright LED's veel licht geven. De 3 superbright LED's op de laagste stand is min of meer vergelijkbaar met de Petzl Tikka. Wat handig en tegelijk minder handig is, is dat je aan/uit en de verschillende standen moet selecteren door een aantal keer op de knop te drukken; omdat je altijd op de felste stand start, is dit minder handig als je vaak de zwakste stand wilt hebben.
(Mike / 19-11-2007)


Black Diamond Superrnova (€ 74,50)

Geweldige hoofdlamp! Halogeen en 2 ledjes, voor beide lichtsoorten 3 standen zodat je de lichtsterkte kunt reguleren. Met 4 AA's heb je een behoorlijk vermogen, (400 uur ledlicht) maar ook een niet ideale gewichtsverdeling: de lamp is achteraan heel wat zwaarder dan vooraan. Spatwaterdicht.
(Pieter Bouman / 30-05-2005)


Black Diamond Vectra IQ (€ 64,95)

Niet in Nederland kunnen vinden dus besteld via internet. Eindelijk de lamp die m'n beide andere hoofdlampen (led en halogeen) kan vervangen. Instelbare lichtsterkte (4 keer LED en 3 keer xenon/halogeen) voor alle soorten gebruik. 4 AA's zodat je er nooit één overhoudt na vervanging. Het hogere gewicht weegt niet op tegen de voordelen.
(Fedor de Vries / 07-11-2006)


Coleman 226A Compact Lantern (€ 53,00)

Prima Lamp. Even pompen, vlam bij het kousje en het licht gaat aan. Als hij echt koud is dan helpt het om de het de generator en luchtbuis op te warmen. Met een kaarsje gaat dat prima. Daarna de kraan open en tjaka... het word licht
(Ben Fraters / 27-01-2005)


Coleman hoofdlamp (€ 15,88)

Niet voor het zware Alpine werk in de duisternis. Wel perfect om te lezen of je brander aan te steken in het donker. Penlights en kryptonlampje. Hoge lichtopbrengst (meer als Mag-Lite AA)
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Coleman Sherpa Freeplay (€ 60,00)

Nooit meer batterijen nodig! Deze zaklamp is oplaadbaar middels het stopkontakt of gewoonweg door aan de hendel te draaien die mooi wegklapt voor gewoon gebruik. Door het mechaniek redelijk zwaar, heeft 2 lichtstanden; gewoon en absurd groot , mn eerste had direct problemen met de aan-knop voor de kleine lichtstand, deze heeft ook weer problemen met dezelfde lichtstand, het knopje schiet terug naar de uitstand. Voorzichtig indrukken dan gaat het goed.
(Rogier Gijsbers van Wijk / 27-01-2003)


Fenix L2D CE Premium Q5 (€ 59,95)

Felle zaklamp die mijn maglite moet vervangen. Ondanks de verschillende gebruikstanden blijft het licht wat mij betreft soms nog te fel. Zeker voor omstandigheden waarin tactisch licht essentieel is. Heb nog geen accesoires kunnen vinden gekleurde voorzetvensters. Iets waar Maglite wel in voorziet. Automatische SOS en stroboscoopfunctie functies kunnen handig zijn. De drukknop op de achterkant maakt het mogelijk om de zaklamp met 1 hand te bedienen. (Een must naar mijn mening).
(Raoul / 11-02-2008)


Fenix L2D q5 (€ 59,00)

Degelijke en krachtige zaklantaarn. De bediening voor alle standen vergt even gewenning, maar daarna heb ik niks meer te klagen. Ik heb hem in storm met regen in schotland gebruikt en doet het nog steeds perfect, dus redelijk waterbestand is hij wel. Mooie velle en strakke witte lichtstraal.
(Alexis W / 12-04-2008)


Fenix LD20 (€ 59,95)

Altijd Maglite's gehad maar sinds medio 2008 wil ik niets anders meer! Op 2 AA's op standje medium (bijna 50 lux) heb je minimaal 10 uur lol. De turbo-stand (180 lux!) heb ik nog niet vaak nodig gehad. Perfect lampje voor lange nachttochten en een paar extra AA's zijn simpel mee te nemen...
(René / 09-02-2009)


Fenix LD20 (€ 48,00)

Heb deze lamp recent gekocht via actie op samenkopen.net, Had voordien reeds petzl tikka xp en enkele maglites, deze LD20 geeft massa's licht, op de turbo stand verlicht hij vlot 50m+ ver. Het niet kunnen zoomen is niet echt nadeel, de focus is goed gekozen. Makkelijke bediening eenmaal je ze gewoon bent. De lamp is niet zo groot als C/D-serie en past nog net in broekzak. Dit is de lamp die ik zocht, ideaal voor belichting van objecten op afstand
(Jan / 25-11-2009)


Fenix P3D (€ 64,95)

Perfecte zaklamp. Klein, licht van gewicht en ligt lekker in de hand. De lamp heeft echt een enorme lichtopbrengst en mooi wit licht. Ik gebruik 'm bijna dagelijks op m'n werk. Met een diffuser kap erop is het ideaal voor in de tent.
(Bart / 10-07-2008)


Fenix PD20 190 lumens (€ 47,95)

Een fel brandend en compacte led verlichting met veel opbrengst. Het lampje zit in een klein foudraal wat je met klittenband aan je riem kan vastmaken, of ergens aan een haakje klikken. Ik heb er een kunststof opzetstuk bij gekocht, wat het lampje als tafel lamp kan functioneren. De maximale licht opbrengst is groot, je kan er met gemak een boek bij lezen, ook in de kleinere lichtstand. De batterij is 3 volts en daardoor is het gewicht erg laag, 38 g zonder batterij. Het type is een CR123A welke 10 jaar houdbaar is.
(Bert Schilder / 02-09-2010)


Fenix pd30 premium Q5 (€ 64,95)

uitstekend product, sterk, met metalen stootrand. lichtopbrengst is zeer goed, zeer helder en gerichte bundel. ik gebruik de fenix op werk en prive. van alle functies heb ik de s.o.s optie nog niet gebruikt en met een beetje geluk en veel wijsheid hoeft dat niet.
(Ramses / 13-12-2008)


Four Seasons lichtstaaf (€ 1,95)

Kunstof buisje gevuld met een chemisch mengsel. Breek het glaasje, en het gaat gloeien. Je kunt er nèt bij kaartlezen. 22 gram. Een klein ledlampje weegt zo’n 10 gram, en is als back-up veel bruikbaarder en volgens mij ook een stuk minder milieu-belastend.
(Martin Swinkels / 01-08-2004)


Freeplay Indigo (€ 60,00)

Praktische, degelijke en onderhoudsvrije lamp. Zeer geschikt als tentlamp. De Indigo kan worden opgeladen of van energie worden voorzien door het soepel werkende Freeplay oplaadmechanisme. Deze lamp is een milieuvriendelijk (geen batterijen nodig), betrouwbaar en veilig alternatief voor lampen die werken op batterijen, benzine, lampolie, gastankjes of kaarsen. De ingebouwde leds geven een helder licht. De Indigo weegt zo'n 900 gram. Zeer betrouwbaar in zware regen en kou. Een aanrader.
(Wim / 10-07-2008)


Gelert LED (€ 35,00)

Zeer goede lamp, weegt bijna niks, is goed op het hoofd te zetten, blijft ook zitten als je onderste boven ofzo hangt. Verder nog nooit problemen met regen en zeer koud weer gehad. Zitten drie soorten licht op: 2 leds, 3leds of gewoon ligt. Op 2 leds brand de lamp zo'n 80 uur. De leds zijn blauw van kleur. En de lamp werkt op 3 AAA baterijen. Nog een voordeel is dat de baterijen aan de voorkant zitten, en je dus niks op je achterhoofd hebt, of aan je riem.
(Matthijs / 24-02-2004)


Gelert Stretch Torch (€ 11,00)

Zak lamp en gewone lamp in 1. Hij vreet wel batt. en is van plastic.
(jord / 04-01-2003)


Human Nature hoofdlamp (€ 22,50)

Erg handige hoofdlamp. Kan gemakkelijk worden op het hoofd worden gezet met elastieken band. Het lampje laat zich makkelijk naar alle richtingen verstellen. Ook makkelijk aan en uit te zetten. Verstelbaar van ver naar breed stralen. Lampje kan van de hoofdband losgemaakt worden en met een knijpertje aan je broek of boek worden vastgezet. Ideaal voor fietsreparaties, (kaart)lezen in het donker etc. Nog niet uitgeprobeerd in bijv. grotten. 1 penlight nodig. In ANWB winkels te koop.
(Pim Lerou / 16-01-2003)


Inova T3 zaklamp (€ 85,00)

Een 3 watt Luxeon led zorgt voor een ongeëvenaarde lichtopbrengst in deze klasse. De behuizing geeft uitstekende grip en is bombproof en waterdicht. De tailswitch is zeer comfortabel te bedienen, half indrukken is signaallicht en doordrukken is permanent licht. Gepatendeerde optiek zorgen dat de lichtbundel zeer smal is en extra ver reikt en een regelaartje houdt het nivo een dikke 2 uur constant. Hierna loopt het langzaam terug. De prijs/kwaliteits verhouding is eveneens ongeëvenaard. De duurzaamheid en de lichtopbrengst is te vergelijken met de veel duurdere Sure-Fire’s.
(Martin Swinkels Jr. / 22-06-2005)


Led Lenser V2 zaklamp staaf oplaadbaar type 7741 (€ 110,00)

Bijzonder fijne LED-lamp met een zeer grote lichtopbrengst zonder dat je jezelf verblind als je voor je op een nat wegdek schijnt. Klein (past in je vuist) en licht, makkelijk om bij je te steken. Goed voor alledaags gebruik. Wanneer de opbrengst terugloopt kan de accu-cel van Nikkel-metaalhydride (dus nihil geheugeneffect)weer in enkele uren geladen worden. Kortom een zeer multi-functionele zaklamp met hoge opbrengst en klein formaat. Z'n geld meer dan waard. Ik waardeer deze lamp meer dan maglite (meer lichtopbrengst dan D-cells); dan sure-fire (te duur, te korte brandduur, feitelijk te veel licht voor dagelijks gebruik).
(R. Schuite / 31-08-2005)


Led Lenser zaklamp staaf oplaadbaar (€ 110,00)

Bijzonder fijne LED-lamp met een zeer grote lichtopbrengst zonder dat je jezelf verblind als je voor je op een nat wegdek schijnt. Klein (past in je vuist) en licht, makkelijk om bij je te steken. Goed voor alledaags gebruik. Wanneer de opbrengst terugloopt kan de accu-cel van Nikkel-metaalhydride (dus nihil geheugeneffect)weer in enkele uren geladen worden. Kortom een zeer multi-functionele zaklamp met hoge opbrengst en klein formaat. Z'n geld meer dan waard. Ik waardeer deze lamp meer dan maglite (meer lichtopbrengst dan D-cells); dan sure-fire (te duur, te korte brandduur, feitelijk te veel licht voor dagelijks gebruik).
(R. Schuite / 31-08-2005)


LongBow ‘Micra’ zaklamp (€ 99,00)

Waanzinnig veel licht voor zo’n compact lampje. De 1 Watt Luxeon led kan wedijveren met de grotere maglites wat betreft lichtopbrengst. De behuizing is vrijwel onverwoestbaar en waterdicht. Een spanningsregelaar zorgt ervoor dat er gedurende 1,5 uur een constant niveau is, waarna het langzaam afneemt gedurende 1,5 uur. Het voordeel van de Luxeonled is niet dat de batterijen zo lang meegaan maar eerder de enorme opbrengst en het feit dat de led een levenlang meegaat. Nooi meer een lampje vervangen! Nadeel zijn duurdere Lithium batterijen, die vervolgens weer als voordeel hebben dat ze bij koude nog prima presteren.
(Martin Swinkels Jr. / 22-06-2005)


Lucido Cool Light Headlight (€ 90,00)

Combinatie hoofdlamp van zowel white led's als een halogeen lampje. Keuze uit branden van 2 of 6 led's of de halogeen. Uitstekend en helder licht, echter een ietwat matige batterijhouder (3 AA's) door de slechte afsluiter. Prijs mag ook wat naar beneden,
(Vincent Groenewold / 02-02-2002)


Lucido light wave cool light (€ 40,00)

Gebruikt in Canada, fantastisch, licht waterdicht tot een meter en een goede lichtopbrengst, zeer tevreden.
(Steven / 16-01-2004)


Lucido Lightwave 2000 (€ 35,85)

De outdoorlamp brandt 14 dagen (!)op een setje van 3 AA batterijen en geeft goede bundel licht dmv 4 LEDjes. Lampjes gaan nooit stuk! Verkrijgbaar bij Perry en Bever.
(Jan smale / 01-12-2000)


Lucido Lightwave 2000 (€ 35,85)

De ideale outdoor-lamp, brand 14(!) dagen continu op 3 penlites en is ook nog eens waterdicht, schokproof en super lichtgewicht.
(Dennis. L. / 29-01-2001)


Lucido Longlight (€ 34,68)

Op het eerste gezicht een simpele lamp, maar schijn bedriegt blijkbaar. Slagvast, 1 meter 'waterdicht', 4 LED's, brandt minimaal (op goedkope batterijen)340 uur (3xAA). Voldoende licht om 's nachts vlot te lopen.
(Erik van Klaarwater / 07-03-2002)


Mag Lite rechargable (€ 139,00)

Prima, ZEER krachtige zaklamp, schijnt veel feller dan alle andere MagLite's is zwaar maar voor begeleiden van droppings, jongerenwerk etc. zeer geschikt.
(Stefan / 07-02-2003)


Mag-lite -mc charger (€ 180,00)

Ik heb veel zaklampen gehad,ze gingen allemaal snel kapot,deze maglite mc-charger is het beste van het beste hij doet het altijd en is zeer goed! Dit is een top lamp!!
(Dick / 01-04-2005)


Mag-lite 2AA (€ 22,69)

Superhandig lampje om altijd bij je te hebben, zeker in combi met Nite-Ize hoofdband. Gekocht in combinatie met 3D, welke veel te zwaar en lomp is voor outdoorgebruik.
(Estu / 13-06-2005)


Mag-lite 2D (€ 35,00)

Verstelbare lichtstraal, zowel sein- als standlicht-functie, betrouwbaar en stevig, waterdicht, reservelampje achterin de lamp. wel zwaar en iets te groot. Liever een surefire......
(dennis / 02-10-2003)


Mag-lite 2D en 4D (€ 18,00)

Ik heb div. type Mag-Lite zaklampen. Tijdens het werk gebruik ik een 4D met oplaadbare batterijen van de HEMA. Mijn laatste aanwinst is een Mag-Lite 2D welke ik voor $ 18,- in de USA kocht. Mijn tip, wil je een Mag-Lite, kijk of er in je vrienden- of kennisenkring iemand naar de USA gaat die hem voor je mee kan nemen. Ze zijn sterk en betrouwbaar.
(Theo Blinderman / 09-11-2003)


Mag-lite 3C (€ 35,00)

Goede stelbare lichtbundel, seinlicht, betrouwbaar en stevig en redelijk waterdicht, reservelampje achterin de lamp. Nadelen: zwaar en lomp.
(dennis / 18-09-2003)


Mag-Lite 3D cell (€ 40,00)

Mooie zaklamp. Veel licht maar te zwaar voor outdoor. Degelijk en robust.
(Pjotr / 20-04-2002)


Mag-lite 3D cell (€ 35,85)

Zeer robuust, en onverwoestbaar. Veel accessoires verkrijgbaar. Enige nadeel: ZWAAR. Maar hierdoor natuurlijk ook goed bruikbaar als verdedigingswapen.
(Sebastian Aller / 01-12-2000)


Mag-lite 3D cell (€ 30,00)

Het standaard lampje verwisselt met magnum star xenon. Meer licht met de zelfde batt. Tevens 42 lummes peakbeam 28.000 pbc.
(ruud.vorster / 11-12-2005)


Mag-lite 3D-Cell (€ 42,14)

Ik ben er heel tevreden over!! Hij is volledig waterdicht, hij is onverwoestbaar!! Je kunt er veel accesoires voor kopen zoals een ring om aan je broek te hangen,... en met volledige nieuwe batterijen gaat deze zaklamp 18 uren mee. Ik kan niets slecht zeg
(De Meyer Jan- Willem / 11-01-2002)


Mag-lite 4-D (€ 38,95)

In een woord: Super..!! Ik heb hem nu een jaar of twee. Hij werkt nog steeds op zijn eerste set batterijen (duracel M3-ultra oid). Krachtige lichtbundel (ook te focussen), sterke behuizing, alleen een tikje zwaar en daarom niet echt geschikt om mee te nemen tijdens een hike.. Verder een super-ding..!!!
(Martijn H / 09-09-2006)


Mag-lite 4D-cel (€ 40,84)

Deze lichtstaaf geeft ongelooflijk veel licht, maar verbruikt ook in enkele uren je batterijen. Daarnaast is het gewicht met batterijen 900 gram (!). zodat je ook een vervaarlijke knuppel hebt, maar die je wel mee moet zeulen
(Niels Böhmer / 01-12-2000)


Mag-lite 6-cell D (€ 52,53)

Altijd al Maglite gehad. Faalt nooit, zeer hoge kwaliteit, zeer helder, niet te duur, extreem robust. Mits de nodige zorg gaat ie levenslang mee. De 6D verlicht alles tot over de 200m, hangt altijd aan mijn zijde bij wandelingen en geeft me een veilig gevoel want is inzetbaar als wapenstok. Maglite is een klasse op zich, de 6D is de enige met dergelijke no nonsens look. Dit is pas een "zak"lamp.
(Karl Meganck / 07-06-2002)


Mag-lite 6D cell (€ 45,50)

Een goede, degelijke lamp. Gemaakt van vliegtuig-aluminium (=dus erg sterk). Omdat er 6 dikke batterijen in zitten kan hij behoorlijk lang branden, exact aantal uren weet ik niet. Tevens een goede voorwerp om jezelf te verdedigen. Enig nadeel : hij is bes
(S. de Roo / 28-01-2002)


Mag-lite 6D Cell (€ 45,00)

Een beest van een lamp, en ondanks de vele mensen die beweren dat ze te zwaar is, ik heb hem al verschillende keren meegenomen en ik vond het een echte luxe! De lamp schijnt ook enorm ver en heeft in het begin een felle output...inderdaad, enkel in het begin. De lamp vreet batterijen dus deze felle output duurt helaas niet lang. Ook heeft de lichtstraal veel artifacten (hij is niet mooi egaal) en is de behuizing jammer genoeg niet de sterkste op de markt, maar dit laatste is niet zo heel belangrijk. De behuizing blijft sterk genoeg naar mijn zin. Voor een scoutscamp is deze lamp misschien wel aan te raden ,maar niet voor trektochten van meerdere dagen. De lamp zal opbranden en nogmaals 6D batterijen meenemen is absurd.
(Wouter / 25-01-2006)


Mag-lite AA (€ 22,69)

Het is een stevige handige zaklamp, hij is lekker klein en verkrijgbaar in verschillende kleuren met levenslange garantie . Ik heb hem nu al zo'n 5 jaar en hij ziet er nog uit als nieuw.
(Floor / 15-06-2001)


Mag-lite AAA (€ 19,95)

Valt tegen. Snel door batterijen heen, er komt snel vocht op het glaasje, ledje moet vaak vervangen en na een half jaar begint hij steevast te haperen. Als hij het doet wel goed licht.
(Aad / 30-09-2008)


Mag-lite rechargeable (€ 217,79)

Deze mag-lite schijnt veel verder dan de gewone 2d t/m 6d. Maar schijnt op volle accu maar 1.5 uur en is behoorlijk zwaar. Het lampje gaat ook maar 50 uur mee op volle sterkte. voor derest is het een geweldige zaklamp met een eigen serie nr.
(jord / 04-01-2003)


Mag-lite solitaire (€ 11,34)

Heel erg klein, Is perfect als een extra lampje snachts waneer je vlug iets moet zoeken je kunt overal kwijt werkt op een minipenlite en geeft veel licht
(Michel van Eupen / 01-12-2000)


Mag-lite solitaire (€ 12,95)

Dit lampje is geweldig.. Wat een licht-opbrengst voor zo'n klein ding.. Er zit maar 1 AAA batterijtje in. Ik heb 'm nu een paar jaar en ik heb nog maar 2x het batterijtje hoeven te vervangen. Ik gebruik een duracel M3-ultra oid. Deze zijn wel duur, maar naar mijn mening ook de beste. Deze is een stuk kleiner en lichter dan mijn andere (4-D) en deze mag altijd mee.. Het lampje is nog nooit kapot gegaan, maar een LED zou toch wel betrouwbaarder zijn vind ik.. Ik hoop dat Mag-lite ook met een LED-versie komt voor de solitaire..
(Martijn H / 09-09-2006)


Markill Peak Illuminator (€ 47,95)

Klein gaslampje (166 gr/80W). Perfecte combinatie met de brander Hotshot. Na het avondeten brander eraf en lampje op je gastankje schroeven en lekker voor of in je tent zitten bij fel (om bij te lezen) of gedimd sfeerlicht (lekker romantisch!).
(Corné Gelderblom / 17-06-2002)


Night-Ops Gladius (€ 250,00)

De tactische LED zaklamp van dit moment. Ik gebruik hem nu 6 maanden voor mijn werk en is echt een aanrader. De lamp heeft 5 standen, hoge output, stroboscoop (om te verblinden), dim functie, constant aan en een vergrendelings stand. Ik heb de lamp vorige week laten vallen en toen is er een auto overheen gereden, niets aan de hand! Wel erg aan de prijs, dus vooral voor professionals.
(Dennis Polak / 26-06-2007)


Nite Ize Lite-bite (€ 5,00)

Een soort bitje voor achterop je Mini-MagliteAA. Geniaal door z'n eenvoud. Handen vrij met bijvoorbeeld kaartlezen of je tentje opzetten i/h donker. Wil je iets zeggen tegen je reispartner, laat hem dan los, hangt dan altijd nog met een koordje om je hals. Naar mijn mening praktischer dan een hoofdlamp.
(c.mooibroek / 14-06-2004)


Nuwai TM301 - X3 (€ 70,00)

Een fantastisch lampje! Vergelijkbaar met de surefire L1 digital lumamax (gen2) qua vorm, output en brandtijd. De backswitch heeft 2 verschillende standen: 1 keer drukken is een zachte stand waarin het lampje ongeveer een 20 uur zal branden, 2e keer drukken geeft een zeer felle lichtstraal dewelke het lampje ongeveer 2 en half uur kan aanhouden. Dan zal de lichtsterkte ongeveer 50% zijn. Het lampje is waterdicht en robuust (beide vergelijkbaar met de mag-lites). Het werkt op 2 batterijen van het type 123A. Als enige minpuntjes moet ik de beltclip en de hardheid van het metaal aanduiden. De beltclip zit een beetje los maar dit kan verholpen worden door deze er even af te schroeven en bij te spannen. De hardheid van de lamp zelf is zoals eerder gezegd gelijk aan die van de maglits. Deze mocht misschien iets harder maar al bij al is dat maar peanuts. Het is een top-lampje!!!!!
(Wouter / 25-01-2006)


Bosch PLI 14,4 (€ 59,00)

Zaklamp die werkt op accu's van accuboormachine. Geeft een hoeveelheid licht waar maglite 4D gebruikers van staan te kijken, maar brandduur is navenant kort. Voor een wampex met een looptijd van 8 uur volstaan 2 batterijen niet, zelfs als de lamp alleen maar af en toe bij wat zoekwerk wordt gebruikt. Verder kun je het ding nauwelijks laten hangen. Prijs hoog als je het ding bij de Gamma nabesteld, maar later een keer in de aanbieding gezien voor 15 euro.
(Sicco Fockens / 28-10-2006)


Bosch PLI 9,6V (€ 31,76)

Acculamp die mijn (te zware en gulzige)4D mag-lite vervangt. Loopt op boormachine-accu's, geeft veel licht en is erg veelzijdig. bespaart me nu per 2x accu laden een tientje aan batterijen!
(Niels Böhmer / 05-07-2001)


Feuerhandl storm olielamp (€ 16,00)

Goede kwaliteit. Veel beter dan de goedkope merkloze lampen. Geeft door goed glas meer en beter verdeelt licht. Reserveglas is goed te krijgen.
(Rob Heckemann / 04-03-2002)


LED-Lenser (€ 26,00)

Kleine handzaklamp. Design is erg mooi maar hij heeft heel lang een los kontaktje gehad waardoor hij slecht aan ging. Ook het rubbertje heeft door het intensief gebruik in de nachtdienst zijn stevigheid verloren en lag er al een keer uit. Later zag ik diezelfde zaklamp in Amsterdam maar liefst 9 euro goedkoper liggen.
(Pjotr / 13-11-2002)


LED-Lenser V9 (€ 15,86)

Dit is een klein ledlampje die veel licht geeft, van Duitse makelei (fabrikant niet bekend). Hij is echter helemaal niet waterdicht. Er zit gewoon een gat in voor het aan/uit knopje. Het enige outdoor lampje wat niet geschikt is voor buiten!
(Arne / 11-01-2002)


Pelican Super Sabrelite (€ 40,00)

voordelen: gas en waterdicht Xenon lamp met superfel licht onverwoestbaar ABS plastic nadelen: 5 uur brandtijd op 3-C batterijen Xenon lamp geeft de geest na 30uur/fabrieksopgave.
(J. Dekker / 31-03-2002)


Ultra-bright LED headlight (€ 14,95)

Prima LED-lampje met 3 witte LEDS, geeft veel en lang licht (tot 80 uur). Werkt op 3 potloodcellen (AAA). Lijkt erg op Bever ultra-bright, maar deze is met hoofdband en goedkoper. Bestellen via conrad.nl, nr 855000-8B. Helaas maakt bestellen via internet het lampje wat duurder. Tip: koop er samen met ander hikers meer in een keer.
(Pieter Koopman / 09-03-2004)


Xenos lampje (€ 2,00)

Verkrijgbaar bij de xenos; een carabiner met minilampje eraan. Inclusief minibatterijtjes Kost niks en is erg makkelijk om aan je jas te hangen. Er komt niet heel erg veel licht uit maar ruim voldoende om makkelijk je tent te vinden of je lenzen uit te doen. Nadelen; als de batterijen op zijn kun je het lampje weggooien want nieuwe batterijen zijn duurder dan het hele lampje. Ook moet je oppassen dat het kapje er niet af valt.
(Marije / 20-06-2005)


Palights survival (€ 27,95)

Wat een perfecte lamp, je moet hem echt geprobeerd hebben, dan wil je niet anders. De altijd-aan functie is geweldig, zoals overigens ook de andere 3 functies. Niet kapot te krijgen en zeer laag energieverbruik. Een aanrader.
(Sabine Sas / 19-04-2004)


Palights zaklamp klein formaat (€ 29,00)

Geweldig lampje wat zo in je zak past. 9 volts batterij die altijd terug te vinden is in het donker omdat de lamp altijd op stand-by staat. Tent, carevan, donkere tropennacht of donkere berghut. Geeft veel licht, en heeft drie standen. Laag vermogen, groot vermogen en signaal stand. Geweldige lamp!!!
(Hans Droppert / 15-03-2004)


Peak “Matterhorn Hi-Power 3” ledlampje (€ 39,90)

Dat High-Power valt wel mee. De lichtopbrengts laat zich vergelijken met de Photon Micro en qua omvang is hij te vergelijken met de Solitaire van Mag-Lite. Door 3 leds te gebruiken geeft hij langer licht en hoef je nooit meer het lampje te vervangen. De behuizing is licht maar erg stevig. Hij weegt 24 gram incl. AAA batterij. De 3 leds geven een smalle en egale bundel met weinig strooilicht, effectief tot een meter of 5. Wordt de spanning te laag (na een uur of 3) dan schakelen 2 leds automatisch uit en kun je nog 10 uur verder op 1 led. Hij kan makkelijk aan de sleutelbos.
(Martin Swinkels Jr. / 22-06-2005)


Petzl Duo (€ 54,45)

Zeer goede ervaringen met dit lampje. Je kunt er probleemloos wat langer in de avond mee doorlopen. Enig nadeel is dat de batterijen het onder -15C wat moeilijk krijgen.
(Willem de Rijk / 01-12-2000)


Petzl Duo (€ 47,65)

Prima lamp, ideaal in gebruik door de keuze tussen 'gewoon' of halogeen licht. Gekocht in Frankrijk (Decathlon), scheelt al snel twee tientjes.
(Andre IJdo / 01-12-2000)


Petzl Duo (€ 49,92)

waterdichte hoofdlamp met 2 lampjes, halogeen om ver te kunnen zien en een gewoon lampje voor dichterbij.zit goed op je hoofd, een aanrader
(Dirk Heuvink / 05-01-2001)


Petzl Duo (€ 63,08)

Prima hoofdlamp, 2 Lampen schakelbaar (hallogeen en normaal), niet te zwaar, en waterdicht.
(Jac Kloots / 01-12-2000)


Petzl Duo (€ 54,45)

Ik vind de optie dat je de keuze hebt tussen de 'gewone' lamp en de halogeen erg lekker. De batterijen zijn hetzelfde als de GPS wat handig is. Ook de lamp voor en de batterijen achter houd eea op je hoofd lekker in evenwicht
(tonny verhoef / 11-09-2001)


Petzl Duo 3LED (€ 72,00)

Een prima hoofdlamp waar standaard zowel LEDs als een halogeenlampje in zit zonder dat je hoeft te wisselen. De LED stand is handig op de camping, de halogeen stand gebruik ik voornamelijk op de fiets als alternatieve verlichting en dat werkt prima, ook al omdat hij echt waterdicht is; handig als ik in de stromende regen fiets. Met de haakjes voor een Petzl Meteor helm past de Petzl Duo ook op een fietshelm!
(Dennis Waterman / 30-09-2002)


Petzl Duo 5 LED (€ 60,00)

Ik heb het printje met 5 ledjes gekocht, het geeft "natuurlijker" licht dan een standaard lampje. Hij zit er alleen wat losjes in, dit heb ik opgevangen met wat vulringen.
(smurf / 11-10-2002)


Petzl E+ Lite (€ 25,00)

Naar mijn mening een van de best ontworpen outdoorproducten die er zijn. Ultralicht met 28g en slechts 6g voor een extra set batterijen die per gewicht veel meer energie bevatten dan AA(A) batterijen. Biedt veel standen waaronder rood. Wat ik ook heel mooi vind ik dat de rode stand en de zwakke stand in een klik vanuit uit bereikt kunnen worden zodat je niet eerst 6 keer moet klikken. Waterdichtheid en een noodfluitje kunnen ook nooit kwaad. De enige nadelen zijn de relatief korte batterij duur (valt wel mee) en de relatief zwakke straal. Voor lange nachtwandelingen is deze niet gemaakt. Al met al: het perfecte lampje voor wie 's nachts geen langere tochten maakt.
(David Dykstra / 01-09-2011)


Petzl Micro (€ 21,78)

Een makkelijke kleine hoofdlamp namenlijk 100 gram. Alleen het is erg jammer dat sinds ik er een halogeen lampje(om feller licht te krijgen)in heb gedaan de batterijen erg snel op gaan.
(Niels Buijtendijk / 01-12-2000)


Petzl Myo XP (€ 65,00)

Deze lamp geeft ontzettend fel licht dat ook nog eens erg ver komt. De batterijen gaan erg lang mee, zelfs onder het vriespunt. Niks te klagen over deze lamp.
(Bart Heiligers / 18-07-2006)


Petzl tactikka (€ 43,00)

ben zelf militair v beroep en gebruik m altijd tijdens bivakken. mijn ervaring met de petzl tactikka is dat hij goed en lang werkt op de batterijen en dat hij tegen een stootje kan en ook tegen water kan.gewoon ideaal dus
(Debbie Elve / 15-02-2007)


Petzl Tactikka Plus (€ 42,00)

Mijn eerste LED hoofdlamp, en zeer tevreden van: licht in gewicht, goede lichtopbrengst en laag stroomverbruik zodat geen gewicht aan reservebatterijen moet meesleuren! De Taktikka plus heeft drie helderheidsgraden, maar de "economy" stand is voor de meeste toepassingen voldoende. Het rode filter, dat hem van de Tikka plus onderscheidt, is in de eerste plaats bedoeld om het nachtzicht te vrijwaren: men heeft immers geruime tijd nodig om dit op te bouwen, daar waar het bij fel licht op enkele seconden verdwijnt. Het is echter ook zeer nuttig wanneer men bv. 's nachts (na de nodige hoeveelheid whisky!) zijn bed moet terugvinden in een slaapzaal zonder de anderen ("serieuze" wandelaars die om 10 uur in hun nest liggen) teveel te storen!
(Van den Bossche Peter / 05-07-2006)


Petzl Tika (€ 33,00)

Handig, licht gewicht, tamelijke hoeveelheid licht (op nieuwe batterijen), lange levensduur van de batterijen (tot 150u). Minpuntjes: het licht is nogal diffuus en schijnt daarom ook een stuk in je ogen (gemerkt in een donkere tunnel), niet goedkoop. Er
(Jan De Ceuster / 16-04-2002)


Petzl Tikka (€ 31,76)

Het geeft een goed wit, iets blauw licht. Geeft meer dan voldoende licht om je slaapplaats in het donker in te richten, eten te koken, wat dan ook. Er mee lopen is niet optimaal, maar je kan eindelijk eens een boek uitlezen zonder een Zoom met 3 extra bat
(Alec Gold / 11-12-2001)


Petzl Tikka (€ 29,50)

Zeer licht en zeer klein, 70gr incl. 3 AAA-batterijen, lange levensduur bat. max. 150 uren door gebruik te maken van LED's i.p.v. gloeilampjes. Perfect wit licht. LED's verslijten niet.
(Marc Pauwels / 18-04-2001)


Petzl Tikka (€ 22,69)

Wat is dit een handig ding! Je handen vrij bij het lopen in het donker, zoeken in je rugzak, ja slaapplaats in order maken, enz., enz.
(Sándor Vijfhuizen / 30-11-2001)


Petzl Tikka (€ 29,95)

Bijzonder licht (70 gram), hoeveelheid licht valt mee, maar is wel erg wit. Mooie stevige uitvoering, verstelbare hoofdband. this will do the job anytime...
(Ben de Graaf / 18-03-2003)


Petzl Tikka (€ 25,00)

Simpel, maglite is te lomp om mee te lopen en de tikka biedt precies genoeg licht om niet te verblinden en toch genoeg te kunnen zien. Wel nog even voorzet lensje ervoor om het nog wat aangenamer licht te maken.
(Tjerk Kamstra / 06-11-2007)


Petzl Tikka (€ 30,00)

Heel handig hoofdlampje dat tijden mee gaat. Enige min-punt is dat na verloop van tijd de schakelaar niet meer helemaal goed werkt; je moet hem af en toe meerdere keren heen en weer halen om hem aan te krijgen
(Mike / 19-11-2007)


Petzl Tikka + (€ 39,00)

Al het briljante van de originele tikka maar met een extra ledje, drie lichtsterktes en knippersignaal en is ook nog kantelbaar zodat je niet iedereen in het gezicht schijnt. De kwaliteit van Petzl maakt 'm zelfs grotbestendig....
(Laurens / 08-09-2003)


Petzl Tikka Plus (€ 31,00)

Superhandig! Licht en is zuinig met energie. Gebruik 'm ook rond het huis (kruipruimte e.d.). Jammergenoeg niet waterdicht; voor de rest top ding!
(Sven Weber / 31-08-2005)


Petzl Tikka Plus (€ 42,00)

Het is mijn 2e hoofdlamp en bevalt zeer goed, werk erg lang op de batterijen en zit goed op het hoofd, wel wat prijzig. Ik ben nu wel aan het kijken naar de TacTikka Plus (met roodfilter) is toch wel prettiger voor je nacht zicht.
(J. van Emden / 01-06-2007)


Petzl Tikka XP (€ 56,00)

Almost perfect. Hoofdlamp met het energieverbruik van een led (wat het ook is) en de lichtbundel van een halogeen. Uitgerust met een klein schuifje voor meer difuus licht en drie standen voor de lichtsterkte. Een drie kleurenledje houdt de stand van de drie AAA penlites in de gaten. Waterdicht, licht en erg klein al is de prijs wel even slikken.
(AJ Hoekstra / 05-02-2006)


Petzl Tikkina (€ 18,95)

Perfecte hoofdlamp! 120 branduren. Gekocht bij de scoutshop.
(liza / 01-04-2006)


Petzl tikkina (€ 19,95)

Ideaal. Hoofdlampen schijnen altijd precies waar je kijkt en je hebt je handen vrij. Vele malen beter dan bijv. maglite. Ondanks plastic toch redelijk stevig. Werkt erg lang op drie AAA batterijtjes. Dit model geeft niet vreselijk veel licht, maar genoeg voor 's nachts rond de tent (lezen) of om fiets/auto te repareren. Bijvoorbeeld 's nachts fietsen hiermee gaat net niet.
(Aad / 30-09-2008)


Petzl Zipka (€ 40,00)

Superproduct! Hier heb ik jaren op gewacht een absolute aanrader, vorige week voor het eerst gebruikt tijdens wandelvakantie. Werkt echt heel lekker. licht een hoge lichtopbrengst etc.
(vincent / 22-05-2002)


Petzl Zipka (€ 45,00)

Gekregen bij abonnement op Op Pad. Voordelen: Hij geeft voldoende licht. Nadelen: AAA batterijen niet geweldig verkrijgbaar (was van tevoren bekend natuurlijk), schakelaar begint slecht te worden na 3 jaar, je krijgt spreidlicht in je ogen en hij past niet op een helm. Het nieuwe model is beter vwb schakelaar, maar ik ga de volgende keer toch voor een ander merk...
(René Damkot / 04-04-2006)


Petzl Zoom (€ 31,31)

Lang geleden gekocht en nog steeds prima (eenmaal band vervangen). Als je eenmaal een hoofdlamp hebt gehad wil je niets anders. Perfect voor klimmen, reparaties etc. Krypton lampje (los gekocht) geeft zeeën van licht maar vreet batterijen.
(Fedor de Vries / 20-12-2000)


Petzl zoom (€ 37,00)

erg goed en betrouwbaar. eigenlijk alleen bedoeld voor klimmers want hij geeft te veel licht. handig voor een abseil in het donker, maar om te koken in de tent is batterij-verbruik wat groot. ook vrij moeilijk om die platte 4.5 volt batt. te vinden.
(bas / 01-02-2007)


Petzl Zoom hoofdlamp (€ 31,31)

Met een platte duracel heb je heel lang heel veel licht. Prachtig eenvoudig gemaakt. Met reservelamp 168 gram. Ook adapter voor 3 penlights verkrijgbaar.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Petzl Zoom hoofdlamp. (€ 31,00)

Ideaal. Gaat lang mee, altijd je handen vrij, maar in vergelijking met de LED-lampjes zwaar.
(Pjotr / 01-03-2002)


Petzl Zoom Zora (€ 38,00)

De Petzl Zoom Zora. Is net nieuw. Hij geeft even veel licht als de Petzl Zoom, maar hij heeft de batterijhouder van de Petzl DUO. Dit betekent dat hij op VIER penlites werkt. Makkelijk, want die dingen worden altijd per vier verkocht. Superapparaat!
(paul / 16-07-2002)


Petzl: Mega (€ 45,00)

Een goed degelijk product, kan tegen een stoot(je). Met afneembaar batterij pak, dit is handig want dan heb je minder gewicht op je hoofd, maar het totaal gewicht is toch aan de zwaardere kant!
(DE LODE / 05-07-2002)


Photon II (€ 25,00)

Handige mini-lampje voor aan je sleutelhanger. Zowel sein- als standlicht. Geeft zeer veel licht. Verkrijgbaar in zoveel kleuren dat je gewoon de witte versie moet kopen ;-)
(dennis / 30-09-2003)


Photon II micro-light (€ 19,00)

Verbazingwekkend veel licht voor aan de sleutelbos. De bundel is wijd en erg vlekkerig, maar who cares. Dit lampje is zo klein en licht dat je het ècht altijd bij je kan hebben en dus nooit meer zonder licht hoeft te zitten. Het schakelaartje zorgt ervoor dat hij constant blijft branden. Je moet wel nagels hebben om deze te kunnen bedienen. 12 Gram!!
(Martin Swinkels Jr. / 22-06-2005)


Photon III micro-light (€ 24,00)

2 gram zwaarder dan z’n voorganger, maar een regelaartje zorgt er nu voor dat het lampje in 3 stappen gedimd kan worden, een snelle en langzame knipperfunctie heeft, een SOS knipper, en een time-functie heeft. Het schakelaartje is verdwenen en vervangen door 2 drukschakelaars. Deze zijn nu ook met dunne handschoenen aan te bedienen. Topkwaliteit!!
(Martin Swinkels Jr. / 22-06-2005)


Photon Micro-light (€ 27,23)

klein(gulden formaat), heeeeel weinig gewicht,supergrote lichtopbrengst, lange levensduur, beter dan alle (lichtgewicht)zaklampen! De prijs is wel even schrikken(voor zo'n klein lampje),maar je krijgt er geen spijt van.
(mike / 23-04-2001)


Photon Micro-light (€ 24,50)

LED-lampje. Klein (enkele cm) en superlicht. Ideaal om als leeslampje in de tent mee te nemen (witte versie geeft voldoende licht). Voor die paar gram extra hoeven de lange winternachten geen probleem meer te zijn.
(Fedor de Vries / 01-12-2000)


Pollux campfire lantern 190 (€ 69,00)

Het produkt is ok echter hij is defekt, de piezo ontsteker is gebroken. De service van coleman laat echter te wensen over. Iedere keer als ik Coleman mail krijg ik het standaard mailtje terug dat ik binnen 5 werkdagen bericht krijg; er gebeurt echter niks. Wel jammer lamp in 2000 gekocht en is met een nieuwe ontsteker makelijk zelf te repareren. "share the spirit"??
(R. Vrijman / 02-09-2004)


Primus Micron Lantaarn (€ 62,95)

Prima lampje, ziet er goed uit, goed regelbaar, mooie kleur licht, geen glas dat kan breken. Helaas deed bij de 2e gastank de piëzo ontsteking het niet meer, het handeltje zit vast.
(Henri Groenendaal / 07-11-2006)


Primus Micron Lantern (€ 62,95)

Zeer licht, maar stevige gaslamp zonder glas (met gaas). Hoge lichtopbrengst en je kunt er zelfs water op koken in je metalen mok. Hij wordt goed warm. Piëzo-ontsteking werkt niet altijd.
(Rutger Bach / 25-06-2008)


Primus Trekk Lite 2245 (€ 47,19)

Gaslampje van 80W met piezo onsteking. Samen met de stevige doos weegt dit spul 310g. Eindelijk waren we verlost van al die (oplaadbare) batterijen meezeulen. Spijt dat we dat ding niet eerder gekocht hadden. Er is 1 (heel klein) nadeeltje: het dekseltje
(Jan De Ceuster / 04-04-2002)


PrincetonTec 'Pulsar' ledlampje (€ 15,00)

Klein superlichtgewicht ledlampje met verbazingwekkend hoge lichtopbrengst.Geen schakelaar, die heeft de Pulsar 2 wel. Indrukken is licht geven. Met een batterijtje doe je 12 uur. Ideaal voor in de tent, hut, of permanent aan het trekkoord van je rugzak, voor als je je hoofdlamp zoekt in het donker.
(Martin Swinkels jr / 31-08-2003)


PrincetonTec 40 (€ 30,40)

licht lampje in een stevige kunstofbehuizing. Het lampje net zo fel schijnt als een zware mag-lite, kan tot 2000 feet onderwater het is alleen jammer dat de wijdte van de straal niet kan verstellen, maar ideaal voor hikes of duiken door zijn gewicht en fo
(Floris Dietzhuyzen / 10-12-2001)


PrincetonTec Attitude (€ 35,00)

Prima lampje. Geeft veel licht en vooral erg lang. Wel vrij wijde bundel licht. Volledig waarterdicht en handig formaat.
(Roelof / 13-02-2004)


PrincetonTec Aurora (€ 40,00)

Lampje lijkt erg handig, echter na kort tijd is het schanier slap en moet je het schanier aandraaien. Na kort gebruik sluit de LED hooflamp niet meer goed, waardoor het spontaan open valt. De 5 sterren zou ik ook de eerste 3 weken van het gebruik geven, daarna wordt het toch snel een ster en dat voor 40 euro. Ben het eens met iemand anders die dit merk ook een ster gaf.
(peter / 25-10-2003)


PrincetonTec Aurora (€ 45,00)

Prima hoofdlampje. Licht, geeft behoorlijk veel licht, gaat erg lang mee op set batterijen en de drie lichtsterktes zijn ook ideaal. Wat mij betreft aan te bevelen boven Tikka.
(Roelof Oomen / 12-11-2003)


PrincetonTec hoofdlamp (€ 70,00)

Waardeloos! Na 4 weken is het kantelmechanisme gescheurd. Daardoor zitten er nu scherpe randjes aan. Op 2 batterijen doet ie het 15 min. fel en daarna 30 min. niet meer fel en dan is t op!
(Petra / 16-04-2003)


PrincetonTec Switchback Hoofdlamp (€ 99,00)

Voor mij een perfecte alles kunner. 3 verlichtingsstanden: led (3 stuks) en twee standen lamplicht met zeer goede lichtopbrengst die ook gefocused of verbreed kan worden. 2 voedings mogelijkheden, 2 AA cellen bij de lamp zelf en extern 4x C cel.De hoge output stand voor lamplicht werkt alleen op de externe voeding. Alles goed waterdicht.
(arjuna / 31-10-2002)


PrincetonTec zaklamp (€ 30,00)

Goede zaklamp 4 AA batterijen, schijnt ver en fel(+- als 4 D cel maglite), slagvast kunstof, waterdicht, niet te groot en niet te zwaar, aanrader!
(Mc Inntyre / 01-04-2003)


PrincetonTec ‘Aurora’ hoofdlamp (€ 40,00)

Veelzijdige lichtgewicht hoofdlamp. Zowel voor een nachtelijke wandeling als het lezen van een boek in de tent. Goed waterdicht en hij kan een stootje hebben. Met dikke handschoenen aan is het effe zoeken naar het kleine knopje. Een betere lichtbundel als de Tikka van Petzl. Hij heeft drie intensiteitsniveau’s, waardoor je zeer efficiënt met de energie om kan gaan. De felle stand voldoet voor een nachtelijke off-trail, terwijl de zachte stand voldoende licht geeft voor om en in de tent. Hij heeft ook een snelle en langzame knipperstand. 88 gram incl. de 3x AAA-batterij.
(Martin Swinkels jr / 23-03-2003)


Ring Automotive Cyba-lite L13 (€ 25,00)

Zaklamp met een 3 led modes voor 9,5 uur licht en een xenon modus voor 1,5 uur licht, maakt gebruik van een 3V lithiumbattery, erg compact met een sterke aluminium body. Water resistant.
(Dick-jan / 18-07-2004)


Rubytec No Battery Flashlight (€ 14,95)

Tevreden met de aankoop en wat mij betreft kan de gewone zaklamp de prullenbak in. Geen gezeur met batterijen!! Robuust apparaat, kan een stootje hebben. Wel een beetje zwaar; daarom is deze zaklamp meer geschikt voor campinggebruik en niet voor hiking (daarvoor nemen we een hoofdlamp). Lichtopbrengst valt een beetje tegen. Voor het gebruik van de kabeltjes om bijvoorbeeld je mobiel op te laden zul je er rekening mee moeten houden dat alleen zeer bekende gevallen aangesloten kunnen worden.
(Ruud van Koten / 27-09-2006)


Rubytec Solar Sleutelhanger (€ 9,00)

Weer zo'n gadget die je bij de kassa mee graait. Maar wel een leuke. Goed en verbazend veel licht. handig als je met de hond uit bent in de avond of als je snachts in je tent ff wakker wordt. Wel opletten dat hij zelf overdag het licht ziet. Moet wel zeggen dat de schakelaar niet heel robuust aan voelt, maar het werkt en ik ben er weer blij mee.
(tonny verhoef / 24-02-2009)


Silva L 1 hoofdlamp 3watt led (€ 119,00)

Ik heb deze lamp 3 jaar geleden gekocht. Vandaag is deze lamp uitgegaan. Ik heb de baterijen vervangen. Helaas geen licht dus waarschijnlijk lampje stuk. Ik weet nog niet of ik dit lampje kan vervangen. Wie weet raad. Een nieuwe is erg duur voor mij.
(G Bollen / 13-10-2009)


Silva Silva L3 LED-hoofdlamp (€ 34,95)

Ik kon deze hoofdlamp kopen bij de Kijkshop voor 34,95 als op=op artikel maar de adviesprijs is 54,95. Toen ik de lamp uit de verpakking haalde, viel er al gelijk een dekseltje uit met een tekst-stickertje " bij verbreken van dit dekseltje, komt de garantie te vervallen". Leuke binnenkomer dus! De lamp kan erg sterk schijnen en dit is een pluspunt. Ook de meerdere standen van het lichtverbruik is een pluspunt. Een minpunt is dat de stroom hiervoor geleverd moet worden door 4 penlite batterijen. En dit geeft het nodige gewicht! Er zijn hoofdlampen die lichter zijn. Wat ook een minpunt is, is de schakelaar. Dit is een sensor-schakelaar. Er zit enige elektonica in de lamp verborgen voor de werking van deze schakelaar wat bij mij toch als een zwak punt overkomt en zeker wanneer al gelijk het dekseltje hier ervan afvalt Een drukschakelaar of een schuifschakelaar komt bij mij toch wat betrouwbaarder over. Het laatste minpunt vind ik dat je het lampje niet kan loskoppelen van de hoofdband. Dit houdt in dat wanneer je de lamp in de hand wilt houden, je ook de hoofband in je hand moet houden. Sorry, maar ik kan weer niet een al te hoge waardering geven en zeker niet wanneer je je bedenkt dat Silva graag door wilt gaan als een kwaliteitsmerk
(David / 06-09-2006)


Streamlight Scorpio (€ 59,00)

Een lamp die iets korter en dikker is dan een 2AA maglite. Brandt slechts 45-60 minuten op 2 3V lithiumcellen (duur), maar kan 5 jaar opgeslagen worden zonder leeg te lopen. Meer licht dan een 6D-cel maglite (11000 candela, getest!), ideaal als noodsignaa
(Erik van Klaarwater / 14-03-2002)


Streamlight SL35X (€ 190,59)

Prachtige zaklamp voor wie zeer veel licht nodig heeft. Licht opbrengst 40.000 CP / brandduur 1.5 uur. Met bv. lampmodule K15, 20.000 CP, heeft deze een brandduur van 5 uur. Dit geeft toch nog behoorlijk wat licht. Tja..alleen die prijs.
(Ger Goessens / 01-12-2000)


Surefire 3R3 (€ 225,00)

Gekocht voor veel geld. Na 4 jaar accu kapot. Is niet meer leverbaar.Dus weg Euro 225,00. Verschillende keren geschreven naar Amerika, maar geen antwoord. Dus mijn advies. Koop nooit een Surefire.
(D. van der Horst / 12-02-2003)


Surefire 8NX Commander oplaadbaar (€ 260,00)

Ik heb de SureFire 8NX Commander oplaadbare zaklamp. Hoewel de afwerking buitengewoon goed is heb ik een punt van kritiek. De accu is vlot opgeladen maar ook zeer snel weer leeg. Een voorbeeld: Na het opladen van mijn 8NX heb ik hem weggezet. Toen ik hem een weekje later nodig had kwam ik erachter dat de accu leeg was. Niemand heeft in de tussentijd de lamp gebruikt. De lamp geeft 110 lumen maar na een week mag je blij zijn met een kwartiertje Gouda kaarsen niveau. Alleen iemand die hem per twee dagen aan de lader hangt heeft er wat aan.
(Mark Eefting / 21-12-2004)


Surefire Aviator A2 (€ 125,00)

Nadeel van de Surefire 6P was het energieverbruik: 18 minuten op 2 CR 23 van € 4,50 was wat hoog. De A2 gebruikt ook 2 CR 23's maar heeft 3 ledjes en gaat dus 20 tot 40 uur mee op leds Een fel lampje (vergelijkbaar met een 3D Maglite) gaat 40 minuten mee. Ik heb m nu drie weken en hij vervang de 6P én mijn knoop-led-lampje. De adviesverkoopprijs is $ 175, in A'dam (old man)kost ie €300! Dus toch maar mee laten komen vanuit de States.
(Alex Goudriaan / 18-11-2003)


Surefire Digital Ultra U2 (€ 270,00)

Een LED lamp van 5 watt, te dimmen in 6 standen. Stand 1: uren licht, wat in het donker nog steeds pijn aan je ogen doet. Op stand 6 binnen een uur door je batterijen heen, maar wat een enorme zee van licht, omvang maglite++. Niet echt geschikt voor veraf door de verspreiding. Kwaliteit van uitvoering; perfect, absoluut betrouwbaar en waterdicht. Duur, maar klasse!
(Rudi Zengers / 20-03-2006)


Surefire E2E-HA (€ 130,00)

Handzaam zakformaat met handige clip. Enorme dot licht en stevige constructie. Zowel sein- als standlicht. Voor mij geen looiige mag-lites meer!
(dennis / 30-09-2003)


Surefire E2O Outdoorsman (€ 107,00)

Een Maglite mini in het kwadraat, beter dan dit bestaat niet. Het aluminium lampje weegt 85 gram, is volledig waterproof, extreem duurzaam, ongevoelig voor lage temperaturen, geeft 2,5 uur de lichtopbrengst van een 2D staaf of meer met de optionele 75 lumens lamp, kan seinen of constant aan en heeft een grote verwijderbare stalen klip. Is een aanvulling op m’n LED hoofdlamp voor als ik meer licht nodig heb. Tip>Bestel meteen een doos Surefire 123A batterijen, scheelt aanzienlijk (€2 ipv €5+).
(JAO / 10-05-2005)


Surefire G2 (€ 37,00)

De G2 van Surefire is de goedkoopste uit de Xenon serie. De keuze voor deze lamp was geen prijs maar materiaal keuze, de lamp is nl gemaakt van Kunstof (Nitrolon) en met de standaard lamp geeft ie 65Lumen voor een uur. De nieuwe versie heeft nu ook een lockout tailcap, dus niet meer per ongelijk aan. Super afwerking, voordelig, in 4 kleuren en vooral heel heel veel licht!
(B@se / 24-10-2006)


Surefire zaklamp (€ 155,00)

Als je echt veel licht en weinig gewicht wilt hebben moet je eens een surefire 9Z proberen. Ongeveer zo lang als je hand, maar meer licht dat 4 allergrootste maglites. Eén nadeel: 18 minuten op 2 lithiumbaterijen van euro 4,50 t stuk is niet geweldig.
(Alex / 13-06-2002)


T.L.C. Opwindbaar ledlamp (€ 25,00)

Een fantastische lamp, altijd licht. 1 minuut opwinden is een halp uur licht van 5 led's. Er zit ook een aansluiting op waarmee bv. mobiele telefoons e.d. mee opgeladen kunnen worden. o.a. verkrijgbaar bij bouwmaat.
(Leo Teunissen / 29-04-2005)


Tank007 TK-737 (€ 57,00)

Eindelijk een lamp die me voldoet, 3 x AAA batterij, echter een lithium Ion accu kan middels de bijgeleverde adapter ook worden geplaatst. Geeft verschrikkelijk veel licht, 230 lumen, daarom goed dat hij 3 standen heeft: 100%, 50% en 25% lichtsterkte. Verder nog SOS en stroboscoop. Overleeft val van een meter en is regendicht. Opzetstuk als optie verkrijgbaar om zacht omgevingslicht te creëren, dit laatste heb ik niet getest. 3 tot 97 uur licht, Zeer goed te focussen, zowel in tele als in groothoek mooie strakke lichtbundel. Compact, maar niet echt licht in gewicht.
(Henri Groenendaal / 26-06-2012)


TrustFire Z1 Cree XP-E-Q5 (€ 11,50)

Een klein Cree zaklampje met een grote lichtopbrengst. Batterij cr123a nodig, of oplaadbaar type 16340. TrustFire Z1 Cree XP-E-Q5 3-Mode 280-Lumen Memory LED Flashlight (1*CR123A/1*16340).
(Bert Schilder / 02-05-2013)


UCO Kaarslantaarn (€ 24,96)

Net zo goed, en net zo mooi als die van dat andere merk. Wel een stuk goedkoper. In het voorjaar en de herfst verdrijft het vocht uit de tent en geeft warmte. Inklapbaar en ophangbaar. Brandtijd van de kaars is ca. 9 uur. Zo’n 200 gram.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Reacties op deze pagina: