Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » Rugzakken/tassen

Ervaringen van gebruikers: rugzakken

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten rugzakken. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Active Leisure (€ 220,08)

Miskoop geweest. Heb nu al tweemaal een rugzak van dit merk gekocht en doe het nooit meer. Stof scheurt gemakkelijk en de gespen laten ruimte over, zodat de banden en gordels langzaam losgaan.
(Willem de Rijk / 01-12-2000)


Active leisure 35 liter (€ 113,45)

slechte rugzakken. Koop ik nooit meer. De rugzak is slecht in te pakken, heeft een te zacht rugpand, waardoor alles heensteekt en een slechte heupband, die absoluut geen steun geeft.
(Arrien Borst / 05-01-2001)


Active Leisure Cascade 65 (€ 79,50)

Prima rugzak. Zeer geschikt voor dames, is goed af te stellen. Door goede compressiebanden ook met minder inhoud erg comfortabel.
(Loes Duisters / 17-11-2005)


Active Leisure delphi (€ 39,95)

Was aanvankelijk blij met aankoop. Merkte echter dat de rits van het voorvak nog moest 'inlopen', ging namelijk heel stroef. Het bleek echter al gauw dat de tanden van de rits werden beschadigd bij iedere sluitbeweging van de rits. Veel tandjes bevatten nu uitstekende 'draadjes'. Uitkijken dus en vooraf proberen bij de aankoop!!
(Tonnie / 18-08-2011)


Active Leisure flightbag (€ 20,00)

volledige flop! Ik had er een slaapzak en een matrasje in gedaan om ze tijdens de vliegreis bij elkaar te houden. Precies het doel waarvoor deze flightbags voor bedoelt zouden zijn maar op eerste dag van mijn reis schoot er al een scheur in de flightbag. Met ducktape heb ik de scheur in omvang kunnen beperken maar bij thuiskomst gelijk de flightbag weggegooid.
(david / 07-11-2006)


Active Leisure Flightbag/Raincover 35-55 ltr (€ 19,95)

Niet erg duurzaam materiaal. Nu 3 keer gebruikt om mijn rugzak in te vervoeren bij vlieg-(en bus)reizen. Na de eerste keer zaten er al slijtage-gaatjes in en nu heb ik er 2 scheuren en een winkelhaak inzitten. Maar mijn rugzak is nog heel en dat was ook het doel!
(Jennifer / 10-05-2005)


Active Leisure Hawk 55 (€ 110,00)

Goed instelbaar, heel robuust, comfortabel, doordachte hulpmiddeltjes. Maandenlang gebruikt in Zuid-Oost Azië, zware tochten in Lapland, overladen van en naar kot (kamer) als student. Al enkele jaren mijn perfecte rugzak.
(Tom Windelinckx / 08-11-2005)


Active Leisure Hawk 55 (€ 110,00)

Ik heb deze zak gebruikt bij een huttentocht van 12 dagen. Hierbij was de tunnel van het sluitkoord al versleten, stak het frame binnen door de stof en deed een rits het niet goed meer. Kreeg toen een nieuwe waarmee ik hetzelfde gezeur kreeg. De zak zit ook niet netjes op je rug, er is te weinig af te stellen. Ook moet je hem echt helemaal vol stoppen, anders zit hij helemaal beroerd op je rug. Wat mij betreft dus een miskoop!
(B. de Graaf / 03-07-2007)


Active Leisure Hawk 70 (€ 127,06)

Prima rugzak! Reeds 4jaar geleden aangeschaft en intensief gebruikt maar niet kapot te krijgen. De banden zijn heel exact af te stellen en de stof is gewoon slijtvast. Alleen niet perfect waterdicht.
(Jakob Lagerweij / 22-03-2001)


Active Leisure Hawk 70 (€ 113,45)

Goede rugzak, zeker gezien gezien de prijs/kwaliteits verhouding.Ik heb hem al 7 jaar en heeft de Ardennen, interrailen en bacpacken in Thailand goed doorstaan.
(Floris / 07-08-2001)


Active Leisure Hiker (€ 40,00)

Één woord...bagger. Dacht een goede goedkope daypack te kopen, maar het goede was ver te zoeken. Degene die ik had gekocht had ik binnen een week al omgeruild voor een ander. De ritsen gingen vrijwel meteen kapot, de stof is 4 keer niks en de comfortabelheid zit er ook niet echt in. Met de tweede ging het trouwens precies als met de eerste. Één dikke flop die active leisure...als er een nul op de tevredenheid schaal stond had ik die gekozen. 1 sterretje is zelfs teveel voor deze tas.
(Michel Bathoorn / 24-10-2006)


Active Leisure Kanotas (€ 13,95)

Simpel, degelijk en het werkt. Mijn ideale outdoorproduct dus! Erg handige kanotas. Door slim systeem waterdicht afgesloten, en doordat er wat lucht mee kan, eventueel drijvend te maken. Handige sluiting, is gelijk handvat. Wel aan de prijs, maar dan heb je ook wat. Ben zeer tevreden.
(Ben de Graaf / 31-03-2003)


Active Leisure rugzak (€ 40,00)

Zeer goedkope rugzak die al 7 jaar intensieve mishandeling heeft overleefd. Megeweest naar Schotland, Alpen e.d. Draagcomfort aanvaardbaar. Indeling praktisch. Niets dan lof. Active L. is pas recentelijk bekender geworden
(Anna Kaland / 01-11-2002)


Active Leisure Vega 75 (€ 171,98)

Redelijk goede rugzak. ik had geen problemen met slijtage maar hij zat helaas niet meer comfortabel met meer dan 16 kg. 75 liter is meer dan genoeg en de grote opening naar onderste vak is ideaal!
(Damien Franscoise / 17-12-2001)


Agu Backpack (€ 190,00)

Dit is echt zo'n zalige rugtas! Heb het midden-oosten, azie, amerika en een deel van Afrika hiermee gereisd en hij is aan de buitenkant nog zo goed als niet, alleen de binnenkant (de naden) zijn aan het vergaan.. gelukkig 2e hands een zelfde tas op de kop getikt voor de komende 10 jaar!
(Esther / 06-03-2012)


Arc 'Teryx Bora 70 (€ 362,57)

Comfortabele rugzak, ook bij zwaardere trekkings en bepakking. Wel redelijk aan de prijs.
(Richard Weustink / 04-12-2001)


Arc'Teryx Bora 60 LT (€ 400,00)

Nieuw type, lichter dan een gemiddelde normale rugzak. Erg goed rugpand, ook bij zwaardere lasten. Voorop een camelbag (los open te doen vak) en een grote getapte rits aan de zijkant, ideaal, nooit meer graven naar spullen ergens in je rugzak. Degelijk materiaal en fraai om te zien. Voor de fanatieke en veeleisende bergsporter zeer zeker de moeite waard!
(Peter van den Berg / 31-07-2003)


Arc'Teryx Bora 80 (€ 125,00)

4 sterren omdat ik de nieuwprijs vrij hoog vind, heb 'm zelf 2ehands voor 125 eur kunnen krijgen, een koopje dus (het gaat om het "huidige model", uit 2007/2008) ONTZETTEND COMFORTABEL, perfecte heupband, supersterk en extra's als een rits aan de zijkant en waterfleshouders die als twee "losse" zakjes aan beide kanten van de rugzak hangen (dit vond ik echt ideaal, makkelijk te bereiken met de tas op de rug). Nadelen: - zwaar (3,1 kg, maar dat is haast onvermijdelijk voor een tas die echt alles aan kan) - een zakje op de heupband had ik wel handig gevonden, maar ontbreekt - bij mijn model kraakt de "Occipital cavity" (het stuk plastic bij je hoofd, waardoor je omhoog kan kijken zonder je tas te raken met je achterhoofd) behoorlijk, ik weet niet of andere hier ook las van hebben. Misschien kan ik die er wel eens af halen... - Nieuwprijs zoals altijd met arc'teryx wel erggg duur. Ik denk niet dat ik er 375 voor over had gehad, maar hij is het ergens wel waard...
(Stef / 13-12-2008)


Arc'Teryx Bora 80 (€ 380,00)

Deze tas heb ik nu al een paar jaar en is veel gebruikt met lichte en zware ladingen. Positief: Zeer stevig materiaal, kan van alle kanten in je tas, veel opberg mogelijkheden aan je tas, goede steun op de heupbanden, super praktische functies Negatief: is zwaar 3+ kg, niet op lengte verstelbaar, bodem kan doorlekken als langdurig op natte grond.
(Michiel Swank / 01-04-2011)


Arc'Teryx Mantis daypack (€ 89,00)

Ik heb deze tas gekozen om zijn veelzijdigheid. Zowel voor werk, vrije tijd of voor een actieve vakantie is hij van alle gemakken voorzien. Zelfs een 3 liter Camelbak is geen probleem. Heupband is, voor mij, aan de korte kant. Ik vind het een top tas! Op X-hike krijgt hij ook een dikke 9.
(Douwe Dijker / 22-10-2010)


Arc'Teryx RT 25 rugzak (€ 129,00)

Deze technische daypack bestaat uit 2 vakken. Het grote vak is extremely weather proof, zoals Arc 'teryx hetzelf noemt en dat is ook in de praktijk gebleken. Geen rits maar een rolltop (ortlieb) die ingenieus verwerkt is. Voorop de tas zit een zogenaamde kangarooback met waterdichte rits. Dit vakje is niet geheel waterdicht, maar kan al meer water hebben dan enig andere rugzak. DE daypack voor nat weer.
(Wouko / 30-04-2003)


Arc-Teryx Bora 70 (€ 363,02)

Fantastische rugzak, draagt ook met meer dan 20 kg nog fantastisch gedurende langere (>8 uur) tochten. Extra pluspunt de rits aan de zijkant, zodat je bij het uitpakken niet eerst je hele rugzak hoeft leeg te gooien. Kwaliteit is ook zwaar oke.
(Gerben / 09-06-2001)


Bach Fat Maxx (€ 272,27)

De fat Maxx heeft een uitstekend frame, oerdegelijk design en de heupband is erg comfortabel. Vergelijkbaar met Macpac Glissade (Quantum Harnas). Ideaal voor de wat zwaardere lasten, met name grotere tenten en veel proviand tijdens trektochten.
(David Sahar / 22-09-2001)


Bach Fat maxx (€ 260,00)

Goed, loopt erg lekker. Een rugzak waarover is nagedacht.
(Maarten Prins / 13-05-2002)


Bach fat maxx 2 (€ 258,00)

Na jarenlange ervaring (en op allerlei trektochten) met Berghaus (Extreme) en Lowe (Trek en Alpamayo), nu sinds twee jaar ervaring met Bach. Voor ons de "Rolls" onder de rugzakken. Zit echt fantastisch (vooral de meebewegende heupband) en is van perfecte
(Barbara / 28-02-2002)


BACH Fatt Maxx (€ 231,96)

Ik heb deze rugzak inmiddels een aantal jaar in mijn bezit en ik ben er erg tevreden over. Hij is ijzersterk. In het begin propte ik er meer dan 20 Kg in (inmiddels weet ik wel beter..) en dat kan ie prima aan. Hij zit redelijk comfortabel en hij heeft nogal wat instel-mogelijkheden. Met zijn 80 liter inhoud is het best een flinke rugzak, maar zeker niet licht te noemen. Het is in ieder geval een grote sterke rugzak voor iedereen die veel mee te sjouwen heeft.. Kwa prijs vond ik hem wel meevallen (maar ik heb toen ik hem kocht flink wat korting gekregen..)
(Martijn H / 09-09-2006)


BACH Hiker 2 (€ 89,00)

Deze weekendpack (38liter) is echt vakwerk! Gewoon heel degelijk door oa de meest luxe en rubuste cordura, functioneel ontwerp en geweldig comfort. In deze prijsklasse zal je geen sterkere en tegelijk verfijnde rugzak vinden. Bach is voor mij de ultieme rugzakfabricant. En...made in Ireland!
(Maurice / 22-03-2004)


BACH Lite Mare (€ 197,00)

Goede rugzak met uitstekend draagsysteem. Zelfs in de stortregen goed waterdicht. Echt een superrugzak.
(P. Kramer / 01-01-2005)


BACH Specialist (€ 220,00)

Geweldige rugzak, perfect af te stellen. Na het omhangen van de zak en het aantrekken van schouder- en heupbanden kun je de last nog ens verder van je schouders tillen door de slim geplaatste stabilisatiebandjes! Erg comfortabel. Nadeeltje: rugpand kan erg zweterig worden! Aanradertje!
(Maarten / 18-06-2003)


Bach specialist 2 (€ 208,00)

Na jarenlange ervaring (en op allerlei trektochten) met Berghaus (Extreme) en Lowe (Trek en Alpamayo), nu sinds twee jaar ervaring met Bach. Voor ons de "Rolls" onder de rugzakken. Zit echt fantastisch (vooral de meebewegende heupband) en is van perfecte
(Barbara / 28-02-2002)


BACH Specialist 2 (€ 219,90)

Deze rugzak is een feest! Onverslijtbaar, ultiem draagcomfort en verder lekker minimalistisch uitgevoerd. Ik kan hier niets slechts over zeggen.
(Robin / 28-06-2004)


BACH Specialist 2 (€ 219,00)

Super Rugzak met niet teveel poespas. Enorm sterk en een heerlijk draagcomfort. Zeker de moeite waard om te proberen!!
(Daan van Wijchen / 15-09-2005)


BACH specialist 3 (€ 270,00)

Een superfijne rugzak, ik heb hem nu al drie jaar en op een paar slijtplekjes na functioneerd hij nog perfect. Het rugbed is vooral heel erg zacht, wordt alleen wel nat van het zweet. Je kan er werkelijk heel je huishouden in proppen. Goede koop, neem dat maar van me aan!
(bob waardenburg / 16-04-2003)


Bergans 3800 powerframe (€ 347,14)

Ben er zeer tevreden over ,er gaat ruim 130 liter in, de stabiliteit voor een buitenframe rugzak is erg goed en met ruim 28 kilo draagt hij perfect
(John Ruskus / 01-12-2000)


Bergans 3810 powerframe (€ 499,00)

mooi afgewerkte zak die bijzonder lekker zit,ook bij zeer zware lading.aanrader is de escape zak die er bij past,dan kun je de zijzakken weglaten.de zak is zo groot dat er voor 2 man spullen in past.
(luc / 10-11-2010)


Bergans Viking II (€ 376,64)

Ekstreem goede rugzak voor zware ladingen. Het draag-systeem is zeer stevig en comfortabel. Alles is oerdegelijk afgewerkt. De beste rugzak die ik ooit ben tegengekomen.
(Sander Alten / 01-12-2000)


Berghaus (Laser/Citadel) (€ 181,06)

Prima garantie Berghaus UK bij blijvend probleem met verschuifbaar draagstel Laser rugzak (constructiefout). In 1992, kreeg ik voor 6 jaar oude rugzak, een nieuwe. Deze Citadel voldoet, na veelvuldig & intensief gebruik, nog steeds prima!
(Ron Bloksma / 01-12-2000)


Berghaus c7 pro 70+10 (€ 289,00)

Deze rugzak is voorzien van een bioflex systeem. De naam zegt het al een beetje. In deze rugzak zit je niet onbeweeglijk vast gesjord, in tegendeel, je kunt je met deze tas vrij bewegen, je kunt je torso draaien ten opzichte van je heupen en met 23 kilo eventjes bukken om mijn veters te strikken is geen probleem. Dit maakt dat je veel natuurlijker kunt lopen waardoor je minder snel blessures oploopt. de rugzak is wel stabiel. En met deze rugzak is het makkelijker mijn balans te houden op oneven terrein. Ik mis wel een beetje de regenzak die wel op mijn vorige rugzak zat. De rugzak is prima waterdicht, maar de buitenkant van de tas is war ruw waardoor het wel wat water op kan nemen, dat later in mijn tent verdampt en voor wat condens zorgt. Desalniettemin krijgt hij de 5 sterren die hij dubbel en dwars waard is.
(Dirk Mies / 25-01-2011)


Berghaus Cyclops Atlas (€ 249,58)

Perfecte opvolger van de Vulcan III. Zeker niet de goedkoopste, maar qua draagcomfort en functinaliteit niet te overtreffen.
(Radbout / 04-12-2001)


Berghaus cyclops II Vulcan (€ 300,00)

Rugzak, zonder toeters en bellen, maar met een zeer goede heupgordelsluiting deze gaat namelijk zeer snel los ook als je koude handen of handschoenen aan hebt. Het draagcomfort is slecht het kost minimaal een paar honderd km om het draagstel in te laten '
(Maarten van den Bosch / 11-01-2002)


Berghaus Cyclops II Vulcan (€ 269,95)

Geweldig sterke rugzak, draagt prima en lekker groot. Hangt boven je kont, dus veel bewegingsvrijheid. Wel erg breed, maar de zijvakken kunnen er af.
(Maarten / 30-10-2002)


Berghaus Psycho dagtoerrugzak (€ 81,00)

Super rugzak, heb hem al 6,5jaar en er zit nog steeds een bodem in. Veel dagelijks gebruik en gooi+smijt-werk te voorduren gehad maar geen klachten. Helaas niet meer te koop, anderseen echte aanrader als rugzak van ong. 25 ltr.
(martijn landzaat / 03-07-2002)


Berghaus Talus Cyclops II (€ 259,16)

Degelijke rugzak die je past of niet. Rugpand verstellen kan namelijk niet. De inhoud lijkt met 60 + 15 niet groot, maar ik heb er met gemak een kampeeruitrusting van 25 kg in vervoerd. De heupband vind ik erg prettig zitten, de sluiting is degelijk en met 1 hand eenvoudig te openen. Ik heb er pas 250 km mee gelopen maar er is nog niets versleten of stuk gegaan. De bovenkant kan leeg over de zak heenslaan, zodat hij bij lichtere tochten compact is. Wel duur.
(Remco de Bode / 14-05-2002)


Berghaus vulcan (€ 272,27)

Stevige rugzak. Neem de burger en niet de defensie uitvoering. Het ondervak heb je geen kont aan.Past met geweld een -10 slaapzak in.
(Roelof Zantingh / 29-12-2001)


Berghaus Vulcan (€ 317,19)

Fantastische rugzak. 80l + twee tassen van elk 10l die er aan geritst moeten worden, dus geen geklooi met banden. Deze kunnen alleen of samen tot een dagtourzak omgebouwd worden. Alles past er ruim in. Alleen in groen te krijgen.
(Duncan / 01-12-2000)


Berghaus Vulcan (€ 80,00)

Tweedehand uit leger, maar niet kapot te krijgen. Confortabel draagsysteem, mits de juiste maat en frame in juiste vorm gebogen. Minpunt is slordig afgewerkte binnenkant daypacks waarvan de losse draadjes de rits vernielen.
(Willem / 02-12-2007)


Berghaus Vulcan 3 (€ 350,00)

Een erg robuuste,niet te verslijten rugzak frame 80ltr en 2 afritsbare zijvakken van ieder 10 ltr.deze zijn te koppellen en vormen zo een handige day pack{helaas vol is de rugzak wel erg breed}. Erg handig om te weten,in verschillende dumpstore's onder an
(Stefan Grimminck / 13-02-2002)


Berghaus Vulcan Cyclops II (€ 269,00)

Goeie en erg stevige rugzak. Waar ik na een hike normaal last van mijn rug had, voelde ik nu niets. Past megaveel in (100 liter).
(Cesar / 11-01-2005)


Berghaus Vulcan II (€ 269,00)

Fantastisch. Zonder zijtassen voor talloze doeleinden, met tassen bijna niet vol te krijgen, spullen, eten,water, alles kan erin. De zijtassen zijn ook ideaal apart. Draagsysteem moet wel even wennen, daarna onovertroffen
(Clemens Barends / 18-06-2004)


Berghaus Vulcan II (€ 100,00)

Grote, robuuste rugzak. De materialen zijn stevig, de zak is dan ook geen lichtgewicht. Het ondervak vul ik met de tarp, bivakzak en lakenzak. Ondervak is anders dan anders, wat minder hoog. In de rugzak zelf past dan met gemak de slaapzak, slaapmat en stuffzak met reservekleding, regenjack en eten. Twee grote zijvakken voor de Billycans en brander en drinkwater. Op de klep nog een klein vak voor het kleine spul. Super vind ik de heupband. Wel is de rugzak hoog en met zijvakken breed. En omdat de zak groot is, neem je al snel teveel mee.... (ongebruikt gekocht van Marktplaats, vandaar de mooie prijs)
(Alex van A / 02-06-2011)


Berghaus Vulcan rugzak (€ 70,00)

Goede tas, zeer groot zit ok. Maar!! niet alleen op de (fantastische) heupgordel dragen maar ook de schouderriem goed aanspannen.
(steven / 25-04-2003)


Big Pack 65+10liter (€ 150,00)

Hij paste goed in de winkel en heb hem kunnen kopen aan -30 procent.
(Ronny Verbraekel / 02-05-2003)


Black Diamond, ‘Ice-pack 50’ rugzak (€ 145,00)

Een zeer complete allround klimrugzak die ook prima geschikt is voor een niet te lange huttentocht. Bevestiging voor ijsbijlen en stijgijzers zijn handig. De vele lange riempjes kun je het best zelf inkorten of knoopjes in leggen voordat ze in de weg gaan zitten. Het topvak kan eraf en de heupband verwijderd
(Martin Swinkels jr / 04-06-2002)


Zero van Cactus Climbing (€ 68,97)

Een handig klein rugzakje, wat voor veel doeleinden te gebruiken is. Het zit comfortabel en heeft toch nog een inhoud van 15 liter.
(Helga van der Molen / 27-09-2001)


CamelBak futura pro 38 (€ 99,95)

Met deze rugtas 11 dagen gewandeld op Terschelling. I.c.m. Camelbak een uitstekende tas. Gewoon top!!!
(Douwe Dijker / 20-05-2009)


CamelBak M.U.L.E Maximum Gear (€ 70,00)

Een compact dagrugzakje uit de militaire lijn van Camelbak, iets robuuster en minder opzichtig dan de normale modellen. Bij het kajakken in Finland lag hij op het voordek zodat 3 liter water, snacks, ademende regenjas (een must daar), GPS, etc binnen handbereik waren. Het zakje weegt nog geen kilo, is extreem duurzaam, beschikt over verschillende opbergmogelijkheden, draagt comfortabel en zit lekker hoog op de rug. Ook ideaal voor een dagje wandelen op de veluwe met water voor het hele gezin...
(JAO / 11-05-2005)


CamelBak Thermobak 3L (€ 20,00)

Zo goed als nieuw gekocht bij de legerdump. Ik ben er zeer tevreden over. De draagzak en slangetje zijn "geïsoleerd" en werkt super. Houdt de drank 's zomers uren koel tijdens het werk en op trektocht. Is breed inzetbaar, gebruik de drinkzak ook los in mijn Saracen rugzak, Ideaal. Het drogen van de waterzak is wat lastiger omdat die de nijging heeft om dicht te 'plakken'.
(Twan Rooijakkers / 23-06-2006)


Cerro Torre Kodiak I (65 liter) (€ 169,00)

Neopreen schouderbanden gaan ook na lange wandeldagen (>8uur) niet vervelen of schrijnen. Stevig materiaal en een goed verstelbare constructie, waardoor het gewicht prettig op de brede heupbanden te krijgen is. Een paar zijvakjes was nog leuker geweest. Zeer goede prijs/kwaliteit!
(Jeroen Brans / 18-06-2003)


Dakine Guide (€ 129,00)

Perfecte pasvorm, goede kwaliteit en waterdicht!! Gebruik deze als day-pack in de zomer tijdens klimmen en in de winter tijdens het off-piste. Deze zomer gaat ie mee als rugzak voor huttentocht (3 dagen) in combinatie met klettersteig en klimmen.
(malouel@hotmail.com / 29-07-2004)


ArcFlex Alpine (€ 200,00)

Een erg goede en stevige rugzak van een mij onbekend merk. Kon ineens zeker 5kg meer op m'n rug hebben, met minder problemen. Ruimte zat. Alleen 1 klein minpuntje, doordat ie zo hoog is, kun je moeilijk omhoog kijken omdat je hoofd dan tegen het topvak zit.
(Arjen Drost / 23-04-2003)


Deuter AC Lite 20 (€ 75,00)

Ik heb deze rugzak al een jaar of 8 en heb hem vrijwel dagelijks in gebruik, veelal gevuld met zo'n 5-10 kilo aan spullen, vaak ook zo vol dat de naden helemaal strak staan. Alles aan deze rugzak is onverwoestbaar, goed doordacht, weerbestendig en supercomfortabel. Ik heb vrij snel last van mijn rug en dit is de enige van de vele rugzakken die ik heb geprobeerd waar ik uren mee kan lopen.
(BartK / 15-01-2014)


Deuter ac lite 25 (€ 69,00)

Zeer prettig zittende tas. Voldoende comfort voor een daypack met fijne ruimte tussen rug en tas door mooi "airsysteem". Enige nadeel is dat ie slecht waterafstotend is. Binnenkort even iets aan doen.
(Ewoud / 06-08-2003)


Deuter AC zoom 25 (€ 49,99)

Zeer goede rugzak voor eendaagse wandelingen, van een klein parkwandelingtje tot een extreme tocht van 70 km. Enkel spijtig dat er geen regenhoes bij was
(Ben / 24-12-2005)


Deuter Aircomfort Futura 28l (€ 61,26)

Voor zo'n kleine rugzak (28l) een perfect draagcomfort. Stevige materialen, dus weinig slijtage, veel afstelmogelijkheden. Het toppunt aan deze rugzak is het rugmesh. Nooit meer een zweterige rug.
(Sebastian Aller / 01-12-2000)


Deuter Aircomfort Futura 38 (€ 103,00)

Schitterende rugzak !!! Heel gebruiksvriendelijk en heel vast op de rug. Geen natte rug door het ingenieuze systeem. Een aanrader voor de avontuurlijke trekker.
(Jeroen / 25-10-2002)


Deuter aircontact (€ 200,00)

Praktische rugzak , ik heb een 75L versie bestaat ik in kleinere formaten. Door het draagsysteem wordt je rug+ contact plaatsen met gordel gekoeld. . . Je wilt gewoon niet meer zonder, regenhoes inclusief
(Tim van Brandenburg / 01-11-2005)


Deuter Aircontact 35+10 (€ 84,99)

De eerste Deuter rugzak die we aanschaften was een AirComfort 27 Limited. Deze bevalt dermate goed dat we er nog een Deuter bij hebben gekocht. De rugzakken zitten stevig, en goed doordacht in elkaar. De afwerking is top. In combinatie met een strak design en zeer complete functionaliteit (zoals voorbereiding op een drinksysteem en ingebouwde regenhoes) en dat allemaal voor relatief weinig geld leveren wat mij betreft 5 sterren op.
(Marcel Sacksen / 01-09-2004)


Deuter Aircontact 55+10 l (€ 158,82)

14 kg na 6-daagse berghuttentocht nog steeds comfortabel. Heupgordel binnenin extra versterkt. Perfect af te regelen. Degelijk. Echter in België 15 % duurder dan in Duitsland.
(Guido Schaubroeck / 19-08-2001)


Deuter Aircontact 75+10 (€ 200,00)

Goede stevige rugzak, hoog draagcomfort,veel organisatie mogelijkheden, zeer stabiel en onverwoestbaar. Kortom duitse degelijkheid. Enige echte nadeel: aan de zware kant +3kg zonder regenhoes.
(sebastiaan / 11-03-2011)


Deuter Aircontact 75L+10L (€ 200,00)

Een prima rugzak! Ik heb er al ettelijke lange/meerdaagse tochten mee gedaan en het is een zeer comfortabele en zeer ruime rugzak. Er is plek voor een camelback, de ruimte van de slaapzak kan gescheiden worden, er zijn zeer veel extra interne en externe zakjes en compartimenten en de hoogte van de draagriemen kan versteld worden. Zeer veel comfort dus. Een aanrader!
(Wouter / 25-01-2006)


Deuter Aircontact Pro 60 + 15 (€ 220,00)

Gekocht met de idee 'ik heb een goede rugzak nodig' en voldoet volledig aan die verwachtingen: Draagt probleemloos 20 kg, van de Ardennen tot Schotland. Buitengewoon goed doordacht. Volledig betrouwbaar! Enig nadeel: als ik mijn matje buiten aan de rugzak bevestig bedekt de voorziene regenhoes niet meer de volledige rugzak. Maar ik koop binnenkort toch zo'n compact matje dat in de rugzak past, dus dat maakt niet uit. Aanrader!
(QuintenV / 22-10-2009)


Deuter Aircontact PRO 70 + 15 + 10 (€ 239,95)

Perfecte rugzak! Brengt het gewicht keurig netjes over over de hele ruglengte, 70 liter = lekker ruim voor een lange hike, 15 liter buitenop, en 10 liter aan de wijd (!) expanderende zijzakken, die overigens voor 3 liter waterzakken geschikt zijn. Handig vakje bij de rechter heupvin, traploos stelsysteem voor de juiste lengte, bovenklep goed ruim, stevig materiaal, veel goede compressiebanden, ook in de rugzak. Al met al echt een perfecte rugzak, is nog mooi ook!
(Flix / 19-03-2007)


Deuter cargo bag (€ 37,50)

Cargo bag van 100l. Eenvoudig en stevig. Ideale manier om je rugzak (met al die losse riempjes e.d.) op een vliegtuig te zetten. Verder gebruiken we het om onze rugzakken op te zetten zodat die niet te vuil worden. Naast de rugzak is er nog ruim plaats vo
(Jan De Ceuster / 08-04-2002)


Deuter daypack AC lite 15 (€ 55,00)

Een prima rugzak voor langere en kortere dagtochten. De oplossing tegen een zweterige rug dmv aircomfort werkt perfect. Het was afgelopen vakantie heet genoeg om dit optimaal uit te testen! Door gebrek aan regen niet de waterdichtheid kunnen testen, maar de rugzak is natuurlijk altijd in te spuiten met een waterafstotend middeltje. Voor mij persoonlijk een goede keus!
(m van dijk / 28-08-2003)


Deuter Futura 28 (€ 74,87)

Comfortabel en degelijk het minder 'airo-dynamisch' model van 32 liter lijkt mij een betere koop indien hij enkel gebruikt wordt voor trekking.
(Guido Schaubroeck / 26-06-2001)


Deuter Futura 32 (€ 86,00)

Dagrugzak die ook prima op de fiets te gebruiken is. Ventilerend rugstuk, wat erg comfortabel draagt. Goed te verstellen en ruimte om wat extra spullen op de rugzak te knoppen indien nodig.
(Bas Wit / 22-10-2003)


Deuter Futura 32 AC (€ 85,00)

Dagtoerrugzak met veel handige extra's. Heeft een regenhoes onder het hoofdvak wat goed voldoet. Ik ben minder te sreken over het draag comfort. Hoewel de schouderbanden en heupband wel goed passen doet de heupband zeer op de onderkant die op je rug en heupen steunt. Hier heeft Deuter de afwerkingsnaad naar BUITEN gemaakt en met band afgestikt. Als de rugzak vol zit word deze naad door de spanning van de stof/rugpand naar je rug getrokken en gaat ie in je rug drukken. Zonde van zo'n verder doordachte rugzak.......
(P van den Ham / 09-09-2006)


Deuter Futura 32 AirComfort (€ 85,00)

Compact rugzakje met volwassen draagsysteem en uitstekende ventilatie. Inhoud is net groot genoeg voor tent, matje en voeding om een weekendje te camperen in de natuur (slaapzak moet dan wel bovenop het deksel).
(Jan / 05-10-2004)


Deuter Futura Pro 38 (€ 99,99)

Geweldige rugzak. Heb hem op schier 11 uur gedragen en geen centje pijn. Goede ventilatie op het rugpand en goede verstelmogelijkheden. De rugzak bied tevens zeer goede steun. Een aanrader.
(Karel / 02-10-2008)


Deuter Futura Pro 38 (€ 119,00)

3 weken mee gelopen. Heel goed in ieder opzicht, met name ook de vele vakken.
(Thijs van Gunst / 10-10-2008)


Deuter Futura PRO 38 (€ 99,95)

Met deze tas, i.c.m een Camelbak, 11 dagen gelopen op Terschelling. Gewoon een topper!!! Ook boven de 15 kilo zit ie perfect en ben je na een kwartier vergeten dat je hem om hebt. AANRADER!!!
(Douwe Dijker / 27-05-2009)


Deuter speed lite 15 (€ 35,00)

goede dagrugzak, kan vrij goed vastgezet worden, ruimte genoeg voor eten,drinken,kaarten routebeschrijving, fleecevest en dan past mijn(niet kleine)camera er ook nog bij. Tot nog toe ook geen lekkage gehad bij regen.
(sissi de kroon / 26-02-2006)


Deuter Speel Lite 10 L (€ 39,95)

Stabiel tasje, ik gebruik hem ook voor mijn opleiding. daar is die ruim genoeg voor, ik moet vaak rennen om de trein te halen, even alles strak trekken en er beweegt niets op mijn rug.
(Flix / 19-03-2007)


Deuter Superbike S (€ 75,00)

Kwalitatief een perfecte rugzakje voor dagelijks gebruik. Alleen te klein.
(Pjotr / 01-03-2002)


Deuter, Futura 22 liter. (€ 75,00)

Degelijke rugzak voor in het dagelijks gebruik. Goede draagcomfort. Heeft een speciale uitgang voor de camelbag.
(Pjotr / 01-03-2002)


Fjällräven Kajka 75 (€ 350,00)

Geweldige tas. Goed aan te passen schouderbanden en heupbanden. Frontloader (open van de voorkant) is erg fijn. Genoeg extra vakken, maar niet te veel (2 zijvakken, 2 bovenvakken). Daarnaast goede robuuste stof. Hierdoor wel wat zwaarder, maar wat mij betreft de extra grammen waard!
(Sander / 26-08-2014)


Fjällräven kajka 85 (€ 299,95)

Erg fijne trekkingrugzak. Rugpand is goed en makkelijk te stellen. Materiaal is erg robuust. Het hoofdcompartiment is makkelijk bereikbaar vanwege de zogenoemde frontacces. Een goeie rugzak met fjallraven kwaliteit.
(Raymond / 01-09-2011)


Four Seasons Hawk 70 liter (€ 90,00)

Zeer goed rugzak, zeker in combi met flightbag. Naast Europa, Australië en Nieuw-Zeeland heeft zelfs India heeft hem niet weten te slopen!
(Rutger / 17-11-2003)


Gelert Base Elle 75L (€ 73,00)

Deze rugzak wordt als dames rugzak betitelt. Dat heeft te maken met de schouderbanden die wat verder uit elkaar zitten. Omdat ik zelf (man)redelijk breed ben is dit voor mij ideaal. Rugzak met een zeer goede prijs/prestatie/kwaliteit verhouding. Materiaal is van een goede kwaliteit.
(Karel van Melsen / 01-04-2007)


Gelert Cicada 65+10 (€ 64,95)

Perfecte rugzak. Regenhoes zit in de rugzal verwerkt. Zeer degelijke rugzak van goede kwaliteit. Voor weinig geld. Gekocht bij een dumpzaak.
(liza / 01-04-2006)


Glock rugzak 70l (€ 32,00)

Na een paar vakanties alle ritsen kapot en de verstel-bandjes gaan slippen. Verder geeft de ruggensteun te weinig steun.
(Jelle / 01-09-2004)


GoLite Pinnacle Mens, medium (€ 135,00)

Eerste tweedaagse tocht met 12 kg gewicht. Fijne zak, heerlijk light en toch groot genoeg om ook wat langer weg te gaan. Voldoende vakken. Ik ga er wel een mesh net op maken voor een nat jasje oid. En het pakken komt wat secuurder omdat je geen intern frame hebt.
(Noel Verhoeven / 01-04-2011)


Gregory Chaos (€ 179,00)

Eerste indruk: zjeezus wat een duur klimrugzakje, maar omdat ie het best zat toch gekocht. Nu kan ik iedereen het uitgeven de extra centjes aanraden. Een fantastische tas: super heupband die met 20kg klimspullen nogsteeds comfy zit, waterdichte bodem en meer dan voldoende hang en span mogelijkheden om een complete klimuitrusting en een kampeeruitrusting voor vier dagen in/aan kwijt te kunnen.
(Laurens / 01-04-2005)


Gregory Palisade (€ 80,00)

Heb die rugzak voor een prikkie gekocht en kan niet anders zeggen en top rugzak 25kg geen probleem! loopt prima geen rugpijn, schouderpijn of zo! Topdus
(Pierre Scheffers / 16-02-2010)


Gregory Shasta (€ 335,00)

Erg goed draagcomfort bij zware lasten (> 20 kg), schouders kunnen altijd VOLLEDIG ontlast worden! Stevigheid van het materiaal laat te wensen over (bevestiging stabilisatiebandjes, algemene slijtage).
(Jasper Hugtenburg / 02-12-2002)


Gregory shasta (€ 300,00)

eerste ervaring was goed, uitestekend zelfs. Loopt geweldig. Alleen na een half jaar vielen de gaten letterlijk erin. wellicht fabrikagefoutje, maar service laat te wensen over van MR. Gregory.
(N.A.G. Bosch / 25-11-2005)


McGregory Shasta (€ 362,57)

Wordt terecht de Rolls Royce onder de rugzakken genoemd. Sterke en zeer comfortabele rugzakken met veel uitbreidingsmogelijkheden.
(Raymond Koome / 01-12-2000)


Haglöfs 33 liter zak (€ 50,00)

Laat zich goed gebruiken tot 8 Kg, mist enkele kleine riempjes om polyvalenter te zijn. Mooi afgewerkt product.
(Van den Fonteyne / 16-08-2004)


Haglöfs Alaska (€ 300,00)

Alles wat fabrikanten van softpacks of zakken met inwendig frame je beloven maar nauwelijks waar kunnen maken heeft deze rugzak met draagstel. Geen gestopte worst, maar een rugzak die uitstekend zit, stabiel is, grote delen van de rug vrijlaat en waar je
(Jaap Mulder / 16-04-2002)


Haglöfs Alaska (€ 308,12)

Na een aantal jaren hiken m'n 1e framerugzak geweldig draagcomfort je rug wordt meer gestrekt gehouden, niks breder dan een intergraalrugzak behalve de loopstokken gaat de gehele kampeeruitrusting erin en waterdicht heb ik gemerkt in Schotland
(Rob van Luijk / 22-10-2001)


Haglöfs Alaska (€ 200,00)

Onverwoestbare buitenframe zak. gaat al 12 jaar overal mee naartoe. Af en toe kleine reparatie (band of sluiting, scheurtje dichtnaaien) moet wel regenscherm omheen, maar alles past er in (tot 120 liter). Is ook na weken trekking nog comfortabel. Ook geschikt als bobslee (bergaf dan). Voor bikkels. Alleen nog 2e hands.
(Erik Buitinga / 16-05-2011)


Haglöfs Grönland (framerugzak) (€ 250,00)

Tweedehand gekocht voor ca. 100 euro. Grote rugzak van 100 liter. Handig voor trektochten waar je eten voor 1 of 2 weken moet meenemen en nog een berg visspullen. De tas en de afneembare zijvakken zijn van zeer solide materiaal. Goede ruime openingen. Het frame is solide, maar de dopjes boven en onder raken kwijt als je er alleen maar naar kijkt. De scherpe kanten kunnen een gevaar zijn voor de luifel van de tent. Nadeel van de rugzak is het dikke kussen dat op het frame zit tussen de schouderbladen. Waarschijnlijk ontworpen om meer lucht tussen de rugzak en de rug te krijgen?? Resultaat is dat de rugzak naar achteren hangt en de drager moet compenseren om naar voren gebogen te lopen. Dit is niet comfortabel. Getest door mij 1 week met 20-15 kilo en door mijn man 1 week met 30-25 kilo. Na deze vakantie gaan we dat kussen achterop verbouwen waardoor de rugzak rechterop en meer tegen de rug komt te staan. Het is raar dat zijn 35 jaar oudere broertje met simpele dunne schouderbandjes een beter draagcomfort heeft. Waarschijnlijk verkoopt een dik gepolsterd frame beter??
(Linda Platerink / 19-07-2006)


Haglöfs Skarja X (€ 350,00)

Betrouwbare buitenframe rugzak. Heupband en schouderbanden naar eigen gebruik op frame te bevestigen. Heb er in 7 jaar nog nooit onderhoud aan gehad, is ook nog niet nodig.
(Gerard van Haastert (Haasje) / 16-09-2002)


High Peak Aspen 70-80 (€ 35,00)

Prijs is van een zgan. Nieuw op internet plm. euro 60. Lekker ruim, practische indeling, draagt goed, gaat niet kapot. Enig minpuntje is de slechte regenhoes.
(Robert Metzer / 04-03-2013)


Jack Wolfskin Alpine Specialist 40 (€ 120,00)

Ik bezit deze rugzak voor meer den een jaar en gebruikte hem op stevigere wandelingen, via feratta, naar de klimzaal. Deze 40 liter is ontwikkeld met alpinisme/klimmen/via feratta doeleinde in gedachten en is hier erg goed voor. Zeer hoog draag comfort (ook voor mensen >1m80) Stevige materiaal lussen, handige 'zij ingang', veel verstel mogelijk heden, plaats voor snowboard/skis, sneeuwschop, waterzak... Kortom goede rugzak met veel mogelijk heden, hoge kwaliteit en zeer hoog draagcomfort.
(sebastiaan / 25-01-2011)


Jack Wolfskin dagrugzak (€ 49,95)

Heel handig als je gewoon even weggaat, maar er is niet veel plaats voor eten dus alleen drinken in z'n zak en een cd/md speler in het voorvakje.
(jord / 17-03-2003)


Jack Wolfskin Foggy Ridge (€ 89,00)

Fijne meerdaags rugzak met oersterk plastic frame dat de zak lekker van je rug afhoudt dus geen plakrug van zweet. Drinkzak kan in apart zijvak en met clip kan de slang vast. Past meer in dan je denkt! Stevige constructie en niet duur. Heb ik gekozen ipv de Berghaus Munro..
(Daniel / 05-08-2004)


Jack Wolfskin Mr. Bike (€ 80,00)

Ik heb deze tas nu 11 jaar en ik gebruik hem bijna dagelijks. Ik vervoer mijn laptop er nu mee en met dagjes er op uit gaat hij ook altijd mee. Hij is al op veel tripjes mee geweest en is echt hufter proof. Goed materiaal en hij begint nu pas wat minder te worden. Hij begint te lekken maar verder geen gaten of zo. Echt top rugzakje!!!
(Niels / 21-08-2006)


Jack Wolfskin Trailhead 2 (€ 241,95)

Het is een hele degelijke en comfortable rugzak. Het draagsysteem is zeer comfortable en heeft een hele goede vochtafvoer. De opening aan de voorkant is ook heel handig, het is toegankelijk zonder iets los te maken van compresie banden.
(Boris Konings / 26-04-2004)


Jack Wolfskin Trans Am Titan 98 Ltr (€ 40,39)

Trans Am : grote, sterke slijtvaste transportzak (ge- vulde MacPac Cascade gaat er in), voorzien v/e handig opbergzakje 25x20x3cm, robuuste ritssluiting met verschillende sluitingsmogelijkheden en schouderriem. Enig nadeel gewicht 590g.
(John R / 23-05-2001)


Karrimor - Jaguar SA7000 (€ 193,76)

Het (interne) frame met ergonomische schouder- en heupbanden is in een woord geweldig. Zelfs met vollebepakking is het draagcomfort optimaal en de indeling al evenzeer.
(Fred Mellink / 01-12-2000)


Karrimor Jaguar GR 65 SA (€ 147,48)

Al 10 jaar een waanzinnige backpack tot 24 kg. onverslijtbaar op een ritsje na simpel maar fantastisch draagcomfort als ie echt aan vervanging toe is lijst ik 'm in....
(Noudje Hof / 30-10-2001)


Karrimor Jaguar S60 KS100e SA Back (€ 150,00)

Rugzak 12 jaar geleden gekocht (aanbieding bij kampeercentrum) en veel gebruikt, onverslijtbaar en nog steeds mooi, echt een maatje. Ik wil geen andere. (Heb nog wel pas een karrimor ridge 40-45 bij Perry gekocht (ook heel tevreden over)).
(Toni PS / 13-04-2003)


Karrimor peak 35 (€ 70,00)

Dagtourrugzak met hol rugpand en netje tegen de rug. Hierdoor weinig zweten, wat positief is. Het nadeel is de bobbel aan de binnenkant, waardoor er minder ingaat dan je hoopt. Niet geschikt als klimrugzak, te instabiel. Slappe bevestiging van de schouderbanden, te soepele heupband. Niet voor grote gewichten...
(Pieter Bouman / 05-10-2004)


Karrimor Sabre 30 (€ 49,00)

Dit is waarschijnlijk een van de stevigste rugzakken die ik ooit heb mogen dragen. Er zit maar 1 rits in; in de dekflap. Het verdere sluitsysteem is met klip-clicks geregeld! Dit is een echte rugZAK! Al 1,5 jaar in mijn bezit en nog steeds zeer stijf en rigide!!! Hulde aan Karrimor!
(Bart de Rooi / 15-01-2005)


Karrimor SF Sabre 80-130L (€ 260,00)

Zeer hoog draagcomfort door geweldige heupband, goed afstelbaar rugpand en goed geplaatste compressiestraps. Dmv ritsen aan beide zijden vergroot je het volume van 80 naar 130 liter. Nooit meer iets aan de buitenkant van je rugzak, dus minder kans op verlies of beschadiging. Wel oppassen dat je niet teveel meeneemt! Geen lichtgewicht met zo'n 3200gr., maar met een totaalgewicht onder de 20kg. voel je helemaal niet dat je iets op je rug hebt. Met 25kg. loopt 'ie ook nog heel comfortabel, ik verwacht dat 28-30kg. ook nog prima gaat. Minpuntjes: de bovenklep had wel iets meer verstelmogelijkheden mogen hebben. Het voorvak heeft maar 1 kliksluiting en is daarmee (voor mij) onbruikbaar; heb ik er afgesloopt. Bovenkant van de rugzak zou ook nog een horizontale compressiestrap mogen hebben. De nylon slijt wel wat sneller dan verwacht, maar ik zoek dan ook het allerruigste terrein op en gooi m'n rugzak wel eens 10m. naar beneden van de rotsen bij lastige afdalingen.
(Jeroen Bouman / 01-09-2012)


Karrimor Tibet 75 (€ 20,00)

Gekocht in de opruiming. Simpele maar setvige rugzak met lekker draagcomfort. Ik gebruik hem voor trektochten in de bergen en de lage landen. Heb hem nu 2,5 jaar en 1 keer een gesp kapot gegaan, maar wat wil je als je erop gaat staan. Wandelmaat heeft de 65 liter uitvoering en is daar ook zeer tevreden over.
(J.G. van Vliet / 02-10-2008)


Karrimore SF Sabre 45 (€ 85,00)

Na 12 jaar met een grote karrimore rond te hebben gesjouwd en de kleine daypack versleten te hebben een Sabre 45 aangeschaft. Deze militaire serie kenmerkt zich door het gebruik van hufter-proof materiaal, perfecte afwerking, doordachte features en perfect draag comfort. Met twee PLCE zijtassen wel 65 liter inhoud (te veel dus). Fulltime in gebruik en zeker een aanrader. In olive, black en DPM.
(B@se / 26-09-2006)


Lafuma Yosemite 70l (€ 123,95)

Heel goede rugzak, ook goed waterdicht. Ook handige riemen en zakjes voor wandel stok, ook zeer sterke en duurzame boden, alleen spijtig van de kleine, invouwbare zijzakken.
(michiel de both / 30-03-2003)


Lafuma, Eiger 65 (€ 181,51)

Een fantastische rugzak, met een goed verstelbaar en stevig draagstel, gemaakt van goede materialen en een goede zweetopvang in de rug.Kan gebruikt worden voor normale trektochten tot hoog alpine gebruik. Zeker een aanrader !!!!
(Mark Lemmens / 01-12-2000)


Lightwave trekking rugzak 40l (€ 120,00)

ultra lichte trekkingrugzak 1.15kg (enkel vak voor waterzak binnenin) goede waterdichtheid. Bij gewone motregen moet er zelfs geen hoes over!! Kan gerust tot 12 kg dragen zonder confortverlies. Ideale damesrugzak. Eén minpunt, is in deze maat slechts met 1 ruglengte verkrijgbaar.
(Bommelé / 23-02-2011)


Loksak SOG aLoksak (€ 15,00)

Kleine ritssluitingzakjes, 100% waterdicht tot 60m. (ontwikkeld voor forensisch bewijsmateriaal). Erg handig voor zaken die absoluut droog moeten blijven. Denk aan documenten, batterijen, telefoon, medicijnen + verband, of zelfs je WC-papier. Redelijk duurzaam ook nog (ik plaats ze in de rugzak wel in een drybag). Verkrijgbaar in diverse maten bij oa Bever (maar staat niet op de website) en countrystore.nl
(Jeroen Bouman / 01-09-2012)


Lowe Alphine Cerro Torre (€ 217,36)

Ik heb de Cerro Torre 55+15 een echte dames rugzak Deze rugzak zit zeer comfortabel en is zeer degelijk. Ik heb het damesmodel De banden zijn niet te breed waardoor de rugzak niet snijdt in de nek. Ook geeft de rugzak extra steun in de onderrug.
(Marcella de Rooij / 01-12-2000)


Lowe Alpine (€ 158,82)

Het is een rugzak met een zeer goede pasvorm, uitstekend geschikt voor meerdaagse huttentochten en gletschertouren (50 ltr.) Tevens zijn er uitstekende bevestigings- en opbergingsmogelijkheden voor touwen, stijgijzers, helm.
(Axel Knobbe / 01-12-2000)


Lowe Alpine Alpamayo (€ 208,29)

Zeer degelijke rugzak met voldoende verstelmogelijkheden. Draagt goed, als je hem past.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Lowe Alpine Alpamayo (€ 290,00)

Perfecte rugzak voor als hij past. Smal model dus minder geschikt voor kleine mensen. Heb hem nu 10 jaar en gaat zeker nog 5 jaar mee. Erg goed !
(Edwin Saanen / 13-02-2002)


Lowe Alpine Alpamayo 50+15ND (€ 249,13)

Groot genoeg voor wat langere tochten. Comfortabel. Groot nadeel: de opening van het klepvak zit aan de zijkant. Net zo comfortabel, maar met een goed toegankelijk klepvak is de Cerro Torre e.d.
(Robertjan Kuijten / 01-12-2000)


Lowe alpine Alpamayo 70 (€ 260,92)

Erg degelijke rugzak met bijna geen onhandige riempjes, frutsels e.d. Zeer dik materiaal, naar mijn idee en comfortabel dragend, ook zwaar bepakt, erg goed instelbaar. Indeling is prima.
(Vincent Pieper / 01-12-2000)


Lowe Alpine Alpamayo 70 (€ 240,05)

Oersterke rugzak. Heeft heel wat bergtochten overleeft. Wel verhoogde slijtage aan binnenzijde heupband. Draagcomfort wordt minder bij afstanden > 30 km. Goed te bepakken, maar net te klein voor solokampeertochten.
(Fedor de Vries / 06-02-2001)


Lowe Alpine Alpamayo 90 (€ 290,00)

Fantastische Rugzak. Zeer hoog draag comfort, zeker bij zware bepakking (>30Kg) en langere afstanden. Goed in te stellen met dubbele heupband.
(Huybert van de Stadt / 24-12-2002)


Lowe Alpine Alpine Attack 45:55 (€ 159,00)

Lichte rugzak (1.25 kg) voor relatief lichte bepakking. Tot een totaalgewicht van ca 10-12 kilo vond ik het een prima rugzak, daarboven is de smalle heupband wat onaangenaam en trekt de rugzak meer aan de schouders. De stof is tamelijk stevig, de gewichtsbesparing zit vooral in het gebrek aan franjes en een licht rugpaneel (dat voor sommigen wellicht te slap is). Na een zomer gebruik zijn er geen tekenen van beschadiging of slijtage te zien.
(Sanne / 27-02-2014)


Lowe Alpine Appalachian 65+10 (€ 179,95)

Hoewel de rugzak een fijne pasvorm heeft en lekker liep, geen aanrader. Na twee weken trekken in noorwegen grote slijtage aan de heupbanden, door schuren tegen de rugplaat. Vervangende tas mogen uitzoeken.
(Rianne / 13-07-2011)


Lowe Alpine Appalachian 65+15 (€ 149,00)

Ben altijd al een liefhebber van Lowe Alpine geweest. 1.5 jaar geleden heb ik bij beversport de appalachian in de aanbieding gekocht. Pas in de zomer van 2012 heb ik er een serieuze trekking mee gemaakt. Prima basic rugzak met voldoende draagcomfort. Echter, binnen 2 weken sleten ook bij mij de harde inwendige schalen van de heupband, dwars door de heupband en de stof van de rugzak zelf. Gevolg: een rugzak die ik tijdens mijn tocht al met sporttape bij elkaar moest houden. Retour gebracht naar de Bever waar ik na een maand wachten, zonder problemen mijn geld retour kreeg. Mijn vertrouwen in Lowe Alpine heeft wel een deuk gekregen...
(Jan / 27-09-2012)


Lowe Alpine Appalachian 70+15 (€ 174,95)

Een fijne rugzak met weinig overbodige onderdelen eraan. Iets te lange (losflapperende) spanbanden. Iets te groot voor korte trips (weekend)
(Pieter Bouman / 08-10-2002)


Lowe Alpine Appalachian 70+15 (€ 164,95)

Prettig zittende rugzak mits je hem niet met meer dan een kilo of 17-18 volstopt
(Dennis Waterman / 13-06-2005)


Lowe Alpine Cerro torra TFX7 70+25 (€ 230,00)

De beste zak tot nu toe! Heel ruim, lekker smal en goede stabiliteit ( mits goed geladen) handige indeling (front acces) Het succes van de rugzak zit hem in het draagsysteem: of je hem leeg draagt of vol bepakt je voelt hem bijna niet zitten... zo heerlijk! zeker zijn geld waard!
(Tim van Brandenburg / 15-10-2007)


Lowe Alpine Cerro Torre 65+15 TFX 7 (€ 139,00)

Ik heb deze rugzak belachelijk goedkoop kunnen vinden, maar het is zonder meer een uitstekende rugzak. Het draagsysteem kan absoluut als een van de allerbeste systemen op de markt beschouwd worden denk ik. Zelfs bij 27 kg bepakking kreeg ik geen enkele last van mijn schouders, heupen en rug. Bij lichte bepakking loopt de rugzak natuurlijk nog veel comfortabeler ;) De rugzak is zeer degelijk en heeft veel handige vakken. De bijgeleverde regenhoes is ook handig. Er zijn niet zoveel nadelen te noemem, alleen misschien het gewicht en het ontbreken van een topvak dat tot heuptas kan worden omgevormd voor dagtochten (zoals bij de Osprey Argon). Verder raadt ik deze tas absoluut aan (als die past natuurlijk).
(David Dykstra / 23-08-2009)


Lowe Alpine Cerro Torre 75+20 (€ 226,44)

Degelijke rugzak. Is heel mooi strak in te pakken. Zeer sterk. Alleen de schouderbanden snijden wat in de nek.
(Sander Langendoen / 01-12-2000)


Lowe Alpine Cerro Torre 75+20 (€ 214,00)

Erg goeie rugzak, veel verschillende manieren om hem in te stellen. Het enige wat ik mis zijn wat extra zijvakken.
(Otto Schot / 16-03-2003)


Lowe Alpine Cerro Torre 75+20 (€ 225,00)

Fijne rugzak, strakke vormgeving met weinig uitsteeksels en goede pasvorm. Heb ook nog 1 van de eerste ongeveer 55 liter, welke nog in uitstekende staat is
(Mark Kleinloog / 08-09-2003)


Lowe Alpine Cerro Torre 75+20 (€ 229,00)

Zeer solide en makkelijk dragend. Indeling is basic, maar goed te stellen. Van voren ( en ook bovenaf) te openen hoofdvak en gescheiden ondervak is ideaal. Tijd van graaien in je volgepakte backpack is voorbij. Zeker een favoriet van mij.
(Van de Kuilen / 02-03-2006)


Lowe Alpine Cerro Torre 75+20 (€ 239,00)

Zeer sterke rugzak. Goed voor zware lasten, maar zit ook lekker met lichtere lasten. Goed beweegbare heupband. Erg veel vakken met erg veel sluitingen, maar je hebt nooit het gevoel dat ze teveel aan de tas hebben gedaan, je zal namelijk alles wel een keer gebruiken omdat het nodig is. Kortom is het een goed rugzak, maar wel eerst goed passen voordat je hem koopt.
(Sebastian Jones / 19-05-2009)


Lowe Alpine cerro torro (€ 220,00)

Goede stevige grote rugzak. Veel meegelopen in de bergen en nergens last van.
(Chris Derksen / 07-06-2005)


Lowe Alpine Contour 60 + 10 Hyperlite (€ 130,00)

Na goede ervaringen met andere Lowe producten is dit wel een tegenvaller. Misschien dat je niet meer moet verwachten van een rugzak met een vast frame en APS draagsysteem, maar het draagcomfort valt erg tegen. De hipbelt gaat nog wel, maar met name de schouder en schouderbladen hebben te lijden onder het frame. Wel een mooie, robuuste, goed afgewerkte rugzak. Zou hem toch proberen, misschien dat hij jou wel past, maar de pasvorm is voor mij niet geschikt.
(Sebastiaan / 13-01-2011)


Lowe Alpine Crossbow (€ 300,00)

Fantastische rugzak. Het meeste gewicht wordt op de heupen gedragen, schouderbanden dienen alleen voor stabiliteit! Nooit meer een andere voor mij!
(petra / 01-11-2002)


Lowe Alpine CrossVent 45+10 (€ 129,00)

'Lichtgewicht' rugzak(1360gr), maar zeker in staat gewichten rond 15 kg te vervoeren. Heup- en schouderbanden dunner dan de standaard trekkingrugzakken, maar bij een trektocht van 9 dagen met tent, slaapzak, matje, kookspullen, kleding, etc. (variërend 14-17kg) toch net zo comfortabel. Ingebouwde regenhoes en genoeg vakjes om alle kleine dingen kwijt te kunnen. Geweldige rugzak, zn geld meer dan waard!
(Léonie Postma / 15-06-2008)


Lowe Alpine Fitzroy 40 (€ 139,00)

Mooie klim-/tourrugzak, stevig, goed te comprimeren, licht van gewicht, flexibel (geen frame), uitneembare heupband, veel mogelijkheden voor bevestiging van materialen, zit lekker (wel erg hoog). Enige nadeel is dat het maar 1 vak is met 1 opening (dus niet aan de onderkant te openen) Af en toe onhandig met uitpakken.
(Joris van der Bol / 30-09-2002)


Lowe Alpine Liberty 70+20 (€ 158,82)

Perfecte pasvorm, ruim, stevig, goed afgewerkt en door de balgzijzakken geschikt voor trekking en alpinisme
(Dirk Heuvink / 03-01-2001)


Lowe Alpine Lowe Alpine Appalachian 65+10 (€ 170,00)

Rugzak draagt goed en is erg interessant vanwege de relatief lage prijs en het lage gewicht. Na ongeveer 1 week in de Pyreneeen echter zware slijtage aan de heupgordel. Aan het einde van de heupgordel schuurt de kunststof plaat tegen de alu staven van het draagframe. Resultaat: dwars door de stof heen... Geld terug gekregen van de winkel, maar zwaar teleurgesteld na 15 jaar probleemloos met een Alpamayo (70+15) gewandeld te hebben...
(Berry / 23-08-2009)


Lowe Alpine lowhoute route (€ 179,00)

Ik heb zelden zoon miskoop gedaan. De verstel buckles prikken bijde in mijn rug bij bepakking. Heupgordel te klein. Niet niet goed te comprimeren.
(Arnaud / 05-10-2004)


Lowe Alpine Mountain attack pro 45+10 (€ 130,00)

heerlijke pasvorm, goed comprimeerbaar en groot genoeg voor een uitgebreide huttentocht incl. klimmaterialen.de tas heeft 1 groot compartiment, een top vak van 10 liter en een vakje aan de binnezijde van de "deksel". als je echter de bergen in wilt zonder gebruik te maken van hutten ( dus zeiltje, slaapzak, brander, eten etc.) dan wordt het toch wel echt krap. gebruik hem inmiddels ongeveer een jaar en ben er nog geen moment ontevreden over geweest!
(Wouter Slaman / 29-04-2009)


Lowe Alpine Saracen (€ 238,00)

Ik heb de eer gehad met deze rugzak te mogen lopen als één van de eersten bij defensie. Is een goed afstelbaare rugzak, vele mogelijkheden om items te bevestigen aan de buitenkant. Zit goed, en zeker lekker groot +- 110 liter. Makkelijk topvak en handige zijpockets om een dagrugzak van te maken.
(Army_lmb / 23-02-2005)


Lowe Alpine Saracen (€ 200,00)

fantastische rugzak, je kunt er in wonen. Zit zeer stabiel, ook met zware lasten (tot 30 kg uitgeprobeerd). Is overigens wel zeer groot (ca. 110 liter met zijtassen). Mag de pret niet drukken. Ik vind de rugzak beter dan de bergans Cyclops II.
(Arrien Borst / 02-03-2006)


Lowe Alpine Saracen (€ 125,00)

Eerst dacht ik eraan om een vulcan te kopen...totdat ik de saracen zag. Het is een supergeweldige tas, die je helemaal vol kunt proppen en daarna nog steeds stabiel op je rug zit. Cormfortabelheid met een volle rugzak is wat minder, omdat de gesp van de heupband soms eruit wil klikken. maar met 20 á 25 kilo is het heerlijk lopen. De gesp zal wel vervangen mogen worden door een berghaus gesp...maar ja je kunt niet alles hebben. In ieder geval een perfecte rugzak als je op een trektocht gaat.
(Michel Bathoorn / 19-10-2006)


Lowe Alpine Saracen (€ 369,00)

Zeer confortabel, vooral voor grote mensen. Geen last meer van mijn rug, maar kijk wel uit voor je knieen door te veel bagage (130liter!) Ik heb aan uiteinde van alle losse riempjes klitteband genaaid om ze op te kunnen rollen.
(Willem Zuyderduyn / 02-12-2007)


Lowe Alpine Sting 60-80 Liter (€ 250,00)

Mijn oude defensie tas. Geen fratsen zoals voorladers, bidon houders clipjes etc. Gewoon een enorm sterke 60 liter tas, met 2 zijtassen van 10 liter. Verstelbaar rugpand, camelbak vak, veel bevestigings mogelijkheden. Geen regenhoes, maar ook nooit echt nodig gehad. Wel de heupband clip vervangen door eentje van bergans.
(Bob / 10-03-2010)


Lowe Alpine World Traveler (€ 317,19)

Fantastisch product, is een compromis tussen reistas en rugzak. Maar in beide disciplines is het perfect. Kost een paar centen maar is een aanrader.
(Ruud van Haren / 04-10-2001)


Lowe Alpine ‘South Peak 40’ klimrugzak (€ 90,76)

Lichtgewicht (1.5kg) rugzakje van de beste materialen gemaakt. 40 liter inhoud is genoeg voor een eenvoudige huttentocht of een beklimming. Zonder al te veel toeters en bellen een prima ding.
(Martin Swinkels jr / 22-02-2001)


LowePro Z10/Z20 cameratasjes (€ 20,00)

Voor de compactcamera mooie tasjes. Je hangt ‘m aan je riem, of met een karabiner aan je rugzak. Prijzig maar mooie kwaliteit.
(Martin Swinkels jr / 17-10-2002)


Macpac (€ 204,20)

zeer goede rugzak, goed waterafstotend, erg sterk en aan iedereen aan te raden die een 1 vaks rugzak wil hebben. PS: het is jammer dat je maar 5 sterren kan geven dus geef ik deze rugzak 3 sterren meer dat het max.
(E. Bianchi / 26-02-2001)


Macpac (€ 255,00)

Fantastisch goede rugzak, ernorm veel draagkomfort, waterdicht, voldoende ruimte en praktische indelingen
(Willems Katrien / 28-02-2002)


Macpac Cascade (€ 308,12)

Prima rugzak. 100 km in 3 dagen in de Ardennen met volle (solo-)bepakking: Geen probleem. Wel wat zere plekken, maar veel minder dan bij mijn vorige rugzak. Gewicht zit goed op de heupen. Ook erg stabiel.
(Fedor de Vries / 13-06-2001)


Macpac daypack (€ 179,00)

Macpac Condor daypack, 50x40x20 (lijkt gerekend op 44 liter, verkocht als 38 L+2 extensie, materiaal Az-Tek en Cordura, bos groen: gekocht voor 179 NZD toen zo n 300 Gulden in 1994 bij de fabriek in NZ. 5 sterren, leeft nog steeds na 1 jaar wereldreis, ruim 15 jaar dagelijks intensief gebruik en misbruik,mag altijd mee als handbagage, nog steeds water werend, simpel heupband en vaste schouder, goed: geen intern frame, plat in een koffer of rugzak.1 compartiment type, maar een dekselvak rits ykk stevig, nooit kapot Kwaliteit van toen, maar licht verkleurd (cordura gedeelte) aztek nog steeds in ZELFDE originele kleur gebruik voor bos en vogelkijken. 9 andere macpacs in gebruik. sustainability winner.
(pluk / 06-11-2014)


Macpac Esprit (60-65l) (€ 245,00)

Fijne rugzak met een goede (vrouwelijke) pasvorm. Handig in gebruik. Degelijk materiaal, zeer doordacht ontwerp.
(mnnijland / 25-11-2002)


Macpac Fanatic (€ 99,00)

Zeer goede dagrugzak. Zeer fraai afgewerkt, goede indeling en gemaakt van goed materiaal. Zeer water en weersbestendig. Absolute aanrader. Wel aan de prijs.
(Willem / 09-01-2004)


Macpac Glissade (€ 272,27)

Superproduct! Ik begrijp niet dat er nog mensen zijn die met tassen van Lowe enzo rondlopen, dit is werkelijk een verademing en volledig waterdicht! Komt geen druppel doorheen.
(Harrie / 14-02-2001)


Macpac Glissade (€ 275,00)

Degelijke en stevige rugzak die aan alle eisen voldoet. Voor dat geld mag je ook wel wat verwachten! Blij dat er naast alle cordura en kunststof rugzakken ook nog katoen wordt gebruikt. Het voorvak gaat wat onhandig open en is daardoor niet geschikt voor dingen die je snel wilt pakken. Rugzak draagt heerlijk!
(Frank / 07-08-2003)


Macpac Glissade (€ 220,00)

Draagt super. Prettig rugpand, fijne heupband. Topvak is erg handig. Zeer geschikt voor wat zwaardere lading.
(Ronald Couwenhoven / 14-01-2005)


Macpac Glissade (€ 279,00)

Ik zal er nooit meer één kopen. De pasvorm is goed,en van buiten is hij ijzersterk. Op de ritsen is ook niets aan te merken. Het rugpand is naar 60 dagen gebruik compleet versleten. De aluminium rugsteunen slijten dwars door de ( twee ) lagen stof. Dit is ook niet meer fatsoenlijk te repareren zonder dat de hele rugzak uit elkaar moet. Mogelijk komt dit doordat de aluminium rugsteunen door de bijzondere constructie een hele tijd op en neer gaan terwijl je loopt.
(Harrie Loonen / 25-11-2009)


Macpac Glissade3 (€ 299,95)

De spijkerbroek voor op je rug! Gemaakt van een aztec weefsel, een polyesterkatoen wat zeer waterafstotend is. Slechts bij langdurige buien (de hele dag regen) is de regenhoes nodig. Stevige, maar stugge heupband voor grotere gewichten. Enig minpunt is het ondervak, waarvan de rits niet rondloopt. het kan daardoor niet zo ver open. inhoud in maat3 is 75+15 liter, en da's ruim voldoende.
(Pieter Bouman / 23-11-2004)


Macpac Litealp (€ 54,45)

Dit is een eenvoudig ogend rugzakje, maar schijn bedriegt! Volledig uit een soort polyesterkatoen gemaakt en serieus helemaal waterdicht. Ik heb het ding nu ruim 3 jaar en het ziet er nog ongebruikt uit.
(Jan van Dralen / 19-02-2001)


Macpac orient (€ 200,00)

Hij is ondertussen 15 jaar oud. Hij heeft de hele wereld overgezworven en ik moet toegeven: hij gaat niet stuk. Hij is degelijk en sterk. Hij draagt goed tot zeer goed. Van mij persoonlijk mag hij wel eens stuk gaan. Ik ben toe aan een nieuwe. Ík vrees echter het ergste. Hij zal nog zon 30 jaar mee gaan.
(Jacco Hiemstra / 14-04-2008)


Macpac oRIENT (€ 200,00)

De Mac pac Oriënt expres heb ik 22 jaar gehad. Nu na jaren reizen, trekken veel dagelijks gebruik is hij eindelijk af. De hoeken gaan open. Gewoon helemaal door gesleten. Geen wonder na zo lang, zo intensief gebruik. Ook is de kleur echt vaal geworden. Ik kan deze rugtas echt aanraden. Degelijk, draagt goed, veel ruimte. Geen onnodige frutsels. Maar goed na 22 jaar wat doe je dan, je kijkt op marktplaats en koopt voor 72 euro een gebruikte. Dit is de Mac Pac Gemini. Ook een prima rugtas. Deze zal nog lang mee gaan. Ten opzichte van de Oriënt expres is de Gemini net even geavanceerder. Er zitten meer frutsels op zoals ritsen, binnen vakken. Maar of dat zo handig is? Dat zal de tijd uitwijzen. 1ding vind ik wel echt handiger. Je kunt het hoofdvak in tweeën delen. Dat is handig voor bv. vuile was en schone spullen.
(hiemstra / 14-11-2014)


Macpac Pursuit (€ 149,29)

Slanke klimrugzak, zo'n 50 liter inhoud. Past ook lange mensen. Met kevlar versterkt en veel materiaallussen e.d.. Constructie staat op hoog niveau. Ideaal!
(J. Breukink / 20-02-2001)


Macpac rimu (€ 181,06)

Super tas! perfect waterdicht dus geen cover nodig bij regenweer ,stevige ritsen en ideale pasvorm, hij loopt taps toe zodat hij nooit topzwaar wordt.
(Raymond Ingenhut / 19-12-2000)


Macpac Rimu (€ 189,00)

Super sterke en betrouwbare rugzak met hoog draag comfort.
(R Kosten / 06-07-2004)


Macpac Traverse (€ 249,13)

Macpac's Aztec (Polyester/katoen) houdt veel water tegen. Het Dynamic draagsysteem is ook als ie wat zwaarder wordt comfortabel. Maar vooral de afwerking en kwaliteit zijn opvallend, zeker als je ze vergelijkt met Lowe / Mammut / Karrimor etc.
(J. Breukink / 20-02-2001)


Macpac Traverse (€ 250,00)

Geweldige rugzak. Ik heb hem nu 3 jaar en hij is zeer intensief gebruikt, maar hij is nog als nieuw. Met name het draagstel is fantastisch, de zak zit stevig op de rug en heupen, maar geeft voldoende mee. Afwerking is zeer goed en de stof is stevig. Heeft heel wat Afrikaanse bussen overleefd, waar ik verschillende rugzakken kapot van het dak heb zien komen. Hij bouwt alleen vrij fors uit in de breedte - vinden lowe - gebruikers, maar dat is een kwestie van uitkijken bij het omdraaien...
(Eelco / 30-07-2003)


Macpac Traverse (€ 250,00)

Heb verschillende merken en typen rugzakken gedragen en voor mij niets anders meer dan een Macpac. Ook deze rugzak heeft mij niet teleurgesteld als het gaat om kwaliteit van het materiaal en afwerking. Lijkt in het gebruik gewoon niet stuk te kunnen. Blijft daarnaast ook bij een zware belasting comfortabel. Ook al is deze rugzak wat duurder dan de meeste andere, hij is het geld meer dan waard.
(Willem / 09-01-2004)


Macpac Traverse (€ 247,00)

Ideale rugzak met alleen maar voordelen. Ik heb de rugzak met meerdaagse dagtochten gebruikt en voel hem na deze dagen nog steeds niet. Dit komt wellicht door het prettige draagsysteem. Ook is de waterdichtheid een groot pluspunt. Ik draag probleemloos zo'n 20 kg mee!!
(Henk Lamain / 05-04-2004)


Macpac Traverse 65 liter (€ 245,00)

Deze rugzak is een topproduct. De indeling is OK. Het onderste compartiment is groter dan vergelijkbare rugzakken met hetzelde volume. Het is ook niet rond gevormd. De pockets zijn perfect, als ook het draagsysteem. Redelijk lichte no nonsense kwaliteitsrugzak.
(Geert Hamaekers / 29-07-2003)


Macpac Tuatara rugzak (€ 129,00)

Een 40 liter zakje voor mensen die alpinisme beoefenen en die het één week lang in dezelfde kleding uithouden (m.u.v. ondergoed), dan kan de slaapzak ook nog mee!
(aart van rijswijk / 01-06-2003)


Madden Dash (€ 181,51)

Zeer sterke tas van 40 liter met een uitneembaar frame. De lange pasvorm is erg goed en ik weet zeker dat ik hier erg lang plezier van ga hebben.
(Pieter / 05-07-2001)


Mammut Bighorn 69 (€ 180,00)

Zeer goede rugzak, die bij meer gewicht alleen maar beter gaan zitten (boven 20 kg). Gaat alweer zo'n 9 jaar mee.
(Paul / 08-06-2004)


Mammut Couloir 35 (€ 167,44)

Super-dagrugzak! Perfecte stabiliteit, materiaalkeuze en afwerking. Ondanks 35 liter inhoud ook voor zwaardere lasten te gebruiken.
(Erik Dost / 01-12-2000)


Mammut Extreme (45Ltr) Rugzak (€ 220,00)

Zeer goede rugzak van robuuste kwaliteit. Ik heb in dit geval de 45 Ltr gekocht, die zeer veel ruimte bevat. Draagt erg prettig door de brede schouderbanden. Heeft een zeer stoer uiterlijk!!!
(Andres vd Meer / 19-06-2003)


Mammut Haute Route 55 (€ 110,72)

Mooi afgewerkte, goedzittende rugzak. Degelijk materiaal.
(Pedro / 20-09-2001)


Mammut Haute Route 70+ (€ 160,00)

Na 5 jaar intensief gebruik is de tas nog als nieuw. Eenvoudig model, maar oerdegelijk en goede steun voor de rug. Klein minpuntje: Er zat geen standaard regenhoes bij.
(JvdB / 18-07-2006)


Mammut Maloja 25L (€ 85,00)

Goede daypack, door de brede onderkant ligt het zwaartepunt laag, wat prettig loopt. Heupband is heel goed te verstellen. Ingebouwde regenhoes is beschermt tegen een redelijke bui.
(Matthijs / 01-09-2006)


Mc Kinley Dagrugzak (€ 59,95)

Fijne dagrugzak, goede vetilatie (open tussen rug & zak), makkelijke zijvakjes, kaartenvak, genoeg bevestigingsmogelijkheden voor materiaal buitenop.hoofdvak 28 ltr. Het is tenminste geen ellendig diepe grabbelton. Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.
(Martijn Verhoeven / 13-04-2004)


Mc Kinley discovery 20320 25l (€ 25,00)

rugzak met middel- en borstband,zacht gevormd rugpad,1 groot vak met apart gedeelte voor waterzak(incl. opening voor waterslang),2 zijnetjes,1 vak in afsluiting met "geheim" vak voor geld,paspoort e.d.. het is een goede keuze geweest en het was het laatste exemplaar bij Daka sport daarom zo goedkoop gescoord.
(Reinier Romijn / 09-03-2007)


Mc Kinley, Atlas 65 (€ 90,76)

Wat ik vooral over deze rugzak te melden heb is dat hij een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding bevat. Laat zich ook voor lange tochten zeer fijn dragen en is van goede kwaliteit. Kortom het is echt een uitzondering in deze prijsklasse rugzakken.
(Niels Samuëls / 01-12-2000)


Mc Kinley, Atlas 65 (€ 75,60)

Deze rugzak is weliswaar geen hele grote maar wel een hele fijne de prijs is niet zo hoog omdat ie in de aanbieding was maar je krijgt wel erg veel rugzak voor je geld. De ruzak heeft een groot vak wat is te scheiden tot een groot en een klein vak. De ruz
(Ninko / 03-01-2002)


Nomad Eagle 55 (€ 100,00)

Past niet zo heel veel in, maar hij is wel stevig. Ligt al tien jaar op zolder en is nog steeds goed.
(Edwin Vos / 13-06-2003)


Nomad Eagle 55 ('99) (€ 95,00)

1900 gram. 55 liter(klein). Sterk genoeg. Draagcomfort niet geweldig door slappe heupband bij >15kg. Vakindeling OK. Huidige versie is beter. Bevestigingsmogelijkheden niet optimaal. Lowe Alpamayo bevalt beter(meer gewicht op heupen).
(Joeri vd Kloet / 24-09-2002)


Nomad eagle 55 rugzak (€ 59,00)

Aanbieding bij perry. Fijne tas handig voor 3 dagen ardennen zit niet verkeerd maar ook niet als de beste. Comfortabele heupband.
(Pieter / 20-08-2003)


Nomad Eagle 70 (€ 79,41)

Deze blauwe nomad rugzak met intern aluminium frame heb ik al sind 1985 en doet het nog prima. Ik heb een keer de elastiek moeten vervangen omdat die verweerd was. Eigenlijk heb ik nog geen nieuwe nodig. Ik kan er aardig wat in kwijt.
(Noël Verhoeven / 01-12-2000)


Nomad raffle 20l (€ 29,95)

Voor de prijs een superieure rugzak. Sterk materiaal, niet te zwaar en de simpele boogconstructie zorgt voor echt goede ventilatie van de rug, perfect voor fietsen. Beter dan bijvoorbeeld een Deuter van 70 euro. Past verrassend veel in. Met de simpele heupband voelt zelfs 15kg (melkpakken) toch licht op de rug(!) Mist alleen een regenhoes.
(Aad / 30-09-2008)


Original Mountain Marathon Classic 32 (€ 89,44)

PLUS: -ruim topvak -licht -waterdichte stof -verwijderbaar rugpand -lus voor Camelbak -heupvakjes -hoeveelheid polstering -lichte stretch in gaasvakken buitenop -gaasvakje op klep -verstevigde bodem MIN: -gebrek aan ventilatie -ontbreken compressiesysteem in het midden -beperkte hoogteverstelling borstbandje
(Robertjan / 09-07-2017)


Ortlieb Back-Roller Classic complete set (€ 80,00)

Perdfecte degelijke, waterdichte, makkelijk te bevestigen en af te nemen tassen. Simpel in te stellen en er gaat veel in. Ook met draagriem makkelij in o.v. mee te nemen. Kan tegen een flinke stoot
(rob / 30-11-2006)


Ortlieb Back-Roller Plus (€ 107,95)

Zeer robuuste set van fietstassen. Zeer eenvoudig op het bagagerek te plaatsen. Maar de harde haakjes schuren wel de lak van je fietsrek (jammer). Opgelost door wat plastiek buisjes rond het fietsrek te plaatsen
(Jeroen / 11-01-2011)


Ortlieb BackRoller & FrontRoller (€ 200,00)

Mooie kwaliteit "stof"(polyester), erg robuust gemaakt. Goed, en eenvoudig degelijk ophangsysteem, wel goed bekijken of de haken goed passen: op mijn SL achterdrager kom ik een klein beetje in de knoei met de BackRollers, is wel op te lossen. Bij Ortlieb geldt zéker: eenvoud hand-in-hand met schoonheid..!
(Ramon A.W. van de Kerkhof / 31-03-2003)


Ortlieb Velocity (€ 85,00)

Fijne tas nu drie jaar dagelijks gebruikt, meegeweest op vakantie's, snowboardtrips etc. Altijd waterdicht. En snel open en dicht.
(Jeroen Oliemans / 24-03-2004)


Ortlieb Waterdicht rugzakje met Tizip (€ 100,00)

Rugzak zelf is prima, alleen de waterdichte rits, de Tizip, werkt niet altijd even goed. Ondanks goed insmeren met, meegeleverde, vet, splijt deze vaak achter de schuiver open, en is het wat prutsen om het goed te krijgen. Eenmaal dicht, blijft de rits dicht (dwz splijt niet open), dat wel.
(Mark van Lith / 26-06-2007)


Ortlieb Weekendtas (Rack-Pack) (€ 60,00)

Prima tas met rolsluiting, dus geen rits die stuk kan gaan. Geheid waterdicht. Erg sterk. En mooi. Vier formaten.
(Klaas Nauta / 04-11-2004)


Osprey eclips 45 (€ 160,00)

zéér technische rugzak. Kan gebruikt worden voor één week alpinisme of klimmen. Veel opbergmogelijkheden en instelling voor de draagriemen en heupgordel. Kan ook achteraan volledig worden opgedaan om onderaan iets uit de rugzak te nemen, dan moet men niet alles uitladen. Er is tevens een touw en/of stijgijzers opbergvak aanwezig. Indien men die niet gebruikt kan men die dichtsnoeren.
(manu / 07-03-2003)


Osprey Aether 70 (€ 199,95)

Had een nieuwe tas nodig en met de hulp van beversport kwam ik op Aether 70 uit. Heb hem meteen 7dagen getest in de ardennen en het beviel me erg goed. Het is een lichte tas(kaal) en met een frame dat lekker aansluit op je rug en de elastiche zakken op en aan de tas zijn ook handig
(Christian Moors / 15-09-2008)


Osprey Argon 70 (€ 250,00)

Goede rugzak met veel draagcomfort, je voelt 'm nauwelijks, en dus smijt je er al snel te veel in want hij is ook nog eens groot genoeg. Ik vind 'm ook goed inpakbaar hoewel het waarschijnlijk nog beter kan. Verder iets te veel riempjes en dergelijke naar mijn mening en een topvak dat als dag heupbelt te gebruiken is hoeft van mij ook niet ; is alleen maar verwarrend doordat er nog meer riempjes aan zitten die voor de grijplus langs lopen.
(ChrisH / 09-05-2012)


Osprey Ariel 65 (€ 200,00)

Goede stevige backpack, zit goed. Vrouweneditie: schouderbanden zitten prima. Ondervak ook open te ritsen!Er hadden wat meer losse vakjes op mogen zitten: maar dat is persoonlijk! Kon met gemak 20 kilo dragen!
(Jenny / 01-09-2009)


Osprey Atmos 25 (€ 120,00)

Prima dagrugzak met vele instel mogelijkheden en een zeer goed draagcomfort. Geen last van natte rug met wandelen, maar door het holle rugpand is de rugzak wel lastiger in te pakken.
(Maarten de Wit / 05-05-2008)


Osprey Atmos 35 (€ 130,00)

De Atmos 35 is m'n ideale (race-)fietsrugzak, voor woonwerk-verkeer. De meeste andere modellen zijn te klein. Hierin kan ik makkelijk al m'n kleding incl. jas en schoenen vervoeren. De rugzak ligt stabiel op m'n rug, en ook met wandelen is het een lichte + stabiele rugzak. De heupband is heel prettig en goed af te stellen. Ik dacht dat het wat dunnere (lichtgewicht)materiaal sneller zou slijten/beschadigen. Maar na 3/4 jaar intensief gebruik zie ik geen slijtage. Ik heb vanwege mijn lengte de large versie (1,99. Is de enige dagrugzak die me past).
(Antonie / 22-09-2009)


Osprey Crescent 90 (€ 399,00)

Voldoet boven verwachting aan mijn eisen. Gear en kleding heel makkelijk bereikbaar, door rits aan zijkant. Blijft heel comfortabel bij zware lasten (>30 kg) en lange dagen (>9 uur). Rugzak heeft meerdere langere, volledig zelfvoorzienende treks onder zware onderstandigheden (waaronder Patagonië) met glans doorstaan.
(Victor van Otterdijk / 20-06-2005)


Osprey Eclipse 32 (€ 145,00)

Geweldige ergonomische rugzak. Ik heb alleen maar vergelijk met de 'streetpacks'die je bij wijze van spreken bij de OMO nog krijgt, maar dit is gewoon een fijne rugzak. Nadeel is de gebrekkige ventilatie, een natte rug dus. Toch heb ik begrepen dat dat bij de meeste rugzakken het geval is.
(Linda Raaphorst / 16-08-2003)


Osprey Exos 48 (€ 159,95)

Hele fijne rugzak. Heb er de GR 10 mee gelopen en dat is me uitstekend bevallen. Had in totaal dus inclusief de rugzak ongeveer 10 kilo bij me, het draagcomfort was uitstekend. Ik vind de kleuren wel enorm lelijk, hopelijk komt er iets beters dan de groene en blauwe die nu op de markt zijn.
(H_Marieke / 11-04-2017)


ALDI (€ 30,27)

Ik ben twee keer met hem naar Kenia geweest. En ik heb nog steeds geen probleem gehad. Mij zus heeft een Lowe Alpine 55 en dat ging niet zo goed in de Bush.
(Daan Selderbeck / 28-04-2002)


ALDI 78ltr (€ 30,86)

Sterke 1000 dernier zak met veel vakken regenhoes goed af te stellen rugframe voldoet na 3 jaar nog uitstekend voor kampeertrektochten. Ik ben ze diverse keren in Zwitserland tegengekomen
(Robert van Luijk / 01-08-2001)


ALDI rugzak (€ 30,72)

Goede, stevige rugzak. Onderzak is iets te klein. Voor de rest, veel vakken en goed instelbaar. Niet geschikt voor grote mensen. Nadeel is het relatief hoge gewicht. Uiterst stevig.
(Geert Hamaekers / 13-08-2002)


ALICE Pack Medium met extern frame (€ 45,00)

Alhoewel geïntroduceerd in 1974 nog steeds functioneel. Prima te gebruiken voor de middellange trektochten tot maximaal een week. Zonder problemen tot een kilo of 23 te beladen met extern frame. Een echte stouwzak, makkelijk in onderhoud en goed te customizen.
(Wim Schelberg / 24-07-2008)


Bever stuffbags (€ 7,50)

Die groene. Ik gebruik ze al jaren naar grote tevredenheid. Stevig, en je ziet altijd wat erin zit.
(Martin Swinkels jr / 17-10-2002)


CCS-camera paraattas ‘Snowflake Expedition’ (€ 58,54)

Supersimpel, goed gepolsterd, 1 klep, en verder zonder tierelantijnen. Met draagriem, oogjes en lus op verschillende manieren te dragen. Sneeuwdicht en goed waterafstotend.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Chestpack (€ 30,00)

Erg aan te raden als je over bergruimte tijdens het wandelen wilt beschikken. Montage is aan de schouderband en heupgordel. Hij zit zeker niet in de weg. In de chestpack kan je kleine spullen kwijt, maar ook prima een wat grotere camera. Bevat een groot en een klein vak, beide met ritsen.
(Henk Veldmans / 09-12-2004)


Explorer Toward 65 (€ 17,99)

Betreft rugzak van Kruidvat. Ziet er gangbaar uit en is ruim en practisch. Heeft inmiddels zo'n 15 2-weekse wandelvakanties dienstgedaan, met plm. 17kg bagage. Bijna altijd icm. vliegen, waar rugzakken het niet gemakkelijk hebben tussen de Samsonites. De rugzak vertoont nu wel eerste sporen van slijtege, maar kan nog wel een tijd mee. Is 'made in China'....., net zoals veel bekende merken (of Vietnam). Ergo, ongelooflijk veel waar voor het geld. !
(Robert Metzer / 25-01-2008)


Grolsch (€ 0,00)

Bij een krat bier gratis gekregen. Kwalitatief slechte rugzak. Maar je, een verzamelaar neemt hem.
(Pjotr / 28-02-2002)


Joshuatrail 75+10 (€ 104,37)

Zeer goede rugtas om mee te hiken de tas is zeer intensief gebruikt. Goede heup banden, waterdicht, en slijtvaste stof. Voor deze prijs is er niks beters te krijgen
(Patrick hoogenboom / 04-05-2001)


Perry Sport - Hiker Pro (€ 91,00)

Goede rugzak voor weinig geld. 2250 gram, ingebouwde regenhoes, ondercompartiment voor slaapzak en heel veel verstelmogelijkheden. +/- 90 liter.
(Arno B. / 13-08-2002)


PerrySport rugzak (€ 100,00)

Oersterke rugzak, geloof 80L, met twee compartimenten, hoog op te pakken, grote zijvakken, ingebouwd regenscherm, en goed te verstellen, inmiddels schotland Noorwegen en Zwitserland overleefd plus ontelbare stapweekenden.
(Erwin Duinker / 23-09-2002)


Rugzak 75 l (€ 49,99)

Toch niet zo´n goede rugzak, voor omdat de heupgordel met mousse is, dit begint harder uit te zetten en op de heupen te duwen waardoor er direct pijn begint te ontstaan. Niet echt een aanrader :'(...
(Ben / 18-06-2005)


Spark 16 dagrugzak (€ 25,00)

Goed afgewerkte dagrugzakje. Goede schouderbanden en met heupgordel tegen het 'schommelen' van je rugtas. Met sleutelklip bovenaan, handig voor bv je autosleutels. Ik gebruik hem dagelijks en ben er erg blij mee.
(Peter van den Berg / 08-07-2002)


Stinger 60 (€ 68,07)

Ik heb deze rugzak gekocht bij de Dump 2000, hij zit goed en is zeker niet duur, alleen jammer dat er aan de zijkanten geen plek is voor een waterfles. Een leuke rugzak voor de niet al te intensieve wandelaar (zoals ik).
(Marlous / 14-07-2001)


Tactical Load Bearing Pack (€ 70,00)

Alternatief voor rugzak. Een 100% Nylon militair vest/rugzak ideaal voor lichtgewichtkampeerders. Deels "waterdicht" met Grote+kleine pouches aan voor/zijkant. Op rug ruimte voor bijv. Bever Bivakzak en Trail Andes slaapzak. In combinatie met bijv. Eagle Creek bidonhouders en Fanny Pack (voor extra kleding/water) ideale combinatie voor meerdaagse wandelingen. Zit goed vast om lichaam. Beide te koop bij betere dumpzaak.
(Raoul / 19-08-2004)


Platypus TeraWatt (€ 129,95)

Een stevige, goedzittende dagrugzak. Het grote voordeel van deze is de waterzak van 3 liter. Genoeg ruimte om het een en ander mee te nemen. Een klein nadeel is de inlaat. Zo af en toe is die net iets te klein. Maar wanneer alles erin zit zit hij als gegoten. Een leuk heb aan deze rugzak is de rode lightstick aan de achterkant. Met andere woorden: Een rugzak voor dagtripjes waar vloeistof altijd welkom is (Warme landen, skiën, berg-tochten)
(Rémon Groen / 22-08-2003)


Quechua (Decathlon huismerk) Forclaz 25 air (€ 35,00)

Zeer aangename rugzak met rugventilatie. Helaas blijf je er nog steeds een natte rug mee hebben. een tweede 'foutje' aan de rugzak is dat hij onderaan in mijn rug duwt/prikt zodat het pijn doet bij meer dan 5kg (bij fietsen is dit niet het geval!) Verder een schijnbaar onverwoestbare, betrouwbare en visueel aantrekkelijke rugzak. Een toprugzak voor laag gewicht of op de fiets.
(QuintenV / 22-10-2009)


Quechua (Decathlon huismerk) Forclaz 30 air (€ 39,00)

Deze rugzak heeft een ventilatie rugpand, verwacht daar echter niet te veel van. Het is beter dan niks maar zeker niet zo goed als dat van de betere merken. Verder is de heupband totaal waardeloos, als je die aantrekt krijg je geen adem meer omdat hij bij mij (1,85m) op de hoogte van mijn navel zit. De rugzak is geschikt als huis, tuin en keuken rugzak maar niet als serieuze dagrugzak. Eigenlijk heeft de tas precies wat je voor deze prijs mag verwachten, en vanwege de lage prijs krijgt hij 3 sterren.
(Sander Schot / 03-06-2008)


Radical Design / Travlite 70L (€ 265,01)

Comfort van een rugzak, gemak van een travelpack. Tot nu toe gebruikten we 'normale' rugzakken en dat is voor een 'korte' trip ook het beste, ga je voor langere tijd en maak je gebruik van ov is een rugzak niet ideaal. Nadeel: niet overal te koop.
(Wim Kollmer / 15-06-2001)


Radical Design Alplite 70 (€ 273,00)

Zeer fijne rugzak, geen overbodige dingen erop en goede materialen. Kan makkelijk gebruikt worden met 25 kg bagage. Gaat nu zo'n 5 jaar mee en is slecht 1 keer terug gegaan naar de fabrikant (goede service!)
(suzanne / 02-07-2003)


Radical Design Chestpack (€ 49,00)

Na het zien van een demo, meteen gekocht en gebruikt op beide rugzakken (45l. en 70l.). Sindsdien niet meer zonder gelopen: Altijd snacks, drinken en camera bij de hand in een tas die niet in de weg zit. Ideaal!
(Maarten / 23-02-2009)


Radical Design GuidePRO (€ 135,00)

Hoewel vorm en wijze van inpakken in het begin erg wennen zijn, erg tevreden over draagcomfort en gebruiksgemak. Pickelbevestiging mag iets steviger.
(Martijn van der Cruijsen / 28-08-2002)


Radical Design Ice Job L (€ 227,00)

Fraaie klimrugzak met hoog draagcomfort. Door toepassing van zachte panelen in het rugpand in combinatie met één klein framestaafje midden onder in de rugzak ipv framestaven heeft de rugzak een flexibel rugpand. De heupband is lekker gepolsterd maar niet te dik/stug (past goed over klimgordel). Heupband is overigens ook uitneembaar. Gewicht wordt goed op de heupen/lende overgebracht. Slimme pikkelbevestiging en stijgijzerzak aan de buitenkant van de rugzak.
(Wouter Lagendijk / 08-09-2003)


Radical Design Pulsar (€ 400,00)

Op de eerste plaats een goede service, ik heb de rugzak gekocht bij Spacsport maar er bleek een verkeerde heupband op te zitten. ( een dames i.p.v. een heren). Ze vertellen je precies wat verkeerd is en hoe op te lossen. Na 300 dagen intensief gebruik en een 9000 km moet er wat stiksel nagekeken worden bij het boven compartiment. Alle onderdelen zijn los verkrijgbaar en de rugzak kan worden aangepast als men dat wenst. Een rugzak niet voor een trektochtje maar voor het echte werk. Heel bijzonder en praktisch is de breedte van het ondervak. Hierin past een 50 cm tent zonder problemen zodat je eerst je tent op kunt zetten zonder de rugzak verder open te maken.
(Harrie Loonen / 07-09-2015)


Radical Design Space Wizard 75L (€ 299,00)

TOP! Zit als gegoten en 2350 gram is t.o.v. andere rugzakken met die inhoud (gem. 2700/2800 gram) best licht. En er is zeer goed over de details nagedacht. Over nagedacht. Geweldige 1-vaks rugzak.
(Stephan / 10-09-2003)


Radical Design Stellar 75 (€ 389,00)

Prima rugzak! Wel erg duur maar qua comfort perfect. Wel erg veel instelmogelijkheden die je eerst onder de knie moet hebben maar als je het eenmaal weet dan gaat het goed. Met 79l. toch wel erg groot maar hij is goed te verkleinen met bandjes. Enne... Hij kan tegen forse stoten.
(Dirk Sybenga / 15-10-2002)


Radical Design stellar 75 (€ 280,00)

Prima, heerlijk stabiele rugzak. Goede afstellingen mogelijk. Heupbanden goed, schouderbanden erg goed, tas goed aan te passen. Zeer goed vakwerk.
(S. de Leest / 29-03-2004)


Radical Design Stellar 75 (€ 380,00)

Stevige, lichte rugzak zonder onnodige fratsen. Groot genoeg voor meerdaagse wintertochten. Het inpakken vereist enige zorg, maar daarna zit hij erg goed. Dit geldt ook voor het instellen van de bandjes en riempjes. Op het rugpand is de ventilatie beter dan bij andere rugzakken die ik heb geprobeerd. Erg fijn is dat alles gerepareerd kan worden met enkel naald&draad; je hoeft geen ingewikkelde naden los te tornen als je een gesp wilt vervangen.
(walter / 16-08-2007)


Radical Design Stellar 75 (€ 389,00)

Ik kocht in 2001 nog het oude model. De rugzak is veel door me gebruikt op allerlei tochten. Absoluut perfect vind ik de pasvorm op de rug en de heupbanden. Zelf ben ik vrij lang en deze rugzak is daarvoor geschikt. De rugzak is niet kapot te krijgen: ik heb de rugzak meerdere malen over rotsen laten zakken en de zak heeft na al die tijd nog geen beschadigingen. Ik zweet er wel van op mijn rug. Mooie kwaliteit als je bereid bent de prijs te betalen (voor mij was de pasvorm overtuigend).
(Maarten / 12-11-2008)


Radical Design wadi L (€ 309,00)

Perfecte rugzak met ontelbaar veel verstelmogelijkheden. Rugzak is niet kapot te krijgen.... Ik heb haar al enkele malen (noodgedwongen) van een rots ed af moeten laten glijden. Geen enkel probleem. Echt grote klasse. De relatief hoge prijs compenseert alles.
(Klaas Bonekamp / 03-01-2005)


Raven Access (klimrugzak) (€ 127,54)

"Emergency Rescue Equipment Packs" van het merk Raven zijn helaas in Europa niet verkrijgbaar. Zelf ben ik werkzaam als rope accessworker(IRATA)/ rigger en mijn hobby's zijn hiking en sportklimmen en/of een combinatie daarvan. Na lang zoeken en verschillende Backpacks te hebben misbruikt voor werk en hobby ben ik op dit merk uitgekomen. De toegankelijkheid van je gear is snel en overzichtelijk en misschien wel als een revolutionair ontwerp te kenmerken. De pack is erg stevig en slijtvast(daardoor misschien iets zwaarder 1,9 KG/inhoud 50,79 liter). Ik zelf geef de voorkeur aan duurzaamheid boven gewicht. De balans van de pack is erg goed tijdens klimmen/ lopen/sleuren/ slepen en is erg comfortabel(mits goed afgesteld en geladen). De Access is misschien iets minder geschikt voor lange hikes daarom ben ik van plan zijn grote broer de TARP EX aan te schaffen. Deze backpacks zitten vol met features die vooral op klimmaterialen van toepassing zijn maar natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. kijk ook ff naar de “Photos-Applications” op de site om een goede indruk te krijgen. De prijs is vanwege invoerrechten en verzendkosten wel aan de hoge kant maar mij dubbel en dwars waard.(€127,54 excl verzendkosten en invoerrechten).
(Erico van Genugten / 02-01-2008)


Samsonite rafter (€ 58,00)

Deze rugtas is erg goed: Geen poespas, geen franjes en dingetjes waarvan je jezelf afvraagt wat ze eigenlijk op je tas doen, practisch ingedeeld en de tas voldoet precies aan de maten voor handbagage voor in het vliegtuig. Er kan erg veel in, hij is makkelijk schoon te maken met een nat doekje en hij is erg sterk. De prijs is ook erg redelijk voor zo'n rugtas. Als je op internet kijkt, zul je zien dat de tas afgebeeld wordt in een donkerblauwe kleur. Mijn tas werd echter geleverd in een lichtere teint blauw. Ikzelf had daar niet zo veel problemen mee maar het is toch iets om op te merken
(David / 07-11-2006)


Sea to summit Ultralight Sac stuffbag (€ 5,95)

Ultralichte stuffbags. Ze zijn gemaakt van het tentdoek van enkeldaks expeditietenten en hierdoor zijn ze zeer dun, lichtgewicht en sterk waterafstotend. De naden zijn niet getaped. Ze zijn ondanks hun geringe dikte wel erg treksterk en zeer schuurvast. 3 van deze stuffbags i.p.v. m’n oude ‘normale’ stuffbags scheelt zo’n 200 gram in de rugzak. Ze zijn zeer mooi afgewerkt, geel van kleur en in 7 maten verkrijgbaar.
(Martin Swinkels / 01-08-2004)


SealLine (waterdichte zakken) EcoSee dryBag (€ 25,00)

Het doorzichtige poly-urethaan waarvan deze waterdichte zakken zijn gemaakt is veel duurzamer/tougher dan je in eerste instantie zou verwachten. Ook houdt de sluiting het water veel beter buiten dan de concurrenten (sea2summit, ortlieb,...) ik heb er veel gehad, maar deze bevalt mij het beste. Uitstekend compressie voor een slaapzak. NB: mijn Mountain Equipment slaapzak heeft een Dryloft buitentijk; icm de EcoSee Bag gaat dat wat stroefjes, maar een perfect droge slaapzak is die extra moeite m.i. meer dan waard.
(Jeroen Bouman / 01-09-2012)


Snugpak Sleeka Force 35 (€ 30,00)

Goeie stevige dagrugzak van 35 liter. Weegt 1 kilo en zit lekker.
(Chris Derksen / 13-06-2005)


Source Source Hydration backpack (€ 120,00)

Een perfecte combinatie van kleine dagrugzak met geintegreerd drinksysteem. Veel handig geplaatste vakken, 2,5 liter water en comfortabel om te dragen.
(Rob Plas / 09-07-2004)


TT Range pack 115 (€ 330,00)

Zeer degelijke rugzak met heel veel opberg mogelijkheden. 115 Liter maar daarmee niet te lomp. Aan de voor kant zit een zak van 10 en aan de zijkanten 2 keer 7.5 Liter en het hoofdcompartiemnt is 85 liter en het top vak is 5 L maar das meer dan genoeg. Had voor deze een Lowe Saracen maar die vindt ik echt veel te lomp.
(Bas Groeneveld / 23-04-2007)


Tatonka Emotion 30 (€ 62,00)

No-nonsense rugzak met prettig draagsysteem voor langere mensen(X-vent).Licht in gewicht,kan meer in dan 30 liter,handige regenhoes en zitmatje erbij.Sterk,weinig aanbindmogelijkheden.
(Eric / 08-01-2009)


Tatonka Vento 35 (€ 85,00)

Prima daypack of hikingbag voor korte trips. Met gaasachterpand in draagstel waardoor je rug redelijk droog blijft (zolang er niet meer dan 12 kilo inzit, dat wel) Goed draagbaar voor lange mensen (ik ben 1.93), comfortabel en slim ingedeelt. Zelfs redeli
(Rob Heckemann / 04-03-2002)


The North Face 'Basecamp Duffle (L)' (€ 120,00)

Een van de, zoniet dè, beste multi-purpose duffles ooit gemaakt. Erg degelijk geconstrueerd met de allerbeste materialen (luchthavenmedewerkerproof!). De L heeft een inhoud van 90 liter, en daar past heel veel in. Opvallend is het draagcomfort van de schouderbanden. Je kan er redelijk comfortabel een stukje mee rondlopen zo. Tussen de compressiebandjes aan de zijkant past eventueel een matje of een jack, en met de draaghandels aan de kopse kant van de tas en de daisy-chains aan weerszijden kun je de tas goed ergens aan vastsjorren (kano, fietskar of yak). Handig om spulletjes snel bij de hand te hebben is het meshvak onder het deksel. De ritsrunners zijn voorzien van stalen oogjes voor een klein hangslotje. Een tas voor 't leven.
(Martin Swinkels jr / 31-08-2003)


The North Face Conness 65 L (€ 259,95)

In de winkel zat de tas prima met 20 kg vulgewicht. Maar na een dag lopen zaten de drukplekken aan de voorzijde van mijn bekken! Na twee weken hiken was het frame aan de binnenzijde van de tas beschadigd (schuurplekken). Daarnaast leek het frame verbogen te zijn en zaten de gaten in de zijvakjes door het opbergen van mijn stokken (opbergsysteem ontbrak). De heupband is flexibel waardoor de tas tot onder mijn billen zakte. Kortom: nooit meer een North Face!
(Saskia van / 23-01-2015)


The North Face Modem (€ 49,00)

Ik heb deze tas nu een halfjaar. nog steeds helemaal in top conditie! In het grote vak zit een afscheiding voor eventueel een laptop, maar ik gebruik hem voor mijn A4 organizer. De voorste 2 compartimenten bestaan uit een vakkenindeling voor pennen en agenda, er is een camelback/audio gaatje in het voorste vak. Shouderbanden een beetje dun, maar veel gaat er toch niet in de tas. heapbandjes afneembaar. Houd pracktisch alle regen buiten.
(Bob / 14-03-2006)


The North Face Prophet 65 (L) (€ 212,00)

Getest tijdens 4 daagse wandeling op IJsland. Heerlijke rugzak. Zit goed strak tegen het lichaam aan. Draagt stabiel. Veel mogelijkheden om hem goed aan te snoeren en strak in te pakken. Alle riempjes kunnen worden opgerold en vastgemaakt met een klittebandke zodat ze niet klapperen. Het is een klimmersrugzak, dus veel ophangmogelijkheden. Gewicht onder 2 kg. Ik heb de rugzak met 15 kilo getest. Dat is denk ik het maximum van wat comfortabel draagt met deze zak. Ik heb er losse zijvakken bij gebruikt om iets meer ruimte te hebben. De rugzak bevat slechts 1 klein vak aan de buitenkant waar een jasje in past plus nog een ruim klepvak. Aan de binnenkant zit ook een apart diep vakje tegen het rugpant wat handig is voor waardevolle spullen. Heupband is smal en zit comfortabel. Tevredenheid niet maximaal omdat ik graag wat meer kleine buitenvakjes had gezien. Maar verder erg tevreden.
(Linda Platerink / 21-08-2006)


The North Face Recon (€ 67,61)

Dagtoerrugzakje, ongeveer 30 liter. Binnenin veel vakjes, waardoor je snel wat kan vinden. Reflectiestrepen. Goed draagcomfort. Heupband smal, maar breder is toch niet nodig.
(Fedor de Vries / 06-02-2001)


The North Face Recon (€ 80,00)

Multifunctionele daypack,30 liter, prima pasform en houd je van ordnung in je tas dan zou ik deze halen. Niet goedkoop maar dan krijg je ook iets.
(Steven / 22-12-2002)


The North Face Rogue (€ 204,20)

Perfecte rugzak. Het is een smalle rugzak waardoor hij echt geschikt is voor rotsachtige gebieden( je kan overal door).
(Bart Cool / 21-04-2001)


The North Face Rogue 75+15 (€ 200,00)

Fijne rugzak. Wordt niet meer gemaakt, maar is tweedehands af en toe nog te krijgen en dan is het een zinvolle optie voor mensen met een beperkt budget. De rugzak is lekker smal, zit heel goed en stijf rond de heupen. Het materiaal is goed, naar ik heb vernomen is dat tegenwoordig niet meer het geval bij TNF. Het grootste nadeel is dat hij moeilijk in elkaar zit; als een gesp kapot gaat is dit vrijwel niet te repareren, zeker niet onderweg.
(walter / 16-08-2007)


The North Face Snowleppard II (€ 260,00)

Wordt helaas niet meer gemaakt. Toen was The North Face nog The North Face.
(Pjotr / 01-03-2002)


The North Face Spectrum (€ 240,50)

ik ben zelf vrij lang 1,98 en heb lang gezocht naar een passende rugzak en deze zat als gegoten, grote inhoud 78 liter en prima afgewerkt, niet overal verkrijgbaar
(Joost looij / 01-12-2000)


The North Face Stamina 70 (€ 280,00)

Heb deze rugzak nu ruim één jaar en al zeer regelmatig gebruikt en ben zeer tevreden. Pasvorm is super maar ik ben vooral tevreden over de functionaliteit (makkelijk af te stellen en een heleboel extra's zoals een regenzak en een interne waterfleshouder) en afwerking. Aanrader.
(Jeroen van Heeswijk / 03-01-2003)


The North Face Women's ray 20 (€ 84,95)

Leek aanvankelijk geweldig, mooie smalle damespasvorm, sluit goed tegen je rug. Echter, na verloop van tijd gaat het rugpand op verschillende plaatsen bollen, vooral als je de vakjes binnenin (voor portemonnee e.d.) gebruikt, krijg je op die plaatsen een bobbel die niet meer weggaat. Dit sluit niet aan bij de stand van je rug en daardoor ben ik gestopt met het gebruik van deze rugzak. Heb al jaren TNF rugzakken (o.a. een Recon) waarvan het rugpand anders is en nooit problemen opleverde. Deze nieuwe technologie kan ik echter niet aanbevelen.
(Marjolein / 21-08-2007)


Trail (huismerk V&D) komodo (€ 100,00)

waardeloze rugzak , naad scheurde na 2 dagen... werd als leugenaar bestempeld bij V&D. heb toen een beleefde brief geschreven naar de filiaal leider. een week later mocht ik een nieuwe rugzak komen uitzoeken en kreeg ik een cadobon voor 20 euro! ( als je beleefd bent bereik je veel bij V&D)
(Tim van Brandenburg / 01-11-2005)


Trail (huismerk V&D) Walker 45 (€ 25,00)

Ik heb deze rugzak een jaar geleden tweedehands gekocht. Hij is goed waterdicht en erg stevig (geen beschadigingen terwijl ik er niet echt voorzichtig mee om ga). Echter heeft hij een ventilatiesysteem dat bij een iets foute belading je in de nek en de schouders voor goede spierpijn zorgt. Van de heupband heb ik wondjes gekregen op mijn heupen. Dan heb ik hem misschien wel een beetje te vol en te zwaar beladen. Ook mis ik de riempjes aan de buitenkant om vanalles bij te stellen. Maar als simpele rugzak is hij ok.
(Bart Heiligers / 15-07-2006)


Trail Walker 55 (€ 100,00)

Gekocht in de uitverkoop voor 45 euro en ontzettend blij mee. 55 liter inhoud, alles goed te verstellen, goede rugsteun, waterdicht, regenkap, alles erop en eraan, zeer slijtvast voor een minimaal bedrag.
(Jeroen Soeurt / 19-01-2003)


TravelSafe futura 28 AC (€ 1,00)

Prima dag rugzak. Zit lekker en kan genoeg in. Regenhoes is ook erg handig. Geen idee wat hij kost, was kado
(Chris Derksen / 07-06-2005)


Vango Denali 60+10 (€ 100,00)

Let niet op de prijs, ik heb hem in een deal gekocht in Wales. Solide rugzak, schouder- en heupband lekker dik/stevig gespjes wat opruwen ze glijden
(Erwin van Boven / 24-09-2002)


Vaude (€ 86,22)

Vaude World Cycle fiets voortassen (set)kleur blauw en rood waterdichtheid uitstekend! gebruiksvriendelijkheid (bevestigen en afhalen van drager)redelijk tot goed. In vergelijking kwaliteit en prijs met Ortlieb tassen nr. 1
(John van de Molegraaf / 09-01-2001)


Vaude Aracanda (€ 100,00)

Ik heb deze rugzak ongeveer een jaar geleden gewonnen via deze site en heb er al veel plezier aan beleefd. Als ik op vakantie ga, vertrek ik nooit zonder. Waterdicht (zonder raincover) en een hele goede gewichtsverdeling maken dit tot een schitterende rugzak! Bedankt Hiking-site.nl.
(Peter Van Baelen / 04-06-2009)


Vaude Aracanda 30 testmodel (€ 99,95)

Lekker op de rug, ook bij rotsklimmen in Freyr. Stabiel, luchtig (rond het vriespunt geen condens). Prettig dat 'ie waterdicht is: geen regenhoesje meer bij neerslag! Hij oogt ook erg mooi! Iets meer vakjes zou mogen, wat bij het uiteindelijke model ook is.
(Robertjan / 06-03-2006)


Vaude Asymetric 30 (€ 97,95)

Zeer ruime dagrugzak. Eventueel ook voor meerdagse huttentochten te gebruiken. Groot klep vak voor troepjes en een speciale afsluitbare opening voor een waterzak. Ook is de rugzak zeer goed instelbaar en op de heupen te dragen. De schouderbanden kunnen heel goed van binnenuit worden gesteld. Rits van het ondervak heb ik mijn twijfels qua duurzaamheid bij, maar nog geen problemen gehad.
(Dirk Sybenga / 15-10-2002)


Vaude Brenta 27 (€ 63,08)

Een ideale rugzak voor dagtochten. Goede ventilatie op de rug (mesh) veel handige zakken. Alleen het voorvak is ook met volledig geopende rits niet echt handig in te zien.
(Rien Bregman / 01-12-2000)


Vaude Cluster Air 10+3 (€ 55,00)

Dagrugzak met heel goede verstelmogelijkheden zodat hij ook lekker zit als je wat smaller bent gebouwd. Prima ventilatie. Compatibel met drinksysteem en voorzien van regenhoes. De rugzak wordt van 10 l uitgebreid tot 13 l door het 'balgsysteem' los te ritsen.
(Carla / 19-10-2006)


Vaude Earoflex (30 liter) (€ 64,00)

Fijne dag rugzak met een goed luchtcirculatie systeem. Ook voor grote mensen ben zelf fors gebouwd niet eens op de grootste stand voor mij uniek. makelijk in te stellen, handig kaarvak tegen verstevigings plaat nooit kreukels. vulopening wat klein.
(John van Zuijdam / 14-09-2002)


Vaude Fietstassen (€ 214,00)

Het betreft hier een set, bestaande uit: Achtertassen World Tramp Plus 44 (E 75,=, beursaanbieding) Voortassen World Cycle 26 (E 70,=, opruimingskorting) Stuurtas Komet 10 (E 69,=) Tassen zijn absoluut waterdicht. Ophangsysteem werkt prima op Tubusdragers, zeer stabiel. Handig: Voorvakken op de World Tramp Plus. Gereedschap en EHBO spullen altijd direkt bij de hand. Ook handig: Vaude maakt voor de stuurtassen gebruik van het alom gangbare KLICKfix systeem, in tegenstelling tot Ortlieb. Jammer: Dat Vaude de Komet stuurtas niet in een iets kleiner model (7 of 8 liter) levert. Dit 10 liter model nodigt uit tot teveel gewicht aan het stuur hangen... Kortom: Topproducten.
(Dick Schuurman / 28-09-2004)


Vaude gomera 18 (€ 59,95)

Ik heb deze tas gekocht voor dagelijks gebruik en wandeltochten. Het formaat is hier precies goed voor. Zeer comfortabele tas, zelfs bij zwaardere bepakking. Ik mis alleen een klein binnenvakje voor bijvoorbeeld een portemonnee.
(W. de Bruijn / 14-01-2011)


Vaude Hyper Air 14 + 3 (€ 70,00)

Prima, klein rugzakje. Eigenlijk voor fietsen bedoeld, maar ik gebruik 'em dagelijks als "aktentas". Laptop past er prima in. Ventileert goed en zit heel comfortabel, ook na een paar uur wandelen. Goede dikke schouderbanden; druk wordt uitstekend verdeeld. Vaude heeft de mijne een paar keer vervangen; er waren wat problemen met de YKK ritsen. Als je er één koopt, let dan op dat je alleen één meeneemt met het opschrift Hyper Air in GEEL. De groene hebben de slechte ritsen. Al met al een meer als prima rugzakje voor elke dag, wandelen en fietsen. Topding.
(Jaap / 31-08-2005)


Vaude kinderdrager butterfly comfort (€ 219,00)

Geweldig mooie kinderdrager die comfortabel voor het kind is en goed draagt op de rug. Mindere is de meegeleverde zonnekap. Deze is te laag geplaatst waardoor deze midden op het hoofd v.d. kleine uitkomt. Prima drager!
(hans van de kerkhof / 22-04-2005)


Vaude Splash 20 (€ 76,95)

Perfect MTB-rugzakje, laat die Camelback maar thuis. Afstaand rugpand, verstelbaar, plek voor een waterzak, helmnet en regenhoes. De rugzak wordt wat minder stabiel op je rug als je de hem met de 'balk' tot 20 liter openritst. Als je echt actief gaat doen kun je de Splash beter compact houden. Ook zeer geschikt als daypack.
(Willem Frank de Nood / 05-03-2003)


De Waard trekkingrugzak (€ 110,00)

Voor het geld een goede rugzak. Ruglengte verstelbaar, stevig materiaal, tikkie aan de zware kant. Ritsen zijn goed, het koord om de bovenkant dicht te trekken wel meteen vervangen, rafelt erg snel. Redelijk waterwerend. Bevestiging van topvak is niet doo
(Rob Heckemann / 04-03-2002)


Walk-a-Way 25 (€ 58,54)

Zit als gegoten. Zelf uitgebouwd met lus voor bottleholder (Perry), zodat je lopenderweg ook bij je drinkfles kan. Weinig vakken, dat is jammer.
(Margret de Wit / 01-12-2000)


Perry Sport Summit rugzak (€ 60,00)

Heb de rugzak (55L) al drie jaar, hij heeft veel rond gereisd en is nog steeds in perfecte staat.
(Frankie / 14-06-2003)


Wildebeast Sessami 65 (€ 80,00)

Goede pasvorm voor lange mensen, veel vakken die handig zijn geplaatst en goed van formaat zijn. Werd niet snel vuil na 2 x drie maanden Azie. Wel veel bandjes en koorden waardoor de lokale buschauffeurs al snel de rugzak verkeerd vastpakken. Maar het ging mis bij een zware belading van ongeveer 25kg. Een aluminium strip van het rugsysteem schoot door zijn velcro bevestiging, gleed uit zijn plek en raakte kwijt. Opeens was het een soort plunjebaal. Bij de volgende reis dankzij een aardige Thaise guesthouse eigenaar de rugzak met een strip aluminium gerepareerd bij een lokale metaalhandel.
(paul pesman / 11-01-2011)


Reacties op deze pagina: