Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » Wandelstokken

Ervaringen van gebruikers: wandelstokken

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten wandelstokken. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Kohla Alpin3 (€ 60,00)

prima stokken; geknikt/gebogen handvat en daar houdt alle luxe wel zo'n beetje op. Voor volgende wintertocht knutsel ik er misschien stuurlint omheen ofzo (minder koude handen als je de stok zelf vastpakt). Gekocht in Oostenrijk voor niet heel veel. In NL onmogelijk om aan schneetellers te komen maar die van Leki kon ik passend snijden. Na 8 jaar zijn ze nu wat lastiger vast te zetten (maar dat doe ik toch maar 1x per vakantie). Het enige wat ik mis is een schroefdraad om m'n camera op te zetten. Als mensen tips hebben over stokken mét deze handigheid...
(Bas van Dijk / 06-03-2006)


Komperdell (wandelstokken) Contour Titanal wandelstok (€ 69,95)

Met 250 gram per stuk zo’n beetje de lichtste 3-delige teleskoopstok. Dit wordt bereikt door het gebruik van Titanal. Een aluminium legering die zeer licht is, en toch enorm sterk. Het verlengde handvat is erg praktisch tijdens traverses en de polslussen zijn bovengemiddeld comfortabel. Hij is wel wat zwakker dan Leki. Op m’n eerste tocht bleef een punt tussen 2 stenen steken en ik trok ‘m er zo af. Opgelost met een beetje superlijm. Als je er stevig op steunt buigen ze flink door.
(Martin Swinkels / 01-08-2004)


Komperdell Contour Anti-schock Cork (€ 69,95)

(pijs per paar) Fijne wandelstokken met vering en kurken handsvaten. Tungsten stalen punten zijn erg slijtvast. Coating/verf op de stokken is niet erg krasbestendig.
(Wouter Lagendijk / 08-09-2003)


Komperdell high mountain sports wandelstokken (€ 35,00)

Vrij goedkope stokken met plastic handvat en geen mooie tips. Loopt desalnietemin prima, wel een tikje stug. Erg makkelijk verstelbaar. Sneeuwtellerhouders zijn na 4 gebruiksweken losgelaten (teruglijmen). Schiet nooit door. Leki makulu lopen echt fijner.
(Joeri vd Kloet / 24-10-2002)


Leki Makala Ultralite Titanium tripple spring system (€ 96,00)

Ik heb mijn wandelstokken 2 maanden in gebruik zou ze op geen wandeling meer willen missen. De vering die erin verwerkt zit is een pluspunt. Ik loop meer ontspannen, voel me zekerder en ben minder snel angstig om uit te glijden, mijn vingers worden niet meer dik doordat de handen in beweging blijven. Ook van mijn tenniselleboog heb ik minder hinder. Het is wel wat oppassen op smalle paadjes, om niet te struikelen doordat de stok tegen een steen botst en dan voor je voeten beland.
(hendrix linda / 28-08-2003)


LEKI Makalu Compact (€ 40,84)

Het lopen met twee stokken zorgt voor minder belasting van de knieen, een beter uithoudingsvermogen en meer stabiliteit. Meer plezier met lopen dus.
(Machella Lin / 01-12-2000)


LEKI Makalu Tour (€ 25,00)

Per stuk. Goede degelijke stokken. Het enige nadeel is dat na een dag door de rotsen te wandelen mijn rechter stok wel eens een klein beetje los gaat en de stok iets korter wordt. Even aandraaien en het is weer opgelost.
(Bart Heiligers / 18-07-2006)


LEKI Makalu utralight (€ 49,00)

Prettige stokken, maar misschien net iets te licht en flexibel (buigzaam) voor het zwaardere werk.
(Dennis Waterman / 13-06-2005)


LEKI Makalu wandelstokken (€ 36,00)

Prima stokken, goed te onderhouden, reserveonderdelen goed verkrijgbaar. Handgrepen vind ik erg prettig in de hand liggen. Links en rechts zou wat duidelijker aangegeven kunnen zijn, maar dat laat zich met een stukje gekleurde tape goed oplossen. Stevig g
(Rob Heckemann / 04-03-2002)


LEKI Makalu wandelstokken (€ 50,00)

Na 11 jaar zijn ze aan de wilgen gehangen. Oerdegelijke wandelstok die veel leed heeft bespaard. Nu heb ik zijn luxere broertje.
(Pjotr / 01-03-2002)


LEKI malaku tour (€ 55,00)

Zou ze voor geen goud meer willen missen. Iedereen in het gezin is er zeer content mee.
(S. Copertina / 12-05-2004)


LEKI Sherpa XL SL (€ 110,00)

Hiervoor een CarbonLight , maar die brak in Noorwegen als een luciferhoutje. Deze Sherpa XL -de sterkste stok van Leki- is duidelijk stukken beter, maar ik heb er eentje toch krom gekregen na 3 weken Groenland... De SL heeft geen demping (nooit begrepen wat daar het nut van is, zeker niet bij rivierdoorwadingen, integendeel). De Speedlocks (lever) kan -in theorie!- minder gewicht aan (60kg) dan de Superlock (140kg.) maar in de praktijk is het andersom. De Speedlock kan je nml. strakker afstellen dmv een schroef. Bovendien draait een Superlock-sluiting nog wel eens dol, en dan ben je ver van huis. De verlengde handgrepen zijn erg prettig in het gebruik.
(Jeroen Bouman / 01-09-2012)


LEKI Sierra (€ 40,39)

Prima wandelstok. Ook als eenbeenstatief voor de camera. De handgreep voelt prettig. De houten knop mag echter van een ‘zwaardere’ kwaliteit en de polslus iets softer. Verder erg degelijk en lichtgewicht.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


LEKI Super Makalu (€ 79,00)

Vanwege last van knieen stokken aangeschaft. Ze bevielen zeer goed. het nadeel is het getik van het neerkomen van de punt. Maar zowel bij het steigen als bij het dalen waren ze een welkomen. Zeer prettige ondersteuning. En zou ik grote afstanden met een rugzak op niet meer zonder stokken willen lopen.
(jeko / 07-10-2003)


LEKI Super Makalu Air Ergo Antishock PA (€ 110,00)

Fijne stokken, goede grip, lichtgewicht. Zouden ingeschoven wat korter mogen zijn voor makkelijk transport.
(Ronald Couwenhoven / 14-01-2005)


LEKI wandelstok (€ 28,50)

25kg overgewicht voel my zekerder en kan meer aan.
(C.L. de Wys / 24-02-2004)


LEKI Wanderfreund Speed (€ 41,95)

Nu bijna 'n jaar gebruik ik met veel plezier deze LEKI Wanderfreund speed (met Speed Lock System)dit is om snel en makkelijk (zelfs met handschoenen) de 3 delige lengte te verstellen, voor klimmen en dalen. Teller is te wisselen voor een grotere om niet in modder of sneeuw weg te zakken. Kortom een fijne stok bij lopen op harde (rubber dop) en zachte ondergrond. Onderste deel vastzetten bij het streepje, zorgt er voor dat de niet kan inschuiven.
(Quirinus / 06-10-2015)


LEKI ‘Tour-schotels’ (€ 4,54)

De grote schotels voor onder aan de wandelstok. Onmisbaar als je de sneeuw ingaat.
(Martin Swinkels jr / 22-02-2001)


LEKI, Super Makalu (€ 100,00)

De Rolce Royce onder de wandelstokken. Ik wil niet meer zonder. Ook ideaal om bij enkele tenten een luifeltje te creëren van de voortent.
(Pjotr / 01-03-2002)


Wanderfreund leki (€ 40,39)

Dit jaar voor het eerst met een wandelstok(Leki Wanderfreund) op pad. Perfect bevallen voor het eerst sinds jaren, geen overbelasting gehad van mijn rechterknie, bij een gemiddelde tochtduur van vijf a zes uur. Ideaal bij het afdalen in de bergen.
(Erik van der Heijden / 01-12-2000)


Masters of Defense wandelstokken (€ 17,50)

Prima stok, niets mis mee! zeker niet de duurste stokken, maar ik heb er na zeker 6 jaar gebruik geen minpunten aan kunnen ontdekken. Doet gewoon wat je van een stok verwacht.
(bas / 01-02-2007)


McKinley Meadow wandelstokken (€ 29,00)

Op het eerste gezicht een prima stok. Pas tijdens mijn wandeling (die ik vanwege de stok heb ingekort tot 15 km) merkte ik nadelen. Er zit ruimte op de delen en de stok rammelt als je hem neer zet. Erg irritant. Verder merk je erg wijnig van het "shock absorbing" systeem.
(Esther Veldstra / 28-05-2003)


Quechua (Decathlon huismerk) Forclaz 300 wandelstokken (€ 24,00)

Zeer goedkope wandelstokken (€24 per set), maar dat is ook te merken. Het draaisysteem om de stokken vast te draaien werkt simpelweg niet. Steeds weer slipte het weg. Als je de stokken eenmaal vast kreeg, waren de stokken redelijk.
(David Dykstra / 02-09-2010)


Quechua (Decathlon huismerk) Forclaz 500 Light (€ 40,00)

Zeer slechte stokken. Een vriend met wie ik een trektocht hield had deze stokken. Na de eerste dag waren beide stokken kapot. Bij de ene was het handvat losgekomen, bij de ander blokkeerde het draaisysteem om de stok vast te zetten. Verder is het dan ook nog onmogelijk om de polsbanden goed af te stellen. Een absolute afrader. Mijn vriend gaat dan ook zijn geld terugeisen bij de Decathlon
(David Dykstra / 02-09-2010)


Reacties op deze pagina: