Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » Potten en pannen

Ervaringen van gebruikers: pannen

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten pannen. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Brunton Vapor aluminium pannenset (€ 21,00)

In Amerika gekocht. In principe is deze set identiek aan de Optimus Terra set (Optimus is dan ook onderdeel van Brunton) met als enige verschillen dat deze Brunton set 50 gram lichter is en dat deze veel goedkoper te krijgen is. Het is een erg goede pannenset voor een laag gewicht. De pannen zijn gemakkellijk af te wassen en zijn duurzaam. Bovendien is er een patroon op de bodem van de pannen zodat ze niet wegschuiven en wordt er een isolatiehoes bijgeleverd.
(David Dykstra / 02-09-2010)


Camp Cook Aluminium Pannenset (€ 20,42)

2 pannetjes, 0,6 en 1 liter. Met schenktuit en op grote pan maatstreepjes aan binnenzijde. Handige inklapbare steel met vergrendeling. Licht van gewicht en werkt al jaren OK, zolang je er niet met metalen bestek in zit.
(Fedor de Vries / 16-01-2001)


Coleman Peak 1, Solo kit (€ 50,00)

Gaat al jaren mee. Onhandige pannen grepen en dekseltjes maar heeft zelfs in kampvuren gestaan
(Pjotr / 01-03-2002)


Dutch Ovens +/- 3Ltr (€ 20,00)

Door het gewicht van een gietijzerenpan met deksel is het voor een Hike minder geschikt, maar..... kuiltje in de grond en de pan op kool en kool op de deksel geeft oa. geweldig brood. Ook direct op vuur te gebruiken. Dus als je niet puur uit de rugzak leeft een echte aanrader !!
(tonny verhoef / 13-02-2009)


Globetrotter Thermosbeker (€ 4,45)

Dit is echt een geweldig ding! Nooit meer koude koffie, thee of soep. Weegt en kost bijna niks, bovendien lekker groot (350 ml). Leuk detail: er past precies een frisdrank of bierblikje in! Helemaal goed!
(Rob Heckemann / 29-06-2003)


MSR Alpine-1liter tea pot (€ 19,99)

mooi 350 gram wegend pannetje/dekseltje met aan de zijkant een minuscuul schenktuitje, door de vorm van de handvaten op te hangen boven een vuur zodat je de brander thuis kunt laten! gaat al 3 jaar mee...perfect!
(Wouter Slaman / 19-10-2006)


MSR Blacklite (€ 40,39)

Aluminium pannenset met anti-aanbak-coating. 500 gram voor de set dus erg licht. Gleiden ook niet snel van je brander af dankzij gegroefde bodem. Even oppassen met metalen kookwerktuigen qua krassen.
(J. Breukink / 21-02-2001)


MSR Mug 0,4 liter (€ 32,00)

Duuuuuuur, maar wel licht en sterk, en geen (aluminium) bijsmaak zoals bij andere lichtgewicht producten. Mijn MSR Topf is meer waar voor zijn geld, maar als grammenjager moet je toch wel? Hij doet het goed, is goed schoon te houden en eigenlijk weinig bijzonder, anders dan de prijs.
(Alex / 13-06-2002)


MSR RVS-pannen (€ 45,00)

De RVS pannen vindt ik tot hiertoe de beste oplossing. Duurzaam, goed warmtegeleidend, redelijke prijs, hygienisch, goed schoon te krijgen, kan bijna niets mee misgaan, redelijk van gewicht, nemen geen onnodige plek in beslag.
(arjuna / 31-10-2002)


MSR Stowaway 1100 (€ 20,58)

Kookpot waar je het deksel kan afsluiten met de steel van de pot. Handig, stevig, compact en tamelijk licht gewicht (440g). De pot dient bij ons als houder voor de brander en al dat klein kookspul. Geen enkele slechte ervaring hiermee gehad, het ding doet
(Jan De Ceuster / 04-04-2002)


MSR Titan Cookset (€ 119,00)

Mooie superlichte pannenset, 5 en liter pan, met fijne pannengreep, 295 gram, 250 gram zonder hoes. Alleen, 5 liter pan gebruikt voor 2 personen. Brandt wat snel aan, te voorkomen door ruim water te gebruiken en goed te roeren.
(Karel Heuvelmans / 31-10-2003)


MSR Titan Kettle (€ 67,95)

Duur maar fijn pannetje, de lichtste die ik kon vinden die op m'n White Box Solo past. Minimale maat daarvoor is 12 cm doorsnee. Ik heb 'm tot nu toe alleen gebruikt om water te koken, weet dus niet of je er een maaltijd in klaar kunt maken.
(Marieke / 11-04-2017)


MSR Titanium topf (€ 55,00)

Geweldig product: licht sterk en met het (niet) warmtegeleiden valt het best mee. Schenktuitje is heel handig. Er past precies een normaal gastankje in, + mijn Tibrandertje. Geweldig dus voor daagjes of als je één nachtje in je bivaczak doorbrengt. Als we nu ook nog lichtgewicht water uitvinden zijn we klaar.. :-)
(Alex / 13-06-2002)


MSR-Alpine cookset (€ 44,92)

Eenvoudige en zeer degelijke RVS pannenset. Géén anti-aanbaklaag. Moet het van z’n degelijkheid hebben. 3-delig, 750 gram.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Nalgene Everyday 1L (€ 11,00)

Superstevige drinkbus voor lage prijs. Door het plastieke materiaal ook mogelijk om water chemisch te desinfecteren.
(Mattetaart / 27-01-2013)


GSI Lexan Bowl (€ 6,45)

Zelfde principe als de Lexan Mug. Even gemakkelijk afwasbaar (zonder schuren als je geen krassen wilt). Met zijn 135g heb je een mooie lichtgewicht kom (diameter een 20cm). De vorm is vlak genoeg om als bord dienst te doen (GSI heeft ook echte borden).
(Jan De Ceuster / 14-05-2002)


GSI Lexan Mug (€ 6,00)

Lexan is een lichtgewicht plastieksoort. Deze mok is quasi onbreekbaar, licht (100g) en behoorlijk isolerend. Een van de nadelen is dat je heel gemakkelijk krassen maakt met een schuurspons. Heel goed spul in ieder geval.
(Jan De Ceuster / 14-05-2002)


HEMA klein-allespannetje (€ 4,21)

Lekker klein, licht en voorzien van anti-aanbaklaag. Kost weinig is degelijk en je kan er je voer in maken, water koken alles! Waarom hele pannesetten mee? Voor mij geen extra zooi op me rug! Het weegt allemaal bij elkaar al genoeg!
(Jelle H / 20-03-2002)


Lapland mok (€ 5,00)

Nee, dit is het niet. Hoewel multifuncioneel verliest de mok te snel de warmte en kun je niet rustig je drank, warm opdrinken.
(Pjotr / 28-02-2002)


Sigg Cookware (€ 75,00)

Pannen van INOXAL die warmte goed geleiden. De pan is van aluminimum en de binnenzijde bestaat uit 0.2 mm chroomnikkelstaal. Het reinigen gaat zeer eenvoudig.
(Alexander van Holstein / 09-05-2003)


Sigg inoxal (€ 35,00)

prima pannetje. binnenzijde rvs, buitenzijde alu. staat stabiel. helaas geen pannenhouder. dit heb ik opgelost door er drie gaatjes in te boren met drie rvs draadjes. erg licht en kun je 'm nog boven een vuur hangen ook. houdt niet zo makkelijk schoon als teflon.
(bas / 01-02-2007)


Sigg Inoxal <1 liter (€ 13,00)

Combinatie van RVS en aluminium. 190 gram, excl. foudraal en pannengreep (Niet-fixeerbare pannengrepen zijn een ramp in de winter). Pan is groot zat om 3/4 liter water te koken. Staat niet stabiel op MSR XGK(kleine diameter), wel op MSR pocket rocket. Is al zwart als je hem koopt ;)
(Joeri vd Kloet / 24-10-2002)


Snow Peak titanium isoleerbeker (€ 34,95)

Keidecadent. 90 gram voor een 300 ml mok met wegklaphandvat. Dubbelwandig titanium. Nooit meer verbrande lippen. Op de gemiddelde tocht volslagen overbodig, maar een geweldig hebbeding. Het opzichtige logo is een beetje jammer. Je koopt er 10 laplandnappen voor, maar dan moet je op de koop toe nemen dat je thee altijd naar cup-a-soup smaakt.
(Martin Swinkels / 01-08-2004)


Snow Peak Titanium pannenset (€ 33,39)

Licht, goedkoop en handsaam. Een prima product! Handig formaat met maatverdeling en de deksel fungeert tevens als koekenpan.
(Christiaan / 07-09-2004)


Snow Peak Trek 900 Ti pan (€ 42,95)

Voor 160 gram een zeer degelijke 0.9 liter kookketel met mini deksel/koekenpan. Ruim voldoende voor de einzelgänger of een minimalistisch duo. Enorm functioneel vormgegeven in titanium. Een 225 grams gasblik past er precies in, samen met je brandertje. Door de afgeronde vormen makkelijk schoon te houden. Als gewicht/degelijkheid er echt toe doet is dit een topset. Ze zijn een paar gram zwaarder dan de titanium pannen van MSR of de ultra-lightweights van Snow Peak, maar wel degelijker.
(Martin Swinkels / 01-08-2004)


Tefal (€ 27,23)

Mooi uiterlijk, handig in gebruik, maar... de onderkant is zo glad dat ik m'n brander wel heel precies recht moest houden, en de pan onaangenaam voorzichtig moest benaderen tijdens het koken.
(E. Persoon / 26-12-2001)


Tefal (€ 27,23)

Handig setje pannen, deksel fungeert als vergiet, losse knijper die te groot is voor de foudraal waarin alles zit (even zagen dus). Maak niet uit wat je erin gooit, bakt niet aan zolang je geen metalen gereedschappen gebruikt.
(J-P van Merode / 26-01-2001)


Tefal (€ 52,18)

Mooi setje pannen van Tefal, degelijk, goed schoon te houden, prettig hoesje er om heen en een sluw afgietdeksel. Grote set is voldoende voor families, kleine prima voor solo of twee man/vrouw. Niet superlichtgewicht, wel erg goed.
(Hekkie / 17-08-2001)


Tefal (€ 8,00)

Gewoon een steelpannetje aanschaffen, steel eraf schroeven, pannen-grijper erbij en klaar! Licht, compact en je kan er vanalles in kwijt om ruimte te besparen. (je gasbusje bijv)
(Bailey / 03-05-2002)


Tefal Bivac (€ 33,00)

Prima pannen. Niet superlicht maar met 500 gr. ook niet echt zwaar. Makkelijk schoon te maken door de anti-aanbak laag. Slim afgiet-dekseltje. Alles in een net tasje. Kortom prima spul.
(G. Mensink / 20-08-2003)


Tefal bivac 5 delig (€ 33,00)

Een prima pannen setje. Ook voor militair gebruik (past in d-pack van berghaus vulcan). Heel makkelijk schoon te maken. Vergeet alleen niet het handvat tijdens het koken er af te halen. Anders begint 't te smelten.
(John van opstal / 28-03-2004)


Tefal Bivouac Serie (klein) (€ 70,00)

Gekregen bij een tijdschrift. Mooi handig pannensetje, dun, licht, warmt supersnel op. Niet geschikt voor intensieve kampeerder, ik verwacht dat de pannetjes snel slijten. De anti-aanbaklaag is geweldig, zolang die er zit. 1 keer te stevig roeren met een houten! lepel = fout. Mooi stapelbaar, handige pannengreep en vergietwerking van deksel. Gewoon een geinig setje.
(Harry Eshuis / 07-11-2006)


Tefal pannenset (groot) (€ 42,00)

Gebruik deze set pannen al een paar jaar naar volle tevredenheid en leerde me op te houden met het geklungel met te kleine wiebelige gebutste aangekoekte aluminium rotpannetjes. Dit is zonder twijfel de beste pannenset ter wereld. De anti-aanbaklaag slijt er hoe dan ook ooit eens af. Als dat gebeurt koop ik echter weer precies dezelfde pannen.
(Frank / 07-08-2003)


Trail (V&D) (€ 9,08)

Lichte pannenset, bestaat uit een grotere pan en een iets kleinere en een deksel waar je ook in kan bakken. Alleen de pannengreep verboog nog al snel. Verder geen klachten.
(Marlous / 14-07-2001)


Trangia Pan 1 liter (€ 11,34)

Aluminium pannetje met anti-aanbaklaag. Weegt zeer weinig, is vrij degelijk en bakt dus echt niet aan. Mooi afgewerkt uiterlijk. Ideaal voor de solist. In meerdere maten verkrijgbaar.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Trangia Pannengreep (€ 5,00)

Een pannengreep met gaten. Zeer handig in gebruik, aluminiumuitvoering dus licht. Voor de luie hiker die niet zelf wil boren in een pannengreep.
(Dirk Sybenga / 30-10-2002)


Trangia Theeketel (€ 10,89)

Dè Aluminum theeketel. Kan een stootje hebben. 190 gram
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Trangia titanium 1.5 liter pan (€ 27,23)

Titanium pannetjes zijn zeer licht, maar zeer duur. De pannetjes van Trangia vallen, wat de prijs betreft, wel mee. Koop echter alleen een titanium pan wanneer je een grammenjager bent, want titanium geleidt hitte niet zo goed als rvs.
(David Sahar / 25-09-2001)


Reacties op deze pagina: