Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » Overig

Ervaringen van gebruikers: (zak)lampen

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met producten die niet in de andere productgroepen voorkomen. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Accupower Mignonaccu 2300’ AA-set (€ 17,95)

NiMH-akkus van 2.300 mAh. Eindelijk de accu gevonden waar m’n digi-camera het wèl een hele tocht op volhoudt. Tussendoor bijladen in de auto, en deze investering gaat je in no-time geld besparen. Ze blijven gevoelig voor koude, dus een plekje dicht op het lichaam is bij vorst een must. De koplamp marcheert er ook prima op.
(Martin Swinkels Jr. / 11-11-2005)


ACME Tornado 2000 signaalfluit (€ 3,00)

De krachtigste. 10 gram. Iets zwaarder, omvangrijker en luider dan z’n broertje, de Tornado. Feloranje.
(Martin Swinkels Jr. / 15-09-2005)


Acme ‘Tornado’ signaalfluit (€ 2,30)

Plastic. Maar geen balletje dat vastvriest of metalen onderdelen die aan je lippen blijven kleven. Jammer voor m’n ‘Thunderer’, maar in de winter blijft die thuis.
(Martin Swinkels jr / 23-03-2003)


AGU Passedena (€ 40,84)

Dit zijn de goedkoopste fietstassen van AGU. Een aanrader voor de beginnende fietskampeerder. Zijn redelijk water bestendig. Een goede prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn in deze serie ook voortassen te verkrijgen.
(Michel Roodbol / 01-12-2000)


Agu Quorum Fietstassen (€ 118,44)

Regelrecht shocking. Mijn rechtertas met hierin een telescoop van 2700,-- pletterde over de keien omdat de tas van de houder (dus niet van de bagagedrager) afviel.We zijn nu aan het sparen voor .. Ortlieb
(Leen Verkerk / 14-08-2001)


Anndur (moderne wandelwagens/bolderkarren) Rambler Explorer (€ 700,00)

Eerst een rambler daytrack gehuurd voor een wandelvakantie op de GR5 van bergen op Zoom richting Maastricht met ons eerste kind. Mijn vriendin was net zwanger van de tweede. Na deze vakantie gelijk besloten een grotere Rambler Explorer aan te schaffen (was aanbieding)zodat wij ook kampeerspullen konden vervoeren (2004). Nog vele losse accesoires bij gekocht (grote tas, duwstangen, remset op achterwielen voor in de heuvels/bergen, babynestje en zitje voor 2e kind). De losse extra tasjes lijken ons onhandig, we denken gewoon waterdichte kanozakken te gaan gebruiken waar de kinderen lekker tegen aan kunnen hangen of kunnen opzitten. De service bij Anndur is goed. Aardige mensen! Je kan werkelijk waar bijna overal komen. Je bent eigenlijk zelf de beperking. De kinderen vinden het geweldig. Ook wij gebruiken de kar voor het winkelen alleen zetten wij hem buiten op slot.
(Sander / 06-03-2008)


Anndur Rambler Daytrack (€ 1000,00)

Veel geld, dat wel, dit is incl. opties. Onze ervaringen zijn goed tot nu toe. Hij is klein weg te pakken in de auto, en groot genoeg voor onze 2 kinderen. We zijn er al mee op het strand geweest, in de bergen, het bos, de stad. We hebben er duwstangen bij voor in de bergen, en een kinderzitje toen ons jongste kind nog wat kleiner was. Wel gaat hij wat moeilijk in elkaar, vinden wij, en dan vooral de zijkanten op de onderkant schuiven gaat niet lekker. De buizen komen blijkbaar niet helemaal overeen kwa maat. Hierdoor is 1 buis nu iets ingescheurd. De kinderen vinden het geweldig: ze lopen lekker met ons mee zolang ze zin hebben, en als ze moe zijn stappen ze zelf in, en kunnen wij nog heel lang door.
(Frank / 03-05-2006)


Anndur Rambler Daytrack (€ 748,95)

Prijs is inclusief duwstangen. Fantastische vinding voor buitensporters met (kleine) kinderen. Heerlijk wandelen en als de kids moe zijn, zet je ze in de wagen. Geen gezeur meer of we 'er al zijn'. Wij hebben voor de kleinere Daytrack gekozen omdat ik er ook boodschappen mee doe; is handzamer in winkels en we zijn niet van plan het ding helemaal vol te stouwen met spullen tijdens een tocht. De meeste dingen dragen we zelf. De Rambler loopt zeer soepel en neemt de meeste obstakels met gemak. De duwstangen zijn heel handig als je een heuvel op moet. Hij heeft bij ons zijn waarde bewezen en voor ons gevoel hebben de we (hoge) aanschafprijs er al 10 keer uit.:)
(Léonie Postma / 19-02-2008)


Aqua Seal - Map Seal (€ 5,00)

De uitkomst voor doe-het-zelvers die een watervaste kaart willen. 1 flesje is -net- voldoende voor drie kaarten; tip: Gebruik een pannensponsje i.p.v. het bijgeleverde flutding in de deksel.
(Peter Coolsma / 07-02-2002)


Campingaz Lavarocks (€ 5,00)

De lavarocks van Campingaz tbv de bbq zijn een ramp! De steentjes zijn zo klein dat ze direct voor 90% (ECHT!) door het rooster vallen. Dit is geen product maar een manier om nog geld te verdienen aan afval! Want afval is het! Ruim een kwart van de steentjes is kleiner dan 1cm3, terwijl de ruimte tussen de speilen 2,5 cm is. Een ergenis dus en een schandaal!!
(Hans / 01-08-2004)


Care Plus geinpregneerde klamboe 'klok model' voor 1-2 personen (€ 44,00)

De klamboe bestaat uit een net en een ring. Deze ring moet er voor zorgen dat het net zich mooi laat uitspreiden boven het bed. Om deze ring mee te kunnen nemen in je bagage, kun je de ring zodanig verbuigen dat er drie kleinere ringen onstaan zodat je het geheel in een foudraaltje kan stoppen. Hoe deze ring echter verbuigt moet worden, staat echter nergens in de gebruiksaanwijzing aangegeven. (in plaats daarvan, wél een ansichtkaart van Julia Samuel) Bij reeds mijn eerste poging om de ring weer klein te krijgen, kwamen er diverse scherpe metalen puntjes uit het plastic steken en de ring was uiteindelijk geen ring meer maar een misvormde ovaal! De winkelier had dit ook nog nooit eerder gezien en heeft het produkt dan ook terug gestuurd naar de fabriek. Tip: Vraag aan de winkelier of hij het een keertje voor wil doen want er is blijkbaar een bepaalde "swing" voor nodig om de ring weer terug te kunnen vouwen in drie kleinere ringen.
(David / 06-09-2006)


ChaiRB bed (€ 68,07)

Ik zag het helemaal zitten. Wat een comfort...Geprobeerd in de winkel, maar dat is echt he-le-maal niets. Je ligt precies op de dwarsliggers :-(
(Duncan / 05-02-2001)


Charlet-Moser, mini-gamaschen (€ 15,88)

Een beetje een miskoop. Ze verhinderen de verdamping van transpiratievocht via de schacht van de schoen. Zweetvoeten zijn het gevolg. Beter een setje van een ademend materiaal geprobeerd.
(Martin Swinkels jr / 22-02-2001)


Coghlan’s tarp houders (€ 1,75)

Erg handig ding om in voorkomende (nood)gevallen snel een extra afspanpunt aan je tarp/tent/zeil te maken. Weegt niks, altijd meenemen dus. Kan wel licht materiaal (sil-nylon) beschadigen maar goed, ALS je deze dingen gebruikt is er waarschijnlijk toch al
(Rob Heckemann / 04-03-2002)


Coghlan’s waterproof matches (€ 3,63)

Niks waterproof. Hooguit ‘licht waterafstotend’. De helft breekt af tijdens het aanstrijken.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Coleman outdoor oven (€ 60,00)

Dit was m'n verjaardag cadeau als gevolg van discussie's over broodbakken onderweg. Heeft weining te maken met hiken want 3 Kg en ingeklapt zo'n 30x30x7 cm neemt niemand mee in de rugzak. Maar met kamperen in de auto wel mee, en het werkt prima. Ook hier 1 minpuntje : in tegenstelling tot de folder is hij duidelijk gemaakt voor de coleman 424 brander. Maar met wat hout of 4 aluminium bekertjes kan ook de MSR whisperlite er goed onder.
(Tonny / 04-09-2007)


Comet signaal-apparaat (€ 17,24)

Van de Globetrotter. In Nederland nog nergens gezien. Een superklein en lichtgewicht seinpatroon-lanceerapparaatje. Weegt 50 gram en heeft een magazijntje voor drie patronen.
(Martin Swinkels jr / 22-02-2001)


Comet signaat-apparaat (€ 20,00)

Toch een extra stukje veiligheid in de bergen. Wel in Duitsland gekocht.
(Pjotr / 01-03-2002)


Dunlop ok-1207 stappenteller (€ 4,00)

Batterij LR 44 is te vervangen. Zet een minischroevendraaier tussen de lichtgrijze omkasting en het donkergrijze binnenwerk met telraampje en wrik dat open. De batterij wip je zo uit zijn behuizing door zijdelingse druk uit te oefenen in de richting van de sluiting. Die forceer je dan omhoog en de knoopcel komt vrij.
(H. van de Heijden / 27-06-2007)


Dunlop stappenteller (€ 2,49)

Telt te veel stappen(ong.10%) Hoe stel je de meetresultaten op nul zonder de instellingen te nullen?
(Siem / 07-04-2005)


Dunlop stappenteller (€ 2,49)

Telt juist te weinig stappen. 1300 stappen op een geijkt pad van 1.3 km. Ik maak in werkelijkheid stappen van ca. 70 cm. Telt ongeveer 40% te weinig! Wel tamelijk reproduceerbaar.
(laura / 01-11-2005)


Dunlop stappenteller (€ 2,49)

Ook ik had het idee dat hij niet of te weinig telde. Ik wist zeker dat een bepaald stuk 5.2 km was en heb aan de hand daarvan ongeveer uitgerekent hoeveel stappen dat zijn en nagemeten. Ik zet de stappenteller nu op stapafstand van 80 cm en dan kloppen de kilometers die ik op een traject afleg waarvan ik het aantal km zeer zeker weet. Ben zeer tevreden nu.
(Jamelia / 08-05-2006)


Dunlop stappenteller ok-1207 pedometrer (€ 4,99)

Voor mijn gevoel loop ik km-ters!! Maar hij geeft 11.289 stappen aan met 1.128 km?? Calorieen 11.2 met een pasafstandvan 40 cm , geeft niet duidelijk aan wat je nu werkelijk in km loopt als je zeker weet dat je 5 km loppt en de teller geeft 0.500 km aan snapt iedereen dit nog?? Waar kan ik hier meer door laten informeren??
(Janny Withaar / 13-12-2005)


DynaBee Turbo Pro (€ 31,74)

Een Gyro hand-trainer. ligt goed in de hand, geeft een enorme kracht-training in handen, armen en zelfs schouders. Bij zweethanden soms lastig vast te houden
(Jurgen (GlowDog) / 16-03-2002)


Eagle Creek Trifold Wallet (€ 10,95)

Onverwoestbare portomonnee van de beste materialen gemaakt. 500D cordura, YKK-ritsen en duurzaam klittenband. Plek genoeg voor pasjes, kleingeld en briefjes, en hij past prima in je kontzak. Mijn vorige (gestolen) was ook van Eagle Creek en die heb ik 5 jaar naar grote tevredenheid gebruikt . Al werd het klitteband na verloop van tijd wat pluizig en ging het vakje voor de pasjes wat lubberen, hij functioneerde verder prima. Hopen dat ik deze langer mag gebruiken. Hij weegt 68 gram, en gaat daarom zelden mee op tocht.
(Martin Swinkels Jr. / 11-11-2005)


Emmrod (vismaterialen) Rugged Flex 7 coil hengel (€ 125,00)

De ultieme hengel voor in je rugzak. De Emmrod bestaat uit 2 delen (handgreep + hengeltop van RVS). Gemonteerd ca. 70cm past ie zo in een flinke rugzak, en demontage gaat via een bajonetsysteem dus supersnel. Vrijwel onbreekbaar (in tegenstelling tot een telescoophengel) en je krijgt er dan ook levenslange garantie op. De werptechniek is ietsje anders, maar dat krijg je snel genoeg door. Vergelijkbare werpafstand als gewone hengel van 210cm. In Groenland heel veel bergforel (1-2 kg.) mee gevangen. Tip: neem wel een iets zwaardere (gevlochten) vislijn dan anders. Door de andere werptechniek komt er nml. wat meer kracht op de lijn te staan. In NL verkrijgbaar bij Traditional Hengelsport (Utrecht) en P&S Visreizen en Hengelsport (Haarlem).
(Jeroen Bouman / 01-09-2012)


Eureka! haringen 6.25 (€ 6,00)

Perfecte haringen (6-pak voor $8.40)! Dankzij de V vorm gecombineerd met het 7001/DAC aluminium nagenoeg onverwoestbaar. Het lukte me absoluut niet om de haringen krom te krijgen. Met een gewicht van 11 gram per stuk zijn ze ook zeer licht. De standaard prijs van deze haringen ligt wel veel hoger. Als je echt goede haringen wilt, zou ik zeker naar deze haringen kijken.
(David Dykstra / 02-09-2010)


Firesteel grote versie (€ 15,50)

De Firesteel is een werelduitvinding, een staaf van een soort magnesium legering waar je door er met een mes (botte kant) langs te schrapen een regen van superhete vonken krijgt waar je van alles mee kunt aansteken: droog gras, papier, watten, benzinebranders, kaarsen en gasfornuizen. Doet dit bovendien 12000x onder elke omstandigheid... Dus een must voor elke keuken!
(A.B.Sinnema / 08-08-2005)


Fizan Super Compact Trekking Poles (€ 70,00)

240 gram per stok. Voor de afdalingen. En ik gebruik de onderkanten in elkaar geschroefd als tentpaal voor de Golite3. Verder heel compact als je ze uit elkaar draait.
(Noel Verhoeven / 01-04-2011)


Four Seasons tentbed (€ 22,95)

Hier kun je een poosje behoorlijk comfortabel op liggen. Vooral in een grote tent zonder grondzeil. Niet zo degelijk als een houten of alu klapbed, maar wel langer en breder en het beschermt net zo efficiënt tegen vocht en ongedierte.. Het plaatsen van de 4 pootjes is effe gepiel, en je moet er echt alleen op liggen. Als je erop zit gaat hij vrij vlot lubberen. Het slaapt zeer comfortabel. Met z’n 3.7kg niet geschikt voor de rugzak, maar ook niet echt zwaar.
(Martin Swinkels / 01-08-2004)


GSI Outdoors Lexan besteksetje (€ 4,50)

Als het niks mag wegen en niet te veel mag kosten doe je er misschien goed aan hierin te investeren. Het weegt vrijwel niets en is erg stevig. Metaal is in het veld echter makkelijker schoon te houden, maar wel weer een mindere combinatie met je anti-aanbaklaagje. Mijn kleine lexan-lepeltje smaakte na verwoede pogingen tot zeeploos reinigen in de sneeuw nog steeds naar cup-a-soup. Waarom maken ze dat ding niet glad? Een hele week een ranzig ham-prei randje aan de Brinta™.
(Martin Swinkels jr / 31-08-2003)


Haglöfs Mesh bags (€ 11,00)

Drie opbergzakjes, groot, middel en klein. Perfect om je altijd losslingerende spullen in op te bergen, te scheiden en makkelijk bij de hand te hebben. Door het gaasmateriaal kun je zien wat er in zit. Nadeeltje is dat losse draadjes (van de afwerking) in de stopper kunnen gaan zitten waardoor openen lastig kan zijn.
(Dirk Sybenga / 30-10-2002)


Hennessy Hammock Safari de luxe (€ 235,00)

Klein kompakt op te bergen. snel op te zetten en af te breken tussen twee bomen. Slaapt heerlijk. Geen condens aan de binnenkant. De Safari de luxe heeft een grote fly (tarp) wat het gemakkelijk maakt om er spullen (rugzak, schoenen) onder te zetten. Bij koud weer ca. < 2 gr C is een thermarest matje noodzakelijk. Bij draaien in de Hammock verschuift de thermarest snel onder je vandaan. Gewicht met fly ca. 1,5 Kg.
(Dirk Treffers / 26-02-2006)


Markill Lunchbox (groot) (€ 21,00)

Goede lunchbox om je brood in te bewaren. Is tevens als snijplankje te gebruiken.
(Pjotr / 01-03-2002)


Markill opbergdoos (€ 20,42)

Stevige lichtgewicht aluminium opbergdozen in diverse formaten. Voor de kleine en meer kwetsbare spulletjes.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


MEC, Terrapin Body+ Gel Antibacterial Gel 8oz (€ 4,74)

Fantastisch spul. Ruikt heel lekker en je kan er letterlijk alles mee wassen. Het is supper geconcentreerd dus je doet met zo'n tube echt wel heel lang. 1 maand Nepal met 2 personen en die tube is nu voor 1/4 leeg...
(Jan De Ceuster / 16-12-2002)


Nikwax (onderhoudsmiddelen) Softshell Proof (€ 13,00)

Ik heb gebruik gemaakt van de Spray-On Versie. De DWR-laag doet weer aardig zijn werk en de ademende werking van m'n jack is er niet minder op geworden. Een leuke bijkomstigheid is dat de sofshell weer net zo zacht aanvoelt als vlak na aanschaf.
(Ruud van Koten / 15-12-2006)


ORTLIEB 2x Backroller Classic fietstassen (€ 90,00)

Ongelofelijk waterdicht! Net mountainbike route tijden de \"Britse Winter\" achter de rug, de tassen hingen gewoon IN het water... probeer dat es met agu! Fantastisch eenvoudig ophangsysteem. Enige bedenking: iedere tas heeft slechts 1 compartiment met slechts 1 toegang: de bovenkant. Dit kan lastig blijken, hoe intelligent je je fiets ook laadt. globaal: Als dit geen fietstas is, welke is het dan wel?
(xavier vansteelandt / 13-01-2003)


Ortlieb kaartenhoes (€ 15,43)

Als je weleens in de regen loopt is deze onmisbaar. Absoluut waterdicht, en erg sterk. In diverse maten verkrijgbaar.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Ortlieb Kaartenhoes (€ 15,00)

Waardeloos. Ik vond de klittenband niet echt praktisch en een keer te hard trekken en schrrrrrt, zeg maar dag met je handje tegen je waterdichte kaartenhoes!
(Ron van der Goor / 26-02-2004)


Ortlieb kleine kaarten houder. (€ 15,00)

Prettige kaartenhouder. Je kaarten blijven onder alle omstandigheden droog. Ook geschikt voor wandelboekjes.
(Pjotr / 28-02-2002)


Ortlieb opvouwbare wasbak (€ 20,42)

Als wasbak met pannetje warm water, als emmer, om je kleding te wassen , om water uit te zuiveren of als toilet (het kan verkeren).
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Outdoor Designs Spanbandenset (€ 6,95)

Soepele spanband van 25mm x 1.5m. 34 gram, met kunststof gesp. Prima voor het bevestigen van materiaal aan de rugzak maar idealer als low-key broeksriem. Koop ‘m iets te lang en maak ‘m thuis op lengte.
(Martin Swinkels Jr. / 11-11-2005)


ACME fluitje. (€ 3,00)

Hardste geluid ooit uit een fluitje gehoord, echt oren dichthouden bij blazen. Als je er een nodig hebt koop dan deze! Slim detail: twee toonhoogten, eentje om door windgeruis en andere achtergrondgeluiden te komen, de tweede blijkt een door mensen het be
(Rob Heckemann / 04-03-2002)


ACME-thunderer signaalfluit (€ 3,18)

Nooit hoeven gebruiken, maar als het zou moeten dan gaat hij zo ongelooflijk loei alsmede oerend hard.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Albert Heijn Zipbags (€ 1,36)

Hersluitbare plastic vershoudzakjes. Voor van alles en nog wat: Pleepapier, aangebroken zak pinda’s, een stuk worst etc. Diverse maten.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


ANWB zonne oplader (€ 49,00)

Wat een misser. Opladen gaat geweldig en dan heb je een leuke zaklantaarn :) Maar met geen mogelijkheid kreeg ik mijn GSM of MP3 speler voorzien van stroom. Een andere gehaald bij de ANWB winkel maar ook deze wilde zijn stroom niet weggeven. De service van de ANWB is gelukkig goed dus kreeg ik mijn geld terug.
(Casper / 16-08-2007)


Arno (Zwerfkei) Spanbandenset (€ 3,57)

Spanband van 18mm x 1m met kunststof gesp. Ideaal voor het bevestigen van materiaal aan de rugzak etc. Weegt slechts 12 gram!
(Martin Swinkels Jr. / 11-11-2005)


Bever biologische zeep (€ 4,54)

Biologisch afbreekbare vloeibare zeep in een flacon. Is geur-neutraal, trekt dus geen insecten. Ontvet als een dolle. Ook voor de afwas en zelfs je sokken.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Bever Fabric Care (€ 10,00)

Spul in spuitbus om textiel weer waterafstotend te krijgen. Zelfs na gebruik van de hele spuitbus is mijn jas er niet beter op geworden. Opzoek naar wat anders dus.
(Dirk Sybenga / 30-10-2002)


Bever T3 antiscepticum (€ 4,54)

100% natuurlijk. Gemaakt van Theeboomolie. Ontsmet kleine wondjes, blaren, insectenbeten. Schijnt door inhaleren verlichtend te werken bij hoofdpijn en verkoudheid. In lichtgewicht alu potje.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Boek: Point it (isbn 3-9803130-2-6) (€ 6,35)

Dit is een heel handig boekje, het bevat alleen maar plaatjes, dus naar welk land je ook gaat je kan altijd laten zien wat je bedoelt. Er staan plaatjes in van allerlei gebruiksartikkelen en eten en nog veel meer.
(Michel van Eupen / 01-12-2000)


Combat survival Kit (€ 22,69)

Dit klein doosje bevat een groot aantal gereedschappen en maeterialen voor als je in nood zit, iets wat je altijd bij je moet hebben op een hike.
(Michel van Eupen / 01-12-2000)


Filmbusje (€ 0,00)

Multifuncioneel. Als peper of zout busje te gebruiken. Verzin het zelf.
(Pjotr / 01-03-2002)


Filmbusje (€ 0,00)

Naar aanleiding wat iemand hier eerder over zei: de zwarte (Kodak) busjes bevatten cadmium. Beter (lees: gezonder) is om de doorzichtige (Fuji) busjes te gebruiken.
(Michiel / 11-06-2002)


Firesteel (€ 12,12)

De firesteel is een staafje waar je vuur mee kan maken. Als je met je er met de achterkant van je mes langs schraapt krijg je een regen van superhete vonken, waarmee je je tondel aan kan steken. Werkt ook onder koude en vochtige omstandigheden.
(Monique / 06-10-2001)


Four Seasons Handwarmer (€ 5,60)

Matig enthousiast. Hoe kouder het is, hoe lastiger laat dit ding zich aansteken. Veel gedoe met vullen, erg lastig. ALS hij het eenmaal doet dan ook goed, tot acht uur lekkere warme handen!
(Rob Heckemann / 04-03-2002)


Imco Triplex benzine-aansteker (€ 4,54)

Brandt op Colemanfuel (niet morsen in je tent). Windvast, Stevig, Lichtgewicht.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Jobek, ‘Camping Pro’ Hangmat (€ 26,77)

650 gram. Karabiners i.p.v. meegeleverde haken maken je een stuk lichter. Dus ideaal voor trektochten (onder de boomgrens). Tot 100kg, slaapt errug comfortabel.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


KOMO Huisvuilzakken (€ 1,36)

Dit produkt miste ik nog tussen alle dure spullen. Kan echt op niet een hike ontbreken: Een stuk of wat huisvuilzakken. Die hebben ons al door heel wat dipjes heengeholpen. Veelzijdig, licht, waterdicht.
(Willem de Rijk / 01-12-2000)


KOMO huisvuilzakken (€ 1,36)

Geweldige zakken, zonde om je afval in te doen. Te gebruiken als: Zitlap, regenjas, waterzak, douchezak (even in de zon leggen), grondzeil, verpakking om je slaapzak (al valt je rugzak in de rivier, jij slaapt droog), enz.
(Jochem Lesparre / 27-06-2002)


Lapland mok (€ 8,00)

Nee, was het niet. Verliest de warmte veel te gauw waardoor je je drinken erg snel moest op drinken. Veel mensen gaan er wel voor. Ik helaas niet.
(Pjotr / 18-04-2002)


Lapland nap/bord (€ 3,63)

Eenvoudige kunstof borden met een hoge rand en een handgreep. Je brandt je vingers niet en kan nauwelijks morsen. Vrijwel onbreekbaar. Tevens maatbekertje.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Magnesium vuurstarter (€ 11,00)

Aardige "tool" om vuur te maken. Jammer dat het vuursteen gedeelte zo snel slijt. Het blok magnesium is daarentegen weer wel duurzaam.....maarja dat mag nou juist wel sneller op gaan. Je mes wordt ook snel bot als je er iets vanaf wil schrapen, kost ook redelijk wat moeite om een aardige hoopje magnesium schraapsel te krijgen. Aardige maar ook niet meer dan dat. Erg duur.
(Ben / 12-08-2003)


MobieSwing (€ 14,95)

Leuk apparaat en het werkt! Met spierkracht je telefoon bijladen, opladen lukt niet.
(Dirk Sybenga / 28-07-2003)


Ortec, magnesium vuurstarter (€ 6,81)

Voor de survival-enthousiasten onder ons. Krab wat magnesium van het staafje, en sla met je mes een vonk. Door de grote hitte van magnesium kun je een vuurtje maken. Leuk hebbeding maar doe mij maar een aansteker!
(Martin Swinkels jr / 22-02-2001)


Palm M125 handheld (€ 330,00)

De Palm handheld is niet alleen een adressen boekje. Maar met diverse programma's uit te breiden tot: kompas, pen, papier, getijdentabel, woordenboek, routeplanner, reiswekker, wereldklok, "kluisje"voor pincodes en nog veel meer
(John Riegman / 07-07-2002)


Samsonite ‘Lichtgewicht’ paraplu (€ 17,24)

Zolang het niet al te hard waait vaak een betere optie dan een gore-tex jas vanwege het enorme ademende vermogen. 150 gram. ‘ShedRain WindPro’ maakt hier de vijfsterren modellen, zo’n 550 gram en 75 piek.
(Martin Swinkels jr / 22-02-2001)


Seam Grip. (€ 3,00)

De kleine tube. Ideaal voor het repareren van gaatjes in tenten, poncho en TAR ultra light, staytek. multifunctioneel.
(Pjotr / 01-03-2002)


Shakespeare Traveller - hengel (€ 6,00)

Telescoop hengel voor trekkers. Inelkaar-geschoven slechts 35 cm; als hengel maar liefst 3 meter lang. Het weegt 120 g, maar elke dag verse vis is ook niet mis. Niets op aan te merken.
(Jelle van der Beek / 21-08-2006)


Silverback, bandana (€ 13,16)

Supplex Bandana. Makkelijk schoon te krijgen, dus: Handdoek, Theedoek, Hoofddoek, Halsdoek, Zweetdoek, Snotlap.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Solar&dynamo fm/mw radio (€ 25,00)

Heb dit toestel met korting gekocht bij Bever. (Wel veel duurder dus dan in Nederland) Ik ben toch wel wat onder de indruk : heeft drie maanden in de kelder gestaan, voor de test geen licht gemaakt en toestelletje aangezet : bleef enkele uren spelen op zijn interne oplaadbare batterij en zonder eerst op te winden! Het is natuurlijk geen hifi, maar de kwaliteit van het geluid valt nog wel mee voor dit formaat van radio.
(Yvan / 19-02-2004)


Solar&dynamo fm/mw radio(kijkshop) (€ 15,88)

Een kleine fm/am radio die draait op zonneenergie of door de dynamo op te winden. Oplaadbare battery is ingebouwd. Er is eventueel ook plaats voor gewone batteryen, maar die heb ik de afgelopen jaren nog nooit hoeven te gebruiken. Geluidskwaliteit is niet
(rocus / 26-12-2001)


Somersets Shaving Oil (€ 4,54)

3 druppels, inmasseren en scheren...Werkt perfect en zelfs met koud water!! Dit allemaal in een duimgroot flesje en goed voor 90 scheerbeurten. Proberen is echt geloven.
(Gaiko Haveman / 01-12-2000)


Sony DSC F505 digitale camera (€ 1125,00)

Perfecte camera, makkelijk te bedienen. Voor buitensport echter te onhandig groot, vanwege de relatief grote lens. Een kleinere is handiger tijdens hikes.
(Rob Heckemann / 04-03-2002)


Theeboom olie (teatree) (€ 1,99)

Wondermiddel theeboom olie is: ontsmettend, krampstillend, pijnstillend, schimmelwerend, schimmeldodend, stimulerend, zweetuitdrijvend, pusoplossend, bacteriedodend, insectenwerend: voorkomt de vorming van lelijk littekenweefsel. Neutraliseert het gif van de meeste kleine insecten.
(luuk spaetgens / 23-06-2004)


Uribag plas-zak (€ 19,00)

Ideaal voor het bivak in een noodweer of de vrieskou. Voor de kleine boodschap hoef je hiermee de slaapzak niet meer uit. Laat ‘m na de boodschap niet bevriezen :)
(Martin Swinkels jr / 17-10-2002)


Vacuümfles van Albert Heijn (€ 20,00)

Handige kliksluiting om te kunnen inschenken. Verliest te veel warmte bij de dop. Kliksluiting was na 4 keer gebruiken kapot en de fles was onbruikbaar geworden.
(Pjotr / 18-04-2002)


Vloer isolatieplastic (€ 0,00)

Bij het afval te vinden en bij bouwbedrijven te koop. Ultralicht, beschermend, isolerend schuimplastic, met een onverslaanbare pijs. Gebruik al jaren als: zit-/ picnickleed, isolatie in- en voor de tent, als beschermlaag voor mijn matje. Makkelijk op te vouwen en op te bergen.
(Miriam G. / 17-05-2010)


Wasmachine A14-47 (€ 655,00)

Een wasmachine met een "outdoorknop" Dit betekent een wat subtieler wasprogramma speciaal voor Gore-tex, met speciale settings bij het centrifugeren: pauzes in de cyclus geven water de tijd om weg te lopen zodat er geen halve liters achterblijven in waterdichte stukken van bijvoorbeeld de mouwen
(Rob Plas / 07-05-2007)


Wibra Eetkommen en drinkbekers (€ 0,45)

Lichter en goedkoper kun je niet vinden. Kunststof bekers en eetkommen. Hittebestendig. Gulden per stuk. Niet krasbestendig,.... ach, voor die prijs
(Trieneke de Jager / 29-04-2001)


Witz, brillenkoker (€ 1,82)

Bulletproof Brillenkoker. 150 gram, maar errug degelijk dus.
(Martin Swinkels jr / 22-02-2001)


Zing-lensbuidel (€ 13,16)

Bedoeld als hoes voor je lenzen. Van ‘surfpakken-materiaal’ (neopreen). Met kleine karabiner en lus op verschillende manieren te bevestigen. Ik heb er mijn veldfles (SIGG bidon) in. Deze kan door de snelsluiting nooit eruit vallen.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Zwerfkei Rugzak- raincover (€ 22,00)

Felgeel, pu-gecoat ripstop nylon. Geschikt voor rugzakken tussen de 55 en 80 liter. Hij is degelijk en zonder naden geconstrueerd. Het dikke elastiek houdt lang z’n rek en houdt de hoes stevig op z’n plaats. Ook in harde wind.
(Martin Swinkels Jr. / 11-11-2005)


Zwerfkei signaalfluitje (€ 2,27)

Deze oranje fluit heeft een volume waar je U tegen zegt. Je weet maar nooit wanneer je hem nodig hebt. Ook handig om overvallers mee van je lijf te houden....
(Noël Verhoeven / 01-12-2000)


Patagonia, Friction Belt (€ 17,90)

De riem laat inderdaad niet los na een tijd maar het materiaal begint na een tijdje wel te pluizen (zoals ook bij de TEVA sandalen).
(Jan De Ceuster / 16-12-2002)


Polar 'A5' Hartslagmeter (€ 109,95)

Hartslagmeter met een aantal aardige gadgets. Hij meet o.a. calorieverbruik , en da's best aardig om te zien. Je kunt ook de zg. Self Walk Test uitvoeren. Je krijgt dan een indicatie hoe het met je conditie gesteld is. Ook datum, tijd en alarmfunctie zijn aanwezig. Zelf een batterij vervangen is helaas onmogelijk. Het is een basismodel, dus geavanceerde toestanden als zelf te programeren intervalfuncties etc. ontbreken. Hij is zeer gebruiksvriendelijk, maar van mij had het display iets groter gemogen. Door de consumentenbond als beste koop getest.
(Martin Swinkels jr / 31-08-2003)


Powertraveller (opladers) Powermonkey (€ 85,00)

Een zonnepaneel dat vrijwel elk apparaat op kan laden. iPhone, iPod, GPS, noem het maar op. Het zonnepaneel leg je in de zon en de accu wordt opgeladen. De accu sluit je aan op het apparaat en klaar! Stekkertjes voor alle gangbare apparaten. De accu laat een iPhone tot 1,5 keer op. Accu kan door de zon in één dag worden opgeladen. + Compact ; + Simpel ; + Universeel ; + Werkt ook bij bewolking ; + Paneel ook aan te sluiten op apparaat zonder tussenkomst van accu ; + Meerdere panelen aan te sluiten op één accu voor sneller laden ; + Aan te sluiten op computer of lichtnet. ; - Waterdichtheid ; - Snoertje aan paneel ging los zitten ; - In de zomer heeft het paneel enkele dagen in de auto gelegen toen ik ging wandelen, maar dat is niet goed voor het paneel. Het plastic werd erg plakkerig. Gelukkig viel het binnen de garantie.
(Jaap / 10-12-2010)


Radical Design Wheelie (€ 420,00)

Het lopen gaat ook over wat moeilijker terrein soepel. De remmen zijn lekker op trappen en keien. Transport per trein (verticaal met geblokkeerde remmen)gaat goed. Smalle gangpaden! Ook in Duitsland en Zweden. Wij misten lussen voor petflessen ed. t"Gaat" (zonder regenhoes)met extra sjorbanden. Op langere tochten is de kar ideaal. Meer water,eten,kleding enz. 40 kg ! Je voelt de kar op redelijke paden bijna niet.
(Vincent Pluijmers / 17-01-2004)


Recta curvimeter (€ 11,34)

Deze curvimeter beschikt tevens over een cm-schaal. Je kunt 'm dus ook makkelijk gebruiken op kaarten zonder schaalverdeling om afstanden te vergelijken.
(Raymond Koome / 01-12-2000)


Recta Kaarthoes (€ 11,95)

Makkelijke, stevige hoes voor kaart met opbergvakje voor kompas en kaarthoekmeter en een etui-tje. Nadeel, is toch niet zo heel waterdicht (kan een bui hebben, niet meer.)
(Maarten / 12-11-2002)


Silva kunstof kaartetui (€ 8,95)

Af te raden. Kunstof zipper sluit niet echt af. Moet dus "zip-lock" stijl afsluiting nadrukken om echt etui af te sluiten. Na 1 dag gebruik derhalve zaten er al barsten in de afsluiting. Product ge-retourneerd, in winkel nog een tweede getest die hetzelfde euvel had.
(Teun Hendriks / 09-01-2006)


Superfeet (binnenzolen) Green (€ 40,00)

Geweldig! Heb beetje last van doorgezakte voorvoet. Mbv zooltje wordt m'n voet veel minder snel vermoeid.
(Geert van der Sman / 19-12-2007)


Superfeet (binnenzolen) inlegzool (€ 49,95)

dit is ook een reactie op ervaring van Nick. Superfeet geeft 60 dagen tevredenheidsgarantie dus je kan er zo mee terug naar waar je ze gekocht hebt. zelf vind ik ze echt goed en heb er veel baat bij omdat ik ook wat naar binnen zak met een voet. succes
(Amadee / 10-12-2007)


Supperfeet Inlegzooltjes (€ 55,00)

Sinds een week in het bezit van de 'o zo' bijzondere Superfeet inlegzooltjes. 1 grote drama...... - Ze gaan op kort termijn enorm stinken. - Veel te duur voor de aanschaf. -Krijg enorme warme zweet voeten ervan. Al om al niet echt lekkere zooltjes voor de aanbeveling.
(Nick / 04-12-2007)


Suunto Escape 203 (€ 159,90)

Fantastische hoogtemeter, stevig, groot scherm, nauwkeurig, lichtgewicht, mooi design,... een absolute aanrader!
(Jonas / 17-09-2002)


Techni Ice Cold en Hotpack (€ 7,95)

Tijdens onze trektocht door Australië kwamen wij dit product tegen. Idiaal om verse producten tijdens onze tocht koud te houden. In een koelbox tot max. 72 uur.
(Ron driehuijs / 05-04-2004)


Teva Dozer (€ 99,93)

De zolen van deze volgens Teva duurzame sandalen, waren bij 7 weken normaal gebruik doorgesleten.
(Dam / 21-08-2006)


Vargo Outdoors Spork ULV (€ 10,00)

Titanium spork. Tenminste, de lepel en vork zitten wel aan dezelfe kant. De vork is dus uiteindelijk te kort en de lepel eet niet lekker omdat je de tanden voelt. Wel licht. Maar niet echt tevreden.
(Noel Verhoeven / 01-04-2011)


Vaude wrapper 1 (€ 26,50)

Er past niet veel in en het vakje om je tandenborstel in te doen is te klein. De rand ging bij mij na een week al rafelen
(jord / 04-01-2003)


Windmill (aanstekers) windproof lighter (€ 49,00)

Waardeloos!! Onmogelijk om een kaars aan te steken! zelfs een sigaret gaat moeizaam, na 4 seconden wordt de knop zo heet dat je je duim brandt. Zeer snel leeg. Doet het alleen in de hoogste stand maar dan blijft ie na-branden als de knop los laat...gevaarlijk! Onbegrijpelijk dat dit als dure outdoor aansteker verkocht wordt! Aan een Bic heb je echt meer.
(Harold / 08-02-2006)


Windmill JP gasaansteker (€ 47,95)

Het design is mooi en zeer robuust en de vlam windbestendig, maar hij is niet zo heel geweldig afgewerkt. De brushing ziet er niet echt professioneel uit. Echt krachtig is hij ook niet. Om fatsoenlijk iets aan te steken moet hij al gauw op z´n hoogste stand. De aluminium kast is maar liefst 2mm dik. Hierdoor blijft er weinig ruimte over voor het binnenwerk. Het tankje is dan ook erg klein, net als de ontsteek-knop. Met handschoenen aan gaat het nèt. Het was handig geweest als het deksel helemaal open had kunnen klappen. Vocht verdraagt hij slecht, en in de kou stopt hij er gewoon mee. Voor de bergsport is hij dan ook niet geschikt. Voor het dagelijks gebruik is het een mooi, degelijk ding (vier sterren zeker).. Met 60 gram net zo zwaar als een zippo!
(Martin Swinkels Jr. / 11-11-2005)


X-socks Air Force One (€ 18,99)

Leuke dunne sok voor op te hardlopen. Ik heb ze geprobeerd om mee te wandelen in de bergen met mijn dochter in de kinderdrager. De sokken zijn daarvoor veel te dun. Alsof je ze niet aan hebt. Daarna er op wezen hardlopen, dan zijn ze prima. Wel veel te duur voor een simpele sportsok. Niks voor mij.
(Gerard / 20-09-2005)


Zippo benzine-aansteker (€ 25,00)

Ik had een echte Zippo benzine-aansteker gekocht omdat er werd aangegeven dat deze brandend ongevoelig zou zijn voor hevige wind en daarmee altijd zou blijven branden. Dit gegeven klopt. Echter wat niet klopt, is dat heel langzaam de benzine uit de aansteker verdampt. Dit betekent dat wanneer je de aansteker gevuld een tijdje weglegt, de aansteker weer leeg zal zijn en daarmee niet te gebruiken is. Gezien het de bedoeling van een aansteker is om er vuur mee te kunnen maken en dit dus op deze manier niet mogelijk is, krijgt ze als beoordeling dus één ster.
(David / 28-04-2008)


Reacties op deze pagina: