navigatie foto
Cursus/Workshop
Trail, trek- en hikers
Bergwandel en meer
Kaart & Kompas
GPS (GNSS)
Groep- en Privécursus
Groepstocht GPS/K&K
www.padvinden.nl

Navigatie

Navigatie is de kunst om daar te komen waar je naartoe wilt en dan het liefst via de weg die je zelf hebt uitgestippeld. Om dat te bereiken moet je dus verschillende zaken weten: je eigen positie, je doel en de weg die je moet afleggen (ook wel de richting of koers).

Van oudsher zijn er verschillende manieren ontstaan om te navigeren. Ook zijn er verschillende hulpmiddelen uitgevonden om het navigeren te vergemakkelijken of nauwkeuriger uit te voeren. Voorbeelden van zulk instrumenten zijn het kompas en de GPS. In deze rubriek wil ik je op verschillende manieren van navigatie wijzen en ook de verschillende manieren en instrumenten uitleggen.

Deze rubriek is dan ook opgedeeld in verschillende deelrubrieken, met elk hun eigen manier of instrument om te navigeren.

Deze subrubrieken zijn:

Mocht jij nog een andere manier weten om te navigeren, dan hoor ik dat graag. Verdwalen is immers geen pretje en zeker niet als je ver van de bewoonde wereld bent.

Heb je de verschillende manieren van het navigeren bekeken, dan wordt het tijd om zelf een route uit te zetten en te plannen. Hoe je dat het beste kunt doen wordt hier besproken.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-03-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]