Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » Slaapzakken/matjes

Ervaringen van gebruikers: slaapzakken

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten slaapzakken en matjes. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Abbey-camp deken slaapzak (€ 9,95)

Volgens de fabrikant was de comfortwaard 4 graden. Dat klopt absoluut niet. Met lakenzak er in was het zomers met +15 nog rillen. Hij is wel ruim (85 bij 220). Prijs was in de uitverkoop.
(Danielle / 12-08-2005)


Abbey-camp lichtgewicht mummy slaapzak (€ 25,00)

Tja... aan het eind van mijn vakantie heb ik deze slaapzak aan een zwerver gegeven en die wist eigenlijk ook niet zo goed of dat hij hem nog wel gebruiken kon.
(David / 07-11-2006)


Abbey-camp mummie slaapzak ultra light (€ 24,95)

Zeer lichte slaapzak van nylon met waterafstotende coating. Redelijk warme slaapzak, nadeel is dat deze aan je lijf blijft plakken. Ik gebruik hem in combinatie met een kleine fleece slaapzak, dit verhoogt het comfort aanzienlijk.
(steven / 27-10-2006)


Active Leisure Denali 600 (€ 99,00)

Heerlijke donsslaapzak, goede waterafstotende tijk. Heerlijke loft, een lakenzak is wel aangenaam met de kunststof binnentijk. Voor Nederlandse herfst/winter uitermate geschikt. Ook 3 maanden Zambia glansrijk doorstaan.
(Clemens Barends / 02-03-2004)


Ajungilak (€ 172,44)

Prima 3 seizoenen slaapzak. Slaapt goed tot ongeveer -3 graden (in mijn geval althans). De zak is erg ruim voor een mummie model. Die van mij verloor wel vrij snel zijn volume (veerkracht).
(Mark Wentink / 21-12-2000)


Ajungilak kompakt 195 (€ 165,00)

Ik heb hem al jaren, ik zou geen ander merk willen! Hij is al tig keer gewassen en voldoet nog steeds.
(Smurf / 02-06-2002)


Ajungilak D-Lux Pump Mat (€ 139,90)

In maart 2008 2 van deze slaapmatten gekocht bij Beversport voor een fiets vakantie van 3 maanden. Na ongeveer 5 weken werden we alle twee waker met een bijna leeg luchtbed. Nog 2 weken later moesten we 2 keer per nacht bij pompen. Later tot 3 vier keer per nacht. Na 2 maanden 2 knallen en er ontstond een grote bobbel. Binnennaden losgelaten. Met nog 1 mnd te gaan nieuwe matten gekocht. Bij terugkeer probleem met Beversport besproken. Matten zijn opgestuurd naar de fabrikant en deze was op de hoogte van het probleem en vertelde dat er nieuwe matten zouden komen. Heeft iemand de zelfde problemen of ervaring met matten van dit merk na bijv. mrt 2009?
(J. Oost / 14-04-2009)


Ajungilak Goose Bay arctic (€ 410,00)

Super slaapzak! De tochtkraag kun je goed aansnoeren waardoor de warmte niet wegkan. Klein te comprimeren en groot temperatuurbereik. 1300 gram dons en net rond de 2 kg. Met een waterdichte compressiezak helemaal top!! Voor mij nooit geen synthetisch meer, heb altijd in een synthetische TNF geslapen, maar dit slaapt stukke beter!!
(Edgar / 24-04-2003)


Ajungilak kompact (€ 163,36)

Een erg fijne slaapzak voor mensen die wat groter zijn, hij is lang en iets breder dan vergelijkbare typen. Door zijn lengte prima te gebruiken om je kleding onderin je slaapzak te leggen zodat ze 's ochtends warm zijn.
(Edo van der Laarse / 29-01-2001)


Ajungilak Kompact 195 (€ 160,00)

Fijne slaapzak. Opvallend is de waterbestendigheid; ook doorweekt blijft hij warm, en droogt vervolgens heel snel. De eerste twee jaar was de isolatie uitstekend; ik heb een keer met nachtvorst op het dek van een schip in de wind gelegen en alleen de slaapzak was genoeg. Inmiddels is de slaapzak zo'n vijf jaar (400 nachten) oud en niet echt warm meer; ik gebruik hem alleen nog met zeilen.
(walter / 16-08-2007)


Ajungilak kompakt winter 195 (€ 215,00)

Fijne slaapzak. Echter is ie rond de -10C toch al heel erg fris, terwijl dat volgens de opgave nog ruimschoots comfortabel had moeten zijn.
(jan / 13-11-2002)


Ajungilak Kompakt Winter 195 (€ 205,00)

Prima winterslaapzak. Mooie afwerking, bijzonder warm en echt een geweldig ademend vermogen! In Nepal 's ochtends op vijf kilometer hoogte een drijfnat buitentijk, maar binnen alles comfortabel droog. Zo hoort het. Persoonlijk combineer ik hem graag met de Ajungilak Beito Fleece Liner. Blijft 'ie mooi schoon van, en geeft een geweldig temperatuurbereik (comfort >-25 extreem >-35). Een topslaapzak van een geweldig merk.
(Ben de Graaf / 07-05-2003)


Ajungilak kompakt winter shelter (€ 220,00)

Ideale slaapzak, geprobeerd in november in schotland en geen spijt gehad dat ik mijn bivakzak heb thuisgelaten. De rits lekt wel wat maar na 1 droog weer nacht is de slaapzak weer droog. Gekocht via internet in duitsland, in nederland kon niemand deze leveren (2003).
(Ivo / 29-02-2004)


Ajungilak Tyin Arctic (€ 140,00)

Ben hier erg tevreden van voor deze prijs (online shop)! Met VBL en meeste kleren nog aan valt de aangegeven -34 extr. temp. mss nog wel te overleven en is de -14 comfortT niet overdreven. Gewicht is OK en volume net klein genoeg om in de ruzak te kunnen gepropt worden.
(Pieter D / 11-04-2006)


Ajungilak Tyin Winter 200 (€ 204,20)

In zijn soort een goed doordachte slaapzak. De isolatie valt inderdaad wat tegen, bij een temp.van -20C issie al echt over de grens (Ajungilak opgave). Voor die prijs krijg je in ieder geval een prima slaapzak voor winterkamperen.
(Ronald Lankhof / 01-12-2000)


Ajungilak Tyin Winter 200 (€ 212,82)

Fijne slaapzak, ligt goed, maar de warmte viel mij (gezien het gewicht van 2450 gram) wat tegen.
(Willem de Rijk / 01-12-2000)


Ajungilak Tyin Winter 200L (€ 238,69)

Voor deze prijs heb je echt een goede slaapzak voor winterkamperen, deze gaat in tegenstelling tot de 200 tot -35 graden, heb er met min 21 mee geslapen en dat was prima uit te houden, alleen het gewicht viel erg tegen 2640g, vandaar die 4 sterren.
(Wouter Stolk (aka) Elmo / 25-09-2001)


Ajungilak Tying Artic (€ 242,77)

Prima slaapzak, vooral de 90 cm rits is een welkome verbetering. Heb er met -43 mee buiten geslapen. Niet echt warm, maar uit te houden
(Rob de jong / 22-02-2001)


Alpkit SkyeHigh 800 (long) (€ 130,00)

Mooie donzen slaapzak voor een zeer vriendelijke prijs. Al enkele malen gebruikt in de Alpen, erg tevreden over. Nog niet helemaal zeker over het temperatuur bereik. Maar rond nul vormt zeker geen probleem (gecombineerde met een thermarest prolite 4) Mooi afgewerkt en komt met compressie zak en opberg zak. Enkel te verkrijgen via de site vd fabrikant.
(Sebastiaan / 10-03-2010)


Artiach Compact Mat (€ 50,00)

Kocht mat i.p.v Therm-a-Rest. Mat was lek. Perry erkende dit niet en noemde mij zelfs 'leugenaar'. Na stevig gesprekje geld terug. Misschien best een aardige (doch vrij zware)mat. 3 cm dik(aparte dikte)en redelijke isolatie. Therm-a-Rest is echt beter. Perry service; waardeloos
(J. vd kloet / 31-10-2002)


Artiach Skinmat (€ 25,00)

Licht matje (600gr) voor een goede prijs. Heeft antislip laag dus dan glij je niet weg. Vooral handig in de bergen. Minpunt: mat nooit langer dan een minuut of zo in de zon laten liggen: dan knalt íe
(robert-jaap scheffer / 06-11-2002)


Artiach Skinmat (€ 54,99)

Miskoop! Na vier nachten, ondanks voorzorgsmaatregelen, al lek. Dat kan natuurlijk pech maar dan komt het plakken. Dit moet volgens het bijgeleverde reparatiesetje met een strijkbout gebeuren. Erg onpraktisch dus voor de meeste van ons die geen strijkbout in de rugzak hebben. Maar ook thuis na meerdere malen proberen niet gelukt 100% luchtdicht te plakken. Op deze manier vier hele dure nachtjes!
(Jaap / 19-04-2003)


Base Camp gesloten cellfoam matje (€ 4,50)

Prijs/kwaliteit echt een toppertje. Als extra ondermatje gebruikt in combi met een TAR. Prima isolatie, beter dan de TAR, minder comfi om op te liggen, dus allebei tegelijk gebruikt. De duurdere Nomad Flyer presteerde minder. Nadeel is de bulk.... maar dat ligt aan het materiaal
(Petra / 16-11-2004)


Bever Wintermat (€ 19,90)

Celschuim-mat van Bever, 14mm. Lichtgewicht en supersterk. Ik gebruik 'm vaak in combinatie met een TaR-mat; isolerend en beschermend. Ook handig te gebruiken om (buiten) op te zitten.
(Ruud van Koten / 12-11-2004)


Birdland Glacier (€ 412,94)

Perfecte slaapzak. Erg hoge kwaliteit dons. 750 fillpower, Pertex 627 buitentijk. Een echte winter / expeditie slaapzak. Voor rond de min 20.
(Alex / 13-01-2001)


Birdland IJsland extra 2 (€ 269,00)

Lekker warme slaapzak. Erg licht. Ik heb nu voor het eerst een slaapzak met Pertex binnentijk. Dit bevalt goed. En nadeel: De stof wil nog wel eens vast komen te zitten in de rits. In het begin had ik hier moeite mee, maar heb nu ontdekt hoe je de rits open en dicht kunt doen zonder dat dit gebeurt. Maar het had handiger ontworpen kunnen worden.
(Linda Platerink / 25-02-2004)


Birdland lakenzak (€ 22,24)

Ripstop Pertex Lakenzak. Ideaal voor in de hut of in de zomer ipv van gewone slaapzak. Lichtgewicht, klein weg te proppen in zakje. Er bestaan meerdere modellen.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Birdland Serai Eco (€ 179,95)

Hele mooie, simpele slaapzak. Goed afgewerkt, tochtstrip bij de rits en kraag. Heeft mij met -8 buiten warm gehouden. Goed te comprimeren en redelijk waterafstotend. Alleen geen touwtje aan de rits, maar dat lost een mooi paracord wel op!
(Bob / 10-03-2010)


Birdland Serai Extra 400 (€ 191,00)

Maakt plm. de beloofde specificaties waar. Verliest grote hoeveelheden dons door de buitentijk.
(Robert Metzer / 27-12-2011)


Carinthia Brenta 185 (€ 139,00)

Heel degelijke slaapzak. Hij hield me goed warm in lage temperaturen rond het vriespunt en tot nu toe heb ik het nog nooit koud gehad in deze tent. Hoofd gedeelte sluit niet geweldig om maar dat vind ik niet zo erg. Er zijn genoeg straps om alles een beetje aan te trekken. Het hoofdkussen sloopje is ook erg handig. Tot nu toe erg tevreden.
(Alexis W / 12-04-2008)


Carinthia Carinthia Lite 1300 (€ 164,00)

Super slaapzak. Zit goed rond het lichaam. Dubbele afsluiting rond de schouders. Als je het warm hebt kan je dus een koord losser doen.
(Michiel Vanhoudt / 10-07-2006)


Carinthia Lasha (€ 100,00)

Te gebruiken tot een temperatuur van ongeveer 4 graden. De slaapzak is netje afgewerkt en is lekker licht.
(Laurens Ekkelkamp / 02-12-2005)


Carinthia Lite 1000 (€ 130,00)

Oostenrijks merk. 1400 gr. 3 seizoenen mummie met kunststofvulling die dons benaderd, mooie cappuchon en ritsafwerking,tochtstrip,winddichte tijk etc. Ze maken ook expeditiezakken met dons...
(raymond / 28-10-2002)


Carl Denig Orvin (€ 220,00)

Goede waterafstotende buitentijk waardoor het dons niet nat wordt. Ook bij 15 graden is er opengeritst nog goed in te slapen (comfort +7 t/m -15 en limiet -30). Ziet er ook degelijk uit. Nog geen nadelen kunnen vinden.
(Bart Heiligers / 15-07-2006)


Carl Denig Vuurland (€ 80,00)

2de hands gekocht en afgelopen weekend in de sneeuw mee geslapen (-7) en niet koud in gehad, ganzen dons is top dus!
(Pierre Scheffers / 16-02-2010)


Cocoon lakenzak zijde (€ 30,00)

In Amerika gekocht voor USD 50. Subliem ding. Licht, goed warm en minimaal pakvolume. Heerlijk materiaal en makkelijk wasbaar. Komt(zijde ...) natuurlijk flink gekreukeld uit de wasmachine maar who cares. Aanrader!!
(Robin / 16-06-2008)


Cocoon zijden slaapzak liner (€ 65,00)

Ripstop zijden slaapzak liner. Mummievormig en 132 gram in z’n stuffbagje. Zeer mooi en degelijk afgewerkt met een nuttig koordje bovenin waarmee een capuchon gecreëerd kan worden. Door de ripstop is deze duidelijk sterker dan andere versies. Zijde heeft een aantal voordelen boven andere materialen. Het is licht, droogt snel, en voelt ongeëvenaard comfortabel. Het beschermt de slaapzak tegen vuiligheid. Andere materialen als Pertex en Coolmax doen hetzelfde maar zijn zwaarder en voelen minder prettig op de blote huid. Hij waardeert je slaapzak met een dikke 5 graden op.
(Martin Swinkels Jr. / 15-09-2005)


Coleman Bambusa-10 (€ 119,00)

Prettige slaapzak, lekker zacht van binnen. Fijn ook dat je bij de comforttemperatuur ook inderdaad nog comfortabel ligt zonder dat je extra kleren aan moet. Kleine opmerking: een paar lusjes aan het voeteneind om een lakenzak vast te maken zou prettig zijn.
(Dennis Waterman / 05-10-2004)


Coleman Oak 200 (€ 60,00)

Ik maak op dit moment gebruik van deze slaapzak in de nationale parken van Chili en Argentinie, de temperatuur is snachts zo tussen de 0 en 10c. Coleman geeft als comfortrange aan -8 tot 10c, mijn ervaring is dat slapend op een matje in een tent MET kleding aan het zelfs al bij 5c niet meer echt comfortabel is en ik ben geen koukleum.. als je em wil kopen dan enkel voor niet te extreem gebruik. 1,65kg
(Rogier Gijsbers van Wijk / 27-01-2003)


Coleman Oak slaapzak (€ 65,00)

Ik had deze slaapzak in het bijzonder gekocht voor wat kouder weer (< 5 graden Celsius). Volgens Coleman moet hij geschikt zijn tot - 8 graden onder nul! Wat een teleurstelling!! Reeds bij ca. 6 graden boven nul is hij al te koud. Zeer teleustellend, terwijl ik toch echt geen koukleum ben. Behoort wat mij betreft dus tot de miskoop van het jaar.
(Hans Hartjes / 15-06-2003)


Coleman peak 6.15 (€ 60,00)

Fijne slaapzak! Ik raad hem vooral aan aan scoutingleden die in de lente herfst en winter vaak op kamp gaan.. lekker warm en sterk.
(Joost Hendriksen / 15-05-2002)


Coleman Poplar (€ 71,95)

Slaapzak met capuchon en dekenmodel voeten-eind. Zeer geschikt voor mensen die van ruimte houden. Is alleen niet geschikt voor lagere temperaturen. Is ook in dubbel verkrijgbaar.
(Loes Duisters / 17-11-2005)


Coleman slaapzak (€ 75,00)

Zeer goed in het begin maar verliest snel isolatiewaarde. Ik gebruik hen nu als zomerslaapzak.
(Jochen Meyns / 19-12-2004)


Exped airmat basic7.5 (€ 56,00)

Ligt comfortabel, en redelijk geprijsd alleen niet geisoleerd. Wel erg compact, 1liter.
(kamperman / 04-03-2013)


Exped Down Air matras (€ 169,00)

Zeer comfortabele manier van slapen voor een gewicht van slechts 1 kilo. Het opblazen vraagt om wat handigheid, maar is het comfort zeker waard.
(Raymond Koome / 11-11-2002)


Exped Down Air matras (€ 169,00)

Lichtgewicht slaapmatje bestaande uit dons en lucht. Slaapt heerlijk en isoleert uitstekend.
(Marike / 30-01-2003)


Exped down air matras (€ 199,00)

De 'extra large' uitvoering (50 cm/ 200cm) van de matras is zijn geld meer dan waard! Hoog slaapcomfort en tijdens de koude groenlandse nachten isoleert hij goed!!
(inge / 05-08-2003)


Exped Downmat 7 (€ 119,00)

Een prima isolerende mat die ook nog echt lichtgewicht en compact is maar toch 7 cm dik!. Heb ook wel eens geslapen op een 3 cm dun matras maar had na drie dagen enorme last van mijn rug. De Exped is geen goedkoop matras maar in Duitsland, waar ik 'em vandaan heb, stukken goedkoper dan in Nederland.
(Nelet / 22-06-2006)


Exped Downmat 9 (€ 110,00)

Na een paar lange tochten op een dun matje deze aangeschaft, slaapt heerlijk comfortabel, dat is de paar minuten pompen per dag wel waard. Lijkt erg duurzaam en na anderhalf jaar gebruik nog geen probleempje mee gehad.Erg lekker warm ook. Waar eerst het matje/de grond koud aanvoelde is het nu juist lekker warm.
(Jewan Runhaar / 12-04-2008)


Exped Downmat 9 (€ 145,00)

Een matras die geweldig slaapt. Spijtig is alleen dat we hier zes matjes terug hebben gebracht naar de winkel; vier bedorven vakanties door een defecte mat. We zijn terug naar ons oude merk. Toen ik Exped mailde dat ik een matje had met ovaal ventiel dat dus niet kon sluiten werd me verteld dat dat onmogelijk was: alle matjes zouden zijn gecontroleerd. Voor mij derhalve: exit Exped.
(Arno Bekers / 18-08-2011)


Exped Downmat 9 DLX (€ 149,00)

Geweldig matje. Isoleerd goed en licht erg comfortabel. Is ook bijna net zo klein als een dun TAR matje op te rollen. Het weegt alleen iets meer, maar daar krijg je ook veel voor terug. Het enigste nadeel (voor mijn tentgenoten) is dat je mat dikker is dan hun TAR matje, waardoor zij minder ruimte hebben omdat je ze niet over elkaar heen kunt leggen. Maar voor mij is er nog geen enkel nadeel te vinden.
(Bart Heiligers / 15-07-2006)


Exped Downmat 9 DLX (€ 175,00)

Voor lange mensen met een kwetsbare rug zoals ik een ideaal matje. Iets zwaarder als de therm-a-rest matjes maar slaapt zoveel beter. Oppompsysteem is even zoeken, maar eens je het een paar keer gedaan hebt, gaat het als een fluitje van een cent. Dankzij de donzen vulling kan je een ook iets minder warme slaapzak op nahouden. Ik slaap er bijna even graag op als in mijn gewoon bed.
(Jonas Verckens / 22-05-2007)


Exped downmat 9.0 (€ 145,00)

SUPERlicht en SUPERcomfortabel en supercompact. Normaal altijd met rugpijn na nacht slapen op matje weggekomen, nu niet meer. Matje is goed zacht en vooral lekker warm; geen kou van de grond. Het is wel even wennen met opblazen en goed liggen, maar dan heb je ook wat!
(belenna / 12-06-2006)


Exped Synmat 7 (€ 90,00)

Besteld uit Duitsland. Enorm comfortabel met een hoge isolatie. Pakzak waarmee je ook de mat op moet blazen is even wennen, maar na wat oefening is het een makkie. Nog geen minpunten ontdekt aan dit matje, al zal voor sommigen het gewicht (ongeveer 800 gram) misschien een negatieve factor zijn.
(Sebastian Jones / 19-05-2009)


Exped Synmat 7 (€ 109,00)

Dit matje pakt lekker compact in. Hij ligt heerlijk comfortabel. Door de geintegreerde pomp is vrij makkelijk op te pompen. De buitenste "banen" zijn iets groter dan de binnenste hierdoor rol je niet zo snel van het matje af. Ik heb hem nog niet geprobeerd in erge kou. Hij is echter niet het ligtste matje.
(Bart van Gelder / 02-06-2011)


Exped SynMat 7 Pump (€ 105,00)

Sinds ik op dit slaapmatje geslapen heb, wil ik niets anders meer! Eindelijk kan ik op trekking eens lekker doorslapen! De SynMat ligt zéér comfortabel, isoleert heel goed (ook bij serieuze vriestemperaturen), is zeer compact in te pakken(20x15 cm) en weegt zo'n 950g. Pure luxe! Met de geïntegreerde pomp heb je het matje in minder dan 2 minuten opgepompt.
(Isabel / 05-11-2008)


Exped SynMat 9 DLX (€ 129,00)

Dit is de synthetische(en dus iets minder dure)variant van de Downmat. Nog nooit zo lekker gelegen!Heb hem in D gekocht (via internet).
(Chris / 23-04-2007)


Exped Synmat UL (€ 110,00)

Comfortabele mat met vele voordelen : licht, compact en eenvoudig in gebruik en 1 groot nadeel : kraakt als de spreekwoordelijke neten.
(ChrisH / 09-05-2012)


Ferrino Nadir (€ 90,00)

Helaas in NL (vrijwel) niet aan te komen, deze slaapzakken (als iemand een tip heeft, mail me!). Veel voor weinig geld! Je hebt al een goeie voor ± Euro 70,= !! Dankzij de Hollow-Fibre-vulling (kunststofvezel) voldoende isolatie (-5 C > +8 C). De mijne destijds ('95) gekocht in Spanje, m'n vriendin in België ('99 ... www.berghut.be ... aanrader, goeie shop!) Kortom: ***** !
(Rob / 19-04-2005)


Fjällräven MA -5 (€ 200,00)

Een mooie -5 graden donzen slaapzak. Lang genoeg voor mijn 1,85m maar wel wat smal rond de schouders als je wat fors bent gebouwd. Verder qua afwerking een dikke plus!
(Rob Plas / 17-08-2005)


Fjällräven Silhuett M5 slaapzak (€ 139,95)

Lekker lang (220cm) en breed. Daardoor wel neiging tot draaien in slaapzak ipv met slaapzak. Aangename ingang over borst, wel vervelend dat rits bij kin te voelen is. Koortje rond hoofd had beter een lint kunnen zijn, nu wakker worden met afdruk op hoofd. Fijn: aan te snoeren rond voeten en middel (warmer), extra rits bij voeteneinde (afkoelen). Wel aan de zware kant (1500gr).
(W.J. Postma / 14-06-2004)


Gelert Freedom 300DL (€ 39,95)

Mummy slaapzak. Extreem: -8. Comfort: +0. Al getest met -2. HEERLIJK!
(Roy van der Veen / 23-12-2003)


Gelert luchtbed 6-baans (€ 17,95)

Ideaal voor startende trekker. Opgeblazen in 3 minuten, gewicht is prima (850 gr) en klein op te vouwen. Wel een beetje gedoe om de lucht er weer uit te krijgen. Ik vond het een stuk praktischer dan die zelf oplazende matten, waar je soms tot een uur moet wachten tot hij opgeblazen is, niet fijn als je doodmoe bent. Het enige nadeel is het gewicht, is natuurlijk niet te vergelijken met een Thermarest o.i.d.
(Jessica Kittle / 06-03-2012)


Gelert slaapzak (€ 95,00)

Goede slaapzak. Van -15 graden tot +3. Heb het in de bergen niet koud gehad. Gewicht is wat hoog, 1.7 kg, voor hiking. Voor deze prijs echter een zeer goede koop.
(Patrick van der Grijp / 07-06-2005)


Gelert X-treme lit 600 (€ 50,00)

Comfort +3 - +15. Vergeet die +3, deze slaapzak is alleen te gebruiken in de zomer. Daarbij, het ritslipje van het binnenzakje heeft twee scherpe tandjes om het lipje plat te houden! Echter, deze tandjes vernielen je kleding en zorgen voor schrammen. Geen aanrader.
(Johan / 21-11-2005)


Gelert X-treme lite 1000 (€ 44,95)

Comfortabel materiaal. Bij temperaturen rond het vriespunt helaas niet warm genoeg. (alleen met véél lagen kleding hield ik mezelf warm erin 's nachts). Bij temperaturen > 5-10 graden wel goed warm. Gewicht heb ik niet gecheckt, maar hij is in elk geval lichter en kleiner dan veel andere slaapzakken.
(Mir / 20-01-2012)


Gelert X-treme Lite 600 (€ 39,95)

Goed afgewerkte slaapzak voor deze prijs. Soms zelfs wat overdreven, wat moet je met een dubbele ritssluiting als die rits maar 50cm lang is? Aan de bovenzijde wat aan de brede kant, dat helpt niet mee voor de warmte. Beneden de 15gr heb je het er snel koud in, maar meer belooft Gelert ook niet. Daar staat een prachtig laag gewicht tegenover, hoewel mijn weegschaal toch wel 680 i.p.v. 600 gram aangeeft. Zelf gebruik ik deze slaapzak 's nachts vaak samen met een lichtgewicht donsjack tijdens fietsvakantie's. Verder: rits gaat wat te makkelijk open, binnenzakje heeft klitbandsluiting.
(Harry / 17-10-2008)


Haglöfs Grand #12 (€ 250,00)

Haglöfs is back! En dat is te merken. In deze slaapzak (comfortwaarde volgens Haglöfs -5) heb ik bij -20 nog heerlijk geslapen. Zonder veel kleding aan, alleen thermo-ondergoed. Maar de comfortwaarde varieert per persoon. Voor zo\'n warme slaapzak ook goed mee te nemen qua gewicht en pakvolume. Voor mij persoonlijk (157 cm. "lang") wat aan de lange kant, maar in verschillende maten verkrijgbaar. Goed werk van Haglöfs!
(Robertjan Kuijten / 16-07-2002)


Haglöfs Ultrapro #12 (€ 125,00)

Heb deze slaapzak 2 jaar geleden in Noorwegen gekocht (vandaar ook de goedkopere prijs) en al meerdere keren naar volle teveredenheid gebruikt. Voor mij was dit echt een enorme openbaring zo warm als deze is. Vorm past perfect rondom het lichaam met een fijne kraag in de slaapzak. Bij -10 nog behoorlijk goed geslapen. Enige minpuntje is dat het materiaal in eerste instantie wat koud aanvoelt. Ik grote groepen ben ik altijd de enige die comfortabel en warm heeft geslapen. Haglofs is qua merk zeker een aanrader.
(Jeroen / 05-01-2005)


Hema self inflatable matje (€ 20,00)

prima slaapmatje, simpel en efficient, heb m nu al een half jaar en al aardig wat binnen en buiten mee geslapen, maar doet t nog steeds prima. Is wel wat breed, lastig voor aan je rugzak, maarja, dat kun je ook als comfortabel zien
(maarten kalis / 18-07-2006)


Highander Echo 250 (€ 45,00)

Wie op zoek is naar een goedkope winterslaapzak kan met deze slaapzak een heel eind geraken. De cheape prijs impliceert echter dat de afwerking niet 100% is. Ik betwijfel of deze nog comfortabel is bij -10° zoals beweert wordt. Tot -5° is ie echter lekker warm!
(Mattetaart / 27-01-2013)


Highlite Autumn 550 drylite (€ 262,00)

Ik zocht een allround dons slaapzak voor jaar door gebruik. Voor extremere koude (vorst overdag) had ik al een echte winterzak. Ik lig onder deze higlite meestal opengeritst. Bij nachtvorst moet ik 'm gaan dichtritsen. Zeker comfortabel (persoonlijk) tot -7 graden met enkel een zijden lakenzak. En waterafstotende Pertex endurance buitentijk. Al 9 jaar naar grote tevredenheid in gebruik.
(Sander / 12-11-2008)


Highlite autumn 750 (€ 300,00)

Heb de slaapzak nu 9 jaar en ca. 200 overnachtingen later nog altijd tevreden over. Bij -8 lig ik nog comfortabel met een pertex lakenzak maar ben geen koukleum.
(Bo / 16-01-2009)


Human Comfort Cannes Luxe (€ 109,00)

formaat mat: 210x76x10 cm. Blaast zichzelf goed op, je hoeft geen extra lucht bij te blazen. Op deze mat lig je fantastisch! Nadeel: door zijn groot formaat lastig op te rollen en alleen geschikt voor autokampeerders(pakmaat 78x26 cm.
(Mari / 03-09-2008)


Human Comfort Cergy Luxe (€ 105,00)

Ik heb bij Karsten TravelStore in Zwaag twee 10cm dikke slaapmatten gekocht van Human Comfort. Ik wist niet dat een slaapmatje zo comfortabel kon zijn. Ik heb jaren geleden een matje gekocht van Thermarest maar vond deze te dun. Hierdoor weer een luchtbed gekocht. Toen ik in de nieuwe winkel van Karsten kwam zag ik deze nieuwe matten met matrashoes. Ik was gelijk verkocht. Slapen op de camping is nu net als thuis. De matrashoezen kunnen ook nog aan elkaar gekoppeld worden. Wat mij betreft een dikke 10!
(Peter Bakker / 11-12-2009)


Joutsen Halla EXT (€ 419,00)

Na lang zoeken en vergelijken op slag verliefd geworden op de Joutsen slaapzakken... Dons slaapzak (1600g) met Pertex EC buitentijk. -18 comfort en dat hebben we gemerkt toen we (ongeduldig) ze uittesten bij +5 ;). Goed afgewerkte, ruime slaapzak. Harder
(Jan De Ceuster / 28-03-2002)


Joutsen Ruka (€ 200,00)

In z'n 5e levensjaar, Voldoet zeer goed bij het winterkamperen, temperaturen van -20 (buiten) geen probleem. Altijd lekker warm.
(Martijn / 25-07-2007)


Kaikkialla Ultra Light 700 190 (€ 299,00)

De Kaikkialla Ultra Light 700 is, zéker in de prijs/kwaliteit verhouding, echt een aanrader. Donzen slaapzak (90% ganzendons) dus lekker warm, voelt lekker aan. Heeft een verstelbare nekkraag. Ik heb er bij -10 in geslapen en was heerlijk. Enige nadeel vond ik dat de tijk erg snel tussen de rits zit bij het dicht en openritsen. Ik gebruik hem in combinatie met de Carinthia Explorer II Bivakzak en een Coolmex lakenzak.
(Jerry Meijs / 26-11-2010)


Klymit Inertia X Frame (€ 75,00)

Even leren slapen op dit model matras. Onder de slaapzak is niks. In de slaapzak is het ook niet Tussen bivakzak en slaapzak werkt prima. Tussen slaapzak en binnenzak ligt ook super. Onvoorstelbaar slaap comfort !
(j / 17-02-2015)


Klymit Static V Luxe (€ 65,00)

De luxe versie en daardoor zwaardere soort.Ligt als je bed thuis zeer stabiel en makkelijk op te pompen met je mond. De Static V luxe kwam kapot gesneden aan waarschijnlijk door de douane getest.mail naar Klymit meteen werd er een andere opgestuurd zonder bewijs te hoeven leveren!!
(j / 17-02-2015)


Lafuma extreme 800 light (€ 79,95)

Extreem koud! Zelfs bij 12 graden boven nul houdt het de warmte niet binnen! Fabricant geeft 0 graden als extreme temperatuur aan... Geen aanrader.
(Mark van Drogen / 12-11-2002)


Lestra mt. everest slaapzak (€ 75,00)

Isoleert goed. Ondanks de naam echter niet te gebruiken bij extreme temperaturen. Tot rond het vriespunt gaat goed (vb schotland in de lente) Beetje zwaar.
(merijn gouweloose / 13-05-2003)


Mammut Ajungilak Kompakt 3-Season (€ 170,00)

Een fijne slaapzak, maar zodra de temperatuur daalt onder het vriespunt vind ik het wel wat fris worden. De 'Lower comfort temperature for men' geldt waarschijnlijk alleen voor bikkels met een lekker warme pyjama ;-)
(Jaap / 02-09-2010)


Mammut Alpine UL Winter (€ 290,00)

Lang gezocht naar deze slaapzak want is weinig op voorraad. Deze synthetische slaapzak gekocht voor tarpen en dus een verhoogde mogelijkheid om nat te worden. Daarnaast vind ik de herkomst van dons altijd maar dubieus en was deze Ultra Light een goed compromis. Slaapzak weegt, zeker voor een synthetische zak, helemaal niet veel (1400g) en heeft een comfort waarde van -8 voor heren. Ook het pakvolume viel mij alles mee en paste prima onderin mijn 65L tas. Dat lukte met zijn gelijkwaardige broertje de Mammut Ajungilak Kompakt winter, ondanks wat de naam wellicht suggereert, echt niet! Ik ben zelf een man en heb het snel koud. Ik heb meerde nachten in de slaapzak geslapen, in een goretex bivakzak, met een zijden slaapzakhoes. Temperatuur was rond de -6 graden Celcius, in de Ardennen. Ik ben een paar keer wakker geworden van de kou dus volgende keer nog iets extra aan. De zak is wel krap, zeker als je ook nog wat kleding erin stop voor de volgende dag. Dat maakt de zak wel lichter, warmer en kleiner. Materiaal en afwerking is perfect, zoals ik al van Mammut verwachtte. Kortom, een top slaapzak voor de reiziger te voet in temperaturen rond het vriespunt die liever geen dons meenemen. Comfort waarde klopt wel doch, ben je een koukleum zoals ik, kijk dan naar de vrouwen temperatuur of doe daar een paar graden bovenop als vrouw.
(Christian Koopman / 13-05-2013)


Mammut Butterfly 500 (€ 180,00)

Gaat al jaren mee en is nog altijd een lekker slaapzak die bij mij, en dat is persoonlijk, -5 graden haalt.
(Pjotr / 28-02-2002)


Mammut Butterfly 500 (€ 130,00)

Destijds in opruiming gekocht en inmiddels bijna 4 jaar in bezit. Werkelijk enorm prettige slaapzak, alleen wel STERVENS koud gehad, vorig jaar september, op zo'n 1800m hoogte met heldere hemel en (?) nachtvorst. Dus gaat er voortaan een fleecedeken mee. Verder puik ding!
(Ester / 31-08-2003)


Marmot Lithium (€ 480,00)

Ben niet tevreden over de gewichten van andere slaapzakken. Nu deze -20 slaapzak van 1100 gram (comfortwaarde). 1x een grote aanschaf, maar 'k zal er zeker 25 jaar plezier van hebben. Gaat zeker mee naar Zuid-Amerika voor een jaar!
(Robertjan Kuijten / 10-10-2004)


Marmot Never Summer (€ 220,00)

Islatie uitstekend. Prijs fantastisch. Bij veelvuldig contact met de tent (condens) minder. Zak neemt bijhoorlijk wat vocht op en moet derhalve redelijk lang drogen ... geen natte voeten o.i.d. wel lastig. Nu een zak met endurance buitentijk en die bevalt beter.
(Sven Weber / 31-08-2005)


Marmot never summer -18 (€ 320,00)

Een dure grap, een slaapzak van ruim 300 euro, maar sinds ik deze jongen in mijn bezit heb is winterkamperen alleen nog maar leuk geweest. Erg mooi afgewerkt en mijn lompe lijf past er goed in.
(Rob Plas / 17-08-2005)


Marmot Never Summer Slaapzak (€ 320,00)

Tot nu toe 2 nachten mogen gebruiken in de winter: eerste nacht: wakker geworden van de kou, toen toch maar de veter in de nekkraag wat aangetrokken en heerlijk doorgeslapen. 2e nacht alles goed dichtgedaan en als een roos geslapen. Eerder te warm dan te koud gehad, zelfs mijn voeten werden weer warm. De slaapzak maakt zijn -18 classificatie waar, lag er met -10 in een Tshirt en onderbroek in.
(Rob Plas / 23-03-2003)


Marmot Sawtooth (€ 220,00)

Erg fijne slaapzak. Officieel maken ze onderscheid in een dames- en herenmodel, maar je kan beter naar de lichaamslengte kijken. Het herenmodel is behoorlijk lang, kan in kleine tentjes wat improviseren vereisen. Tot 1.85 kan je zeker het vrouwenmodel overwegen. Comfortwaarde is -9, maar zoals bij alle slaapzakken moet je dit met een korreltje zout nemen.
(Allard Tollenaar / 08-01-2009)


Marmot Sawtooth (€ 220,00)

De Sawtooth is een dons slaapzak die je heerlijk warm houdt in de winter, en koel in de zomer. In december 2008 in Nederland bij -10 (op klomphoogte) goed in geslapen. Tip: koop wel de juiste lengte. Mijn exemplaar is extra lang, en dan krijg je zonder hulpmiddelen je voeten niet warm bij die temperatuur :-) De gevoerde isolatiestrip bij de rits, en de donskraag voldoen prima. Wel even met beleid ritsen, anders kan de buitenstof tussen de rits komen.
(Dees Gerrits / 19-05-2009)


Marmot Sawtooth 2012 (€ 114,00)

De opgegeven comforttemperatuur van -9 gr haalt deze zeker niet. Bij paar graden onder nul toch wel koud gehad. Voor de prijs is het naar mijn mening een nette afgewerkte slaapzak met acceptabel gewicht.
(Tijs / 31-05-2013)


Mc Kinley minto ultra lite dons (€ 110,00)

Prima slaapzak voor lente en zomer tot op 3000m . compact en licht. Wel laten drogen als het kan, neemt langzaam vocht op na 1 w gebruik.
(Sjef Wester / 15-03-2004)


Mc Kinley Nakina (1800gr) (€ 110,00)

De zak heeft door de jaren veel van z'n volume verloren, maar verder in topconditie. De zak is 1.95 maar ik pas er met m'n 1.98 prima in. Tochtkraag is een must, en dat heeft ie.
(JvdB / 18-07-2006)


Mc Kinley slaapzak van 1kg tot -13C (€ 90,00)

Waardeloze synth slaapzak van 1 kg. Deze zou tot -13C moeten kunnen maar bij +8C krijg ik het reeds koud. In de slaapzak zelf zit verder een opbergzakje met rits op borsthoogte. De stopper van de rits is vlijmscherp en trekt menig diepe kras op je huid tijdens het draaien in je slaap. Kortom waardeloze slaapzak van dit merk.
(sont / 08-08-2003)


Mountain Equipment Iceline slaapzak (€ 525,00)

950 gram topdons (700+, 93/7 Oost-Europees) houdt je warm tot onder de –20. De door de fabrikant opgegeven –25 is een beetje optimistisch naar mijn smaak, maar met thermisch ondergoed gaat dit echter prima. Het dons is perfect verdeeld. Daar waar je het platdrukt vind je de dunste laag, rond de benen een dikkere, en rond de torso de dikste laag. Prettige feature is het EXL-systeem: De naden in de binnentijk zijn deels van elastisch materiaal gemaakt, waardoor deze snug alle coldspots elimineert. De buitentijk is van Drilite Loft, en kan een waterkolom van 2000mm aan. Deze ademd zeer goed, het verschil met een donszak met ‘gewone’ buitentijk is nauwelijks merkbaar. De dubbele tochtstrook voel je niet en de tochtkraag is zeer comfortabel vormgegeven. De capuchon benadert perfectie. Deze is zo af te stellen dat alleen de mond en neus vrij zijn, zonder dat er iets knelt of afgesneden wordt, bovendien is de binnenzijde ook van drilite en er kan dus hartstochtelijk in uitgeademd worden. De pasvorm van de zak zelf is efficiënt krap, maar zeer goed en de ‘Sharktoe’ werkt echt. De rits loopt een tikje stroef, een likje wax scheelt. De bijgeleverde opbergfoudraal is een beetje klein, terwijl de stuffbag weer aan de grote kant is. Beide vind ik verre van ideaal, en da’s wel jammer, maar doet niets af aan de topkwalitieit van de slaapzak. Met z’n 1750 gram wel aan de zware kant, maar dan heb je dus wel een hufterproof dijk van een tijk.
(Martin Swinkels Jr. / 15-09-2005)


Mountain Hardwear Ghost (€ 650,00)

Superzak. Comfi tot -40, vulling 1200 grammen 800+ ganzendons. Buitentijk van conduit, waterdicht en ademend, werkt erg goed, geen vocht in de zak gehad, terwijl de buitenkant zeiknat was. Erg mooi product wb details, werkelijk overal is over nagedacht. Zeer fijne tochtkraag. Afwerking helemaal perfect. Kan gemakkelijk concurreren met de topmerken in slaapzakkenland.
(Petra / 16-11-2004)


Mountain Hardwear Universe SL (€ 430,00)

Een fijne all-round slaapzak die het tot -15°C goed volhoud. De buitentijk is van een water- en vuil afstotend materiaal gemaakt. Middels een extra rits kan deze slaapzak ruimer en dus luchtiger worden gemaakt. Hierdoor stijgt het temperatuurbereik waarin je nog behagelijk in je slaapzak ligt.
(Richard Weustink / 23-03-2004)


Multimat Adventure Superlite 25 (€ 67,00)

Zelfde afmetingen als het gekendere therm-a-rest prolite matje. Hierdoor een goedkoop en op het eerste zicht toch ook een kwalitatief alternatief.
(Mattetaart / 27-01-2013)


Nomad Cabe Sable 650 (€ 129,95)

Afwerking van de slaapzak ziet er goed en duurzaam uit. De termperatuur waarden kloppen echter van geen kant. De slaapzak zou een comfort temeratuur moeten hebben van -10 voor mannen en -6 als vrouwen. Nou ben echt geen koukleum maar als ie tot 0 graden comfortabel is dan is het al optimistisch. Met -2 gewoon erg koud gehad.
(Bert Goeiens / 01-12-2010)


Nomad Cape Sable 350 (€ 119,00)

Kleine lichte synthetische slaapzak. Echter de comforttemperatuur van -2C slaat helemaal nergens op. Tot ongeveer +15C is hij comfortabel. Daaronder thermokleding en extra dekens nodig.
(Esther / 11-10-2006)


Nomad Cape Sable 350 (€ 109,00)

Slaapzak vermeldt een comfort temperatuur van -2 Celcius. Bij +4 en volledig gekleed is de slaapzak nog net warm genoeg. Anders koulijden. Wel lekker licht (910 gr.)
(Léonie Postma / 06-03-2008)


Nomad Cape Sable 550 (€ 129,00)

Lekker klein slaapzakje, alleen de opgegeven comfort temperatuur van -8 klopt voor geen meer. Ik ben geen koukleum, medereisgenoten classificeren mij altijd als temperatuursonverschillig. Echter in deze slaapzak had ik het bij -4 koud, met 2 extra wollen dekens bij -8 / 9 ook. mijn inschatting is dat hij tot ongeveer 0 graden comfortabel is (dames tot +2)
(Allard / 21-12-2005)


Nomad cape sable 950 (€ 119,95)

Heb 'm tot min 5 (zonder tent en in boxer gekleed) geprobeerd en heb het heerlijk warm gehad. 1800 gram is natuurlijk niet heel erg licht..
(klaas / 05-01-2009)


Nomad Cape Sable 950 (€ 140,00)

In eerste instantie lekker warm maar wordt na een aantal keren gebruiken rap slechter. De vulling verschuift wat en wodt erg dun. Kortom: als nog koud. Verder is de slaapzak wat kort.
(M.Heupink / 13-07-2011)


Nomad Cape sable350 (€ 100,00)

Slecht, zeer koud gehad al bij temp.van +10, de slaapzak is dun, maar wat nog het ergste is, dat de opgegeven waarde van 0 tot -1, gelukkig heb ik dat nog niet gehad want dan had ik dit stukje niet kunnen schrijven, een waardeloos ding ook de stof constant tussen de rits,nee met andere woorden,net geschikt voor de HOND!
(Christian Schaeffer / 06-07-2011)


Nomad Nova Zembla Lite (€ 79,41)

Voordeel: licht (750 gram). Nadelen: te zacht (je ligt met je heupbeen op de grond), te glad (je glijdt er af) en niet sterk/slijtvast genoeg. Spijt dat ik geen ThermaRest genomen heb.
(Frank van Wensveen / 17-06-2001)


Nomad SI Allround (€ 25,00)

Prima matje. Ligt heerlijk. Hij weegt 1,7 kg: Is aan de hoge kant voor een backpacker. In de aanbieding voor €25,- :-) Vervormt nauwelijks.
(N. Steigstra / 04-03-2004)


Nomad SI Lite 9.9 (€ 63,08)

Een prima slaapmat die me goed bevallen is (en ik lig niet bepaald stil in mijn slaap). Een hele verbetering na een luchtbed. Gewicht en verpakking maken deze mat geschikt voor de rugzak of op de fiets.
(Koos van den Hout / 01-12-2000)


Bever fleece slaapzak (€ 45,00)

Leek mij een compacte, lichte en slaapzak, voor de warme zomer nacht. Echter is het fleece erg dicht en dus slecht ademend, dus klam. Mijn zomerslaapzak met kunstvezel is comfortabeler. In de winter kan ik hem wel goed combineren met mijn zomerslaapzak, die van +10 met fleeczak als hoes tot -5 comfortabel is!
(Rob ter Brugge / 11-06-2003)


Bever mummy (€ 135,68)

Wat is dit toch een fijne slaapzak. Super warm. Kan tot een graad of 6 onder nul. Ik denk zelf nog wel meer. (nog niet uitgeprobeerd) redelijk licht 1600 gram. Aanrader!!
(Trieneke de Jager / 10-06-2001)


Bever schuimmat (€ 19,51)

14 mm dik. Isoleert goed tot onder het vriespunt (samen met goede slaapzak). Comfort is wat minder, maar hij weegt dan ook maar 400 gram. Bovendien is hij goedkoop, gaat hij niet lek en ben je lekker snel klaar met inpakken.
(Fedor de Vries / 08-01-2001)


Bever zomermatje (€ 20,00)

Mijn rug is kapot.
(Pjotr / 28-02-2002)


Bever ‘gold 14mm’ EVA slaapmat (€ 20,00)

Veel warmte en weinig gewicht. Stijgijzerproof. Snij ‘m doormidden en gebruik ‘m bij strenge vorst in combinatie met een T.a.R. Ridge-Rest. Erg prettig en veelzijdig.
(Martin Swinkels jr / 23-03-2003)


Demmenie Travel 800M (€ 249,00)

Geweldige donzen(zomer-)slaapzak; superlicht(±700 gram), en klein weg te pakken. Goede kwaliteit materialen. Heb er in oktober(± 0/5 graden)in Nederland mee gekampeerd; voor mij warm genoeg(ben géén kou-kleum). Voor koudere tijden wellicht extra lakenzak aan te raden.
(Ramon A.W. van de Kerkhof / 03-02-2003)


EVA mat (geslotencelschuim) 18 mm (€ 25,00)

Kan niet kapot! Dus ook ideaal voor lunch / dutje op scherpe rotsen. Warm, ook op de sneeuw nog nooit koud gehad! 18 mm variant is redelijk comfortabel.
(Jasper Hugtenburg / 02-12-2002)


Landmacht M90 (€ 85,00)

De M90 is een vrij zware slaapzak (3,5 kg) die echter bij vrijwel elke temperatuur is te gebruiken. Heb er van -20 tot +35 in geslapen en het slaapt echt perfect! Met een extra fleecehoes zou ik er gerust met -30 nog buiten mee liggen, geen probleem voor deze slaapzak.
(Jan / 23-05-2012)


Leger slaapzak (€ 50,00)

Donzen slaapzak, type commando met waterdichte onderkant. zwaar=3 kg. (niet 4) Functioneert goed bij BUITENtemperaturen van +15 tot -15 (dus niet in tent gemeten), daarbuiten wordt het te warm of echt te koud.
(Martijn / 25-06-2002)


Legermateriaal (€ 22,69)

Een slaapzak van de commando's gekocht bij een dump voor 50 piekies, waterdicht a/d onderkant en rits bovenop....echter wel zwaar 4 kg!!! maar ja je hoeft niet zo voorzichtig te zijn...dat is met bivak wel een voordeel.....
(Mauriche Kroos / 01-12-2000)


Lizard slaapzak (€ 80,00)

Wat een slechte slaapzak! Een temperatuur van 10 graden kan ie hebben, terwijl hij een comfortwaarde heeft van -6 met een max van -14! Hij houdt de warmte niet vast; je koelt langzaam af; de kou slaat er als het ware doorheen (terwijl je toch op een term-a-rest ligt. Weggegooid geld maar prima voor de warmere periode (dan maar)
(Menno Nieuwenhuyse / 06-04-2004)


Mallorie & Irivine Highstar (€ 195,00)

Goedkope Dons (90 gans) slaapzak. Voldoet prima en is lekker warm.
(Remco / 11-05-2002)


Merkloos matje (€ 9,95)

Voor backpacken in Schotland (West Highland Way) heb ik een goedkoop matje gekocht bij een dumpzaak. Gewicht 200 gram (heerlijk licht), vrij dun (sliepen alleen op gras), materiaal: kunststof met zo'n zilveren isolatielaag. Ben nu terug en al met al is dit matje me nog best bevallen. Soms wat onaangenaam voor de heupen bij harde ondergrond maar goed...Verder handig te gebruiken met zilverfoliekant als kookscherm rond de brander. Jaja, goedkoop maar goeie koop!
(Bart Hartzema / 15-05-2007)


Muismat zitlap (€ 0,00)

Een foam muismat (computer artikel) is ideaal als lichtgewicht zitlap, isoleert je billen op een koude top en wordt vaak gratis weggegeven als er reclame op staat. Neem mee.
(Raymond / 26-07-2001)


Perrysport Iceland (€ 31,31)

Prima slaapzak tot -4.Gewicht is echter hoog 2250 gr maar dat maakt de prijs wel weer goed (aanbieding)
(Karel Verhoeven / 16-12-2001)


schuimmat/zitlap (€ 3,00)

Van een goedkope schuim-slaapmat heb ik een stukje afgenipt, wat net groot genoeg is om op te zitten. Als ik het twee maal dubbel vouw past het stukje net in een zak van mijn wandelbroek. En mocht het stukje ooit kapotgaan op de vouwen, dan knip ik nog een stuk van mijn rol. Ideaal op koude, natte, bankjes.
(Johan van Slageren / 25-11-2004)


Sea to summit Mummy (€ 75,00)

Zijden lakenzak van de beste kwaliteit. Zeer fijn om in te slapen, niet plakkerig. Wel kort(185 cm). Lekker licht (104g) en kompact. Wel dubbel zo duur als een katoenen lakenzak. Ook een investering voor behoud van je (dure) slaapzak.
(Peter van den Berg / 08-07-2002)


Slee Jungfrau Sub-Zero I (€ 308,12)

Maakt temperatuurbereik (-12) zonder problemen waar. Buitenkant Pertex 627: werkt goed. Slaapzak is 1900 gram vanwege eendendons en iets bredere snit, daardoor wel erg comfortabel. Heb extra gewicht daar graag voor over.
(Fedor de Vries / 10-01-2001)


Snugpack (€ 171,98)

perfecte slaapzak, gemaakt van pertex, weegt 1400 gram met een comforttemperatuur van -5 c. lang genoeg voor iedereen. Echt een aanrader.
(Arend / 19-12-2000)


Vuilniszak (€ 0,10)

'Een muismatje is voor mijn billen te klein... Een KOMO vuilniszak zit ook erg goed. Zeker op een ondergrons van gras, lekker zacht en vanaf \' ochtens tot \'s avonds heerlijk droog.
(Vincent / 22-05-2002)


Zitlap (€ 2,27)

8 jaar geleden gekocht bij Vervat Rotterdam, werkt nog steeds! Altijd bij me, weegt- en kost(te) bijna niks. Echte aanrader!
(Willem Koppers / 16-01-2001)


Zitlap (€ 4,08)

Als je in de winter buiten loopt en je wilt even op een boomstam zitten ben je blij dat je een zitlap hebt.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Zwerfkei Kussenzak (€ 13,16)

Nylon ripstop kledingzak, met aan de binnenkant een lapje fleece genaaid. Binnenste buiten gekeerd en opgevuld met kleren is dit een heerlijk kussen. Niet waterdicht, da’s weer jammer.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Zwerfkei zitlap (€ 3,63)

Kost niets, weegt niets (18 gram) en werkt prima. 1 keer dubbelvouwen en je kan prima (blijven) zitten op de grond bij (vries)kou (bijv. bij koken) of nattigheid.
(Fedor de Vries / 08-01-2001)


Zwitserse slaapzak (army) (€ 124,00)

Deze slaapzak is volledig syntetisch en is zeer geschikt voor allergische mensen gaat tot - 18°C. Te vinden in Belgie (t'amerikaantje). Was 6°c buiten, nog zweten heel de slaapzak open.
(decleenf / 09-08-2002)


Patagonia Puff Jacket (€ 149,00)

De slaapzak om aan te hebben. Gevoerd met Polarguard HV. Hierdoor krijg je een kledingstuk dat winddicht is, warm, klein comprimeerbaar en (hèt argument er één aan te schaffen) hij kan tegen nattigheid. Je kan ‘m makkelijk zelf wassen thuis. Ik gebruik ‘m als warme jas die ik in de winter uit de rugzak trek en snel over alle lagen heen kan trekken tijdens eetpauzes of in het bivak. Nadeel is dat het wat meer ruimte inneemt dan een vergelijkbaar donsjack. Er zit een enorme verwijderbare capuchon op, en alle zakken zitten op de juiste plaats. De netzak binnenin is ideaal om handschoenen te drogen met je lichaamswarmte. Hij weegt 680 gram zonder capuchon en 800 met. Niet te lang in een stuffbag gepropt laten zitten!
(Martin Swinkels / 01-08-2004)


Peter Hutchinson Designs minim 600 (€ 500,00)

Slechte communicatie. Wilde overleg over custom aanpassingen en bankbetaling. Eerst in het geheel geen reactie op mail. Daarna slecht lezen van mails. Gaf geen vertrouwen en bestelling niet door laten gaan.
(Annet / 30-11-2011)


Quechua Diosas G 180 (€ 30,00)

Heeft dertig nachten uitstekend dienst gedaan. Op volgende vakantie bleek de onderkant van het matje plots zo lek als een zeef. Aangezien ik het daarvoor even had uitgeleend kan ik het niet met 100% zekerheid op het product zelf steken, maar ik vermoed toch dat hier de oorzaak lag. Vreemde situatie.In elk geval ziet de nieuwere versie van het matje een stuk steviger uit (en vijftigtal g zwaarder ook) Heb zonder problemen geld terug gekregen bij Decathlon.
(Pieter / 26-09-2005)


Rab Neutrino endurence 200 (€ 295,00)

Op zoek naar een zo slaapzak met een zo klein mogelijke verpakking kwam ik uit bij deze slaapzak. Mijn opinie is dubbel: afwerking is prima, verpakking inderdaad heel klein. Maar de opgegeven comforttemperatuur van 6 graden wordt zelfs met lakenzak bij lange na niet gehaald. In mijn geval geen bezwaar omdat de slaapzak primair in de zomer in Europa wordt gebruikt, maar het was niet waarop ik had gerekend.
(Arno Bekers / 29-05-2014)


Rab Quantum slaapzak (€ 430,00)

Lichte (900 gram), ganzendonzen mummiezak die tot -12 graden kan. In IJsland heb ik er naakt in gelegen en zelfs met de rits een stukje open had ik het nog warm. Vraag er wel een iets ruimer propzakje bij als je een ochtendhumeur hebt.
(Ron van der Goor / 10-08-2003)


Rab Summit 800 XL (€ 525,00)

Erg ruime mummie, bijna een dekenmodel. Nog niet getest bij -20, maar bij -8 graden in ieder geval lekker warm. Handig mesh zakje aan de binnenkant om 's nachts mijn contactlenzen tegen bevriezen te beschermen
(Dennis Waterman / 13-06-2005)


Salewa huttenslaapzak katoen (€ 20,00)

Na verlies van m’n lichtgewicht Pertex exemplaar moest ik op tour noodgedwongen deze kopen in een hut. Hij is vrij zwaar natuurlijk maar wel veel comfortabeler dan m’n ouwe exemplaar. Ruim gesneden met een ruim vak voor een kussen. Laat ‘m niet nat worden.
(Martin Swinkels jr / 17-10-2002)


Sea to summit Ultralight insulated (€ 90,00)

Acht nachten op gelegen in Zwitserland. Erg comfortabel om op te liggen en zeer compact te vervoeren. Materiaal voelt stevig aan , geeft vertrouwen. Nog niet getest in koudere omstandigheden.
(Luk Wynants / 08-08-2016)


Snugpak hawk (€ 110,00)

Zeer prettig slapende zak die erg klein opgevouwen kan worden. Net als bij de jassen hapt de rits soms in de stof, verder geen minpunt. Stof lijkt kwetsbaar maar is het niet. Icm KL-goretex hoes onovertroffen in het veld.
(Daniel / 06-09-2004)


Snugpak Softie 10 Harrier (€ 160,00)

Het Britse merk Snugpak is weinig gekend in ons land, en ten onrechte: dit zijn van de beste synthetische slaapzakken die er zijn. Comfortabel, compact samen te persen en verkrijgbaar in verschillende "diktes", voor zomer en wintergebruik. De versie Softie 10 (1,7kg) is geschikt voor alle weersomstandigheden in West-Europa (-12C). De lichte Softie 3 is een zeer populaire zomerslaapzak; met versie 18 daarentegen kan men naar de Zuidpool! In België moeilijk verkrijgbaar, echter wel in Groot-Brittannië. Een tip: ga naar een "militaire" outdoorshop zoals er daar veel zijn: de militaire "code green" versie (met als kleur... groen!) is meestal voor een aantal ponden minder te verkrijgen dan de volledig identieke maar anderskleurige burgerversie die te koop is in (dure) outdoorwinkels zoals Nevisport.
(Van den Bossche Peter / 05-07-2006)


Snugpak Softie 3 Merlin (€ 90,00)

Een lichte en compacte zomerslaapzak. De gegeven comforttemperatuur a 5 graden lijkt te optimistisch! Negatieve ervaringen: - Klam. Materiaal dat gaat plakken bij licht zweten. - Koud door ontbreken van tochtband om hals. Daardoor niet erg prettig om te gebruiken. Pluspunten: klein en redelijk licht.
(Koen / 10-06-2011)


Style Expedition Slaapzak (€ 19,99)

Betreft (uiteraard synthetische) mummie-slaapzak van de Kijkshop. Wanneer nieuw blijkt hij tot plm. 0 graden comfortabel te zijn. Niets beter of slechter dus dan veel gereputeerde merken (en zelfs duidelijk warmer dan mijn eerdere Nomad die 6x zo duur was). En net als vele van de merk-slaapzakken blijkt hij na zo'n 75 nachten in te boeten aan isolatie. Soms in de aanbieding voor € 17,99 of zelfs € 14,99. Weegt 1,8kg.
(Robert Metzer / 25-01-2008)


Tatteljee - synthetische slaapzak (€ 294,96)

Perfecte synthetische slaapzak, dekenmodel. Heb bij -5 graden in IJsland nog nooit zo lekker geslapen. Had ik dat maar een paar jaar eerder geweten...
(Dennis / 03-07-2001)


Tatteljee deken slaapzak (€ 200,00)

Heb deze slaapzak 11 jaar geleden gekocht en hij is nog steeds prima. 1 keer laten reinigen bij Tatteljee. Ik gebruik altijd een lakenzak, blijft hij schoner. Echt een hele fijne slaapzak.
(Toni PS / 13-04-2003)


Tatteljee Donzen slaapzak (€ 290,00)

Vier slaapzakken gekocht bij Tatteljee. De eerste drie waren volstrekt standaard. De laatste had wat kleine aanpassingen: rits niet tot in het voeteinde doorlopend, maar tot 30. cm voor eind, voeteind "rond" afwerken. Alles netjes op papier gezet, ik heb de tekening nog. Bij inspectie bleek juist dit maatwerk (!) niet te zijn uitgevoerd. Briefje gestuurd, slaapzak weer terug gebracht. Niks geen nieuwe tijk, maar aanpassingen (onder verbaal commentaar) van Tatteljee doorgevoerd. Zit nu dus met dure, vermaakte slaapzak. Kosten zijn niet vergoed. E-mails nooit beantwoord, brieven ook niet. Sterker nog: brief werd bij slaapzak gevoegd met doorhalingen. Slaapzakken ontberen handige details, maar daar kan ik mee leven. Dat niet geleverd wordt wat overeengekomen is plus de gebrekkige service, dat is voor een zaak als deze ronduit een doodzonde. En dat voor een terugkerende klant.
(Frank de Groot / 23-08-2009)


Tatteljee kinderbed (€ 80,00)

We gebruiken het kinderbed nu al 4 jaar, en het is ideaal. Klein en kompakt om mee te nemen, en op te zetten. Makkelijk te wassen door de hoes van het matje te nemen. Wel vind ik de prijs aan de hoge kant, maar 2 goede ritsen maken het wel verklaarbaar. Ook het losse muggennet is een aanrader.
(Frank / 03-05-2006)


Tatteljee; donzen slaapzak (€ 294,96)

Ik heb net een slaapzak van Tatteljee gekocht (Amsterdam): zeer tevreden. Mijn vorige slaapzak van Tatteljee ging bijna 20 jaar mee, toen was de binnentijk echt versleten. Tatteljee is niet goedkoop, maar erg goed en handgemaakt.
(Theo van der Sluis / 01-12-2000)


The North Face 'Blue Kazoo' (€ 199,21)

Veel warmte voor weinig gewicht. Dons is te schikken voor meer of minder isolatie, daardoor breed inzetbaar. Prettig aanvoelende materialen. Ik ben er zeer tevreden over!
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


The North Face Blue Kazoo (€ 200,00)

Heb deze slaapzak nu al een jaar of 2 en het is een heerlijk ding. Het enige dat eraan mist is een goede tochtkraag, wat hem bij - 0 toch wel net iets te koud maakt.
(Sebastian Aller / 24-10-2003)


The North Face Blue Kazoo (€ 250,00)

Goed product, ook voor bij lichte vorst, maar verliest betrekkeijk veel pluimveertjes! Er vliegen er altijd wel een paar in het rond als je uit de slaapzak kruipt. De scherpe kanten van de veertjes prikken door de buitenstof heen, waardoor ze ontsnappen.
(Frederik / 04-04-2006)


The North Face Cat's Meow (€ 181,06)

Zeer goed. Omdat ik dikwijls natregen in het bivak heb ik een prima keus gemaakt door sysntetisch te kiezen! Dons verliest haar isolatiewaarde als het nat wordt!
(Henk Zuidema / 01-12-2000)


The North Face Cat's Meow (€ 226,89)

Beste synthetische slaapzak van dit moment: laag gewicht, isoleert goed (drie seizoenen is een beetje te hoog gegrepen - vooral voor koukleumen!) en droogt snel. Bijna Perfect!
(David Sahar / 22-09-2001)


The North Face Cat's Meow (€ 149,00)

Ik heb deze slaapzak inmiddels al een aantal jaar in mijn bezit. Ik heb nu wel het gevoel dat ik er een redelijke ervaring over kan schrijven. De 'comfort' temperatuur is bij deze gesteld op -7 graden Celcius. Ik sta niet echt bekend als een kou-kleum, maar ik vind het niet super comfortabel meer als de temperatuur ver onder het vriespunt zakt. Natuurlijk is dat voor iedereen verschillend, maar als je echt verwacht dat het rond de -10 graden celcius gaat worden, verwacht dan in ieder geval geen lekker slaapcomfort.. Kwa gewicht is hij zeker niet de lichtste, maar buiten dit alles een prima rugzak voor een leuke prijs (ik heb toen nogal wat korting gekregen..)
(Martijn H / 09-09-2006)


The North Face Cat's Meow (€ 160,00)

Een zeer goede slaapzak die compact is en ook maar 1258g weegt. Geslapen in de sneeuw met een dun matje met een gore-tex bivakzak er om heen in -14C. en heb behoorlijk lekker geslapen. temteraturen die die aan kan zijn 1C-comfort -5C-limit -22C-extreme. Fijne slaapzak voor in de bergen waar de temp.'s-nachts flink kan dalen.
(Nicander / 19-07-2012)


The North Face Cat's Meow (large) (€ 175,00)

Stevige slaapzak, goed afgewerkt. gekocht bij Perry-sport. Nog niet getest bij lage temperaturen. Helaas vind ik deze slaapzak - ook binnen de categorie synthetisch - te zwaar. Volgende keer zou ik de Marmot Pounder Plus kopen: gelijke prijs, maar betere isolatie en vooral veel minder gewicht!
(Scouthiker / 21-08-2006)


The North Face Cat's Meow (regular) (€ 160,00)

Heerlijk warme en erg lichte slaapzak. Ik heb niet gekozen voor het vrouwenmodel omdat die aan de korte kant is en omdat onderin de slaapzak een zachte stof zit die ik eng vind aanvoelen Ik heb er geen spijt van, ik heb het helemaal niet koud gehad.
(Esther Vermolen / 24-10-2008)


The North Face Cats Meow (€ 175,00)

Erg fijne slaapzak, gelijk na aankoop mee buiten geslapen, met temperatuur rond nul. Heerlijk geslapen! Prima afwerking, goed over nagedacht en licht ( 500 gr in compressiezak). Droogt erg snel door synthetische voering.
(Bas Wit / 22-10-2003)


The North Face cats meow (€ 160,00)

Na veel positieve reacties te hebben gelezen, heb ik in 2010 deze slaapzak aangeschaft. Ligt lekker warm, maar ik ben over de rest van de kwaliteit niet tevreden. De teksten verdwenen l na de eerste keer gebruik van de slaapzak, en het plastic laagje rondom het zakje op de slaapzak liet al na een paar keer helemaal los. De rits van dat zakje komt daardoor los, dus die is niet meer bruikbaar. Tegenvaller!
(Erik / 26-08-2014)


The North Face Cats Meow regular (€ 190,00)

Volgens TNF is de min. comfort range -7 graden celsius. Bij -2 graden houdt het al gauw op (icm een Thermarest Trail 3.0). Een Thermarest Trail 4 of zelfs een Termarest Expedition 5 is dan zeker raadzaam als ondergrond. Voor temperaturen vlak boven vriespunt is het een prima slaapzakje.
(Victor van Otterdijk / 20-06-2005)


The North Face Gold Kazoo (€ 180,00)

Lichtgewicht, dat wel, maar de naden zijn onvoldoende afgewerkt waardoor het leek alsof er een kip in de tent geslacht was. Iedere dag werd de slaapzak dunner. 's Ochtends werd ik regelmaat wakker dat de condens op mijn slaapzak lag. Hij ademt wel naar buiten toe maar het dons ging op elkaar zitten. Voor rugzaktrekkingen is deze slaapzak niet geschikt omdat hij niet de tijd krijgt goed op te drogen. Gelukkig is hij door een beer verwoest waardoor ik een ander merk (beter) kan kopen. Hij is wel warm, maar niet comfortabel tot de gestelde grens. Je moet er een thermolakenzak en wollen ondergoed in dragen voor voldoende effect
(Saskia van der Drift / 23-01-2015)


The North Face Snowshoe (€ 250,00)

Een zeer comfortabele slaapzak. Maar reken natuurlijk niet op het aangegeven temperatuurbereik van -18°C. Ik vindt hem ideaal voor temperaturen van -7°C. Waneer de slaapzak wat vochtig is is hij wel een héél stuk minder warm. Ideaal vindt ik om een extra fleece slaapzak er over te trekken bij vochtig weer.
(jakob de jaeger / 02-05-2005)


The North Face Snowshoe (€ 250,00)

De comfort zone ligt tot -18. gewicht : 1700gr. Goed te compresseren in de zak. De zak ligt heel erg comfortabel ( bij -9 zonder slaapmat gelegen .. heerlijk geslapen). Er zit een afsluitbaar vak onder de capuchon om een trui in te proppen als kussen. Het gsm/horloge/wekker vakje op hoofdhoogte is ook erg handig. Mening: erg praktische, goed doordachte slaapzak! 5 Sterren!
(Tim van Brandenburg / 15-10-2007)


The North Face Snowshoe slaapzak (€ 220,00)

Heel mooi......... voor een week, daarna waren onze beide slaapzakken plat aan de onderkant en dus koude plekken. De verkoper twijfelde over de vulling die erin zat (of die er uberhaupt wel inzat)........
(Petra Meijer / 22-09-2003)


The North Face Sunspot Dryloft Regular (€ 340,34)

Heerlijke slaapzak. Zo goed als waterdicht, zeer warm en ademend. Binnentijk is heel comfortabel, ook als je er naakt in ligt. Prijs was uitverkoop!
(Noël Verhoeven / 01-12-2000)


The North Face ‘Snowshoe’ slaapzak (€ 250,00)

Heerlijke winterslaapzak die door de kunsstof vulling (Polarguard Delta) ook perfect in natte omstandigheden te gebruiken is. Comfortabele tochtkraag en een handige kussenhoes onder de capuchon, stop er een fleecetrui in en je hebt een kussen.
(Martin Swinkels jr / 17-10-2002)


Cascade Designs Therm-a-Rest Lite 20 (€ 38,42)

Voor 300g maak je snel een zeer comfortabel zeteltje van je Therm-a-Rest matje. Zit lekker en het is verstelbaar. Nadeel is dat het zitje behoorlijk lastig is om netjes op te bergen.
(Jan De Ceuster / 04-04-2002)


Therm-a-rest Basecamp XL (€ 70,00)

Mat ligt zeer comfortabel, alleen is veel te warm voor zomervakanties. Isoleert zo goed dat het pas onder 10 graden comfortabel slaapt. Voor vakantie in zuid Frankrijk dus minder geschikt
(erik / 10-09-2006)


Therm-a-Rest classic standard (€ 90,00)

Uiterst comfortabele en warme mat. Ligt net zo goed als mijn eigen bed! Echter; vrij zwaar (1135 gram)en 'lomp'. Bij temperaturen ver beneden het vriespunt, moet je zelf alles inblazen. Mooie mat dus, maar eigenlijk te zwaar.
(J. vd Kloet / 25-01-2003)


Therm-a-rest classic standard (€ 65,00)

Ik heb mijn Therm-a-Rest in de USA gekocht waar veel buitensport artikelen aanmerkelijk goedkoper zijn. Ik heb hem gebruikt bij temperaturen net boven het vriespunt en heb er prima op geslapen. Voor de grammenjagers is hij te zwaar maar bedenk dat een goed nachtrust ook wat waard is. Vergeet niet als je weer thuis bent om hem volgelopen weg te zetten met de dop eraf zodat vocht eruit kan en hij zijn vorm behoud.
(Theo Blinderman / 28-11-2003)


Therm-a-rest Classic Standard Lang (€ 65,00)

Erg tevreden over deze self- inflater, 183x 51 x 3.8 cm bij 1130 gram, zeer vaak gebruikt met kamperen en fietsvakanties en niet altijd het meest zachtzinnig. Slaapt voor mij heerlijk, goede isolerende werking. Er bestaan van Thermarest zelf 300 gram lichtere iets minder robuuste versies van dezelfde afmetingen.
(sont / 08-08-2003)


Therm-a-Rest Deluxe Pilow (€ 22,81)

Zacht poyester-gevuld kampeerkussen van 210g. Zeer klein op te bergen in een opgestikt zakje beveiligd met een koordje. Je kan een trui in het kussentje steken voor meer volume. Niet goedkoop, maar het ligt stukken comfortabeler dan enkel een trui...
(Jan De Ceuster / 08-04-2002)


Therm-a-rest div. types (€ 95,00)

Ik heb inmiddels 4 kapotte matjes gehad. In Australie kreeg ik op een heel oud matje garantie. In NZ werd een bijna nieuw matje zo geruild. Een bijna nieuwe in Nederland was ook geen probleem maar levenslang duurt in Nederland 10 jaar. Tot nu toe laat de lijm dus bij elk matje los. We gebruiken ze vaak maar voorzichtig (niet op zitten, goed opbergen etc.)
(Rob Leijsen / 31-08-2005)


Therm-a-rest Expedition Regular 5.0 (€ 95,00)

Dit is de dikke, "uitgeholde" versie van de standaardmat. Net zo groot/klein (ook opgerold) en net zo zwaar/licht, en bijna even warm, maar het ligt wel een stuk lekkerder, zeker als je op je zij ligt. En een goede nachtrust is volgens mij essentieel in de buitensport. Ik heb al jarenlang een goede ervaring met Therma-rest, kan het aanraden.
(M. Hendriks / 03-10-2005)


Therm-A-Rest Guide Lite (€ 99,50)

Heel fijn matje je krijgt geen pijn aan je rug. Gaat lang mee en ik heb nog steeds niet hoeven te plakken.
(jord / 04-01-2003)


Therm-a-Rest Guidelite (€ 85,76)

Steviger dan de rest, comfortabel als altijd. Kan echter wel een antisliplaag gebruiken.
(Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Therm-a-Rest guidelite 3/4 (€ 72,15)

lekker licht en kompact matje en natuurlijk warm ,behalve mijn voeten ( was ik voor gewaarschuwd )
(Gert Dijkstra / 08-04-2001)


Therm-a-rest lite 3 regular (€ 50,00)

Ik vind het matje wat aan de dunne kant 2.5 cm. de prolite 4 reg van mijn vriendin ligt wat prettiger 3.8cm(dacht ik). Maar niet te zwaar en past prima in me rugzak.
(Chris Derksen / 13-06-2005)


Therm-a-rest Neo Air Large (€ 145,00)

Op dit matje heb ik afgelopen weekeinde echt prima geslapen. Het is dik genoeg om ook op m'n zij te liggen, isoleert goed, en het allerleukste is toch dat je er bij het inpakken achter komt hoe klein 'ie wel niet is. Ik heb wel mijn twijfels over hoe bestand dit matje is tegen lek gaan. tot nu toe echter geen problemen. Mijn tip: als je wat langer bent (ik ben 1m 88), koop gewoon de Large, dat maakt qua pakmaat toch amper uit en slaapt echt lekkerder. Het deed alleen wel erg pijn bij het afrekenen.
(Maarten / 01-10-2009)


Therm-a-rest NeoAir (€ 139,00)

Ik heb slechte ervaring met deze slaapmat. In totaal heb ik net iets meer dan 3 weken erop geslapen. De binnenbanen laten los tijdens het slapen, waardoor een soort kussen ontstaat. Waarschijnlijk komt dit door de temperatuursverschillen tussen de onder en bovenlaag. De banen laten tot dezelfde lengte los. De mat kan niet voldoende meer worden opgeblazen, waardoor je lichaam op de koude grond ligt en je hoofd op een te hoog hard kussen. Ik hoop dat ik nog een andere toegestuurd krijg waardoor ik een positievere mening kan geven.
(Betty / 08-09-2011)


Therm-a-rest Neoair 3/4 matje (€ 95,00)

Gekocht in de UK. het betreft een 3/4 mat, 260 gram. Door een hernia wordt ik 's-ochtends altijd met stijve rug wakker. De eerste nacht met neoair werd ik wakker met het zalige gevoel geen rug te hebben. Wel goed opletten hem niet te hard of niet te zacht op te blazen. Isolatiewaarde is goed, ik heb er met een dun reflecterend matje met -9C confortabel op geslapen. Het matje is wel smal.
(Miriam G. / 17-05-2010)


Therm-a-rest Neoair all seasons (€ 135,00)

Ik had al wel wat ervaring met de zelfopblazende matjes van Therm-a-rest maar ik wilde minder gewicht en meer warmte en en betere aanpassing aan de ondergrond. Was heel huiverig toen ik het matje uitprobeerde of het wel heel bleef. Heeft bij mij nu in 1 jaar tijd 136 nachten dienst gedaan onder mindere omstandigheden en is nog zo goed dat ik hem nog wel voor 5 maanden mee durf te nemen. Het matje was veel beter dan ik had durven hopen. Waar je wel goed op moet letten is Blaas het niet te hard op. De ondergrond hoeft niet echt vlak te zijn maar je hebt wel kans van je matje af te rolen als je schuin licht. De eerste dagen kraakt het wat maar ik vond dat niet hinderlijk.
(Harrie Loonen / 29-11-2012)


Therm-a-rest Neoair all seasons (€ 140,00)

Was een beetje huiverig om geen self-inflating matje mee te nemen naar het ruige Groenland, maar de Neoair All seasons is lekvrij gebleven. Isoleert uitstekend (r-waarde 4.9) en ligt prima. De banen in de breedte liggen lekkerder dan de lengtebanen van Exped, maar da's heel persoonlijk. Geen last van krakende geluiden als je er gewoon op ligt, alleen als je er met een elleboog in prikt. Tip: niet te hard opblazen! Als je 'm met de mond opblaast, dan wel voor het slapengaan even bijblazen. De warme lucht uit je longen koelt af en je matras wordt anders te slap.
(Jeroen Bouman / 01-09-2012)


Therm-a-rest NeoAir Regular (€ 120,00)

Eindelijk een heerlijk mat die verrassend goed slaapt. In de winter is een isolatielaag een pre, maar dat mag de pret niet drukken. Dit scheelt erg veel ruimte en gewicht met alle andere matjes en het slaapt nog beter ook. Dat is de mat zelf moet opblazen is jammer, maar weegt niet op tegen de voordelen. + Licht ; + Compact ; + Dik ; + Comfortabel ; - Zelf opblazen ; - Niet geschikt voor de winter (R=2.5)
(Jaap / 10-12-2010)


Therm-a-rest performence camplight (€ 103,00)

Fijne mat, isoleert beter dan een luchtbed. In 2000 bij eerste gebruik grote bobbel in de mat. Waarschijnlijk door hoge temperatuur in combinatie met hard opblazen. Zonder problemen bij Beversport Den Haag kunnen ruilen.
(Gert Aanhaanen / 03-01-2004)


Therm-a-rest Prolite 3 (€ 85,00)

Prima superlicht en compact driekwart matje, 370 gram. Tot 0 graden voldoende, bij vorst zou ik er een eenvoudig dun schuimmatje onder leggen.
(Berdy en Jan / 12-10-2004)


Therm-a-rest Prolite 3 regular (€ 95,00)

Vergeleken met m’n oude Guidelite lever ik 1cm dikte in, maar win een dikke 400 gram en een hoop ruimte. 522 gram is erg weinig en hij isoleert op de gletsjer net voldoende. Het buitenmateriaal is een stuk soepeler dan voorheen en ik ben benieuwd hoe lang hij het vol gaat houden zonder bellen te blazen. Voorlopig istie toppie.. Zichzelf opblazen doet hij vrij langzaam, je moet een handje helpen door 3 a 4 keer bij te blazen. Het grote voordeel van dit matje is dat het in de rugzak veel minder plaats inneemt dan andere matten.
(Martin Swinkels / 01-08-2004)


Therm-a-rest Prolite 3 Short (€ 85,00)

Matje ligt goed en met fleecejas onderin de slaapzak ook geen koude voeten. Voor langere mensen misschien iets te kort (51x119cm). Het gewicht van 370 gram, de mogelijkheid om hem zeer klein op te vouwen/rollen en het prima ligcomfort maken dit matje voor mij tot een topper!
(Leonie Postma / 28-06-2006)


Therm-a-rest prolite 4 Large (€ 115,00)

Na slechte ervaringen met andere merken toch maar therm-a-rest gekocht. Ben 1,95m en snel koude voeten, vandaar lange versie. Is langer en breder, dus zwaarder. met -4 geen kou gevoeld. Ik prop hem in een prolite 3 foudraal, past prima, zeer tevreden!
(Jeroen van de Nieuwelaar / 28-02-2005)


Therm-a-rest Prolite 4 regular (€ 110,00)

Prima matje, ligt lekker. Had eerst een trail 3, en die ene centimeter extra dikte maakt veel verschil, deze is veel comfortabeler. Is super ligt en klein te pakken. Nadelen zijn dat er behoorlijk veel bij moet worden geblazen omdat hij zichzelf maar een beetje opblaast. Ook is hij zeer lastig in het zakje te krijgen, veel moeilijker dan mijn vorige therm a rest.
(Sander / 15-10-2007)


Therm-a-rest slaapmatje (€ 23,00)

Groot van volume, maar licht en uiterst comfortabele slaapmatje. Vanwege 'harmonica' vorm gemakkelijk op te vouwen. Zal na uitvouwen ook nooit terugrollen. Condens of water blijft in gaatjes van zgn eierprofiel liggen waardoor je zelf niet snel nat wordt. Kan niet stuk en zeker niet lek. Verticaal op rugzak te bevestigen. Ook lekker om op te zitten.
(Raoul / 14-01-2003)


Therm-a-Rest Staytek Lite Foam Standard Long (€ 85,76)

Prima matje, hier blijf je goed op liggen. Door staytek schuif je er niet af. Goede dikte-gewicht verhouding.
(Noël Verhoeven / 01-12-2000)


Therm-a-Rest Staytek Standard Lite (€ 72,15)

De matjes van therm-arest doen hun naam eer aan: ze houden je warm en zorgen voor een goede nachtrust.
(Raymond Koome / 01-12-2000)


Therm-a-rest Trail Lite regular (€ 25,00)

Ik kocht dit matje tweedehands (nieuwprijs €60). Het matje ligt behoorlijk comfortabel, blaast zelf goed op (veel beter dan de Prolite 4)en heeft na 24 dagen Noorwegen nog nauwelijks slijtage laten zien. Het is simpelweg een uitstekend matje in elke betekenis van het woord. Enige nadeel: De prolite 4 / prolite plus is lichter en is voor de rest ook niet bijzonder veel slechter. Dat is de enige reden waarom het matje geen 5 sterren krijgt.
(David Dykstra / 23-08-2009)


Therm-a-rest Trail Pro Regular (€ 75,00)

Van een oude Nomad overgestapt op de Trail Pro Regular. Met een dikte van 5 cm en een pak-grootte van ongeveer 25 x 20 cm is deze slaapmat uitstekend voor de lichtgewicht kampeerder. Ik slaap altijd op mijn zij en had daardoor vaak last van mn heupen op dunnere slaapmatjes, maar met deze slaapmat is dat verleden tijd! Isoleert uitstekend!
(Jan / 23-05-2012)


Therm-a-rest ultra light (€ 95,00)

Licht comfortabel. Mijn eerste ('86) kon niet goed gerepareerd worden; kon op garantie worden omgeruild. Nieuwe plak-sets werken prima, ook voor grote gaten.
(danny / 08-05-2003)


Therm-a-Rest Ultra light long (€ 90,30)

Zeer goed matje, klein en lichtgewicht (650 gram). Misschien iets te dun, maar door 't speciale ventiel kan je hem gewoon bijblazen. Past zeer goed in zijn foudraal (2x oprollen)
(Rutger Wierda / 22-03-2001)


Therm-a-rest ultra-light 3/4 (€ 80,00)

Bij een eerdere generatie sneuvelden al onze matjes door bobbelvorming bij gebruik in de stoeltjes (ook Thermarest). Belangrijk lijkt het gedeeltelijk leeg laten lopen van je matje als je het gebruikt in de stoeltjes- en het lijkt dat de meest recente generatie matjes beter is. Nu inmiddels 3 maanden zonder bobbelvorming erop geslapen.
(Anja v.d. Hulst / 28-06-2006)


Therm-a-Rest UltraLight (€ 90,30)

Ik ben heel tevreden over dit matje. Is zeer klein, weegt maar 700 gram en ik slaap er prima op. Wel even proppen om hem weer terug in zakje te krijgen.
(Sander Langendoen / 01-12-2000)


Therm-a-Rest Ultralite (€ 95,00)

Vroeger adverteerde cascade design altijd met de kwaliteit van de lijm tussen tijk en vulling. Voor zo ver ik weet, geven ze er -gelukkig- nog steeds levenslange garantie op. Echter van de 10 ultralights van mij en mijn beperkte kennissenkring heeft dit al bij meer dan de helft gefaald. Soms al binnen een jaar, soms na enkele jaren.
(Mark van Lith / 19-08-2002)


Therm-a-Rest Ultralite (€ 95,00)

Ik heb 2 ultralite matjes GEHAD. Beiden hadden binnen het jaar een mooie bobbel. Waarschijnlijk ligt het probleem in de combinatie stoeltje en warmte. Let op, bij slee utrecht krijg je niet meer automatisch een nieuw matje. De importeur onderzoekt het matje eerst of het schuim zelf niet gescheurt is(iets te hardhandig proppen. Indien de lijm losgelaten heeft krijg je wel een nieuwe.
(hilko / 10-12-2002)


Therm-a-Rest ‘Ridge rest’ (€ 18,15)

Met 350 gram superlichtgewicht te noemen. Gesloten cel-schuim houdt je redelijk warm, en de speciale vorm zorgt dat hij ook ‘redelijk’ comfortabel ligt. Niet zo kwetsbaar als de self-inflatable vooral geschikt voor ruige tochten in een milder klimaat.
(Martin Swinkels jr / 22-02-2001)


Trail (huismerk V&D) Alabama (€ 30,00)

Mooi matje, taps toelopend bij voeten en hoofd, lekker licht en een bagger kwaliteit. Na 2 nachten gebruik lek bij het ventiel. V&D ontkende dat dit mogelijk was, geen cent terug gehad. Wel goede ervaringen met een trail jas, maar mijn vertrouwen in V&D is tot onder het vriespunt gedaald. 1 ster voor deze inflatable is veel teveel.
(Jeroen van de Nieuwelaar / 28-02-2005)


Trail (huismerk V&D) Andes (€ 45,00)

Mooie slaapzak van 580 gram. Extreme temperatuur van 0 graden volgens Trail. Ik heb er bij min 5 mee geslapen en toen was ie ook warm. Donsslaapzak. Licht, goedkoop, warm.
(Coenraad / 25-12-2004)


Trail (huismerk V&D) slaapzak (€ 45,00)

Koud, koud, koud! Misschien een prima slaapzakje voor in de zomer maar in mei in de franse alpen heb ik het iedere nacht koud gehad en daardoor geen oog dichtgedaan. De temperatuur was nog wel zeker boven nul. Wel een hele lichte slaapzak maar de energie die kwijt bent aan de slechte nacht kan je beter gebruiken door wat meer gewicht mee te nemen overdag.
(Anouk / 21-07-2008)


Trail (huismerk V&D) Texas (€ 30,00)

Perfecte slaapzak. Heerlijk warm. Misschien een beetje zwaar(1600 gram). Is ook behoorlijk waterdicht. Eens in een waterplas geslapen(zonder dit te weten). Goede slaapzak voor een lage prijs
(Coenraad / 25-12-2004)


Trail Colorado (€ 39,00)

Heel mooi matje. Redelijk licht, alleen was het matje halverwege de vakantie al lek.
(Francisca / 13-08-2004)


Trail geslotencel matje (€ 13,16)

IK SLAAP HIER NOOIT MEER OP!!! Wat een elende geen oog dicht gedaan. Ik had de volgende dag blauwe plekken op mij heupen. NOOIT WEER ZO'N NACHT!! 1 Ster is nog teveel.
(Trieneke de Jager / 10-06-2001)


Trail Little Rock (€ 20,00)

Slaapt heerlijk. Is licht én klein inpakbaar. Luchtbedje met 6 apart opblaasbare banen. Ook niet duur, perfect. Wij hebben zelf een hoes gemaakt om een 2-persoons te krijgen.
(Janneke / 19-02-2003)


Trail texas slaapzak (€ 30,00)

Kocht deze 1600 gr. wegende, met Hollofill 2 gevulde mummie bij prijzencircus (2 voor prijs van 1) bij V&D. Voldoet tot rond het vriespunt(zonder th.ondergoed en lakenzak). Vrij fors pakvolume. Ook in de winter gebruikt met 1100 gr. donsslaapzak erin (zwaar geheel). Voor deze prijs zeer in orde.
(J. vd Kloet / 17-10-2002)


Van Straaten mummy slaapzak (€ 400,00)

Na veel zoeken mijn slaapzak gevonden bij www.slaapzakkenopmaat.nl. Heb veel gemaild met Michiel van Straaten, die in eigen atelier de slaapzakken maakt, in Mexico. Mijn specificaties: 1300 gr dons (>750 cuin(EU), 95% Siberisch ganzendons), waterafstotende buitentijk (Pertex Endurance), veel compartimenten met schotjes boven elkaar. Slaapzak volledig naar mijn persoonlijke wensen laten maken, met donskraag, tochtsleuf etc, en toch maar weinig extra gewicht naast het donsvulgewicht. Ben een extreme koukleum, maar hierin heb ik het niet koud. Zeer lage prijs voor de hoeveelheid dons en alle opties erbij. Wel ruim van tevoren bestellen, i.v.m. transport. Ook dekenmodellen slaapzak of donsjassen mogelijk.
(M. van Es / 15-02-2007)


Vango Nitestar 300 (€ 55,00)

Ik denk dat dit een goed instapmodel is, voorzien van alle details; dubbele rits, tochtkraag, ripstop en waterafstotende buitenkant, klein zakje binnenin. Zeker warm genoeg. Getest bij een 5 graden en echt geen kou. Minpuntjes: een beetje aan de zware kant: 1850 gram. Ik vond hem ook een beetje smal ter hoogte van de heupen, maar dit is mijn eerste mummieslaapzak dus ik kan niet vergelijken. Ik kan kon er mij niet echt vlot op mijn zij leggen, maar ik ben dan ook niet van de kleinste. Voor mijn doel - sporadisch kamperen en onverziene overnachtingen - meer dan goed genoeg.
(Koen Demarest / 11-05-2005)


Vango Ultralight 1100 (€ 129,00)

Smalle synthetische slaapzak van 1600g, zou comfortabel moeten zijn tot -4 (extreem -10). Wij vonden hem nogal fris (met de 2 aaneengeritst!) in April in de Ardennen (moet een +5 geweest zijn). Misschien omdat het een keer of 2 gewassen is of te lang in d
(Jan De Ceuster / 29-03-2002)


Vaude Adventure Ultralight: 183 x 51 x 2,5 cm (€ 55,00)

Na dat de voorgaande mat van mijn vriendin grondig door een kat was gesloopt (ben gestopt met plakken bij gaatje 26) toch gekozen voor de Adventure Ultralight self inflatable van Vaude. Deze mat is bijna gelijk aan de prolite 3 van Therm-a-rest maar dan voor bijna de helft van de prijs. Slaapt prima, presteerd gelijk aan de duurdere Ther-a-rest matjes. Geen nonslip op de mat maar door de ripstop structuur prima op blijven liggen. Ik zou zeggen door de prijs kwaliteit verhouding zeker een prima keuze.
(B@se / 12-01-2006)


Vaude alpin ultralight 220 (€ 136,13)

Lekkere ruime slaapzak gevuld met polarguard 3D, weegt ongeveer 1 kilo. Heeft me ook bij koude nachten in schotland lekker warm gehouden. Gekocht met logo van Demenie erop dus misschien iets goedkoper.
(Jan-Willem / 28-08-2001)


Vaude Sioux 800 (€ 75,00)

Een slaapzak die behoorlijk klein inpakt met de meegeleverde compressiehoes; 25 x 20 cm. Heb deze i.c.m. een Therm-a-rest Trail pro regular gebruikt bij een buitentemperatuur van 5 gr. maar dan is het toch wel bijzonder koud in deze slaapzak, niet warm te krijgen. Bij wat warmer weer echter erg goed! Schat dat het vanaf 9 a 10 graden gewoon lekker slapen is.
(Jan / 23-05-2012)


Western Mountaineering Antelope SMF (€ 300,00)

De niet-GoreDryloft uitvoering van de Antelope. gemaakt van Pertex microfibre. Nog steeds waterafstotend, en lekker warm, tot -15, bij een gewicht van 1300 grammetjes. Zeer klein weg te proppen!!
(Pieter Bouman / 19-12-2002)


Western Mountaineering Antilope SL (€ 550,00)

Bij temp. tot -30 lekker warm gelegen. Tijk is goed dicht, zodat lucht moeilijk uit de slaapzak wordt gedrukt. Dit bevorderd de isolatie. Met deze tijk heb je geen last van vocht in het dons. Heb in natte omgeving gelegen waarbij de slaapzak warm bleef.
(Jaap / 24-04-2003)


Western Mountaineering, Antelope (€ 550,00)

Fantastische donzen mummie. Ganzedons, dus super isolerend licht en erg compact. Slaapzak zit vol met handige features zoals bijvoorbeeld een stiffener boven en onder de rits zodat je die dicht kunt doen zonder dat de tijk in de rits komt. Hij kost een pa
(Dick / 15-04-2002)


Wildebeast Bushbaby (€ 60,00)

In de catalogu staat dat ie vanaf +4 graden te gebruiken is. Maar bij ongv. 12 graden heb ik het al koud in deze slaapzak, verder is ie prima.
(Otto Schot / 17-02-2003)


Wildebeast Impala (€ 69,00)

Prijs/kwaliteit is perfect, een niet al te prijzige mummy-slaapzak, het -20c label is een extreem dus geen comfort waarde. toch heeft de zak een goede isolatiewaarde (zeker gezien de prijs), tochtslurf & kraag, Dupont Quallofil 7/Insufil Thermo 3/eendendons vulling in verschillende combo's voor 3 seizoenen. De zak is tevens koppelbaar en heeft nog veel meer handige features heel compleet.
(Jan / 02-02-2005)


Wildebeast Impala (€ 99,00)

Op het oog een mooie slaapzak. Heel handig is het aparte stuk tijk in de capuchon. Hier kun je een trui onder doen als kussen. Echter, de tijk is vrij dun, de ritsen zijn helemaal niet zo anti-bite, de tochtslurf is niet breed genoeg. Er zitten bovendien aan beide zijkanten ritsen, hetgeen de isolatie erg nadelig beïnvloed. Heb hem onlangs in Zweden gebruikt bij 5 graden en was blij dat we ook een Ajungilak bij ons hadden. Deze slaapzak is niet geschikt voor temperaturen onder de 7 graden. 1 ster is teveel voor de beloften die er worden gedaan. Goedkoop is duurkoop.
(Patrick / 22-06-2005)


Wildebeast Impala (Perry Sport) (€ 109,95)

De zak moet volgens de beschrijving tot -20 comfortabel zijn. Jaja..nice try... Gebruik hem niet bij minder dan -8 ofzo, dan gaat hij wel. Afwerking is voor de prijs wel ok. Slaapcomfort ook, tot ca. -8 dus. Prijs/kwaliteit een voldoende dus.
(Jeroen Brans / 03-02-2003)


Wildebeast matje nyanga tech trek (€ 40,00)

vorig jaar na nieuw koop bleken beide matjes tijdens kamperen al lek. Vandaag lek gezocht. Bleek bij beide matjes meerdere lekken in de naden te zitten. niet te plakken, waardeloos.
(p. buiteman / 25-07-2007)


Wildebeast mummy slaapzak Oribi (€ 75,00)

Fijne klein op te rollen slaapzak alleen tot -4 gaat ie dus echt niet. Is veel te dun voor die temperatuur maar voor de zomer (waar ik heb dan ook gebruik) is het een fijne zak.
(M v Hoogdalem / 02-05-2003)


Wildebeast Nyagava light matje (€ 60,00)

Prima mat met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Vrij dik, goed isolerend, tikkeltje zwaar (900 gr. ofzo)
(Harry / 02-03-2005)


Wildebeast Nyala (€ 129,00)

Perry gaf deze zak weg met 70 % korting voor 38.70 euro. Prima ervaringen met deze donzen slaapzak. Bij -5 zonder tent en kleren heerlijk warm. Opgegeven limiet van -5 haalt hij bij een man dus makkelijk. Bij hogere temperaturen wat zweterig. Voor in de tas prima te comprimeren.
(Eelke / 08-01-2009)


Wildebeast Nyanga 2.5 (€ 40,00)

Na 2 nachten wennen (niet eerder op dunne matjes gelegen) heerlijk geslapen. Comfort is echt dikke prima, maar zoals meerdere schrijven: Binnen een jaar lek en lek is niet te vinden. Erg jammer. Alleen in tent gebruikt.
(Dave de Haan / 04-09-2013)


Wildebeast Nyanga 5.0 (€ 49,95)

Vorig jaar heb ik, nadat mijn therm-a-rest het na 12 jaar had begeven, dit matje gekocht. Al na 1 jaar blijkt de onderkant van het matje poreus te zijn. Hij loopt langzaam leeg als je erop ligt, en langzaam vol als hij opgerold in je fietstas zit. Bij het testen in het bad kwamen er wel op 20 plekken kleine belletjes omhoog. Niet heel handig dus. Ben ermee terug geweest naar de Perry sport, daar hebben ze hem zonder morren vervangen door een nieuwe (rood deze keer). Hopelijk gaat die langer mee.
(Erikenloes / 26-08-2015)


Wildebeast Oribi slaapzak (€ 60,00)

Heerlijke slaapzak! Heb het er nog niet koud in gehad; de comfortzone is tot 0 graden, bij zo koud heb ik 'm nog niet uitgeprobeerd. Maar ik ben een koukleum en kan in deze slaapzak lekker slapen zelfs zonder pyama aan dus ik heb er alle vertrouwen in dat met een pyamaatje de 0 graden getrotseerd kan worden :) Verder is het gewoon een hele lichte slaapzak, makkelijk mee te nemen.
(Margriet / 09-05-2010)


Wildebeast Samango (€ 60,00)

Lekkere slaapzak, maar zoals andere ervaringen: neem temperatuuromschrijving met flinke korrel zout: tot -2 moet zijn +5 graden Celsius.
(Harry / 01-03-2004)


Wildebeast Samango (€ 70,00)

Buitentijk beschadigd heel snel (lusjes en ladders). Ziet er na een jaar dus niet meer uit. Na 1 keer in de handwas hangt de voering los. Perry kan beter.
(van meeuwen / 15-10-2009)


Wildebeast Scaly (€ 129,00)

Donzen mummie slaapzak (225 cm lang); licht en klein op te vouwen. Heerlijk warm geslapen tijdens koude nachten in Afrika. Volgens verpakking is ie tot 0 graden gegarandeerd. Zal heel goed kunnen!
(G. Lesman / 01-10-2004)


Wildebeast slaapzak (€ 59,00)

Miskoop. Temperatuurbereik van -4 is een lachertje. 2 Nachten met -3 en 0 heb ik geen oog dicht gedaan vanwege de kou. Tot +10 is tie comfortabel. Goedkoop blijkt duurkoop!
(Walter / 31-08-2005)


Wildebeast Tech Trek Nyanga (€ 45,00)

Licht matje, maar daardoor dun en minder comfortabel. Na 4 weken gebruik begon de mat 's nachts langzaam leeg te lopen. Het lek was moeilijk te vinden. Ook problemen met de afsluiting bij het ventiel. Ben overgestapt naar een product van Therm-a-Rest.
(Martin van Wijk / 12-06-2009)


Wildebeast Warthog (€ 90,00)

Ondanks mijn goede ervaringen met Wildebeast producten is dit echt een tegenvaller. Ik heb deze slaapzak al meerdere kansen gegeven maar het heeft me alleen nog maar slapeloze, koude nachten opgeleverd. Deze slaapzak is gewoon nergens goed voor. Drie seizoenen lang is ie te koud, en het vierde seizoen weer te warm. Echt een misser
(Maarten Kalis / 10-05-2007)


Yeti Passion 1 (€ 300,00)

Zo ongeveer de lichtste slaapzak die verkrijgbaar is en dat merk je : het is een echte zomerslaapzak. Opwaarderen met binnen- en buitenzak verhoogt de waarden iets maar als de temperatuur 's nachts rond het vriespunt ligt heb je het gewoon koud. Verder is het, bij juist gebruik, een heerlijke, zachte en vooral ook compacte slaapzak.
(ChrisH / 09-05-2012)


Yeti Powerdry 500 (€ 200,00)

Lichte ganzendonzen mummy (1000 gram) voor drie seizoenen. Goede prijs/kwaliteit-verhouding.
(jasper / 21-11-2002)


Yeti Powerizer 700 (€ 324,00)

Prima donzen slaapzak, ook onder vochtige omstandigheden. De Aquapro buitentijk zorgt ervoor dat het dons droog blijft ook als je langdurig tegen een vochtige binnentent aanligt. Erg goed (prijsgunstig)alternatief voor bv. slaapzakken met GoreDryloft. De temperatuurwaardering is -10 en dit is niet overdreven.
(Rene / 09-01-2006)


Yeti V.I.B. 700 slaapzak (€ 249,95)

De V.I.B. serie is bedoeld voor de grammenjager. De buitentijk is werkelijk filmdun, maar heel behoorlijk waterafstotend. Een gemorste pan water is niet direct een ramp. Water blijft op de tijk liggen en laat zich makkelijk opnemen. De dunne tijk is wel iets kwetsbaarder dan de gemiddelde tijk. De onderkant en de zijkanten zijn een beetje kleverig, waardoor je niet van je matje afglijdt. De vulling is 700 gram, 750 cuin, 94/6. De opgegeven waarde is –10, het had net zo goed –15 kunnen zijn. Hij is ideaal voor mild wintergebruik en het zomerse hooggebergte. De zak weegt 1150 gram. De onderkant en de zijkanten van de zak zijn zwart, dit verkort de droogtijd in de zon. Een zak die je aantrekt ipv in ligt.
(Martin Swinkels / 01-08-2004)


Yeti V.I.B. pound slaapzak (€ 229,90)

Voor de grammenjager een superlicht slaapzakje tot iets boven het vriespunt. Een zeer minimalistisch ontwerp van de beste materialen. Het dons, 260 gram, 94/6, 750 cuin, Pyreneese gans is van topkwaliteit, en de ultralichte buitentijk maken dat de Large-versie van het zakje slechts 600 gram weegt. De pakmaat is minimaal. De 2-weg rits is over de gehele lengte en van degelijke kwaliteit. Hier hadden nog wat grammen gewonnen kunnen worden door een lichtere uitvoering te kiezen, maar hij loopt wel soepel. Om het tot net onder het vriespunt warm te houden zul je je lange onderkleding aan moeten.
(Martin Swinkels / 01-08-2004)


Yeti Yeti Powerdry 500 (€ 300,00)

Heel prettige slaapzak. Lekker warm, goede afwerking en goed waterdicht. Je hoeft niet zo bang te zijn dat je donzen slaapzak nat wordt, echt heel prettig. Weegt ruim een kilo en goed compact mee te nemen. Zijn geld zeker meer dan waard.
(Damien Franscoise / 05-01-2006)


Reacties op deze pagina: