Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » GPS-ontvangers

Ervaringen van gebruikers: GPS-ontvangers

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten GPS-ontvangers. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Alan MAP500 (€ 299,00)

Zeer goed ontvangst (ook bij slecht weer en onder een dicht bladerendak). Sneller en beter ontvangst dan bijv. Garmin Pilot V. Goede ondersteuning (Kennis Duitse taal noodzakelijk!) Geheugen bestaat ui CF-geheugen (max 5 2 Mb) display/menubesturing kan beter.
(Danny / 10-12-2003)


Eagle Explorer (€ 283,61)

Goede en degelijke ontvanger. Enige probleem vormt soms het verwisselen van batterijen met koude vingers. Bijgeleverde software is een lachertje!
(Raymond Koome / 01-12-2000)


Eagle MapGuide (€ 250,00)

Ik vind het een erg fijne handheld. Ik heb 3 types Garmin gehad, en een Magellan, de Eagle vind ik persoonlijk de prettigste ontvanger. Ontvangst is goed,prachtig display,legio aan mogelijkheden. Het is de zelfde ontvanger als de Lowrance GlobalMap 100.
(Charlie / 11-10-2003)


eTrex Summit (€ 300,00)

Perfecte GPS, Het batterij verbruik is laag (bij normaal gebruik). Het compas is een zeer goede aanvulling op de GPS en zorgt ervoor dat je realtime info krijgt over je bearing en heading. Het enige nadeel is dat het schermpje een hogere resolutie zou kunnen gebruiken.
(Patrick Knossenburg / 19-04-2002)


Etrex Vista (€ 650,00)

Prijs incl. accesoires en Map Source CD. Fijn apparaat. Goed mee te werken, goed leesbaar display. Handig vast te houden en te handlen.
(Albert G.M.Hoogeland / 30-12-2002)


Garmin GPS76 (€ 400,00)

Deze gps doet hetzelfde als alle andere kaartloze garmins maar heeft één letterlijk groot voordeel: Het scherm is 3 maal zo groot als die van de e-trexen! Heel duidelijk dus!
(Jaap Mulder / 18-04-2002)


Garmin 60 (€ 295,00)

Zeer tevreden over dit product (6 maand trouwe dienst). De precisie,autonomie en ergonomie zijn perfect voor trekking. Het "LOST"-gevoel ben je kwijt voor een vriendelijk prijsje. De waypoint moet je wel zelf inbrengen. Trekkers die graag kaarten laden,wat zeer handig is maar niet gratis, kiezen beter voor een duurder toestel met meer geheugen.
(Romanus Marc / 09-01-2006)


Garmin 60C (€ 399,32)

Zeer goede ontvangst en erg duidelijk kleurendisplay. Wel is het een must om citySelect erbij te kopen anders heb je niets aan de autorouting functie. Prijs is overigens zónder cityselekt en uit de USA laten komen.De prijzen zijn daar lager, voor de basismap maakt het niets uit, want de basiskaart is zó pover dat je de software er toch bij moet komen.
(Eric de Kuyper / 20-05-2004)


Garmin 60CS (€ 1085,00)

Een geweldig apparaat. Tweede GPS na de eTrex Vista. Batterijgebruik is zeer zuinig. Perfect kleurenscherm. Autonavigatie is super (dus ook op de fiets). Gaat overal mee naartoe. De ontvanger is zeer gevoelig: zelfs in bos onder bladerdek nog ontvangst. Minpunte: zoom-knopjes slijten beetje, maar dat komt omdatb ik 'm heel veel gebruik. Advies: RAM steun voor op de fiets is véél beter dan Garmin. Beanbag in de auto is ook een prima product. Regelmatige firmware upgrades. Wat mij betreft: Forever Garmin !!!
(Martin de Vries / 13-12-2005)


Garmin Colorado 300 (€ 425,00)

Mooi scherm, en ik heb geen probleem met de leesbaarheid. Goede bediening. Batterijen gaan ca. 10uur mee. Iets mindere ontvangst dan de 60CSx, vooral onder bomen. Kan grote tracks aan, van meer dan 5000 punten. Maar niet meerdere tegelijk weergeven.
(Job Coppoolse / 19-05-2009)


Garmin Dakota 20 (€ 227,00)

Sinds een maand in het bezit van deze GPS ontvanger. Ik heb heb de basisfuncties (met topo-kaarten) nu getest met dagtochtjes in de Schoorlse Duinen en de Duitse Harz en het apparaat werkt prima! Pluspunten zijn de snelle opstart, top-ontvangst, kaartopbouw en gebruikersgemak via het touch-screen. Minpuntje is de afleesbaarheid bij fel zonlicht, maar dit is niet heel storend.
(Alex van A. / 11-03-2011)


Garmin e Trex H (€ 135,00)

Handig toestel, echter beweerde superieure ontvangst in bossen of tussen gebouwen niet altijd aanwezig. In open veld geweldig. Wel last van 'kinderziektes' van dit nieuwere type, ondanks de update naar softwareversie 2.80. 1.Apparaat schakelt zichzelf soms uit wat erg vervelend is. 2.Apparaat geeft aan tijd gestopt terwijl ontvangst volop aanwezig is, dus gelopen afstand klopt dan niet. 3. Batterijduur tot 17 uur gaat niet lukken, ik gebruik toch 2500 mAh oplaadbare batterijen. Mijn conclusie is, dat Garmin nog wat huiswerk te doen heeft.
(Henny / 08-04-2008)


Garmin E-trex (€ 250,00)

Op de fiets is me overkomen dat de GPS steeds uitgaat. Volgens mij omdat de batterijen kontakt verliezen met hun kontaktpunt als ik over een hobbel rijd. Verder werkt hij goed. Redelijk intuitieve interface. Kan er tegen om op de grond te vallen.
(Linda Platerink / 25-02-2004)


Garmin E-Trex Legend (€ 345,00)

Fijne bediening, ontvangst in bos slecht. MapSource software niet geschikt voor hiking maar gebaseerd op vaste wegen. Zorg voor VOLLE batterijen extra!!
(Roeland Vergonet / 05-03-2003)


Garmin e-trex legend (€ 300,00)

Werkt prima, goed uitontwikkeld product (vooral met laatste software versie 3.2 downloaden vanaf garmin.com). Batterijgebruik valt best mee als je de ontvanger op 'low energy' zet. Ingebouwde kaart van Europa is vrij nauwkeurig, losse CD-ROM met detailkaarten wel aan te raden.
(Wiebe / 28-03-2003)


Garmin e-Trex Legend (€ 420,00)

Bezit de Legend nu 2 jaar,en hij bevalt redelijk. Pluspunten: formaat, basemap, software updates. Minpunten: ontvangst in bos en tussen hoge gebouwen,batterij verbruik, aansluiting voedingskabel(springt vaak spontaan op batterij voeding over), display vertoont regelmatig strepen (even tikken en hij doet het weer).
(Marc Sierink / 04-01-2004)


Garmin eMap (€ 340,34)

Schitterende GPS, enige nadeel: niet waterdicht. gebruik deze GPS dagelijks in de wagen, op de fiets en te voet, deze GPS is een alles-kunner.
(Wim / 12-06-2001)


Garmin eMap de luxe (€ 453,33)

Met de te downloaden kaarten heb je in west europa of in noord amerika je papieren kaart alleen nog maar als backup nodig. Een kind kan de was doen.
(s.coronel / 03-01-2001)


Garmin eTrek Vista (€ 650,00)

Na 1200 km fiets gebruik zeer over te spreken. Juist het gebruik van een standaard batterij type, geeft vele voordelen boven een vaste,en ongetwijfeld dure accu. Het bijbehorende boekwerk zou iets duidelijker kunnen,het gebruik is toch wel vrij ingewikkeld,vooral door de vele mogelijkheden. Onder de bomen valt hij vrij gauw uit. Wil hem beslist niet meer missen.
(Piet Hoogeland / 05-08-2003)


Garmin eTrex (€ 210,00)

Prima functionaliteit. Voor de wandel minder geschikt, je moet hem dan steeds voor je uithouden, lichaam schermt te veel signaal af, zeker in bos.
(Gert Huber / 04-02-2002)


Garmin eTrex (€ 206,47)

Een mooi klein apparaat. Goede ontvangst. Alleen ze zeggen dat hij binnen 15 seconden ontvangst heeft. Dit is bij mij niet het geval. Voor de rest een handig apparaat!
(Niels Buijtendijk / 01-12-2000)


Garmin eTrex (€ 249,00)

Zeer goed toestelletje zonder toeters en bellen. Werk nauwkeurig en eens beginpositie bepaald snel. Veel te duur betaald.
(Jos / 16-03-2002)


Garmin eTrex (€ 204,20)

Leuke GPS, alleen in het bos valt ie al snel weg. Heb geen ervaring met andere modellen, dus misschien hoort dat zo snel te gaan.
(Willem de Rijk / 01-12-2000)


Garmin eTrex (€ 200,00)

Goede kleine ontvanger. Gebruik hem in het bos om auto terug te vinden wat altijd goed lukt. Ontvangst goed/redelijk bij droog weer in het bos, bij regen matig. gebruik 2 nimh accu 1800 mAh, gebruiksduur rond 15 uur zonder uit te zetten. Geen ervaring met andere gps.
(Sjoerd / 05-01-2003)


Garmin Etrex (€ 100,00)

Extreem nauwkeurig apparaatje, prima ontvangst zolang geen hoge gebouwen of dikke kledingstukken de ontvangst belemmeren. Ik moet zeggen dat ik het magnetisch compas eigenlijk wel mis. Voelt heel solide.
(Hans F / 27-03-2004)


Garmin eTrex euro (€ 195,00)

Bijzonder nauwkeurig. Gebruik het vooral als waypoint markering tijdens het wandelen. De auto altijd teruggevonden. Laag energie gebruik.
(k.g.koiter / 23-12-2002)


Garmin eTrex Legend (€ 363,02)

Hij vreet batterijen ,de ontvangst in een bos is waardeloos .kortom zeker niet zo goed apparaat als men beweert.
(Erjan Meulenkamp / 16-12-2001)


Garmin eTrex Legend (€ 432,00)

Bij gebruik op de fiets valt het toestel uit. Dit is volledig opgelost met nieuwe verbeterde veertjes die ik via mijn handelaar ontvangen hebben. Voor de MTB gebruik ik een steviger support van het merk BAL. Ontzettend tevreden met de GPS.
(Vansteenkiste Guido / 05-11-2002)


Garmin eTrex Legend (€ 300,00)

Wat een leuk en fijn apparaat. Ik sta er enorm van te kijken wat zo'n apparaatje kan voor dat geld. De ontvangst in een bos is inderdaad niet altijd geweldig, dat is dan een minpunt. Maar verder is hij lekker licht en klein en doet het prima.
(Linda Raaphorst / 16-08-2003)


Garmin Etrex Legend (€ 300,00)

Prima apparaat met veel mogelijkheden. Bij wandelen is een kaart erbij raadzaam. Minpunt is ontvangst in het bos en de levensduur van de batterij.
(Gerard Janssen / 01-03-2004)


Garmin Etrex Legend (€ 240,00)

Fijne GPS, makkelijk te bedienen, simpele menu's. Mapsource CD is erbij is een aanrader! Handig bij geocachen, skaten, fietsen en tourskitochten.
(Job / 01-08-2005)


Garmin Etrex Legend (€ 272,00)

Prima ontvanger,ik heb er veel plezier van tijdens het wandelen en mountainbiken. Bij dicht bladerdak valt de ontvangst soms even weg. De kaart is nauwkeurig genoeg om te komen waar je wilt. Ik ben erg tevreden over deze ontvanger, een goede prijs kwaliteitverhouding.
(Martin Overes / 08-08-2005)


Garmin Etrex Legend (€ 320,00)

Heerlijk apparaat met veel functies! Wandelen, in auto met steun of op de fiets: alles werkt prima. Met basismap is goed te rijden en ook in bos gaat het goed (zonder NAT bladerdak). Met 2200 mAh MiNH batterijen doe ik gem een hele dag op Batt Saver stand. Gebruik met OziExplorer gaat zeer goed. Kabel/12V adapter in auto prima. Minpunten: rubberrand laat na aantal jaren los of verschuift. Batterijveertjes zijn niet best en na veel wisselen kunnen deze los raken. Heb zelfs 1x sluiting in batt gehad doordat een veerkop dwars ging. Normaal zitten de batt ook kop-staart (veer-kop). Heeft Garmin op bezuinigd! Sinds okt-2000 en nog steeds in gebruik!
(Erwin Ooyman / 21-12-2005)


Garmin Etrex legend Cx (€ 355,00)

Ondertussen overgestapt van een Etrex legend naar een Etrex Legend Cx, de kleurenversie met Sd kaart. Bevalt erg goed vooral met Mountainbiken, wandelen. Door het kleurenscherm worden de paden duidelijker dan bij de gewone Legend, zeker nu de nieuwe Topgrafische kaarten te downlaoden zijn in het apparaat. Ook de batterijduur is prima ongeveer 25 a 30 uur, Alleen niet in de Waas modus zetten want dan ben je er in een uur doorheen. Ik ben erg evreden en het is voor vele outdoor doeleinden geschikt
(Martin Overes / 04-09-2006)


Garmin eTrex Legend GPS (€ 360,00)

Handig in slecht weer bij gebieden zonder paden! Grote voordeel is de 8 mb en dan toch 18 uur aan kunnen staan op 2 batterijen! Leuker om in de VS te kopen, scheelt nogal!
(Petra Meijer / 22-09-2003)


Garmin eTrex SUMMIT (€ 381,18)

Heerlijke GPS. Makkelijk met 1 hand te bediennen, waterdicht. Compas in combinatie met GPS werkt heerlijk. Aanrader ondanks de prijs (maar wat kost een GPS, en ene hoogtemeter en een goed kompas wel niet)
(Jurgen van Vliet / 01-12-2000)


Garmin Etrex Summit (€ 235,00)

Goed en klein toestel. Beetje lage resolutie maar wel OK. Goede hoogtemeter, handig kompas. Ook handig in de auto ;-) Batterijverbruik is hoog. Slaat bij mij op tilt (gaat uit) als de buffer vol is (sinds laatste firmwareupdate)
(Alexander Koedijk / 17-08-2002)


Garmin eTrex Summit (€ 200,00)

Gekocht in de U$A. Lekker dingetje, zelfs in airportterminal, Boeing, houten clubhuis en bos doet hij het prima. Kompas en backlight eten stroom maar zijn uit te zetten. Groot nadeel: waarom is er geen overzichtspagina met alle getalletjes, waarom doet de hoogte het totaal niet in een vliegtuig (drukcabine?). Verder absolute aanrader, ook omdatje het weer kunt voorspellen met de barometer!
(Kees Wesselius / 27-03-2005)


Garmin Etrex Venture (€ 305,00)

Goed product. Is de meerprijs tov de Etrex Euro zeker waard. Beter display, interface en klikstick. Batterij verbruik blijft kritisch punt maar dat geld voor alle GPS'en. Ontvangst is goed ook in auto. Erg handzaam maar toch goed te bedienen, hoewel sommige knopjes wel vrij zwaar gaan. Als je geen kaarten, hoogtemeter of kompas nodig hebt is dit de beste keus.
(Rob / 03-04-2002)


Garmin eTrex Venture (€ 160,00)

Fijnere resolutie tov 'standaard' eTrex klinkt leuk, maar vind scherm door kleinere letters slechter afleesbaar. Voordeel van venture is dat bij deze pc interface kabel wordt meegeleverd. Daardoor nauwelijks duurder dan standaard model. Krijg je extra 1Mb geheugen voor points of Interface en eenvoudigere invoer, en WAAS enabled. Geen minpunten tot dusver ondervonden. Lage bedrag komt door inkoop via US! (altijd doen lijkt mij)
(Dennis Dekker / 10-09-2003)


Garmin eTrex Venture (€ 200,00)

Prima apparaat voor een eveneens prima prijs. Schermkwaliteit uitstekens. Lees nogal eens dat mensen de tekst te klein vinden, maar de grootte hiervan is eenvoudig aan te passen in de diverse schermen of in het algemene setup-menu. Even de handleiding lezen of gewoon eens wat experimenteren dus... :-)
(Ronald / 04-03-2004)


Garmin eTrex Venture (€ 170,00)

Eenvoudig te bedienen, mooi groot scherm, meestal goede ontvangs, veel mogelijkheden. Een stevig ding, doet ook redelijk lang met batterijen (1.5 a 2 dagen)en geheugen (een weekend heel gedetaillerd en nog geheugen over). Aansluiting op de pc/mac is ook makkelijk te doen (kijk op www.pfranc.com) maar jammer dat je geen kaarten in de GPS kan laden. Voor z'n prijs echt prima.
(Jos Braaksma / 11-05-2004)


Garmin eTrex Vista (€ 450,00)

Na de overigens zeer positieve ervaring met de eTrex Summit, kan ik zeggen dat de uitbreidingen van de Vista mij zeer goed bevallen. De hogere resolutie van het display werkt zeer prettig. Ook de muisstick wil ik niet meer missen. De ingebouwde software werkt goed, maar kan hier en daar nog wat verbeterd worden (op gebied van bediening). Ik vind overigens dat Garmin over moet gaan op Litium-Ion accu's ipv penlights.
(J. Evers / 09-01-2002)


Garmin eTrex Vista (€ 450,00)

Veelzijdige GPS voor wandelen, fietsen, auto. Goede ontvangst in de auto, maar valt in bos wel af toe weg. In bergen is de hoogtemeter een aantrekkelijk feature. Metroguide kaarten (te laden in de GPS) zijn trouwens zeer duur.
(Maarten de Wit / 17-02-2002)


Garmin eTrex Vista (€ 653,44)

Prijs met detail-kaart van de BeNeLux.Welkelijk verbazend nauwkeurig (5-12m),veel detail-kaarten beschikbaar,wel duur.Bijna zonder handleiding al te gebruiken.Voor op de fiets,motor in de auto en de wandel.En ik verkoop ze nog geeneens!
(Paulides / 29-04-2001)


Garmin eTrex Vista (€ 600,00)

Mijn ervaringen met de GPS zijn overwegend zeer positief. Er zijn ook wel enkele minpunten: de \'ingebouwde\' basemap is zeer onnauwkeurig en een goede map (MapSource) Metro Guide is onbetaalbaar.
(Fred Mellink / 02-07-2002)


Garmin eTrex Vista (€ 455,00)

Drie maanden in schotland en twee weken in slovenië heel intensief gebruikt. bevalt prima, ook in dicht bos is ontvangst redelijk. Combinatie met kompas én hoogtemeter is effectief. gebruikt veel stroom, maar met gp 1800ma batterijen en gppowerbank (in één uur volgeladen, op lichtnet maar ook in de auto) is dat nauwelijks een probleem. (de lage prijs was bij Correct in r\'dam; volgens Zwerfkei verkoopt die ze voor minder dan Zwerfkei ze inkoopt!)
(herman de swart / 09-08-2002)


Garmin eTrex Vista (€ 605,00)

Nog steeds verbaasd over de vele mogelijkheden van dit apparaatje. Batterij verbruik hoog. GP powerbank 1800 miah gebruik ik. Werkt ook goed in de auto(vakantie Noorwegen)Zit nog te zoeken naar een alternatief voor de Garmin Metroguide cd die veel geld kst (215.00). Accessoires aan de dure kant, voor de fiets prima. Kabeltje in de auto 78,00 moet toch anders kunnen.
(Theo Meulemans / 22-08-2002)


Garmin eTrex Vista (€ 560,00)

Prachtig apparaat, vooral met de MetroGuide CD van Garmin. (e.125). Gebruik op de motor gaat goed, maar batterijen hebben plakband nodig om trillingen tegen te gaan (afslaan). Veel features (is de meest uitgebreide eTrex). Gebruik van MetroGuide is zeker aan te raden, dit voegt nog meer toe (vooral voor het benutten van de 24MB ruimte voor kaarten natuurlijk!). Gebruikt in Frankrijk, je kan ahw blind een berg oprijden met alle haarspeldbochten. Je ziet perfect wat er aan zit te komen...
(Jeroen van Drie / 29-08-2002)


Garmin eTrex Vista (€ 550,00)

Matig, de ontvangst is uitermate pover. Wie in de zomermaanden een fijne wandeling in het bos gaat maken, komt bedrogen uit. Nauwelijks ontvangst. Onbegrijpelijk, dat een GPS apparaat, dat afhankelijk is van satelietontvangst zo'n slechte antenne heeft!
(Wout Mulder / 08-06-2003)


Garmin Etrex Vista (€ 635,00)

Gekocht om in het bos te wandelen en de weg (cq auto) terug te kunnen vinden ook in dunbevolkte gebieden. Tot mijn spijt funktioneert de Etrex nauwelijks voor dit doel. Tussen de bomen is ontvangst af en toe alleen mogelijk bij een helder blauwe hemel. Ik begrijp niet dat de reacties op dit apparaat zo verschillend kunnen zijn. Reacties met gelijke (negatieve) ervaringen én reacties met positieve ervaringen ? Voor het wandelen in het bos een miskoop.
(Henk van der Meer / 09-11-2004)


Garmin Geko 201 (€ 250,00)

Topdingetje! Klein, maar heel overzichtelijk; knoppen bovenop makkelijk te bedienen; zeer goede ontvangst (deed het beter dan de extrex); ben benieuwd naar de geko 301 met hoogtemeter (geeft toch veel meerwaarde als je in de bergen loopt).
(Jolanda van Golde / 05-07-2003)


Garmin Geko 201 (€ 209,00)

Prima handzaam gpsje. Ontvangst is uitstekend. Onder een dik bladeren- en takken dek nog steeds een nauwkeurigheid van tussen de 7 en 11 meter. Ik vraag me alleen af hoe lang het batterijklepje mee zal gaan...
(Pete / 24-05-2004)


Garmin Geko 204 (€ 184,00)

Prima apparaat, alleen grote problemen met batterij verbruik. M'n oplaadbare batterijen(NiMh) gaan zeer kort mee!
(J. van Dalen / 09-01-2005)


Garmin Geko 301 (€ 350,00)

De GPS als zodanig werkt goed. Ik ben echter zeer teleurgesteld over het batterijverbruik, zowel in de gewone stand als in de spaarstand. Bij koude themperaturen zijn lithium batterijen nodig. Ik heb echter de hier benodigde AAA lithium batterijen nog niet kunnen vinden... Jammer. De teleurstelling overheerst.
(Ellen / 22-04-2005)


Garmin Geko 301 (€ 269,00)

Ik was op zoek naar een kleine en waterdichte GPS waarnaar ik kan uitwijken als ik (geografisch) de weg kwijt ben. De Geko weegt operationeel 88 gram, is waterproof (IPX7), robuust en kleiner dan m’n gsm. Met de computer de POI's (water, dorpen, etc) opvoeren, nieuwe batterijen er in, in de rugzak gooien en gewoon vergeten totdat de nood aan de man is. Als ik toch de route wil vastleggen sla ik in de avond een waypoint op en zet hem weer uit, zo houdt hij het maanden uit op 1 setje batterijen ;-)
(JAO / 11-05-2005)


Garmin Geko101 (€ 130,00)

Leuk toestel om kennis te maken met GPS maar ik ben tegen veel beperkingen opgelopen. Een GPS die je niet aan een computer kan koppelen wordt gebruikt met stafkaarten, om je positie op de kaart aan te wijzen. Dan moet hij dus veel kaartdatums en rasters kennen en dat is niet het geval bij de Geko101. Positief: robuust, heeft zich goed gehouden op zee in een open bootje, licht, eenvoudig te begrijpen. Nadelen: kent geen routes, tijdvertraging in aan-uit drukknop te kort, GPS schakelt aan in de tas en de batterijen gaan toch al zo kort mee. AAA NiMH cellen gaan te kort mee, stond ik in een wiebelend bootje met natte vingers batterijen te vervangen, onhandig. Programmeren met de hand kost veel tijd zonder joystick: 20 letters vooruit, 17 letter achteruit. Dan mis je een interface kabel.
(Johan Labberté / 04-04-2006)


Garmin GPS 12 MAP (€ 544,54)

Zeer goede GPS ontvanger. Goede ontvangst, zelfs binnen auto. Nauwkeurigheden (EPE) tot 5m. Gelukkig tegenwoordig opheffing Selective Availability (SA) van Amerikaanse overheid. Nadeel: Kaarten (Mapsource) op CD-ROM zeer prijzig! (+/- f400 p.st.)
(V.Snijder / 06-07-2001)


Garmin GPS 48 (€ 350,00)

Ik heb hem gekocht in 1998. Het is nu misschien een wat uitgeklede GPS, maar hij voldoet nog steeds prima. Ik heb er nog nooit problemen mee gehad, en hij brengt me overall. Door de mist over een meer, wandeltochten, terug naar de auto, in de bergen.
(Frank / 03-05-2006)


Garmin GPS 76 (€ 300,00)

De 76 volgt mijn 12 op. ‘t Is een topmodel zonder kaartsoftware, vind ik overbodig. Ik ben heel tevreden over de precisie van de 12 maar de 76 is superieur: gebruik van 2 oplaadbare batterijen i.p.v. 4, ruim scherm met een schitterende, wijzigbare data-layout, is compatibel met CD-roms van het Belgische NGI. Waypoints, tracks en routes zijn im- en exporteerbaar met grote precisie. Is veelzijdig in auto, op fiets en te voet. Goedkope aanschaf in Engeland online maakt het feest compleet.
(M. Duyvejonck / 06-09-2003)


Garmin GPS V (€ 860,00)

Bevalt zeer goed. Zowel in de auto, in de hand en op de fiets geen probleem met ontvangst. Gebruiksvriendelijk. Licht gemakkelijk in de hand. Vreet wel batterijen. Nauwkeurig. Wel prijzig.
(dieter van andel / 19-09-2003)


Garmin GPS V (€ 800,00)

Enige gewenning noodzakelijk wat betreft de routeplanner-software! Niet alle getoonde wegen zijn voor alle verkeer toegankelijk! Daarnaast is het plannen van een route die gedeeltelijk buiten de geladen kaarten valt ook niet makkelijk... gebruik dan 'waypoints' en plan de route 'handmatig' op het apparaat zelf! Alle karakteristieken van het apparaatje kennende, is een vriendschap verzekerd ;-)
(René / 14-10-2003)


Garmin GPS V (€ 1045,00)

Zondermeer positief. Ik heb hem gebruikt te voet; op de fiets en de auto. Uitgezette routes / waypoints etc.. zeer goed trackings-mogelijkheden. Scherm uitstekend leesbaar. Het enige nadeel is de beperkte geheugen-capaciteit (9 Mb) wat niet uitbreidbaar is. Overigens kun je ongeveer 1/3 Nederland laden op straat-niveau dus het valt ook wel weer mee. Kortom het apparaat is mijn steun en toeverlaat (ook in het buitenland)
(Jan de Heer / 29-12-2003)


Garmin GPS V (€ 549,00)

Een goede onvanger voor auto/fiets. Routes en waypoints zijn makkelijk voor te bereiden op de computer. prijs 577,00 euro incl. fiets + auttosteun comp.kabel 12Vkabel v. auto + software.
(Wouter Jan Verwoerd / 13-04-2004)


Garmin GPS V (€ 700,00)

Mijn ervaringen met dit product zijn erg goed, hij navigeert prima, is erg gebruiksvriendelijk en zeer goed te hanteren. Ik gebruik hem in de auto, op de fiets en tijdens wandelingen probleemloos. Ook tijdens vakanties in het buitenland navigeert hij erg goed en nauwkeurig. Geen goedkoop maar wel een erg goed apparaat, zeker een aanrader.
(Cees Tak / 04-06-2004)


Garmin GPS V deluxe (€ 865,00)

Bijzonder prettig, gebruiksvriendelijk, multifunctioneel en nauwkeurig gps. In de auto een extra antenne nodig (warmtewerend glas). Ook tijdens ATB-en een uitkomst. Heel compleet, niet goedkoop! Aanrader...
(Martijn / 10-06-2003)


Garmin GPS-12 (€ 181,51)

Ik gebruik hem vooral in de auto (ja als toy) en neem hem vaak alleen in de rugzak mee met de auto als waypoint. Onderweg gaat ie alleen aan voor af en toe een hoogte bepaling. De tijd die hij op NiCad werkt is net voldoende.
(tonny verhoef / 11-09-2001)


Garmin GPS-60 (€ 220,00)

Super GPS. Batterij verbruik is uitstekend. Met 1 setje AA NimH batterijen kan ik ruim twee wandeldagen van 8 uur compleet tracken terwijl de GPS de hele dag navigeert en aanwijzingen geeft. De ontvangst is ook in zwaar bebost terein en in de auto zeer uitstekend ! Ontvangst valt echt zeer zelden weg. Tijdens wandelen in wales slechts 1X in een nauwe kloof. Kompas en hoogtemeter op een GPS zijn dikke onzin in de wandel praktijk: Voor het beetje nauwkeurig schieten van je looprichting heb je toch een conventioneel kompas nodig. Deze GPS zonder electronisch kompas geeft de kompas richting trouwens al aan na twee stappen vooruit lopen. Voor wandelen en fietsen mist deze GPS-60 dan ook helemaal niks en ik ben heel dik tevreden !!!
(Jeffrey Ringrose / 31-08-2005)


Garmin GPS12 (€ 219,00)

Gebruikersvriendelijk, duidelijk leesbaar, goed te gebruiken met WINGPS. Nadeel: 4 penlite batt. en snel leeg (12-24 uur) Aanschaf accessoires zeer duur. Het kan goedkoper als de stekkers los verkrijgbaar zouden zijn. Ik heb het gevoel dat ik besodemieterd wordt als ik weer iets extra\'s wil aanschaffen.
(Mart Marbus / 11-05-2003)


Garmin GPS12 (datakabel) (€ 34,00)

Voor deze prijs koop je een dat kabel alleen voor dataverzending (zonder comm-poort stekker). In de kabel zitten 4 draden. 2 voor de data 1 voor de ground en 1 rode voor de voeding. Ja, de voeding draad zit er ook in. Een goede hobbyist kan dus een gecombineerde kabel (data/voeding)maken voor euro 34.
(Mart Marbus / 11-05-2003)


Garmin GPSmap 60 c (€ 420,00)

Perfekt funktionerende GPS-ontvanger. Zelfs in het bos verliest deze ontvanger het kontakt met de satellieten niet. Met MetroGuide Europa is het is een groot plezier met dit apparaat onderweg te zijn(voet-fiets-auto).
(Berend Tuin / 03-05-2004)


Garmin GPSmap 60CSx (€ 300,00)

Een prima apparaat. Door de betere antenne in vergelijking met mijn oude VistaC geen slechte ontvangst meer in bossen. Een minpuntje is wel dat de huidige bij wandelen enigszins fluctueert (gemiddelde snelheid iss wel goed). Door de vele knoppen is het gemakkelijker werken dan met de Etrex Vista. Verder heeft de GPS een helder kleurenscherm welke ook in fel zonlicht goed af te lezen is. Apparaat lijkt ook iets degelijker dan de Etrex serie (geen rubberband welke los kan laten)
(Maarten de Wit / 05-05-2008)


Garmin GPSMAP 60Cx (€ 600,00)

De topper van Garmin, door de SFIR3 een sublieme en snelle ontvangst, door een dicht bos gelopen en geen verlies (was met de Garmin V anders)Door de micro SD kaart 512Mb aan kaartmateriaal en via de USB 2 is dit binnen een paar minuten over. Het toestel heeft een helder beeld. Eenvoudige bediening, ooit een garmin gehad? kan je direct met deze werken. Ik ben blij met de aankoop, een goed outdoor GPS, die ook in de auto uit de voeten kan, een route van 400Km berekenen kost iets minder dan 1 minuut en met vriendelijke piepjes (kunnen uit) geeft hij aan dat er een bochtje komt. Dik tevreden! Een echte aanrader.
(Peter / 05-02-2006)


Garmin GPSMAP 76CSx (€ 600,00)

Mijn ervaringen zijn zeer positief, gebruik hem nu een half jaar naar grote tevredenheid. De ontvangst van satelieten is uitmuntend. Hebruik hem voor wandelen op de fiets en in de auto. Heb hiervoor City Navigator 8.0 en verschillende topgrafische kaarten.
(Wil Oskam / 27-10-2006)


Garmin GPSMAP 76CSX (€ 600,00)

Ik ben uitemate tevreden met deze GPS, daar de ontvangst subliem is, ook bij donker weer en onder een dicht bladerdak. Ook het gbruik van losse microSD kaartjes is erg handig, zodat je snel kunt wisselen van City Navigator 8.0 en b.v. een Topografische kaart. Ik gebruik hem op de fiets, in de auto en met wandelen. Kan hem iedereen aanbevelen.
(Wil Oskam / 01-11-2006)


Garmin GPSmap76s (€ 500,00)

Na een vergelijk tussen het kaartmateriaal van Garmin en Magellan gekozen voor de Garmin. Ontvangst is goed (helix antenne). In de auto in de buurt van de voorruit goed bruikbaar. Hoge resolutie scherm. Combinatie PC-GPS uitstekend. Robuust apparaat.
(Erik Tiddens / 27-10-2003)


Garmin map 60 c (€ 629,00)

Goed werkend en zuinig met energie omspringend toestel, duidelijk en goed leesbaar display, véél betere ontvangst dan de Legend, maarrr...de basiskaart is héél pover, zodat de aanschaf van de Metro guide of city select een must is waarmee rekening moet gehouden worden bij de aanschaf. Tóch een uitstekend toestel, zeker in vergelijking met de Legend, waar ik niet over te spreken ben.
(Declerck / 29-04-2004)


Garmin Map 76 S (€ 700,00)

Perfect apparaat, goede nauw- keurige ontvangst. Mooi kaart- materiaal. Geheugen 24 Mb is ruim voldoende. Advies: Koop een GPS ontvanger online in de VS. Goedkoop is www.gpscity.com Aldaar is genoemde GPS te koop voor $310 + $40 verzendkosten. Mocht deze door de douane er uitgepikt worden betaal je wat meer (ca 30%) Dit is nog aanzienlijk goedkoper dan de in Nederland gehanteerde prijzen. Nadeel is dan wel de niet Europese Basemap, echter dit word ondervangen door mapsource.
(Cruijsen / 31-07-2003)


Garmin StreetPilot III de Luxe (€ 1450,00)

Zeer betrouwbare navigator.Audio/visuele routebegeleiding.Binnen 1 minuut in elke auto te plaatsen.Op motoren bruikbaar. M.b.v. de software eigen routes te plannen. Ideale vakantieplanner. Na je trip details te zien op je pc. Sw pakket stelt je in staat overal in West Europa op huisnummerniveau te navigeren. Dit kan met de unit zelf én op je pc. Het apparaat en je pc beschikken over een zeer uitgebreide databank. Ondanks de prijs een absolute aanrader.
(W.J. van der Burgh / 29-07-2003)


Garmin V (€ 860,00)

Perfect product van Garmin, sublieme intvangst, zelfs binnen als je in de buurt bent van een raam. Heeft auto-routing funtcie(!), waterdicht, kompasfunktie en heeft vele opslag, route, trackingfuncties verenigd voor auto, fiets én hike. Wel niet het goedkoopste maar erg degelijk gebouwd. Doet tot 25 uur met een set batterijen.
(Eric de Kuyper / 06-11-2002)


Garmin Vista Hcx (€ 249,00)

Fantastisch! Voor het eerst zo'n apparaat in mijn handen gehad en direct een mountainbiketocht van 42 km over piepkleine bospaadjes gemaakt....geen enkele probleem! De Topo Nederland kaart kent elk paadje. Ongelooflijk.
(Jan van Klaveren / 24-10-2008)


Garmin Vista HCx (€ 2,45)

Ik heb het apparaat net gekocht voor het wandelen. Ik ben nog op zoek naar goede topokaarten liefst goedkoper dan de orig Garmin exemplaren die toc wel erg duur zijn. Het apparaat werkt verbluffendgoed in de Zuid Duitse bergen. In alle omstandigheden in de bossen en op sommige plaatsen in huis, een zeer goede ontvangst. Tracking is buitengewoon nouwkeurig en als je hem niet op tijd weer uitzet bij thuiskomst, kun je meteen zien hoe vaak je zinloos heen en weer loopt.... In de bossen is de ontvangst ook uitstekend als je hem gewoon in je jaszak draagt. Het compas werkt prima en de hoogtemeter is een zeer leuke extra dimentie als je achteraf een track bekijkt. Dit was een eerste kennismaking voor mij met dit apparaat maar het is veelbelovend.. Nu de kaarten nog..! De batterijduur is flink lang zeker twee etmalen onafgebroken aanstaand.
(P. on route / 06-05-2009)


i-gotU 120 (€ 55,00)

leuk op hikes/vakantie. Nooit meer de vraag waar de foto nou gemaakt is. maar ook te gebruiken bij het sporten. Enige 'nadeel' is dat hij alleen is op te laden met het eigen snoertje en niet met een willekeurige (mini)usb kabel
(tonnyv / 23-08-2009)


Globalnav 12 (€ 99,00)

Heb voor net geen 100 euro de Lowrance Globalnav 12 gekocht. Eigenlijk bedoeld als backup gps voor op ons bootje. (Noordzee, maar ook wel verder). Het apparaat functioneert dermate goed dat ik me afvraag waarom mensen zonodig een (te dure) Garmin of Magellan aanschaffen. Navigeren blijft een kunst op zich. Dat een gps ontvanger daarbij een handig hulpmiddel is, is mooi meegenomen.
(Hans / 19-05-2003)


Lowrance 212 (€ 122,00)

Uitstekend product tegen een concurerendeprijs incl voedingskabel. Veel meer mogelijkheden dan andere GPS type. Nauwkeurig dat je op moet passen dat je de tonnen niet raakt. Gelukkig is dat in te stellen. Ankerwacht werkt prima. Wat wil een mens nog meer.
(W.v. Oostrom / 08-06-2004)


Lowrance GlobalMap 100 (€ 755,54)

Mijn tweede GPS-ontvanger en flink uitgebreider dan mijn eerste (eagle Explorer). Het zelf kaartenmaken gaat beter met OziExplorer/OziMC.
(Raymond Koome / 01-12-2000)


Lowrance Globalnav 12 (€ 99,00)

Zeer betrouwbaar en nauwkeurig apparaat. Gebruik hem op mijn zeilboot. Met data kabel te koppelen aan pc en marifoon. Onbegrijpelijk dat andere GPSen veel duurder moeten zijn terwijl ze niets of nauwelijks extra's bieden.
(E. Roelen / 16-09-2003)


Lowrance Globalnav 212 (€ 119,00)

Ben zeer tevreden met de 212. Ik gebruik hem op een rubberboot. Voor mijn doel zeer nauwkeurig. Voor een leuke prijs veel waar voor je geld.
(Arjen / 24-04-2003)


Lowrance GlobalNav12 (€ 99,00)

Eerste kennismakingstoestelletje, einde reeks voor geen geld (99Euro) en behalve in omvang beetje te vergelijken met e-trex e.d. Zeer tevreden als eerste kennismaking.
(Paul / 02-04-2003)


Magellan 315 (€ 250,00)

Zeer scherp display ook in het donker met verlicht display (dan gaat baterij wel snel leeg). Na het aanzetten redelijk snel je positie gevonden. Kabel naar Pc een must werkt goed samen met ozi explorer.Gekocht in Zwitserland 'Tax-free'. Assesoires zoals kabels en voertuigvoedingen zijn heel duur.
(J van Zuijdam / 13-02-2002)


Magellan Blazer 12 (€ 250,00)

Perfecte ontvangst,ook onder bladerdek. Zeer snelle positie bepaling. Slechts 1 route, maar een echt no nonse apparaat. Mijn favoriet.
(charlie / 15-10-2003)


Magellan Explorist 100 (€ 95,00)

Weliswaar geen ingebakken kaart, maar wel voorzien van WAAS/EGNOS ondersteuning. Heeft een handige backlight, is handzaam en werkt zo'n 20 uur op 2 AA batterijen. Dus nauwkeurigheid voor een goede prijs.
(Arjan onwezen / 10-05-2005)


Magellan Explorist 100 (€ 119,00)

Mooi en zeer degelijk toestel, goede ontvangst (fix binnen 1,5 minuut), gaat zo'n 18 uur mee op 2 batterijen. Meer heb je niet nodig om waypoints terug te vinden. Hij is zijn geld zeker waard!
(J. Doppenberg / 01-07-2006)


Magellan Explorist 100 (€ 119,00)

Tot nog toe geen slechte ervaringen. Menu is eenvoudig te begrijpen. Het apparaat wordt puur voor geocaching gebruikt. De GPS is erg nauwkeurig en stabiel w.b. satelietverbinding, zelfs onder een bladerdek. Dat heb ik bij een veel duurdere Garmin wel eens anders meegemaakt.
(peter / 21-08-2006)


Magellan eXplorist 200 (€ 269,00)

Zeer goed produkt! Heel gebruiksvriendelijk ook voor nitwits zoals wij. Het apparaat ligt lekker in de hand en het batterijklepje zit stevig vastgeschroefd, je hoeft dus niet bang te zijn dat er snel iets afbreekt. Spatwaterdicht, hebben we (helaas) al ervaren. Ook goed te gebruiken in de auto.Bij bep. online shops al gezien voor 199,- euri!
(Els Philippa / 03-01-2005)


Magellan eXplorist 210 (€ 199,00)

Hoi, Ik had een eXplorist 200 en na een maand of 4 in mijn bezit te zijn kreeg ik eigenlijk spijt dat deze niet aan de PC kon. Op dat moment werd de 210 geintroduceerd. Ik heb nog een poosje geduld moeten oefenen voordat ik de 200 voor een goede prijs kon verkopen en toen heb ik de 210 gekocht. De gemakkelijke bediening kende ik dus al, evenals de goede ontvangst, ook in het bos. Aangeloten op de PC komt hij in verkenner als verwisselbare schijf, dus gemakkelijk te benaderen. Veel mogelijkheden voor een goede prijs, vind ik! Wat mij betreft een aanrader!
(Robert / 14-03-2006)


Magellan explorist 400 (€ 350,00)

Erg gebruiksvriendelijk.Duidelijk display, geen behoefte aan een kleurenscherm. Goede ontvangst ook onder een bladerdek met bewolking. Op een SD kaarte kun je bijna heel europa kwijt. Voor autorouting kun je maximaal 64 MB per sector kwijt(gebied zo groot als nederland). Bij grote afstanden moet je dus wisselen van sector. Toestel geeft geen signaal wanneer je verkeerd rijd. Ook is het niet mogelijk om voorkeurs wegen in te stellen. Toestel is dus primair voor outdoor toepassingen.
(Henk Lammers / 25-02-2007)


Magellan GPS 2000 (€ 200,00)

Ik heb geen prettige ervaringen met het apparaat. Alleen is het batterij-verbruik naar mijn inziens goed te noemen. Plotterscherm erg onnauwkeurig. Drama om goed batterij-contact te houden zonder ze af te tapen.
(Charlie / 11-10-2003)


Magellan GPS 315 (€ 250,00)

Prima! Zelf kabel gemaakt, kostte niets. Firmware 3. 5 geinstall. Mooi display, gevoelige ontvanger. Robuust en toch licht. Gebruik NiMh accu's, want stroomgebruik is 45mA zonder verl. Ziet er misschien niet zo hip uit, maar voldoet in praktijk uitstekend. Ned grid prima instelbaar.
(Jan Schijf / 22-10-2003)


Magellan GPS2000 (€ 130,00)

Slecht toestel. Werkt zeer traag. Cold fix duurt soms een half uur. Opnieuw vinden van satellieten duurt ook zeer lang. Map-functie is totaal onnauwkeurig.
(Bram / 30-12-2003)


Magellan meridian gold (€ 449,00)

Een goede ontvanger met alles wat je nodig hebt erop en eraan. Superieure ontvangst door quad helix atenne, ook onder bladerdaken en in steden. Doet het zelfs goed in de auto. Schok en waterbestendig (uit eigen test waargenomen, perongeluk). Duidelijke overzichtelijke kaartjes. Zelfs de basismap van europa voldoet in grote mate. Geheugen uitbreidbaar m.b.v. SD kaarten. Een echte aanrader.
(Henk Post / 02-01-2003)


Magellan Meridian Gold (€ 399,00)

Het ontwerp is goed. Je kan hem met een hand bedienen. Ook het programma is logisch opgebouwd. De basemap is top. De standaard SD cards zijn niet merkgebonden. De consumentenbond heeft helemaal gelijk. Beste koop.
(Leopold / 29-07-2003)


Magellan Meridian Gold (€ 289,00)

Fijne GPS waar verwisselbaar geheugenkaart in kan. Jammer dat Magellan zo hopeloos achter ligt met het maken van kaarten CD's.
(Dennis Waterman / 13-06-2005)


Magellan Meridian Marine (€ 459,00)

2e hands model uit 2003, ik gebruik hem op de boot en voor buitenactiviteiten op school. een fantastisch handig apparaat. gebruiksvriendelijk, degelijk en veelzijdig. geen ervaring met SD uitbreiding. de standaardwereldkaart is al zeer uitgebreid. je moet de standaard kaart niet vergelijken met bijvoorbeeld Tom Tom die zijn voor in de auto vele malen gedetaileerder. De Marine spreekt trouwens niet zoals vele Auto-GPS systemen en is zwart wit (monochrome).
(maurice / 07-06-2007)


Magellan Meridian Platinum (€ 324,00)

Een top product! Zeer goede ontvangst onder zwaar/dicht bladerdek, zelfs in huis vaak nog een goede ontvangst! GPS komt uit Amerika (vandaar de prijs incl. verzend kosten). Routes en waypoints kunnen ook meer dan voldoende aangemaakt worden. Er zitten zeer veel extra features op. Ik denk dat Garmin de naam heeft in GPS land maar Magellan de kwaliteit/professionaliteit heeft!
(Ben / 12-08-2003)


Magellan Meridian Platinum (€ 324,00)

Zeer goed product. In alle omstandigheden.
(Dieter Van den Bogaert / 11-02-2005)


Magellan SporTrack Pro Marine (€ 100,00)

Werkte goed en was zeer makkelijk te bedienen. Helaas wordt het zeer goede apparaat volledig verziekt door een behuizing van erg slechte kwaliteit, zowel bij mij als bij bekende binnen jaar onherstelbaar beschadigd door lekkage van behuizing. leuk voor op land maar niet voor op water dus dat "marine" kunnen ze wel weglaten uit de naam. Wel geld terug natuurlijk dus geen ramp maar wel zwaar onvoldoende als beoordeling.
(Koen Tiel / 11-01-2008)


Magellan Sportrak (€ 299,00)

Mooie, kleine GPS met goede ontvangst. Uitgebreide handleiding op CD rom en makkelijk in het gebruik. Toetsbediening erg overzichtelijk. 1mb geheugen met belangrijkste steden alleen leuk als gadget, geen nederlandstalig menu of handleiding (En, Du, Fr etc. wel) met datakabel en gratis software van internet erg gemakkelijk waypoints beheren, geen Mapsend CD nodig (scheelt 156 euro).
(Stefan van Vreedendaal / 07-02-2003)


Magellan SporTrak Color (€ 499,00)

Ziet er goed uit. Haarscherp kleurenscherm. Degelijk apparaat.
(Marco / 19-10-2003)


Magellan SporTrak Map (€ 399,00)

incl. Worldwide Basemap (WWB), seriele PC-kabel en etui. De 8MB is voldoende voor zww kaartje van NL t/m de Alpen met auto(snel)wegen, rivieren, stations en hoogtelijnen. Laatste zijn onnauwkeurig maar handig: bergen, dalen, passen. Nuttige aanvulling op Basemap. Mis Map op huisnummer niveau niet: toch nutteloos op klein schermpje en zonder stem. Koppeling naar Palm TT3/TomTom werkt perfect.
(Lex Molenaar / 14-09-2004)


Magellan Sportrak pro (€ 549,00)

Prijs was incl. Streetmap Europe CD. Goede ontvangst. Apparaat werkt ook in het bos. Handige computerinterface met kabel. Groot geheugen. WAAS enabled, dus erg precies. Sterk, waterdicht en drijvend. Met dit ding zie je dus bijna tot op de meter nauwkeurig waar je zit. Inclusief kaartscherm.
(Jeroen Brans / 12-06-2003)


Magellan Sportrak Pro Color (€ 499,00)

Zeer goede ontvangst, ook binnenshuis en in de auto. Degelijk product en goed afgewerkt. Vele mogelijkheden. Het VGA kleurenscherm is overzichtelijk en duidelijk. MapSend CD is wel noodzakelijk voor gedetailleerde overzichten.
(W. van den Akker / 09-07-2003)


MHG-1 GPS (€ 149,00)

Zeer nauwkeurig waterdicht apparaat, inclusief kompas. Helaas maar kort van kunnen genieten i.v.m. diefstal tijdens vakantie.
(jaco maase / 06-08-2003)


Silva multinavigator (€ 580,84)

compas, hoogtemeter, gps, tracklogging, barometer met stormwaarschuwing. Baterij gaatlang mee dus ideaal voor een lange trek. Grandioos product !! Wel niet goedkoop.
(Michel Bafort / 13-08-2001)


Reacties op deze pagina: