Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » Buitensportvoeding

Ervaringen van gebruikers: buitensportvoeding

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten buitensportvoeding. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Adventure food Chocolade mousse en gehaktschotel (€ 6,00)

Over smaak valt te twisten, zeker als het over buitensportvoeding gaat. Vaak valt het tegen. Echt de moeite waard vind ik de chocolademousse en gehaktschotel van adventure food! Erg lekker en meer dan voldoende...
(Harm / 24-03-2009)


Adventure food maaltijden (€ 4,25)

Er zijn verschillende soorten smaken te verkrijgen,o.a nassi sateh. De hoeveelheid is meer dan voldoende,over smaak valt te .... inderdaad, maar ik heb nog niets lekkers gehad van deze club. Het aangegeven streepje zit aan de buitenkant (waterpeil) en is slecht in te schatten. Daardoor vaak te vochtig. Dat is echter geen probleem als het maar lekkert is, maar dat is het beslist niet. Geen pit en een erg vlakke smaak. Het is daarbij ook nog eens duur! Bij de supermarkt zijn de nassi zakjes inderdaad beter. Je kunt het ook nog eens op dezelfde wijze klaar maken! Zakje open, water erbij, even dichtvouwen en 5 min wachten.
(Jan Huizing / 24-03-2009)


AdventureFood (€ 5,43)

Er zijn verschillende soorten smaken te verkrijgen,o.a rijst kip/kerrie. De hoeveelheid is voldoende,maar de smaak valt erg tegen. Bovendien vind ik de prijs zeer hoog. Ik heb ondervonden dat een veel beter en goedkoper alternatief dezelfde soort maaltijden bij de supermarkt zijn. Ten eerste een stuk lekkerder en ook een stuk goedkoper.
(sandra / 02-07-2002)


Beef Jerky Classic (€ 1,85)

Lekker voor 's avonds bij de tent of gewoon als tussendoortje. Moest eerst even wennen aan de smaak/structuur maar daarna was het zakje zo leeg. Ben benieuwd naar de andere smaken.
(Laurens Ekkelkamp / 26-11-2007)


Bever Hartkecks (€ 0,70)

Deze koekjes zijn per 10 verpakt en normaal eetbaar. Worden lekkerder met jam of leverpastei!
(Tjerk / 11-05-2004)


Bushcooker houtBrander (€ 100,00)

getest direct na de aankoop en goed bevonden zowel de herontbranding van gassen onstaan bij houtburning als het ganse ontwerp zelf.
(Pauwels Chris / 15-04-2009)


Drytech Real Turmat Freeze Dried (€ 6,00)

Heerlijk eten. Komt al in de buurt van de kwaliteit van First Choice Expedition Food maaltijden. Wel moeilijk te verkrijgen in NL (zeer vreemd want er is echt een zeer diepe kwaliteits-kloof tussen de producten die makkelijk in NL te verkrijgfen zijn en deze maaltijden ?). Zoek op internet voor dealers of koop in buitenland. Verschillende smaken stevig smaakvol voedsel (en geen afwas). Alleen de vis-variant ben ik zelf niet zo gek op. Verder nooit meer anders dan Real Turmat (drytech) of First Choice voor mij !
(Jeffrey Ringrose / 24-09-2007)


Expedition Foods ready meals high-energy serving 800cal. (€ 8,20)

Smaakvoller dan Adventure Food (maar Real Turmat van DryTech is nog lekkerder), en mengt ook beter met (heet) water. De 'high-energy serving' bevat 800 calorieen, flink wat meer dan de meeste andere eenpersoonsmaaltijden (450-500 cal.) die ik net te weinig vind na een dag in zwaar terrein. Weegt amper meer dan 450-500 cal. van Adventure Food. Bestellen via hun UK-webshop verloopt prima. Tip: mag wat minder water bij dan aanbevolen, anders wordt het soep.
(Jeroen Bouman / 01-09-2012)


First Choice Exedition Food Freeze Dried (€ 7,00)

SUPER ! Meerdere smaken geprobeerd, maar vooral de chicken Tikka en de Korma zijn om te watertanden. Eindelijk echt een hele hele grote sprong voorwaarts. Nooit meer de saaie zooi van de andere hier bekende merken. 700-800 Kcal per maaltijd echt smaakvol en pittig eten ! Even het merkje op internet googelen en je kunt ze direct bij het merk zelf verkrijgen.
(Jeffrey Ringrose / 24-09-2007)


Globetrotter (buitensport-voeding) gevriesdroogd voedsel (€ 8,00)

Bij Globetrotter heb je een grote keus dus voor elk wat wils. De smaak van de produkten is goed (gevriesdroogd i.p.v. gedehydrateerd)maar je wilt na een periode van 12 dagen wel weer normaal voedsel. Bij sommige soorten heb je wel extra pannen nodig dus goed uitkijken bij de keuze. De prijs is niet laag maar als er op het pak 2 pers. staat dan heb je echt wel veel. Wij hebben het meegenomen in Alaska en is zeer goed bevallen. De bereiding is over het algemeen niet te lang.
(At Flierman / 14-04-2009)


Globetrotter Veerunster (50kg) (€ 9,08)

Voor de freaks onder ons die precies willen weten hoeveel die rugzak nou eigenlijk weegt. Vanaf een kilo of vier redelijk nauwkeurig.
(Martin Swinkels jr / 22-02-2001)


Grower's cup Coffeebrwers (€ 2,45)

Heerlijke bak koffie voor tijdens het kamperen! Ik heb onlangs de Grower's cup van de COffeebrewer meegenomen bij YAK sports. Het is een met koffie gevulde stazak waar je kokende water boven in giet. Na ca. 5 minuten giet je het daarna via een filter in je mok. Erg lekker en praktisch. De smaak die ik had was Honduras. Enige minpunt is dat het relatief veel verpakking is voor een organische kwaliteit koffie.
(Erwin / 18-08-2011)


Outdoor Biltong Snack (€ 3,50)

Dit zijn handige zakjes biltong om eenvoudig mee te nemen. Weegt haast niks, kan niet kapot en is waterdicht.het smaakt heerlijk als snack tussendoor. Het heeft een beduidend aangenamere textuur dan beef jerky het eet lekker weg. er fijn tijdens het buitensporten en de autoritten terug. Op pad was het telkens zo weg.helaas nog weinig verkooppunten maar via internet goede distributie.
(jurr / 23-08-2009)


Aldi 1 kops-soep (€ 0,45)

Heerlijk! Vooral als tussendoortje tijdens een lange hike. Zo klaar, verschillende soorten en erg goedkoop.
(Otto Schot / 17-02-2003)


BiFi Bierworstjes (€ 2,00)

Ik neem op een hike altijd een paar bierworstjes mee. Ik heb 2 euro ingevuld, maar weet niet exact wat de prijs is.
(Dirk Treffers / 26-02-2006)


Kant en klaar maaltijden (€ 0,52)

Laten we eerlijk zijn: gedroogde maaltijden zijn praktisch, maar van haute cuisine is hier geen sprake. Bij de LIDL hebben ze dit soort maaltijden voor 52 cent. Minder keus dan het 'echte' Adventure food, maar minstens net zo 'lekker', net zo praktisch en natuurlijk 16 tot 24 maal zo goedkoop(!!) , als je bedenkt dat deze pakjes genoeg zijn voor twee. Nadeel(tje): moet ongeveer 5 minuten koken.
(Jeroen Brans / 02-05-2003)


Knorr Spaghetteria (€ 1,30)

Zijn iets duurder, maar ook iets lekkerder dan de LIDL maaltijden. 1 pakje van 170 gr/pers/dag levert 660 kcal. Bij langdurig gebruik zijn vitaminepillen waarschijnlijk wel aan te raden....
(Jos / 08-12-2006)


Koffiepads van Max Havelaar (€ 1,40)

Oploskoffie is smerig; filters te lastig; een espressomasjien te zwaar. Waarom geen koffiepads? Water koken, padje erin, klaar! Ok, het cremalaagje is ver te zoeken, maar de smaak is redelijk en geen dras!
(Jan / 05-10-2004)


Koopmans pannekoekmeel (€ 1,00)

Mix voor eier pannekoekmeel, aan te maken met water. Neem ik mee in een nalgene-fles. Lekker ontbijtje: pannekoeken met krenten, jam of (vanille)suiker. Je loopt er uren op!
(d. Treffers / 26-02-2006)


Nescafe cappucino (€ 3,00)

Prijs weet ik niet precies. Er zitten 10 zakjes in een doosje,zakjes stop je zo in de tas, neemt weing ruimte in. Alleen gekookt water erbij, zakje suiker eventueel erbij en je hebt een heerlijke cappucino! Onmisbaar in mijn uitrusting.
(meriam / 21-08-2006)


Noors Toerbrood (zelfbakken) (€ 3,00)

Lang houdbaar (2 maanden), heel goed te eten en supercompact. Dit Noors toerbrood kan je zelf bakken. Het is alleen een beetje zwaar. Maarja je sleept pure koolhydraten, vetten en suikers mee, dus elke gram is terecht. Een goed gebit is wel aan te raden, want het is geen astronoutenvoer.
(Eelco Koppert / 24-12-2004)


QuickCuisine Zelf-opwarmende-maaltijd (€ 6,00)

Goed, echt super makkelijk. Je moet even de onderkant goed hard induwen, beetje schudden. En binnen enkele tellen begint het hele pakket te stomen. Dit enkele minuten lang. En dan even roeren en klaar! De chilli en de raviolli zijn zoals de bij AH verkrijgbare maaltijden qua smaak/kwaliteit.
(Jan Evers / 27-01-2005)


Travellunch vriesdroogmaaltijden (€ 5,00)

Naast Adventure Food en Trekking Mahlzeiten is ook (met name!) dit merk zeer de moeite waard. De per 1- persoon verpakte maaltijden wegen 125 gram en worden direct uit de verpakking gegeten. 350/400 ml kokend water toevoegen, doorroeren, effe laten wellen, eten maar. De smaak is bijzonder goed en het geheel erg praktisch omdat je pannetje dus schoon blijft. Ander voordeel is dat je niet meer de ranzige Tibetaanse Pot van je maatje mee hoeft te eten ‘omdat ie op moet’. Ieder kan zijn eigen smaak kiezen. De voedingswaarde ligt gemiddeld rond de 450 kcal per 100 gr. En da’s uitstekend. Dit is voorlopig mijn standaard warme hap op tocht.
(Martin Swinkels Jr. / 11-11-2005)


Reacties op deze pagina: