Roel Klein en Bert Stok: Noord-Portugal
ISBN: 907498018X
96 pagina's
Uitgeverij: Op Lemen Voeten

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Noord-Portugal
Roel Klein en Bert Stok

Ga je op Internet op zoek naar informatie over wandelen in Portugal, dan kom je al snel uit op de site van Roel Klein en Bert Stok. Ga je in de reisboekhandel op zoek naar informatie over wandelen in Portugal dan kom je eveneens bij beide heren uit: deze negende Voetwijzer Noord-Portugal is inmiddels hun vijfde boek over het Zuid-Europese land.

Dit keer nemen de auteurs je mee naar het noorden van Portugal, waar er 25 wandelingen worden besproken door Porto, Minho, Alto Douro, Tras-os-Montes en Beira. Van elke streek (en Porto) is er telkens ook gebiedsinformatie opgenomen voor de nodige achtergrond info bij de wandelingen. Daarbij is een overzichtskaart van het gebied opgenomen, alsmede informatie over (openbaar) vervoer, overnachtingsmogelijkheden (met internet-adressen) en mogelijke excursies of extra wandelingen in het gebied.

De routebeschrijvingen zelf zijn zeer divers. Van bergwandelingen langs oude ruÔnes tot boswandelingen die de nodige schaduw bieden tijdens hete zomerse dagen. Buitenbeentjes zijn natuurlijk de twee besproken stadswandelingen in Porto. Wat alle beschrijvingen wel met elkaar gemeen hebben is de grote mate van nauwkeurigheid. De richtingen worden steeds erg nauwkeurig aangegeven, dus echt verkeerd lopen is nauwelijks mogelijk. Nadeel van de schrijfwijze is dat het als het ware in telegramstijl wordt weergegeven en dus niet lekker leest als je een routebeschrijving enkel wilt doorlezen.

Uiteraard zijn alle routebeschrijvingen voorzien van de nodige praktische informatie als hoogteverschil, beginpunt, eindpunt en benodigde kaarten. Handige extra is de informatie over bereikbaarheid met openbaar vervoer en of er winkels/horeca onderweg is. Bovendien zijn alle routes voorzien van eeneenvoudige kaart en de nodige kleurenfoto's zodat je als wandelaar vantevoren een goed beeld krijgt van de route.

Over de auteurs
Roel Klein en Bert Stok gelden in Nederland onbetwist tot de kenners van de wandelmogelijkheden van Portugal. Al meer dan 20 jaar reizen zij regelmatig naar dit Zuid-Europese land en inmiddels hebben zij er vijf verschillende wandelgidsen over geschreven. Ook beheren ze samen een website met allerhande praktische info voor de wandelaar die naar Portugal wil: www.wandeleninportugal.info

Over Op Lemen Voeten
Zelf zeggen ze op hun site: 'Wandelen is onze hobby, schrijven is ons vak. Beiden doen we met plezier. Elke twee maanden brengen we Op lemen voeten uit. Een hele klus, maar altijd weer bevredigend om iets onder je handen te zien ontstaan. Bovendien worden wij zelf ook geÔnspireerd om te wandelen.' Maar naast het blad Op lemen voeten brengen ze ook regelmatig boeken uit, zoals (provincie-)voetwijzers, wandelwijzers en regio-wijzers.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Noord-Portugal' van Roel Klein en Bert Stok.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
De Grote Satelliet Wereldatlas (Daniel Hunstein ea.)
ANWB Natuurgids (Ursula Stichmann-Marny (red.))
De kunst van het vinden (Geocaching in een notendop) (Ronald Cremers)
Tussen Orinoco en Amazone (Redmond O'Hanlon)
Goedkoop overnachten Nederland (ANWB)
Maas-Niederrhein pad (Keesjan van den Herik en Silke Weich (teksten))
Wandelen op Mallorca (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
Lekker wandelen (editie 2009) (Renate Loose)
Wandelen in Nieuw-Zeeland (Zuidereiland) (Hans Wismeijer en Marijke Sarneel)
Niemandsland (Frank van Zwol)
The Mountain Traveller's Handbook (Paul Deegan)
Digitaal fotograferen onderweg (Peter de Ruiter)
Tenerife & La Gomera (Petra Possel)
AndalusiŽ (Elmar Compact gidsen) (Hans de Clercq en Mirjam Letsch)
De 25 mooiste beklimmingen (In het spoor van de profs) (Richard Plugge)
De backpack-trail (Jonathan Evans)
Alles over geocaching (Jaap van Raffe en Tineke de Boer)
Wandelgids Picos de Europa (Hendrike Geessink en Ton Valk)
Hiking in the Sierra Nevada (Lonely Planet)
Geen plek om een koe kwijt te raken (Tim Brookes)
Stads- en dorpswandelingen Toscane (Martha Fay)
Mountain Biking Europe (Rowan Sorell, Chris Moran en Ben Mondy)
The Mammoth book of Mountain Disasters (Hamish MacInnes (ed))
De Nationale Parken van Nederland (Michiel Roscam Abbing)
Complete Lakeland Fells (Bill Birkett)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]