Martin Beumer: Wandelen Wallis (Saastal, Zermatt en Aletschgebied)
ISBN: 9789087880897
111 pagina's
Uitgeverij: Koninklijke BDU Uitgevers BV

Bestel dit boek bij:
De Zwerver (Groningen)


Affiliate-links:


Dezwerver.nl

Wandelen Wallis (Saastal, Zermatt en Aletschgebied)
Martin Beumer

Deze compacte wandelgids van Martin Beumer is tegelijkertijd ook een fotogids. Beumer zocht de mooiste wandelroutes in Oberwallis bij elkaar en beschrijft deze in zijn gids, gelardeerd met veel fotoís die hij tijdens het volgen van de routes maakte.

Routes van 3 verschillende niveaus

In de gids zijn de routes steeds verdeeld in 3 verschillende niveaus voor wat betreft de moeilijkheidsgraad. De A-routes zijn voor iedere wandelaar geschikt, de B-routes vergen wat meer van de kuitspieren, terwijl de C-routes duidelijk bedoeld zijn voor de meer ervaren bergwandelaar. Echt zware of moeilijke routes heeft Beumer bewust niet opgenomen in zijn gids. We is er voor de liefhebbers een tweedaagse tocht opgenomen waarbij je als wandelaar de hoogtepaden opzoekt.

Overzicht van wandelingen

De gids ĎWandelen Wallisí toont de lezer de mooiste wandelingen van het gebied en is daarmee meer als overzicht bedoeld dan als daadwerkelijke wandelgids. De routes die in het boek zijn opgenomen worden slechts summier besproken met enkele regels en zijn dus geen volledige beschrijvingen van de routes. Op zich is dat ook niet echt nodig, want de markeringen in dit gebied zijn bijzonder goed.

Veel praktische informatie

Waar de gids in uitblinkt is de praktische informatie die er gegeven wordt. En dan met name over hoe je bij de beginpunten van de verschillende routes kunt komen. Daartoe is er veel informatie opgenomen over het openbaar vervoer en hoe je daar gebruik van kunt maken in Wallis. Dat is erg handig voor mensen die vanuit een bepaald dorp verschillende wandelroutes willen ondernemen zonder steeds de eigen auto te moeten gebruiken. Beumer legt onder ander de verschillende kortingsmogelijkheden uit van meerdaagse OV-kaarten en geeft veel informatie over hoe de verschillende treinen en bussen rijden.

Ook een fotoboek

Zoals gezegd is het boekwerk ook een fotogids. Er staan veel fotoís in het boek, waarvan een groot deel ook paginavullend. Prettig daarbij is dat van fotoís van markante bergen, dalen of gelegenheden (denk aan horecastops onderweg) er steeds duidelijk bij staat wat te zien is. Op die manier kun je je een goed beeld vormen van wat er zoals op de verschillende route te zien is. De fotoís zijn goed gekozen en vormen duidelijk een meerwaarde voor het boek.

Groot gemis: kaarten

Het enige grote gemis aan deze gids is het gebrek aan kaarten. Al was het maar een overzichtskaart waarop de verschillende routes stonden aangegeven. Een beeld zegt in zoín geval namelijk inderdaad meer dan 1000 woorden en het zou het oriŽnteren op waar je wilt gaan wandelen zeker een stuk gemakkelijker maken. Misschien dat Beumer dat voor een volgende druk dus nog kan toevoegen om deze gids helemaal compleet te maken.

Website

Beumer onderhoudt overigens ook een website over wandelen in Wallis die toepasselijk de naam wandelenwallis.nl heeft: www.wandelenwallis.nl.

De meningen van anderen over dit boek

Anderen gaven dit boek gemiddeld een score van 6.67.
Er zijn 3 inzendingen, bekijk ze hier of geef direct jouw mening over 'Wandelen Wallis (Saastal, Zermatt en Aletschgebied)' van Martin Beumer.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:

Wereldwijzer Lanzarote (Elise van Vliet)
De 10 geboden van de wereldreiziger (Tyron van Hee)
Cotswold Way (Tricia en Bob Hayne)
Going to extremes (Nick Middleton)
De Nationale Parken van Nederland (Michiel Roscam Abbing)
Berg- en Poolgebied (SAS Survivalgids) (Barry Davies BEM)
De wereld in 27 vakantiedagen (Johannes Keuning)
ItaliŽ (Wat&Hoe reisgids) (Sally Roy ea.)
Corsica Trekking GR20 (David Abram)
Anekdoten vom Berg (Pit Schubert)
Trekking in the Atlas Mountains (Karl Smith)
ANWB Wandelgids Stadswandelingen (ANWB)
De meest onvergetelijke reiservaringen (Steve Watkins en Clare Jones)
SloveniŽ (David Robertson en Sarah Stewart)
Het Fietserpad (Pol van Mill, ea)
The Thule incident (Frank van Zwol)
Bed & Breakfast in Nederland (Hanny Arens)
Maas-Niederrhein pad (Keesjan van den Herik en Silke Weich (teksten))
Badmeester, ben ik al bruin? (Arthur Japin, ea.)
Lois onderweg (Lois Pryce)
De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 2) (Ton Joosten)
Het Weer (Wat&Hoe praktisch) (Friederike Vogel)
Digitaal fotograferen onderweg (Peter de Ruiter)
Garmin GPS Gids (Peter Gielen)
Voettochten door Nepal (Hans de Clercq en Mirjam Letsch)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-11-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]