Tom Stienstra en Ann Marie Brown: California Hiking
ISBN: 156692466
869 pagina's
Uitgeverij: Avalon Travel Publishing
Importeur: Nilsson & LammAffiliate-links:


California Hiking
Tom Stienstra en Ann Marie Brown

Dit boek beschrijft in het kort meer dan 1000 verschillende hikes in Californië aan de Amerikaanse west-kust. Van korte daghikes tot meerdaagse trekkings, maar bijvoorbeeld ook elk deel van het beroemde 'Pacific Crest Trail', een tocht van iets meer dan 1700 mijlen.

Voor de hiker die op vakantie gaat naar Californië is dit boek een prima uitgangspunt om te kijken waar er gewandeld kan worden, op wat voor terrein en met welke moeilijkheidsgraad. Persoonlijk vind ik vooral de index daarbij een prima hulp. Niet alleen omdat deze op plaatsnaam is ingedeeld, maar ook op 'features' (waterval, uitzicht, grot, rivieroversteek, etc.) Daardoor is het makkelijk om zelf een schema samen te stellen waarbij je verschillende elementen van de natuur betrekt (bijvoorbeeld elke dag een grot verkennen of een koud bad nemen onder een waterval).

De kaartjes in het boek zijn wellicht wat summier (per hoofdstuk staat er slechts een kaartje met een globale aanduiding waar de route zich bevindt), maar de beschrijvingen van de routes zijn des te beter. Per staat namelijk aangegeven wat de lengte is (in afstand en tijd), de zwaarte, het terrein, voor wie geschikt, benodigde kaarten, eventueel benodigde permits, etc. Op die manier kun je dus duidelijk zien of een route wel geschikt voor je is, wat je kunt verwachten en wat je nodig hebt. Zoals gezegd dus een prima uitgangspunt voor de vakantieganger die meer wil zien dan alleen San Francisco en Los Angeles.

Over de auteurs
Tom Stienstra heeft er inmiddels al meer dan 20.000 mijlen opzitten met zijn rugzak. Hij heeft zo'n beetje elk pad, paadje en doorsteekje in Californië gezien en gelopen en weet dus waar hij over schrijft. Hij heeft inmiddels vele boeken over hiking aan de Amerikaanse west-kust geschreven, waarvan de meeste boeken bestsellers werden op het moment van uitkomen. Ann Marie Brown heeft ook al vele boeken over hiking in Californië geschreven en loopt per jaar zo'n 1500 mijlen om bij te blijven en haar boeken up-to-date te kunnen houden.

Over Avalon Travel Publishing
Vooral in de VS is Avalon Travel een gevestigde naam. Series als de Moon handbooks en de Foghorns Outdoors (waartoe ook California Hiking behoort) zijn waarschijnlijk de meest bekende uitgaven bij Europesche lezers.

Over Nilsson & Lamm
Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
West Highland Way (Charlie Loram)
Hoge toppen vangen veel wind (Ronald Naar)
Topografische Atlas Nederland (3e editie) (Erika van Zinderen Bakker (CoŲrd.))
Topografische Atlas BelgiŽ (Nationaal Geografisch Instituut)
Normandië (Trotter-gids)
Hiking in the Sierra Nevada (Lonely Planet)
Bergwanderungen in den Bayerischen Alpen (Siegfried Garnweidner)
Bergtochten in Noorwegen (Jolanda Linschooten)
Noord Brabant (Wat&Hoe reisgids) (Ingeborg Schuitemaker)
National Geographics reisgids Cambodja (Trevor Ranges)
Hoge bergen, diepe dalen (Hans Kammerlander)
Goedkoop overnachten Nederland (ANWB)
SiciliŽ (Elmar Reishandboek) (Dr. Arnold Schaper)
Nordic Walking, materiaal, techniek en training (Geert Hulshof)
Klettersteig - Verticaal avontuur (Noes Lautier en Harald Sven (Redactie))
Het mysterie Jeanne Immink (Harry Murť)
Handboek reizen met kinderen (Yvonne Verboeket)
Wandelgids Aostadal (Frank Rainer Scheck)
Tenerife & La Gomera (Petra Possel)
Walking Italy (Gillian en John Souter)
Hart van Portugal (Roel Klein en Bert Stok)
Fotograferen onderweg (Frank Muller)
Trekking in the Karakoram & Hindukush (Lonely Planet)
Mountain Skills (SAS Active Library) (Barry Davies BEM)
Wandelgids Schotland (Matthias Eickhoff)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 17-04-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]