Thomas Ulrich: Eiger-Nordwand
ISBN: 3905111861
155 pagina's
Uitgeverij: AS Verlag

Bestel dit boek bij:


Affiliate-links:


Dezwerver.nl

Eiger-Nordwand
Thomas Ulrich

De ondertitel van dit Duits-talige boek is 'Mit Nagelschuhen und Hanfseil auf den Spuren der Erstbegeher' en dat geeft ook direct aan waarom dit boek bijzonder is: het beschrijft de tocht van enkele klimmers die in 2002 de noordwand van de Eiger bestegen... met de materialen en gestoken in de kleding die ook de eerstbeklimmers in 1938 bij zich droegen.

Thomas Ulrich is een begenadigd fotograaf en dus kun je er van uitgaan dat het smullen is om naar de vele (zwart-wit) foto's te kijken die hij tijdens de klimtocht maakte. Hier en daar staat er uiteraard ook uitleg over het hoe en waarom van de tocht, maar de foto's zijn het belangrijkste ingrediënt van het boek.

Zeker voor de liefhebbers van klimmen in het algemeen of de Eiger in het bijzonder is dit boek een 'must-have'. Middels de foto's wordt immers duidelijk gemaakt hoeveel vooruitgang de klimwereld inmiddels heeft geboekt als het gaat om product-ontwikkeling. Nagenoeg alles is beter, lichter en sterker geworden sinds die tijd. De klimmers moeten dan ook enorm afzien en dat is duidelijk af te lezen op de foto's die Ulrich maakte.

Van de beklimming en de voorbereidingen er op is overigens ook een documentaire gemaakt. Deze is meer dan de moeite waard en de reden waarom ik (na het zien ervan) op zoek ben gegaan naar het boek.

Over de auteur
Thomas Ulrich (1967) is timmerman, berggids en autodidactisch fotograaf. Hij woont samen met vrouw en kinderen in Berner Oberland, waar ook de meeste van zijn foto's worden gemaakt. Inmiddels zijn zijn foto's wereldwijd gepubliceerd en is hij ook fanatiek klimmer en avonturier geworden, zoals ook valt te zien/lezen in zijn andere boek over Cerro Torre (Patagonië). Daarvan is inmiddels ook een DVD verschenen: 'Cerro Torre - they don't want to understand it'.Ulrich heeft overigens ook een eigen website waar je meer van zijn werk kunt bekijken: http://www.thomasulrich.com/.

Over AS Verlag
AS Verlag heeft een assortiment schitterende bergsportboeken, niet alleen met betrekking tot bepaalde gebieden gebergtes maar zeker ook goed leesbare biografiën. Ook speciale edities, zoals over de beklimming van Eiger Noordwand in originele outfit of bijvoorbeeld het 100 jarig bestaan van de Zwitserse bergreddingsdienst. Daarnaast een reeks over vervoersmiddelen (met name treinen), toerisme (Zwitserland), fotografie en kunst.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Eiger-Nordwand' van Thomas Ulrich.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Een vreemde eend in Afrika (Gert Duson)
Hiking in the Sierra Nevada (Lonely Planet)
Navigator Normandië (ANWB)
Groot wandelboek Ardennen (Julien van Remoortere)
Stappen tellen naar de top (Rozemarijn Janssen)
Tatragebergte (Sandra Bardwell)
The Mammoth book of Mountain Disasters (Hamish MacInnes (ed))
Long Way Down (Ewan McGregor en Charley Boorman)
Wandelen met kinderen in de Ardennen (Julien van Remoortere)
Noord-Italiaans merengebied (Elmar Compact gidsen) (Elio Pelzers)
Sicherheit und Risiko in Fels und Eis (Band III) (Pit Schubert)
Wandelgids Picos de Europa (Hendrike Geessink en Ton Valk)
Wandelgids Schotland (Matthias Eickhoff)
Spaanse St. Jacobsroute (Dietrich Höllhuber)
Revanche in de Andes (Frank van Rijn)
Het WORST-CASE SCENARIO Survival Handboek OP REIS (Joshua Piven en David Borgenicht)
Hoge bergen, diepe dalen (Hans Kammerlander)
Anekdoten vom Berg (Pit Schubert)
Het treintje van de weemoed (Rudolf Bakker)
West Highland Way (Charlie Loram)
Noorwegen (Elmar Actief) (Thomas A. Merk)
Walking (Paulo Coelho, e.a.)
Stads- en dorpswandelingen Toscane (Martha Fay)
Daar brak m'n hak (Jennifer L. Leo (red.))
Ray Mears goes walkabout (Ray Mears)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 29-08-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]