Consuelo Adema (Red.): ANWB Wandelgids Stadswandelingen
ISBN: 978901802554
96 pagina's
Uitgeverij: ANWB Media/Boeken

Bestel dit boek bij:


Affiliate-links:


ANWB Wandelgids Stadswandelingen
Consuelo Adema (Red.)

Mensen die graag in eigen land wandelen zoeken daarbij vaak de rustigste plekjes uit, ver van steden en dorpen. De ANWB Wandelgids Stadswandelingen laat je echter zien dat er ook binnen de verschillende steden (en grote dorpen) prachtige wandelingen te maken zijn. In deze nieuwe editie van de gids komen er meer kleinere plaatsen aan bod, waarbij van de 40 besproken wandelingen er 17 voorzien van een bewegwijzering van de ANWB.

De gids begint met een overzichtelijke kaart van Nederland, met daarop duidelijk de plaatsen waar de wandelingen zich bevinden. Op die manier kun je vrijwel direct zien of er een wandeling in je eigen omgeving wordt beschreven, maar bijvoorbeeld ook of er wandelingen zijn die in de buurt van een weekend- of vakantiebestemming liggen. Na de kaart en een inhoudsopgave volgt een korte uitleg over de ontwikkeling van Nederlandse steden en worden de meest gebruikte termen met betrekking tot stedenbouw en huizen doorgenomen. Daardoor is de extra informatie bij de wandelingen beter te volgen en leer je bovendien nog een beetje bij over de vaderlandse geschiedenis.

De routebeschrijvingen zelf zijn zeer compleet en overzichtelijk. Ze beslaan steeds 2 paginaís, met niet alleen de beschrijving zelf, maar ook een duidelijke plattegrond, praktische informatie en een relevant thema dat betrekking heeft op de plaats waar de wandeling plaatsvindt. In speciale tekstblokken worden bovendien bijzonderheden vermeld over de te bezoeken plaats, zoals speciale musea, bijzondere geschiedenisfeiten of interessante informatie over de bouwkunst van de betreffende plaats of stad.

Veel van de besproken wandelingen starten bij het plaatselijke NS-station , zodat het startpunt steeds gemakkelijk is te vinden en dus ook per openbaar vervoer goed bereikbaar is. Extra informatie over bijvoorbeeld de lokale VVV is natuurlijk opgenomen , zodat het gemakkelijk is om van tevoren nog even te bellen voor eventuele vragen over openingstijden of overnachtingsmogelijkheden.

De ANWB Wandelgids Stadswandelingen is compact van formaat, maar door de overzichtelijkheid toch zeer compleet en gemakkelijk in het gebruik. Een aanrader dus voor mensen die eens juist niet over een onverhard pad willen wandelen.

Over ANWB Media/Boeken
ANWB Media/Boeken maakt deel uit van de bekende ANWB. De boeken die zij uitgeven zijn vaak van hoge kwaliteit en bedoelt om zowel leden als niet-leden te helpen bij het vinden van leuke bestemmingen, het leren van vaardigheden (rijles, vaarbewijs, etc.) of het beter begrijpen van de natuur (natuurgidsen, etc.).

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'ANWB Wandelgids Stadswandelingen' van ANWB.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Salzburgerland Actief (ANWB)
Hiking in the Rocky Mountains (Lonely Planet)
Wandelboek Ardense bossen (Julien van Remoortere)
Brandend ijs (Ton Biesemaat)
Digitaal fotograferen onderweg (Peter de Ruiter)
Historische route De Ardennen (Lans de sporen van het Ardennenoffensief) (Aad Spanjaard)
Geogids Corsica (Vincent Noyoux)
Walking in Scotland (Lonely Planet)
Fotogids Actie & Outdoor (Bill Hatcher)
Het WORST-CASE SCENARIO Survival Handboek OP REIS (Joshua Piven en David Borgenicht)
Adventure Armenia (Carine Bachmann en Jeffrey Tufenkian)
Corsica Trekking GR20 (David Abram)
Wandelen door de mooiste landschappen van België (Gunter Hauspie en Daniël Leroy)
Handboek knopen (Des Pawson)
Wandelen langs Ardense rivieren (Julien van Remoortere)
Klem (Aron Ralston)
De kunst van het vinden (Geocaching in een notendop) (Ronald Cremers)
Die Dolomieten (Bernd Ritschel en Eugen E. Hüsler)
Te voet naar Santiago de Compostella (De kustroute) (Paco Nadal)
Topografische Atlas BelgiŽ (Nationaal Geografisch Instituut)
Wandelen met je hond (Nicky Gootjes)
Voettochten door Nepal (Hans de Clercq en Mirjam Letsch)
Was ik in vredesnaam maar thuisgebleven (Roger Rapoport, e.a.)
Daar ging m'n string (Jennifer L. Leo (red.))
Wandelen in Devon (Paul van Bodengraven en Marco Barten)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-06-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]