Gerard Gorman: Central and Eastern European Wildlife
ISBN: 9781841622316
176 pagina's
Uitgeverij: Bradt Travel Guides
Importeur: Nilsson & Lamm

Bestel dit boek bij:
De Zwerver (Groningen)


Affiliate-links:


Dezwerver.nl

Central and Eastern European Wildlife
Gerard Gorman

Nu reizen naar Oost-Europa steeds makkelijker wordt, ontdekken ook steeds meer buitensporters de onbedorven natuur en het rijke aanbod van flora en fauna van deze kant van Europa. In deze nieuwe gids van Bradt komt het dierenleven aan bod van 15 landen in Oost- en Centraal Europa, waarbij niet alleen aandacht is aan de grote dieren zoals beren en wolven, maar ook insecten en ander Ďklein wildí.

Schitterende fotoís

Het eerste dat opvalt als je deze gids ter hand neemt is het grote aantal schitterende fotoís. Alle paginaís van het boek zijn namelijk rijkelijke geÔllustreerd met fotoís van de dieren die worden besproken. Daardoor krijg je als amateur wildspotter direct zin om de gids achterna te gaan en zelf op zoek te gaan naar wild in de natuur. De fotoís zijn bovendien goed beschreven, zodat je altijd direct weet waar je naar zit te kijken. Op die manier leer je dieren in het wild beter herkennen en kun je je beter voorbereiden op een tocht om wild te spotten.

Praktische gids

De Bradt gids is bovendien erg praktisch van aard. Er wordt uitgelegd waar je de verschillende dieren kunt vinden, in welke tijd van het jaar en hoe je ze eventueel kunt benaderen voor het maken van fotoís. Daarbij staat overigens het welzijn van de dieren altijd voorop en laat de auteur duidelijk merken dat je wild altijd op gepaste afstand moet gadeslaan zonder het te verstoren. Door uit te leggen in wat voor soort gebieden je de verschillende dieren kunt tegenkomen, ben je automatisch ook veel alerter op sporen als je in de natuur loopt na het lezen van deze gids.

Op zoek naar wild

Naast aan te geven waar je de verschillende dieren kunt vinden, besteedt de auteur ook veel paginaís aan het uitleggen hoe je sporen van wild kunt ontdekken in de natuur. Voor de amateurfotograaf komen er tips aan bod over het maken van de mooiste fotoís van onder andere vogels en groot wild. Ook worden er algemene tips gegeven over het voorbereiden van je trip in de natuur en wat je bijvoorbeeld allemaal met je mee moet nemen. Dat alles maakt de gids vrij compleet voor iemand die voor het eerst specifiek op zoek gaat naar wild tijdens een (meerdaagse) wandeltocht.

Landenoverzicht

Bijzonder handig is het landenoverzicht achterin de gids. Hier komen de 15 besproken landen van de gids elk apart aan bod, waarbij telkens per land wordt aangegeven in welke gebieden je voornamelijk moet zijn voor welk wild. Op die manier kun je vrij gemakkelijk van een bepaald land zien wat de mooiste gebieden zijn om bijvoorbeeld groot wild zoals beren of wolven te spotten of waar je moet zijn om vogels te fotograferen.

Over Nilsson & Lamm
Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Central and Eastern European Wildlife' van Gerard Gorman.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Groene vakantiegids Nederland, BelgiŽ en Luxemburg (ANWB)
Hiking (Jacques Marais)
Wereldwijzer RoemeniŽ (Joost Kingma)
ItaliŽ (Wat&Hoe reisgids) (Sally Roy ea.)
Wandelvakanties dicht bij huis (Paul Maes (red.))
Hoge toppen vangen veel wind (Ronald Naar)
Nooit meer Frankrijk (Herman Koch e.a.)
Wild China (Phil Chapman e.a.)
Aan de voet van de Tour de Madeloc (Frank van Rijn)
Corsica Trekking GR20 (David Abram)
Puur presteren (Hans van der Meulen en Wilco van Rooijen)
Zijn we er al? (Peter van Straaten)
Maas-Niederrhein pad (Keesjan van den Herik en Silke Weich (teksten))
Gare du Nord (Philip Freriks)
Geen plek om een koe kwijt te raken (Tim Brookes)
IJsland (Ger Meesters)
Klem (Frank van Zwol)
Bergtochten in Schotland, Wales en Engeland (Jolanda Linschooten)
De 75 mooiste fiets- & wandelroutes van BelgiŽ (Julien van Remoortere, e.a.)
Wandelen in Nieuw-Zeeland (Zuidereiland) (Hans Wismeijer en Marijke Sarneel)
Adventure motorcycling handbook (Chris Scott)
Mountains of the mind (Robert Macfarlane)
De laatste meters (Reintje Gianotten)
d3Zusjes (Ina Enssr)
Handboek reizen met de hond (Pythia Dekker en Liesbeth van Weelden)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 07-01-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]