Jaap van Raffe en Tineke de Boer: Alles over geocaching
ISBN: 9789081355421
200 pagina's
Uitgeverij: Walla Walla

Bestel dit boek bij:
De Zwerver (Groningen)


Affiliate-links:


Dezwerver.nl

Alles over geocaching
Jaap van Raffe en Tineke de Boer

Jaap van Raffe en Tineke de Boer zijn geen onbekenden als het gaat om GPS-gebruik en geocaching. Als in januari 2003 gingen zij voor het eerst op pad om hun eerste geocache te vinden. Inmiddels hebben zij een veelheid aan websites over GPS en aanverwante themaís, geven ze cursussen en hebben ze dus een enorme schat aan ervaring en kennis opgebouwd. Dat alles is nu gebundeld in deze compacte gids met ďAlles over geocachingĒ.

Vanaf de basis

Het boekje neemt je mee vanaf de basis, dus het gebruik van de GPS. Op die manier leer je eerst hoe je een GPS moet gebruiken. Mensen die al veel ervaring hebben met hun GPS kunnen dit stuk uiteraard zonder problemen overslaan en direct aan het schatzoeken gaan. En na het zoeken van caches van anderen komt uiteraard het moment om zelf een cache te maken en dus wordt ook dat uitgelegd. Een afsluitend hoofdstuk geeft tot slot informatie over gerelateerde zaken en variaties op het Ďklassiekeí geocachen.

Duidelijke taal

Het boekje is geschreven is een duidelijke heldere taal. Er wordt niet teveel gebruik gemaakt van technische termen als dat niet nodig is en de opbouw is erg goed gedaan: in het begin wordt je als het ware aangesproken als een beginner, maar gaandeweg het boek gaan de auteurs ervan uit dat je al gevorderd bent en dus prima overweg kunt met de termen en kreten die met geocaching te maken hebben.

Leuke fotoís

Wat direct opvalt als je het boekje voor de eerste keer doorbladert zijn de ontzettend leuke fotoís. De auteurs hebben echt hun best gedaan om het enthousiasme van geocachers in de fotoís te laten spreken. En dat is goed gelukt. Op de fotoís zijn een enorme verscheidenheid aan geocachers te zien, van jong tot oud. Daarmee maken ze (bewust?) ook duidelijk: geocaching is voor iedereen.

Eigen belang?

Toen ik voor het eerst werd gevraagd om dit boek te bespreken was ik wat sceptisch. Enerzijds vanwege de titel, immers ĎAlles over geocachingí is wel behoorlijk pretentieus. Maar daarnaast ook omdat ik de auteurs al ken van hun vele websites met betrekking tot GPS. Ik ging er dan ook (onterecht) vanuit dat het boek waarschijnlijk vol zou staan met verwijzingen naar hun eigen websites. Na het doorlezen voor het boek ben ik echter van mening dat mijn eerste gedachten volledig teniet zijn gedaan: dit boek is duidelijk geschreven vanuit een enorm enthousiasme voor geocaching en dat blijkt op alle mogelijk manieren. Wil je meer weten over de schrijvers, bezoek dan de bijbehorende website van dit boek: www.allesovergeocaching.nl.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Alles over geocaching' van Jaap van Raffe en Tineke de Boer.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Het SAS handboek (John Lofty Wiseman)
ItaliŽ (Wat&Hoe reisgids) (Sally Roy ea.)
Wandelgids Twente, Salland, Achterhoek (Quinten Lange (CoŲrd.))
Wereldwijzer RoemeniŽ (Joost Kingma)
Buitensporig koken (Bernard Bakker, Karin van der Horst en Dionni de Vré)
Handboek Dieren en Planten (Wilhelm Eisenreich, e.a.)
Up Shit Creek (Joe Lindsay)
Wandelen door de mooiste dorpen van WalloniŽ (Jacques Maget)
Navigator NormandiŽ (ANWB)
Handboek knopen (Des Pawson)
Alles over GPS (Jaap van Raffe en Tineke de Boer)
Groot wandelboek Ardennen (Julien van Remoortere)
Op drift tussen Alaska en SiberiŽ (Dixie Dansercoer)
Finland (ANWB Actief) (Henk Filippo)
3x Everest (Harry Kikstra)
Fotogids Actie & Outdoor (Bill Hatcher)
Isle of Skye (Chris Townsend)
Stappen tellen naar de top (Rozemarijn Janssen)
ANWB Wandelgids Stadswandelingen (ANWB)
Het ultieme navigatie handboek (Lyle Brotherton)
Tibet - Escape from the roof of the world (Dieter Glogowski en Franz Binder)
Mijn reisgids Noord-ItaliŽ (Herman Cole)
De naakte berg (Reinhold Messner)
Bed & Breakfast Nederland (ANWB)
Jura (ANWB Actief) (Bert Hiddema)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 13-07-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]