Ronald Naar: Leven en dood op de Mount Everest
ISBN: 9041704922
166 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Maarten Muntinga bv

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Dezwerver.nl

Leven en dood op de Mount Everest
Ronald Naar

Deze pocket is gebaseerd op het eerder verschenen boek 'Everest. Alléén de top telt.', dat in oktober 1992 verscheen. In deze pocket gaat Naar echter veel dieper in op de gebeurtenissen die zich afspeelden op de toppen van de Everest tijdens zijn expeditie in 1992.

Het eerste boek deed veel stof opwaaien toen Joe Simpson het in zijn boek 'Dark Shadows Falling' gebruikte om zijn argumenten kracht bij te zetten. In het kort kwam het er op neer dat Simpson Naar ervan betichte op een onjuiste wijze bezig te zijn met de toppen van bergen en daardoor ongevoelig zou zijn voor zijn medemensen op diezelfde bergen. Hiermee doelde Simpson op het voorval van de (nagenoeg) dode Indiase klimmer buiten de tent van de expeditieleden van Naar.

Met deze nieuwe uitgave wil Naar nog maar eens uitleg geven over wat er precies gebeurde gedurende die ongelukkige nacht waarbij een Indiase klimmer doodvroor buiten de tent van Naar, terwijl hij en zijn medeklimmers de tent niet uitkwamen. De beschuldigingen richting Naar en zijn expeditieleden die hier op volgden zijn talrijk, maar de meesten daarvan zijn gebaseerd op geruchten en niet op feiten. Middels dit boekwerk zet Naar die feiten nog maar eens op een rijtje.

Je kunt je afvragen of zo lang na dato het herkauwen van de feiten nog wel nodig is, maar dat neemt niet weg dat er toch een boeiend verhaal door is ontstaan. Het geeft goed weer wat er gebeurde en wat er door de hoofden van de verschillende expeditieleden spookte op het moment dat ze begrepen dat er vlakbij iemand dood lag te gaan zonder dat zij er redelijkerwijs iets aan konden doen.

Naar zet de feiten op een rijtje en laat het aan de lezer zich er een mening over te vormen. Dat hij zelf een sterke mening is toegedaan zal duidelijk zijn en dat is ook zijn goed recht, hij was er immers wél zelf bij.

Over de auteur
Ronald Naar is waarschijnlijk de bekendste avonturier van Nederland. Niet alleen beklom hij de hoogste toppen van de wereld, maar ook bereikte hij beide polen en doorkruiste hij Groenland. In het dagelijks leven geeft hij presentaties over leiderschap en andere management-zaken en schrijft hij boeken. Zo schreef hij eerder onder andere 'De plaag van de ijswind', 'Ijle horizon' en 'Dwars door Groenland'.

Over Uitgeverij Maarten Muntinga bv
De Rainbow Pockets van Uitgeverij Maarten Muntinga zijn een graag geziene aanvulling op de verzameling van lezers. De boeken zijn zonder uitzondering laag geprijsd en bieden op die manier een lage drempel om veel te lezen. Naast bovengenoemd boek zijn er Rainbow Pockets van onder andere Ronald Naar, Isabelle Eberhardt en Hella S. Haasse.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Leven en dood op de Mount Everest' van Ronald Naar.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
A Walk in the Woods (Bill Bryson)
Sicherheit und Risiko in Fels und Eis (Band III) (Pit Schubert)
Jura (ANWB Actief) (Bert Hiddema)
Salzburgerland Actief (ANWB)
The essential hillwalker's guide (Kevin Walker en Peter Steele)
Handboek reizen met kinderen (Yvonne Verboeket)
Wereldwijzer RoemeniŽ (Joost Kingma)
Let my people go surfing (Yvon Chouinard)
Campinggids Europa 2006 (Alan Rogers)
Let op voor vallende kokosnoten (Esther Teunissen)
SiciliŽ (Elmar Reishandboek) (Dr. Arnold Schaper)
Dagstappergids West-Vlaanderen (Luc Defoort, e.a.)
Hart van Portugal (Roel Klein en Bert Stok)
AndalusiŽ (Elmar Compact gidsen) (Hans de Clercq en Mirjam Letsch)
De 25 mooiste beklimmingen (In het spoor van de profs) (Richard Plugge)
Pappenheimers en Pandoeren (Evelien Kousemaker)
Ray Mears goes walkabout (Ray Mears)
Wandel weg in Nederland (deel 2) (Haro Hielkema)
Zomer Zin. Verhalen voor in de strandstoel (Dťsanne van Brederode e.a.)
ANWB Natuurgids (André J. van Loon (red.))
Nordic Walking Pocket Guide (Margit Heitlager)
Treks in the Dolomites (Martin Collins en Gillian Price)
Wandelatlas Nationale Parken (Michiel Hegener)
Lekker wandelen (editie 2009) (Renate Loose)
Handboek kaart-kompas-GPS (Wat&Hoe praktisch) (Wolfgang Linke)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 21-05-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]