foto

Waterfilters

Een van de belangrijkste zaken tijdens een hike is drinken. Zonder drinken heb je immers geen vervanging voor het vocht dat je verliest door zweten of ontlasting. Daarom is het goed om altijd voldoende water bij je te hebben. Maar wat is voldoende? 1 liter? 5 liter? Dat is verschillend per persoon, maar je moet er rekening mee houden dat ieder mens meerdere liters water per dag nodig heeft. En simpel gerekend: elke liter is een extra kilo die je mee moet dragen. Daarom gebruik ik sinds kort een waterfilter. Deze weegt nog geen kilo en kan je vele liters (veilig drinkbaar) water verschaffen tijdens je tocht. Hoewel ik voorheen dacht dat een waterfilter overbodig en zelfs te duur was, kan ik me nu voor m'n kop slaan dat ik hem niet eerder heb aangeschaft. Ik vind dat mijn nieuwe filter nu al één van de meest waardevolle aanvullingen is op mijn uitrusting.

Daarom ook voor andere hikers meer informatie over het filteren danwel drinkbaar maken van water:

Van enkele grote merken van filters en purifiers heb ik wat meer informatie opgenomen: Exstream, Katadyn, MSR, PUR en SweetWater.

Als extra voeg ik ook een soort handleiding toe voor het gebruik van de Katadyn Pocketfilter, de filter die ik zelf gebruik.

Filters kun je kopen van de merken:
· AQUA Logic · Balthasar Outdoor · British Berkefeld · Drinkwell · Exstream · First Need · Icon LifeSaver · Katadyn · Lifestraw · MSR · PUR · Sawyer · SteriPen · SweetWater · Vapur ·


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }