Home » In de kijker

In de kijker

Af en toe worden er enkele producten extra in het zonnetje gezet. Uiteraard niet zonder het eerst zelf uit te proberen, zodat er alleen producten worden beschreven die het ook daadwerkelijk verdienen om extra aandacht te krijgen. 'In de kijker' is overigens geen rubriek waarin de producten uitvoerig worden getest, enkel uitgeprobeerd. De beschrijvingen betreffen dan ook puur de specificaties van de producten en de voordelen daarvan. De uitgebreide materiaal-besprekingen en de (minder uitvoerige) materiaal-ervaringen zijn wel het resultaat van uitgebreider testen en gebruik en zijn in de regel dan ook kritisch(er) van aard.

Camelbak Horizon-serie

Camelbak Horizon-serie

Voor Bourgondische buitensporters heeft Camelbak in de Horizon-serie de Wine Tumbler en bijbehorende Vacuum Insulated bottle opgenomen. Waarom voor Bourgondische buitensporters? Omdat deze drinkbeker en fles speciaal voor wijn zijn gemaakt. Genieten van het uitzicht met een gekoeld wit wijntje in de hand is daardoor mogelijk.

Meer over Camelbak Horizon-serie

Fjällräven Keb Wool Padded Jacket

Fjällräven Keb Wool Padded Jacket

Met het Keb Wool Padded Jacket laat Fjällräven opnieuw zien hoe je met natuurlijke grondstoffen, zoals wol en PLA van zetmeel, een bijzonder functioneel product kunt maken. Dit jack is licht van gewicht, compact op te bergen, zeer goed isolerend en bijzonder functioneel dankzij de natuurlijke eigenschappen van de wol-vulling.

Meer over Fjällräven Keb Wool Padded Jacket

Swiza D05 AB black zakmes

Swiza D05 AB black zakmes

Al Jaren loop ik meestal met een zakmes op zak. Niet alleen tijdens tochten in de bergen, maar ook gewoon in het dagelijks leven. Meestal is dat met de bekende rode uitvoering van het Zwitsers zakmes, maar af en toe wissel ik deze ook af met de Swiza D05 AB black, een zakmes dat dankzij de All Black afwerking net even wat chiquer is dan zijn rode collega's.

Meer over Swiza D05 AB black zakmes

Akinod multifunctioneel bestek 13H25

Akinod multifunctioneel bestek 13H25

Akinod is het broertje (of zusje) van de merken Baladé, en Deejo en wordt door dezelfde makers gemaakt. Maar bij Akinod ligt de nadruk niet op een zo laag mogelijk gewicht met een minimalistisch ontwerp, maar om gemak en praktisch nut. En het multifunctioneel bestek 13H25 is daar een schitterend voorbeeld van: nagenoeg alles in één. Of beter gezegd: in twee.

Meer over Akinod multifunctioneel bestek 13H25