Home » Navigatie

Navigatie

Navigatie is de kunst om daar te komen waar je naartoe wilt en dan het liefst via de weg die je zelf hebt uitgestippeld. Om dat te bereiken moet je dus verschillende zaken weten: je eigen positie, je doel en de weg die je moet afleggen (ook wel de richting of koers).

Van oudsher zijn er verschillende manieren ontstaan om te navigeren. Ook zijn er verschillende hulpmiddelen uitgevonden om het navigeren te vergemakkelijken of nauwkeuriger uit te voeren. Voorbeelden van zulk instrumenten zijn het kompas en de GPS. In deze rubriek wil ik je op verschillende manieren van navigatie wijzen en ook de verschillende manieren en instrumenten uitleggen.

Deze rubriek is dan ook opgedeeld in verschillende deelrubrieken, met elk hun eigen manier of instrument om te navigeren.

Deze subrubrieken zijn:

Mocht jij nog een andere manier weten om te navigeren, dan hoor ik dat graag. Verdwalen is immers geen pretje en zeker niet als je ver van de bewoonde wereld bent.

Zelf routes plannen

Heb je de verschillende manieren van het navigeren bekeken, dan wordt het tijd om zelf een route uit te zetten en te plannen.