Home » Over deze site » Overzicht Hiking-site.nl

Overzicht Hiking-site.nl

Hiking-site.nl beslaat inmiddels meer dan 15.000 pagina's, verdeeld over een groot aantal rubrieken. Voor mensen die voor de eerste keer op Hiking-site.nl komen heb ik hieronder een beschrijving gegeven van de diverse rubrieken. Maar eerst wil ik je iets uitleggen over hoe je kunt navigeren op deze site.

Navigeren op Hiking-site.nl

Op nagenoeg elke pagina van Hiking-site.nl zul je op dezelfde wijze kunnen navigeren:

  • Bovenaan elke pagina staat het logo van de site. Klik op het logo en je komt terug naar de beginpagina van de site.
  • Direct onder het logo staan eerst de links naar de sociale media waarop Hiking-site.nl te vinden is.
  • Daarnaast de mogelijkheid om de betreffende pagina te delen op sociale media.
  • En in de rechterbovenhoek vind je altijd de zoek-functie van de site.
  • Direct daaronder staat het navigatie-menu van de site. Van hieruit kun je de rubrieken van de site rechtstreeks benaderen.
  • Bevind je je op een pagina binnen de site, dan staat in de linkerkolom het menu van de rubriek waar je op dit moment bent.
  • Direct daarnaast een 'broodkruimelspoor', handig om te laten waar je je binnen de rubriek bevindt
  • Onderaan de pagina's zijn er nog enkele pratische links opgenomen, zowel naar sociale media en enkele services die de site biedt, alsook naar externe partner-sites en de Startpagina's die ik onder mijn beheer heb.

De verschillende rubrieken van Hiking-site.nl:

Om de inhoud van de site zo overzichtelijk mogelijk te houden heb ik geprobeerd om het geheel in enkele duidelijke rubriek in te delen. Deze rubriek zijn als volgt:

Jouw Hiking-site.nl

Onder 'Jouw Hiking-site.nl' kom je de meeste interactieve onderdelen van de site tegen. Maar ook onderdelen waar jij als bezoeker een bijdrage aan kunt leveren:

Prikbord

Wil je iets weten dat je niet op de site kunt vinden? Stel dan gerust je vraag op het prikbord. Dit is immers de centrale plaats waar hikers, klimmers, wandelaars en andere actieve buitensporters elkaar ontmoeten en helpen. Domme vragen bestaan niet. Leuke, spontane, hulpvaardige en vaak ook nog snelle reacties des te meer. Registreren voor het gebruik van het prikbord is uiteraard gratis.

Goodies

Zoals op veel andere sites kun je ook op Hiking-site.nl iets gratis krijgen. Wat heet: elke twee weken probeer ik een prijs weg te geven.

Schrijfblok

Een reisverhaal is pas leuk als je weet dat je er ook anderen een plezier mee doet. Als ook zij kunnen lezen hoe leuk dat ene weekend was of hoe spannend die ene tocht geweest is. Velen gingen je voor en stuurden hun verhaal in voor het schrijfblok. Een gratis mogelijkheid om je reisverhaal op het Internet te publiceren.

Club Hiking-site.nl

Club Hiking-site.nl is één van de sociale delen van de site. Het betreft hier een steeds groter wordende groep mensen met allemaal dezelfde liefhebberij: wandelen, hiken, survivallen, kamperen, etc. En daarom zijn er vrij vaak evenementen die door de mensen van de Club zelf worden georganiseerd om samen iets te ondernemen. Zo is er elk jaar bijvoorbeeld een winterhike, een nachthike en een zomerhike. Evenementen van Club Hiking-site.nl worden gepost in het prikbord van Club Hiking-site.nl.

Virtuele Exposities

'Een beeld zegt meer dan 1000 woorden' is een oud gezegde. En hoewel de schrijfblok-verhalen vaak ook voor zich spreken is deze rubriek in het leven geroepen om bekende en minder-bekende buitensport- en bergsportfotografen de mogelijkheid te geven om gratis te exposeren. Virtueel dus, telkens minimaal 4 weken lang totdat zich een andere gegadigde aandient.

Foto-albums

Voor alle bezoekers van de site bestaat de mogelijkheid om gratis foto-albums aan te leggen met hun mooiste hiking- of buitensport-foto's. De foto's kunnen door iedereen bekeken worden en andere bezoekers kunnen tevens commentaar geven op de getoonde foto's.

Materialen: kiezen en kopen

In deze rubriek heb ik alles verzameld met betrekking tot (de aanschaf van) buitensportmateriaal. Daarbij niet alleen uitleg over de verschillende producten en hoe je ze kunt kiezen, maar ook waar je ze kunt kopen.

In de kijker

Elke maand opnieuw worden er enkele producten extra in het zonnetje gezet. Uiteraard niet zonder het eerst zelf uit te proberen, zodat er alleen producten worden beschreven die het ook daadwerkelijk verdienen om extra aandacht te krijgen. Het staat voor importeurs en fabrikanten overigens vrij om producten aan te bieden voor deze rubriek. Opname is afhankelijk van beschikbaarheid van ruimte en de kwaliteit van het product.

Materialen

Hoe kies je bepaalde materialen, hoe onderhoud je ze en waar moet je op letten bij het gebruik ervan zijn vragen die aan bod komen in deze rubriek. En wat is er aan nieuws over buitensportmateriaal te melden? Ook wordt jouw mening gevraagd over buitensport-materialen. Het resultataat: een groeiend overzicht van materiaal-ervaringen en materiaal-besprekingen.

Boekrecensies

Een goed boek lees je het liefst bij het licht van een kampvuur. Of juist tijdens de voorbereiding van je tocht om te lezen hoe het in een bepaald land er aan toe gaat. Of aan de andere kant juist weer vooral tijdens de tocht om te leren en oefenen om te gaan met bijvoorbeeld een kompas. Hoe het ook zij, in deze rubriek vind je de beschrijvingen van meer dan 150 aan buitensport-gerelateerde boeken in zowel Nederlands, Duits als Engels.

Winkels

Dat er in Nederland ontzettend veel buitensportwinkels zijn mag als bekend worden beschouwd. Maar ook het aantal reisboekhandels is enorm. Daarom in deze rubriek een overzicht per provincie van de meeste buitensportwinkels en reisboekhandels in Nederland en BelgiŽ. Tevens zijn er links opgenomen naar relevante online buitensportwinkels in binnen- en buitenland.

Technieken

Buitensport vraagt om de nodige handigheid en kennis. Denk hierbij aan het navigeren in het bos of het toepassen van EHBO in geval van een ongeluk. Maar ook zaken als voedig en het goede conditie komen en blijven komen in deze rubriek aan bod

Navigatie

De één gebruikt alleen een kompas, de ander ook een geavanceerde GPS-ontvanger. Maar navigeren kun je ook doen met behulp van bijvoorbeeld je horloge of de sterren. Dit en meer wordt uitgelegd in de navigatie-rubriek. Niet alleen met korte beschrijvingen van bijvoorbeeld GPS-ontvangers, maar ook middels een gratis te downloaden complete kompas-cursus.

Eerste hulp (EHBO)

Dat een ongeluk in een klein hoekje zit is bekend. Dat het veel ernstiger uit kan pakken met een ongelukje als je niet weet wat je moet doen lijkt dus een makkelijk vervolg hierop. Daarom een leiddraad om je uit te leggen wat je zoal moet weten over Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO). Maar let op: het is niet meer dan een serie tips.

Verzorging

Wat zijn nou lekkere recepten om te bereiden tijdens een lang weekend in de bergen? Hoe breng ik mijn conditie op peil? Hoe kan ik het beste mijn voeten verzorgen na een vermoeiende dag wandelen? Zo maar een paar vragen die beantwoord worden in deze rubriek over persoonlijke verzorging.

Thema-artikelen
In deze rubriek vind je artikelen over een specifieke buitensport-onderwerpen als kleding, voeding of veiligheid. Deze thema-artikelen zijn bedoeld om je nieuwsgierigheid te prikkelen en je aan te sporen om zelf verder in te gaan op het onderwerp door aanreiking van diverse relevante links.

Tips en Tricks

Iedereen heeft wel zo'n handigheidje die hij of zij eens heeft opgedaan tijdens een tocht. Maar wat als je al die handigheidjes nu eens zou verzamelen en samen zou brengen in één rubriek? Dan krijg je tips over koken, materialen, kledig en andere zaken gerelateerd aan actieve buitensport.

Routes en bestemmingen

Ben je op zoek naar een leuke bestemming, dan helpt deze rubriek je verder. De nadruk ligt daarbij overigens op Catalonië, maar je komt er ook informatie teven over paalkamperen, hiken met honden en routes in de Eifel en de Ardennen.

Routes

Ben je op zoek naar een leuke wandel-route in de Belgische Ardennen, de Duitse Eifel of de Catalaanse Pyreneeën? Dan ben je in deze rubriek op de juiste plek. Naast 'gewone' routes is er uiteraard ook aandacht voor de hikers die graag hun hond mee willen nemen: de hondvriendelijke routes. Daarnaast vind je hier van verschillende landen in Europa informatie over routes, wildkamperen, buitensport-winkels en bijvoorbeeld het weer.

Bestemmingen

Zoals gezegd ligt de nadruk in deze rubriek op Catalonië, simpleweg omdat dat de streek is waar ik woon en dus het meeste zelf onderweg ben. Bovendien vind ik het leuk om mensen kennis te laten maken met de vele schitterende (meerdaagse) tochten in Catalonië en de Catalaanse Pyreneeë.

Service

Met Hiking-site.nl wil ik mensen ook graag op weg helpen op andere manieren. Zoals het vinden van een niewue baan, leuke evenementen of andere sites die de moeite waard zijn. In deze rubriek vind je die zaken bij elkaar.

Buitensport-kalender

In deze kalender vind je niet de gewone verjaardagen of feestdagen. Het is namelijk een kalender boordevol cursussen, uitverkoopdagen, tentenshows, exposities, wandelwedstrijden en special events van bijvoorbeeld Club Hiking-site.nl. Genoeg voer om je elk weekend opnieuw bezig te kunnen houden met buitensport.

Buitensport-vacatures en buitensport stageplaatsen

Onder de bezoekers van deze site bevinden zich uiteraard veel mensen die dolgraag zouden willen werken in de buitensport. Er zijn in deze rubriek dan ook een aantal vacatures en stageplaatsen opgenomen van bedrijven die zich richten op buitensporters. Het is voor bedrijven en organisaties overigens gratis om hun personeels-advertentie of stageplaatsen op deze wijze op de site te laten plaatsen.

Links

Op het Internet is er verschrikkelijk veel te vinden over buitensport. Uiteraard is het niet altijd even handig om de juiste sites te vinden en daarom is er in de link-rubriek een handig overzicht bij elkaar verzameld van links naar sites over buitensport, wandelen, materialen, vakanties en outdoor.

Over Hiking-site.nl

De laatste rubriek geeft meer informatie over de site zelf.

Over deze site

Een korte beschrijving van de maker van deze site en diens ideeën over het Internet in het algemeen en deze site in het bijzonder. Ook een overzicht van gewonnen awards en ontvangen complimenten. En natuurlijk een overzicht van wat je op deze site kunt vinden (deze pagina dus) en de mogelijkheden voor adverteerders op een rijtje. Ook kom je hier de Hiking-site.nl shop tegen met Hiking-site.nl summit-vlaggen, stickers, boekenleggers en T-shirts. En mocht je willen linken naar Hiking-site.nl, dan vind je hier enkele banners die vrij kunnen worden gebruikt.

Nieuwsbrief

Ongeveer elke twee weken komt de Hiking-site.nl nieuwsbrief uit. Een overzicht van de meest recente aanpassingen en aanvullingen, een blik op wat er verwacht kan worden in de komende weken en tevens een overzicht van evenementen in de buitensport-kalender van de komende dagen. Het abonneren op de nieuwsbrief is gratis en het abonnement kan ten alle tijden middels een simpele muisklik worden opgezegd.

Zoeken op deze site

Inmiddels bestaat Hiking-site.nl uit meer dan 15.000 pagina's. Het kan dus een keer gebeuren dat je niet direct kunt vinden wat je zoekt. Gebruik dan de krachtige zoek-functie van de site, waarmee je alle pagina's binnen enkele seconden kunt doorzoeken op trefwoord of zelfs hele zinnen.