Home » Routes en Bestemmingen » Routes » Hondvriendelijk

Hondvriendelijke routes

Het is soms vrij moeilijk voor mensen met één of meerdere honden om een leuke route uit te zoeken die geschikt is om met de hond(en) te lopen. Honden zijn vaak niet toegestaan op campings of in hotels en daarnaast worden blaffende of met de staart kwispelende honden vaak met een boze blik ontvangen door medewandelaars.

Om honden én hun baas toch in staat te stellen om de natuur in te trekken voor langere tochten, ben ik hier begonnen met het verzamelen van (reis-)organisaties die routes speciaal voor mensen met honden hebben samengesteld. Het zijn puur omschrijvingen van de routes, omdat je je zelf moet inschrijven of opgeven bij de desbetreffende site. Mocht je zelf een route weten die geschikt is voor honden, laat het me dan vooral weten, want dan kan ik dit overzicht verder uitbreiden.

Een handige website waarop regels en andere informatie over verschillende Europese landen staan met betrekking tot honden is die van Opvakantiemetjehond.nl..


SNP wandelreizen waar de hond mee kan
Verschillende meerdaagse wandelreizen in Europa van verschillende moeilijksgraden
SNP heeft een zeer ruim assortiment (meerdaagse) wandelreizen binnen en buiten Europa. Van de reizen binnen Europa hebben zij een handig overzicht gemaakt van de reizen waarbij ook de hond mee kan om te genieten van de tocht. Let er wel op dat je zelf moet inschatten of je hond de tocht wel of niet aankan!
(te boeken bij SNP)

Tientallen wandelroutes van Staatsbosbeheer
Landelijke (makkelijk te lopen) wandelroutes verspreid in geheel Nederland
Staatsbosbeheer heeft een handige zoekfunctie op hun site die toestaat om ook wandelroutes te vinden waar honden zijn toegestaan. Daarnaast kun je ook kijken of de routes per OV makkelijk te bereiken zijn, of de route ook geschikt is voor rolstoelers en of de route wellicht speciaal voor kinderen is.
(het overzicht van hondvriendelijke routes, of zoek zelf op de site van Staatsbosbeheer)

Kaart en kompas weekend
"Aan de hand van een goede uitleg die u de avond van uw aankomst hebt gekregen, loopt u met behulp van een kaart en kompas verschillende routes in de omgeving van NY, Hotton en Hampteau. U krijgt opdrachten mee waarin staat hoe u met een bepaald aantal graden uit moet komen bij een bepaald punt of u moet de graden nog uitrekenen U slaapt in een eigen tent."
(te boeken bij Dog Walk Trail, onder kopje speciaal weekenden)

Poolhonden weekend
"Bent u in het bezit van een poolhond en wilt u kennismaken met de specifieke sporten die u met deze viervoeters kunt beoefenen? Naast de vele wandelingen die we zullen maken zullen er demonstraties worden gegeven van bijvoorbeeld de sledesport, backpacking etc.; ook kunt u dit dan zelf proberen. Op zaterdag is er een wandeling gepland van ongeveer 5 uur lopen rond het prachtige meer van Nisramont met aansluitend een barbecue. Op zondag wacht u en uw hond een kanotocht over de rivier de Ourthe. Vanwege het gedrag dat poolhonden over het algemeen naar rasgenoten uiten, dienen de honden tijdens dit weekend aangelijnd te blijven. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten wandelen we met een lijn van 1 a 1,5m (geen flexilijnen!).U slaapt in een eigen tent."
(te boeken bij Dog Walk Trail, onder kopje speciaal weekenden)

Dog Walk Trail actieve weekenden
"Aankomst vrijdag rond 18.00 uur .Na een welkomst drankje en een broodbuffet maakt u een avond/nachtwandeling naar de mooie verlichte rotsen van Hotton naast de rivier de Ourthe waar de honden even lekker kunnen baden. Zaterdagochtend ontbijt en daarna een oriëntatieloop met kaart en kompas waar u vanuit Hampteau een mooie wandeltocht maakt door bos en weiland en leuke dorpjes. 's middags kanovaren en 's avonds een lekkere BBQ met aansluitend een kampvuur. Zondagochtend na het ontbijt een speur/puzzeltocht wandeling of een mooie lange wandeltocht. 's middags boogschieten. Kijk op de site voor de overnachtings mogelijkheid voor de speciale data."
(te boeken bij Dog Walk Trail)

DogTracking in Nederland, Oostenrijk en België
"Wij organiseren de tocht voor u, overnachtingen, paklijsten, kaarten routebeschrijving en uitleg maar verder gaat u volledig zelfstandig van hut naar hut op pad! Ideaal als u liever zelfstandig op pad gaat maar geen tijd of zin heeft om uit te vinden waar u met de hond heen kan"
(te boeken bij Dog Walk Trail)

Hondenvakantie.nl verzorgt hondenvakanties in Zwitserland
"Wandelend door de Zwisterse Alpen samen met uw hond en bij thuiskomst volledig verzorgd worden. Dat is puur genieten met Hondenvakantie.nl. Hondenvakantie.nl organiseert volledig verzorgde vakanties in haar eigen chalets in het Zwitserse kanton Wallis. De chalets liggen direct aan uiteenlopende wandelpaden voor wandelaars van allerlei niveaus. Wilt u liever ontspannend een mooi 'blokje om' of fanatiek uw eigen kunnen testen? De chalets van Hondenvakantie.nl zijn gevestigd op locaties waar u alle kanten op kunt. Genieten van de eeuwige sneeuw, het grootste stuwmeer van Europa, raften, alles is mogelijk. Iedere avond staat er een geweldig driegangen diner op tafel. U en uw hond zijn van harte welkom bij Hondenvakantie.nl!"
(Voor meer informatie kijk op: www.hondenvakantie.nl)

Van Paridon Natuurtochten
"Organisatie die diverse wandel- en fietsprogramma's / tochten voor de bezoeker samenstelt. Zowel nationaal als internationaal. Met ook routes waar de hond ook mee mag!"
(Voor meer informatie kijk op: www.vanparidonreizen.nl/natuurtochten/)