foto

Tips en tricks

Het wiel zelf uitvinden is iets wat je als actieve wandelaar zeker niet moet doen. Daarom probeer ik op deze rubriek zoveel mogelijk tips en tricks te verzamelen die je nog meer kunnen laten genieten tijdens het wandelen.

De 5 nieuwste tips en tricks:

Mess tins
Vrij onbekend: mess tins. Dit zijn aluminium pannetjes die tevens als bord te gebruiken zijn. Er zit een inklapbaar handvat aan, zeer handig in gebruik. Je betaalt 10 euro voor 2 stuks bij de Scoutshop en wellicht nog minder bij leger dump zaakjes.
Meer tips en tricks met betrekking tot koken

Natte lucifers droog maken
Natte lucifers krijg je snel droog door ze door je haren heen te wrijven.
Meer tips en tricks met betrekking tot vuur

Vergrootglas uit ijs
Als je (bij vriestemperaturen) een leeg frisdrank blikje hebt/vindt. Zet het dan op de kop en vul de concave (bolling) op de onderzijde met water. Zodra dit bevroren is, heb je een perfect vergrootglas. Het is me daadwerkelijk gelukt om daar vuur mee te maken.
Meer tips en tricks met betrekking tot vuur

Waterproof Zippo 2 , beter methode
Ipv ducttape : Doe een stuk binnenband van een fiets om je zippo. 100% lucht- en waterdicht. En herbruikbaar.
Meer tips en tricks met betrekking tot vuur

Aanmaken van vuur met een tampon
Het aanmaken van vuur kan altijd een probleem geven. Zoals hierboven veel staat aangegeven, gebruik altijd droog hout en ga van klein naar groteren takken. Maar het begin kan altijd moeilijk zijn. Zorg dat je altijd een tampon bij je hebt. Dit klinkt misschien raar maar, een tampon zit in een plastic verpakking. Deze is dus altijd waterdicht, als je de tampon uit elkaar trekt en deze aanmaakt met ( firestarter, aansteker) etc. Perfecte begin voor vuur te maken, de voorkeur gaat ook uit naar een firestarter. Die blijft t ook doen als ie nat is geworden.
Meer tips en tricks met betrekking tot vuur

Tips zoeken
Daar er inmiddels al meer dan 500 tips en tricks zijn ingezonden is het wel zo makkelijk om in het overzicht te kunnen zoeken. Uiteraard kun je daar de nevenstaande onderverdeling voor gebruiken, maar je kunt ook zoeken op trefwoord:

Zelf tips inzenden
Uiteraard geldt voor dit overzicht dat ieders inbreng van harte welkom is. Stuur dus ook jouw tips en tricks op, als je denkt dat andere hikers daar plezier van zouden kunnen hebben.

Je naam:

Je emailadres:

Voor welke categorie is tip:

Titel van je tip:

Geef hier je tip:

Zoals gezegd zijn alle tips en tricks van harte welkom. Mail ze naar me toe en ze worden opgenomen in dit overzicht.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-03-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]