Home » Tips en Tricks

Tips en tricks

Het wiel zelf uitvinden is iets wat je als actieve wandelaar zeker niet moet doen. Daarom probeer ik op deze rubriek zoveel mogelijk tips en tricks te verzamelen die je nog meer kunnen laten genieten tijdens het wandelen.

Tips zoeken
Daar er inmiddels al bijna 900 tips en tricks zijn ingezonden is het wel zo makkelijk om in het overzicht te kunnen zoeken. Uiteraard kun je daar de nevenstaande onderverdeling voor gebruiken, maar je kunt ook zoeken op trefwoord:

10 random tips en tricks:

Koud houden van drank
Als je een klein netje meeneemt (van een voetbal ofzo) kan je je drinkflessen in het netje steken voor je gaat slapen) en dan dit netje in en beekje hangen (als je in de beurt van een beekje je tent hebt opgeslagen), zo kan je de volgende dag weer met een frisse brinkfles vertrekken.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)
Rubber ringetjes voor Teva-sandalen
Een tip voor als het klittenband van je Teva-sandalen niet meer goed plakt: koop een aantal rubberen ringetjes bij de doe-het-zelf-zaak en schuif deze om de bandjes van je sandalen. Ook voor de zekerheid tijdens zwemmen of in snelstroomende beekjes e.d. Werkt perfect!
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (kleding)
Witte kleding
Gebruik op vakantie niet te veel witte kleren (zeker geen sokken). Ze zien er na een beetje modder al erg smerig uit terwijl ze meestal nog wel mee kunnen. Bij gebruik van donkerder kleuren zie je dit niet en zie je er altijd netjes uit.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (kleding)
Vakantie schriftje
Elke vakantie neem ik een schriftje mee met daarin kopieen van belangrijke papieren en pasjes en andere belangrijke zaken. Tijdens de reis kun je er een dagboek in bijhouden.Of kleine tekeningetjes in maken. Zo heb je na elke vakantie een leuk schriftje met herinneringen.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)
Bloedsomloop.
Door ervaring ben ik er achter gekomen dat strakke nylon kleding om de benen (warmte kleding nylon kousen) slecht is voor de bloedvaten. Statische electriciteit ontregelt de bloedsomloop (Statische electriciteit is magnetisch en bloed bevat ijzer).
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (gezondheid)
Multi-functionele spinnen
Een paar kleine spinnen om te gebruiken als waslijn of om iets aan de buitenzijde van de rugzak te snoeren.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (materiaal)
Dikke vochtige takken sneller te laten drogen
Om je dikke vochtige takken sneller te laten drogen maak je diepe snedes in de bast dwars op het verloop van de tak. Doe dit op enkele plaatsen en leg ze naast je vuur. Het vocht verlaat de tak sneller, omdat het zich niet door de bast hoeft te werken.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (vuur)
Schoenen onderhouden
Om te kijken of je schoenen toe zijn een onderhoudsbeurt, kun je ze het beste even onder de kraan houden. Als het water in het leer trekt, dan zijn ze aan onderhoudsbeurt toe. Zo niet, dan kun je er nog even tegenaan.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (onderhoud)
Spelletjes
Als je met kinderen gaat kamperen dan is het leuk om lichtgewicht spelletjes mee te nemen. B.v. kaartspelletjes, mens erger je niet gemaakt op een stukje (lichtgewicht) stof, yatzee (alleen de dobbelstenen en een dun scoreblockje), wat pionnetjes, tekenpapier/kleurplaten met minikleurtjes, etc.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)
Esbit vervanger
Brandstof van esbit (blokjes) zijn moeizaam te verkrijgen en duur. Goede vervanger gemakkelijk te verkrijgen, goedkoper en met langere brandtijd: (geparaffineerde) aanmaakblokjes voor de bbq.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (koken)

Zelf tips inzenden
Uiteraard geldt voor dit overzicht dat ieders inbreng van harte welkom is. Stuur dus ook jouw tips en tricks op, als je denkt dat andere hikers daar plezier van zouden kunnen hebben.

Je naam:

Je emailadres:

Voor welke categorie is tip:

Titel van je tip:

Geef hier je tip: