Home » Tips en Tricks

Tips en tricks

Het wiel zelf uitvinden is iets wat je als actieve wandelaar zeker niet moet doen. Daarom probeer ik op deze rubriek zoveel mogelijk tips en tricks te verzamelen die je nog meer kunnen laten genieten tijdens het wandelen.

Tips zoeken
Daar er inmiddels al bijna 900 tips en tricks zijn ingezonden is het wel zo makkelijk om in het overzicht te kunnen zoeken. Uiteraard kun je daar de nevenstaande onderverdeling voor gebruiken, maar je kunt ook zoeken op trefwoord:

10 random tips en tricks:

Drinken waar je geen buikpijn van krijgt
Ik krijg zelf snel buikpijn van veel koud water drinken onderweg. Het volgende lekker frisse drankje geeft die problemen niet: eetlepel gemberpoeder, twee a drie eetlepels (riet)suiker en een scheutje azijn, in een 1,5 literfles, aanvullen met water. Zelf even experimenteren met de precieze verhoudingen.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (gezondheid)
Melkpoeder
Voor iedereen die gaat hiken raad ik zeker aan om melkpoeder mee te nemen. Je mengt het met water en je hebt lekkere verse melk van de melkboer...toch als je de smaak van normale melk niet meer kent op de duur. Neen, het weegt niets, is heel goedkoop en komt altijd wel van pas.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (koken)
Effectief inpakken
Besteed tijdens het inpakken ook aandacht aan het zo klein mogelijk opvouwen van je kleren. Maak veel kleine pakketjes van je kleren, in plastic zakken, deze kun je namelijk dan nog in kleine open stukjes in je tas doen. Scheelt een hoop ruimte.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)
WC-rollenspel
Doe een touwtje door de WC-rol, hang 'm om je nek, handen vrij!
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)
Veterleed
Is een kunsstof hulsje op het einde van je verder goede schoenveter naar de gallemiezen dan kun je dat herstellen door de vetertip door tweecomponentenlijm heen te halen. Punt even bijknippen en hij is weer als nieuw.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (onderhoud)
Last van insecten? Gebruik MARMITE
Marmite is een oer-Brits broodbeleg, en is te koop in de supermarkt. "Als je Marmite hebt gegeten, scheidt de huid een geur af die mensen niet kunnen ruiken, maar insecten op rooftocht des te beter", aldus een woordvoerder van het bedrijf. "De theorie wordt ondersteund door het feit dat er steeds meer malaria voorkomt in landen waar rijst als basisvoedsel van de buitenste thiaminerijke buitenlaag is ontdaan."
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)
Suiker
Je hoeft geen zoetjes mee te nemen om te ontkomen aan een kilo suiker; neem suikerstaafjes! Tegenwoordig te vinden in praktisch elke bedrijfskantine of tankstation. Handige portieverpakkingen suiker. Voor in de pap, in de thee, op de pannenkoek etc. Overigens zijn de melkstaafjes ook geweldig, voor wie melk in z\'n (oplos)koffie (de nescafe zakjes zijn zeer praktisch en erg smakelijk) wil. Trouwens, wanneer je suikervoorraad ernstig slinkt kan hij vaak onderweg wel worden aangevuld, door eens langs een hut te lopen of in een cafe terecht te komen. Vaak staan suikerzakjes zomaar op de bar, voor de grabbel.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (koken)
Koude nachten: inspanningswarmte
a het opzetten van je tent is je lichaam nog warm van de inspanning. Ga zo snel mogelijk in je slaapzak als het echt koud is. Is je lichaamstemperatuur eenmaal gedaald is het in sommige (extreem koude) omstandigheden niet mogelijk om weer volledig op temperatuur te komen hoe groot de isolatiewaarde ook is van slaapzak en kleding.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)
Koude voeten in slaapzak
Als ik het koud heb ik m'n slaapzak, dan zijn het eigenlijk alleen m'n tenen en neus. Neus wordt lastig die te bedekken, maar de voeten zijn goed warm te krijgen. Wikkel ze gewoon ik je trui, die eigenlijk altijd onderin je slaapzak hoort te liggen om te drogen.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (kleding)
Sporttape bij blaren
Inderdaad een goed middel om een bestaande blaar af te dekken. WOrdt ook gebruikt bij sport beoefening op blote voeten zoals karate e.d. Voeten kapot gelopen? Tape erover en enkel dagen laten zitten tot er nieuwe huid gevormd is. Voorzichtig verwijderen i.v.m. inscheuren v.d. losse huid. Ook prima om het vastplakken van Compeed e.d. in je sokken te voorkomen. En... je kan er nog van alles mee herstelen ook.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (gezondheid)

Zelf tips inzenden
Uiteraard geldt voor dit overzicht dat ieders inbreng van harte welkom is. Stuur dus ook jouw tips en tricks op, als je denkt dat andere hikers daar plezier van zouden kunnen hebben.

Je naam:

Je emailadres:

Voor welke categorie is tip:

Titel van je tip:

Geef hier je tip:

 

Reacties op deze pagina: