Home » Tips en Tricks

Tips en tricks

Het wiel zelf uitvinden is iets wat je als actieve wandelaar zeker niet moet doen. Daarom probeer ik op deze rubriek zoveel mogelijk tips en tricks te verzamelen die je nog meer kunnen laten genieten tijdens het wandelen.

Tips zoeken
Daar er inmiddels al bijna 900 tips en tricks zijn ingezonden is het wel zo makkelijk om in het overzicht te kunnen zoeken. Uiteraard kun je daar de nevenstaande onderverdeling voor gebruiken, maar je kunt ook zoeken op trefwoord:

10 random tips en tricks:

Onthaasten tijdens de tocht
Plan niet te veel bij het lopen van een pad. Je hoeft het helemaal niet compleet te lopen. Hierdoor krijg je meer rust in je wandeling en meer oog voor de natuur. Als je jezelf toch dwingt om het helemaal te lopen kun je een stukje liften om die druk van je af te halen. Het is de moeite waard en er is toch geen prijs voor de geleverde prestatie.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)
Te lui om af te wassen
Doe een plastic zak om je bord voor je opschept. Klaar met eten, zak eraf, opbergen. Werkt natuurlijk niet als je je eten moet snijden.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (koken)
Duke tape
Duke tape Goed water dicht. Ik neem een rol mee. Je weet maar nooit.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (onderhoud)
Een beter kampvuur(tje)
Nog iets over kampvuren: het is beter om een klein vuurtje aan te leggen dan een grote brandstapel: je verbruikt minder hout en er blijven nadien geen lelijke houtskoolbrokken over die het landschap ontsieren. Tip: neem drie ovale stenen ter grootte van je schoen. Leg ze in een 'klaverblad' met de puntige kant naar binnen. Op die manier beperk je de grootte van je vuur, maar brandt het hout onder zeer hoge temperaturen, waardoor je water of eten snel kookt/gaar is. Bovendien zal je vuurtje nooit uitwaaien (klaverbladconstructie), maar krijgt voldoende zuurstof. Wat je over houdt is schone, witte as (goed voor 't milieu).
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (vuur)
Melkpoeder mengen met heet water
Meng nooit volle melkpoeder met heet of kokend water. Het gaat gegarandeerd klonteren(of je krijgt van de 'vieze' neerslag). Los het eerst op in een beetje koud water.Giet er daarna heet water bij.(zo ziet je café au lait er direkt een beetje smakelijker uit.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (koken)
Eenvoudige koffie filter
Een trechter met daarin een gewone papieren koffiefilter. Uiteraard moet je trechter wel bestand zijn tegen kokend water.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (koken)
Waslijn
Een handige waslijn waarbij je geen knijpers nodig hebt? Dat maak je eenvoudig van een stuk dun koordelastiek dat je koopt bij een winkel voor naaigerei. Bind in het midden van het elastiek een plastic (karabijn)haak en draai de helften stevig in elkaar. Leg een knoop in het uiteinde en bevestig ook hier een haak. Je kunt de waslijn bevestigen tussen takken/tent etc. Kleding hang je op door punten ervan door de draaiingen in het elastiek te halen. NB: voorzichtig met metalen haken i.v.m. katapulteffect bij losschieten.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)
Makkelijk
Zorg gewoon dat je goed ben voorbereid ga geen stoerheid vertonen maar gebruik je verstand en blijf altijd kalm !
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (vuur)
GP batterijen
'Voor wie op de grammen wil letten; GP batterijen zijn veel lichter dan de gewone batterijen. Ze zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Bijv. in monoformaat (D) is er een niet-oplaadbare variant, maar ook twee soorten oplaadbare. In de 2200mAh uitvoering wegen ze slechts 72 ipv 110 gram. als je langer met je batterijen wil doen, zijn ze ook 110 gram, maar heb je er wel langer wat aan dan met de standaard batterijen. ik heb de 7000mAh variant in mijn 4D maglite en dit werkt perfect!'
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (materiaal)
Compeed
In vervolg op het artikel nooit meer compeed kan ik zeggen dit volledig te onderschrijven. Het gaat ook in je sokken zitten en de "lijm" resten krijg je er dan niet meer uit. Heeft mij twee paar sokken gekost. Dus als ik blaren heb gewoon afplakken met Hansaplast e.v. met sporttape erover. En verder gehwol en extra sokken gebruiken.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (gezondheid)

Zelf tips inzenden
Uiteraard geldt voor dit overzicht dat ieders inbreng van harte welkom is. Stuur dus ook jouw tips en tricks op, als je denkt dat andere hikers daar plezier van zouden kunnen hebben.

Je naam:

Je emailadres:

Voor welke categorie is tip:

Titel van je tip:

Geef hier je tip:

 

Reacties op deze pagina: