Home » Tips en Tricks

Tips en tricks

Het wiel zelf uitvinden is iets wat je als actieve wandelaar zeker niet moet doen. Daarom probeer ik op deze rubriek zoveel mogelijk tips en tricks te verzamelen die je nog meer kunnen laten genieten tijdens het wandelen.

Tips zoeken
Daar er inmiddels al bijna 900 tips en tricks zijn ingezonden is het wel zo makkelijk om in het overzicht te kunnen zoeken. Uiteraard kun je daar de nevenstaande onderverdeling voor gebruiken, maar je kunt ook zoeken op trefwoord:

10 random tips en tricks:

Waxen van G1000
Het waxen en het instrijken van de Fjall Raven G1000 vergt nogal wat (strijk)kunsten. Na het waxen leg ik mijn broeken gewoon in een oven van 70 graden en wacht een uurtje. Hierna eventueel herhalen. Weinig werk met hetzelfde resultaat.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (onderhoud)
Buff, als rokje
Serieus, ik heb Anna (7 jaar) er in rond zien lopen (mijn Edelweiss-Buff), en het ziet er leuk uit! Ziet er echt uit als een rok!
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (kleding)
Mess tins
Vrij onbekend: mess tins. Dit zijn aluminium pannetjes die tevens als bord te gebruiken zijn. Er zit een inklapbaar handvat aan, zeer handig in gebruik. Je betaalt 10 euro voor 2 stuks bij de Scoutshop en wellicht nog minder bij leger dump zaakjes.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (koken)
Sluitzakjes
Bij AH zijn zakjes te koop met een sluitstrip. Deze sluiten perfect luchtdicht af, en zijn ideaal voor het bewaren van verschillende voedingsmiddelen, maar ook voor de fotocamera etc.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (koken)
Middel tegen diarree
Ik neem altijd op vakantie een buisje Norit mee. Het zijn actieve kooltabletten, en ze werken zeer goed zowel bij diareee en ook bij vergiftiging. Vaak heb je er maar weinig van nodig en is zonder water in te nemen!
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (gezondheid)
Boeklon
'Landkaarten kun je heel goed waterproof maken door ze aan weerskanten met boeklon te beplakken. Het beste is natuurlijk om het boeklon iets over de kaart heen te plakken.'
Gehoord van Donny de Vre
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (onderhoud)
Drogen van schoenen
Schoenen kun je het beste drogen met kattenbakvulling. Die vulling doe je dan wel in een sok die je vervolgens dichtknoopt.Na gebruik droogt de vulling vanzelf. Als je voor het drogen van schoenen geen kattenbakvulling voorradig is, kun je je schoenen ook opvullen met kranten.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (onderhoud)
Eet-pasjes
We hebben eens tijdens het uitzetten van een dropping, tussendoor een blik opwarm eten opgewarmd. Maar ja, we hadden geen bestek mee, onze handen waren goed vies en het was een redelijk afgelegen gebied. Hebben we een giro- en bankpasje tevoorschijn getoverd en de blikken hiermee leeggeschept. Zo zie je maar dat je flexibele plastic vriend niet alleen handig is om mee te betalen maar ook om mee te eten.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (materiaal)
Blauwe plekken wegwerken
Bij blauwe plekken op voeten of benen al dan niet door verstuiking/verzwiking helpt Arniflor erg goed. In de meeste gevallen geen blauwe plek meer na het smeren.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (gezondheid)
Koude nachten: inspanningswarmte
a het opzetten van je tent is je lichaam nog warm van de inspanning. Ga zo snel mogelijk in je slaapzak als het echt koud is. Is je lichaamstemperatuur eenmaal gedaald is het in sommige (extreem koude) omstandigheden niet mogelijk om weer volledig op temperatuur te komen hoe groot de isolatiewaarde ook is van slaapzak en kleding.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)

Zelf tips inzenden
Uiteraard geldt voor dit overzicht dat ieders inbreng van harte welkom is. Stuur dus ook jouw tips en tricks op, als je denkt dat andere hikers daar plezier van zouden kunnen hebben.

Je naam:

Je emailadres:

Voor welke categorie is tip:

Titel van je tip:

Geef hier je tip: