Home » Tips en Tricks

Tips en tricks

Het wiel zelf uitvinden is iets wat je als actieve wandelaar zeker niet moet doen. Daarom probeer ik op deze rubriek zoveel mogelijk tips en tricks te verzamelen die je nog meer kunnen laten genieten tijdens het wandelen.

Tips zoeken
Daar er inmiddels al bijna 900 tips en tricks zijn ingezonden is het wel zo makkelijk om in het overzicht te kunnen zoeken. Uiteraard kun je daar de nevenstaande onderverdeling voor gebruiken, maar je kunt ook zoeken op trefwoord:

10 random tips en tricks:

Plassen ('s nachts)
Om 's nachts niet je tentje uit te hoeven ,neem een lege remia fritessaus beker.Grote opening en een hele goede afsluiting.Werkt al jaren bij ons.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)
Gas uit een ander 'bolletje'
Ik werk bij een praxis filiaal en hier haal ik altijd de gas tankjes (hier bedoeld voor het gassolderen) voor mijn brander vandaan. Het model van de tankjes staat niet echt stabiel maar als je het in sneeuw steekt werkt het wel... En dit een stuk goedkoper dan in de buitensport winkel.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (besparen)
Voor de zweterige voetjes: zijdepoeder
U weet het misschien reeds lang: talk- of babypoeder verstopt de poriën en is niet aangeraden om zweterige lichaamsdelen te voorkomen. Reeds jaren gebruik ik een onwaarschijnlijk goed natuurprodukt, van het Duitse merk 'Dr. Hauschka': zijdepoeder! Gewoon op je voet doen of in je kous of zelfs schoen strooien (igv zonder kousen) of ook voor andere lichaamsdelen geschikt zonder dat het de poriën irriteert. Te vinden in de betere natuurwinkels of cosmeticazaken maar ook bij apothekers die deze produkten aanbieden (meestal zijn dat apothekers met homeopatische produkten).
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (gezondheid)
Messen slijpen
Messen slijp je heel gemakkelijk aan een baksteen of stoeptegel.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (materiaal)
Natuurlijke aanmaakblokjes
Kampvuur aansteken moeilijk??? Welnee! Bepaalde boomsoorten scheiden hars af; in Europa en Noord Amerika m.n. de dennensoorten. Vul een paar lege filmbusjes met droge hars en je hebt binnen no time een kampvuur. In woestijngebieden en Afrika heb je geen dennen, maar wel acaciasoorten die eenzelfde soort hars afscheiden.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (vuur)
Betere sluiting
Vervang de heupband-sluiting op je rugzak door een Karrimor-sluiting (los te koop). Dit is een sluiting die nauwelijks kapot te krijgen is en enorm veel gebruiksgemak oplevert!
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (materiaal)
Pepermunt als aanmaakblokje
Neem een rol pepermunt mee voor als je gaat hiken, je kan er prima vuur mee aanmaken en ze blijven nog een poosje branden ook.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (vuur)
Stop zweetvoeten
Ik heb 24 jaar geleden een simpel middel gebruikt tegen zweetvoeten. Omdat schoenen kapot gaan en de geur erg vervelend is, heb ik Redosep gebruikt. Nooit meer last gehad. Een natuurlijk product. Binnen een paar dagen ben je er vanaf.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (gezondheid)
Belangrijke papieren / informatie
Voordat wij op vakantie gaan, maken we altijd een overzicht van belangrijke informatie (verzekeringpolissen, tel.nrs en mail-adressen van verzek. / paspoort, rijbewijs / visa's / boekingsinformatie / medisch paspoort / inentingen e.d.). Deze informatie scannen we in en deze gedigitaliseerde informatie mailen we naar ONSZELF. Op deze manier kun je altijd (mits je internet hebt ;-) bij je informatie bij bijv. diefstal/verlies.
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)
Spelletjes op een matje
Tijdens een lange hike is het leuk om 's avonds een spelletje te spelen, maar het is toch zonde van het gewicht dat je meeneemt. Daarnaast wordt na drie weken hetzelfde spelletje spelen het een beetje saai. Daarom tekenen wij van tevoren een aantal spelletjes op de slaapmatjes met verschillende kleuren merkstift. We hebben zo bijvoorbeeld zo al twister, dammen en bantumi op de slaapmatjes staan. Dit lijkt me minder geschikt voor de self-inflatable matjes, maar voor de simpele matjes van 5 euro is het uitermate geschikt!
Ingezonden per email
Bekijk meer tips en tricks in de deze categorie (overig)

Zelf tips inzenden
Uiteraard geldt voor dit overzicht dat ieders inbreng van harte welkom is. Stuur dus ook jouw tips en tricks op, als je denkt dat andere hikers daar plezier van zouden kunnen hebben.

Je naam:

Je emailadres:

Voor welke categorie is tip:

Titel van je tip:

Geef hier je tip: