RECTA-kompas

RECTA kompassen

'RECTA heeft wereldfaam verworven met haar ontwerpen en innovaties. Zij is gevestigd in het hart van de regio van de Zwitserse Microtechniek. RECTA heeft altijd precisietechniek en innovatie gecombineerd. Dat begon in 1897 bij het vervaardigen van mechanische horloges. In 1915 presenteerde RECTA haar eerste kompas. Toen uiteraard nog ingebouwd in een horlogekast. Al snel maakte RECTA alleen nog maar kompassen. Daarbij werd goed gelet op de toepassing in de praktijk. Het unieke match-box ontwerp met neerwaarts klappende spiegel is daarvan het resultaat (DP-serie). Het overwinnen van de 'verstoringen' in het natuurlijke magneetveld van de aarde vormde een uitdaging op zich. De ervaring met microtechniek kwam goed van pas. Zoals bij de recente ontwikkeling van het uiterst precieze RECTA Turbo-20 naaldsysteem. Dit is een spectaculaire innovatie van de kompasnaald.'

RECTA: de voordelen op een rijtje

  • Alleen RECTA hanteert slechts 2(!) inclinatiezones. Dat komt door de speciale constructie van de naald (patent). Bovendien kun je met een RECTA kompas, bestemd voor het Noordelijkhalfrond, probleemloos uit de voeten tot zelfs een groot deel van zone 4. Handig voor buitensporters die (in de toekomst?) hun grenzen letterlijk verleggen. Bijkomend voordeel voor RECTA is dat de productiekosten relatief laag kunnen blijven.
  • In 1995 veroorzaakte RECTA een revolutie in de kompaswereld. Het ingenieus (en simpele) Global-systeem laat de magneet en de naald -verticaal- onafhankelijk van elkaar bewegen. Daardoor kun je nu met één en hetzelfde kompas overal ter wereld feilloos je weg vinden. Zonder je ooit nog over zones te bekommeren.
  • De gepatenteerde DP-serie. Het originele 'Swiss Army Compass'. Werkt snel en nauwkeurig. Het enige kompas dat geen last heeft van spiegelbeeld, doordat de spiegel naar beneden klapt. Voorzien van een onbreekbare spiegel. Een aankoop voor het leven.

RECTA: enkele modellen

RECTA DO-350 'Pioneer'
DO-350
met zelfklevende verwisselbare schaalverdelingen
RECTA DS-56
DS-56
spiegelkompas en plaatkompas in één
RECTA DP-2 'standard'
DP-2
voor spiegel en handpeiling
RECTA DP-65 'universal turbo 20'
DP-65
Global-naaldsysteem voor gebruik in de gehele wereld