ANWB Navigator: NormandiŽ
ISBN: 9018024414
222 pagina's
Uitgeverij: ANWB Media/Boeken

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Dezwerver.nl

NormandiŽ
ANWB Navigator

De Navigator NormandiŽ van de ANWB is een zeer overzichtelijk en vrij complete gids voor zowel de gewone toerist van NormandiŽ als ook de toerist die op zoek is naar resten van het beroemde oorlogsverleden van deze streek. De stranden waar op D-day de geallieerden voet aan land zetten zijn een perfecte bestemming voor mensen die graag veel willen wandelen en daarbij ook nog eens een beetje historie van de streek willen opsnuiven.

Maar uiteraard is er meer te zien NormandiŽ dan enkel de resten uit de oorlog en de gids geeft dat perfect weer middels een zeer overzichtelijke opsomming van de meest interessante plaatsen om te bezoeken. Daarbij is de gids verdeeld in diverse hoofdstukken, waarbij elk hoofdstuk weer is onderverdeeld aan de hand van de regioís binnen NormandiŽ. Tabbladen zorgen ervoor dat je snel kunt bladeren in het boek en je hebt dan ook vaak binnen enkele seconden al gevonden wat je zoekt. Dat maakt deze gids voor mij bijzonder praktisch.

De hoofdstukken in het boek zijn getiteld Ďonderwegí, Ďwat te ziení, íwat te doení, íwandel-/autoroutesí, Ďeten & slapení, ípraktischí en Ďkaartení. En eigenlijk zie je daarmee hoe logisch het boek is opgedeeld. De informatie zelf wordt ook lekker Ďto-the-pointí geschreven en niet met teveel irrelevante zaken.

De tips die hier en daar worden gegeven zijn bijzonder handig, zeker als je in het hoogseizoen naar NormandiŽ komt. Door de tips te lezen kun je je bijvoorbeeld de ellende van te drukke winkelstraten besparen, maar ook geld in je portemonnee (Ďbezoek de kathedraal tijdens een mis, dan kun je na afloop rondkijken zonder entree te moeten betalení).

De kaarten achterin het boek maken het geheel af. Vanuit het boek zelf wordt er bij plaatsnamen altijd naar verwezen, zodat je gemakkelijk kunt zien waar de diverse plaatsen en bezienswaardigheden te vinden zijn. Uiteraard staan er in het gedeelte met routebeschrijvingen ook detailkaarten van de routes.

Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van dit soort gidsen, juist omdat ze een goed overzichtsbeeld geven van de streek. Wil je vervolgens meer wandelroutes of bijvoorbeeld meer informatie over het oorlogsverleden, dan kun je daarvoor een meer gespecialiseerde gids voor aanschaffen.

Over ANWB Media/Boeken
ANWB Media/Boeken maakt deel uit van de bekende ANWB. De boeken die zij uitgeven zijn vaak van hoge kwaliteit en bedoelt om zowel leden als niet-leden te helpen bij het vinden van leuke bestemmingen, het leren van vaardigheden (rijles, vaarbewijs, etc.) of het beter begrijpen van de natuur (natuurgidsen, etc.).

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Navigator NormandiŽ' van ANWB.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Wandelgids Twente, Salland, Achterhoek (Quinten Lange (CoŲrd.))
Daar brak m'n hak (Jennifer L. Leo (red.))
Let op voor vallende kokosnoten (Esther Teunissen)
Survival Gids (ANWB)
Tribe (Bruce Parry)
Campinggids Europa 2006 (Alan Rogers)
Diersporen (Klaus Richarz en Alfred Limbrunner)
Veiligheid en risico in de bergsport (Pit Schubert)
Sicherheit und Risiko in Fels und Eis (Band III) (Pit Schubert)
Bakvissen met ballen (Janna Overbeek en Lean Baas)
The John Muir Trail (Alan Castle)
Stappen tellen naar de top (Rozemarijn Janssen)
Antarctica, het blauwe continent (David McGonigal en Dr. Lyn Woodworth)
Fotogids Actie & Outdoor (Bill Hatcher)
De Groote Zijderoute (Marc Helsen)
Wandelgids Schotland (Matthias Eickhoff)
Fotograferen onderweg (Frank Muller)
Wandelboek Ardense bossen (Julien van Remoortere)
BelgiŽ voor beginnelingen (Bert Kruismans en Peter Perceval)
De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 1) (Ton Joosten)
Noord-Engeland (De 99 favoriete plekken van Dirk Musschoot) (Dirk Musschoot)
De meest onvergetelijke reiservaringen (Steve Watkins en Clare Jones)
Wereldwijzer Noord-ScandinaviŽ (Henk Filippo en Elio Pelzers)
Badmeester, ben ik al bruin? (Arthur Japin, ea.)
No shitting in the toilet (Peter Moore)


Hiking-site.nl op Twitter




Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 04-11-2017

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]