Keesjan van den Herik en Silke Weich (teksten): Maas-Niederrhein pad
ISBN: 9789491142024
192 pagina's
Uitgeverij: Nivon

Bestel dit boek bij:
De Zwerver (Groningen)


Affiliate-links:


Dezwerver.nl

Maas-Niederrhein pad
Onbegrensd wandelen tusen maas en Rijn
Keesjan van den Herik en Silke Weich (teksten)

Deze nieuwe wandelgids van Nivon en Stichting Limburgs Landschap beschrijft het Maas-Niederrhein pad, ook wel bekend als streekpad 10, met een lengte van 342 kilometer. Het is een combinatie van twee wandelpaden: het Maas-Swalm-Nettepad en het Maasduinen-Nierspad. Het ene deel loopt over Nederlands grondgebied, het andere over Duits grondgebied.

Informatieve inleidingen

Het boek begint met een informatieve inleiding over onder andere de route en het gebied waar deze doorheen voert, maar bijvoorbeeld ook over hoe de gids te gebruiken en wat praktische informatie over bijvoorbeeld overnachtingsmogelijkheden en andere zaken waar de wandelaar rekening mee moet houden. Maar ook gaandeweg het boek zijn er inleidingen als er een nieuw natuurgebied wordt betreden. Ook deze zijn zeer informatief en geven de wandelaar een goed idee over de natuur waar hij of zij doorheen wandelt.

Zeer duidelijk kaarten

Elke etappe van de route wordt begeleid door een zeer duidelijke kaart. Deze zijn van een zeer kleine schaal, zodat elk relevant detail er op te zien is. Ik zeg bewust elke Ďrelevantí detail, want hoewel zeer gedetailleerd zijn er geen overbodige zaken op de kaarten opgenomen. Daardoor zijn ze zeer duidelijk en bijzonder prettig in het gebruik. De routes zelf zijn duidelijk ingetekend, inclusief markeringen van wanneer er weer een kilometer wordt gepasseerd en enkele relevante punten die op de route liggen. Deze punten zijn genummerd en komen vervolgens ook weer als zodanig terug in de beschrijvingen die direct naast de kaarten staan afgedrukt. Op die manier is het altijd meteen duidelijk waar je je op de kaart bevindt en is eigenlijk ook verdwalen niet echt mogelijk.

Fotoís met beschrijvingen

Wat ik persoonlijk erg prettig vind aan de fotoís die in deze wandelgids zijn opgenomen is het feit dat ze zijn voorzien van beschrijvingen. Onder elke foto staat waar deze is genomen of wat de foto voorstelt. Op die manier weet je dus ook waar op de kaart en waar op de route de betreffende foto is gemaakt en kun je je een beetje een beeld vormen van de omgeving voordat je daadwerkelijk op pad gaat. Veel andere gidsen tonen vaak wel veel fotoís, maar Ďvergetení vervolgens om daar dan bij te zetten waar de fotoís zijn gemaakt. Zo kan het gebeuren dat je tevergeefs zoekt naar een schitterend uitzicht, simpelweg omdat het bijvoorbeeld bij een andere deel van de route staat afgebeeld dan waar de foto daadwerkelijk is gemaakt.

Schitterende route met bijbehorende gids

Door samen te werken hebben het Nivon en Stichting Limburgs Landschap met het Maas-Niederrhein pad een schitterende route weten te realiseren. Deze bijbehorende gids sluit daar goed op aan, met duidelijke beschrijvingen, zeer goede kaarten en mooie fotoís. Voor wandelaars die willen proeven van de schitterende natuur in het zuiden van Nederland en daarbij graag ook kennis willen maken met een even mooi gebied bij de buren vormen zowel deze route als de gids een perfecte optie voor vele dagen aan wandelplezier...

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Maas-Niederrhein pad' van Keesjan van den Herik en Silke Weich (teksten).

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
No shitting in the toilet (Peter Moore)
Mijn PyreneeŽn (Ton Joosten)
ANWB Natuurgids (André J. van Loon (red.))
Wandelen door de mooiste landschappen van België (Gunter Hauspie en Daniël Leroy)
Hiking (Jacques Marais)
Go Slow Frankrijk (Alastair Sawday en Ann Cooke-Yarborough)
Santiago de Compostella (Historische Route) (Jan Witte)
Rondje wereld (Backpacker in het jaar van de hoelahoep) (Niels Mulder)
Wandelboek Hoge Venen (Julien van Remoortere)
California Hiking (Tom Stienstra en Ann Marie Brown)
Wandelgids La Palma (Klaus en Annette Wolfsperger)
ANWB Wandelroutebox Nederland (ANWB)
Overijssel (Reisgids) (ANWB)
Nordic Walking, materiaal, techniek en training (Geert Hulshof)
Topografische Atlas BelgiŽ (Nationaal Geografisch Instituut)
Handboek knopen (Des Pawson)
Wereldwijzer BosniŽ Herzegovina (Menno Weijs)
Het SAS handboek (John Lofty Wiseman)
Casanova's reizen (Giacomo Casanova)
Trekking in Slovenia (The Slovene High Level Route) (Justi Carey en Roy Clark)
Wereldwijzer China (Eugene Law)
Sibirien (Peter Eichenberger)
Handboek Dieren en Planten (Wilhelm Eisenreich, e.a.)
Rustiek kamperen Spanje en Portugal (Bert Loorbach)
De Nationale Parken van Nederland (Michiel Roscam Abbing)


Hiking-site.nl op Twitter




Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 12-02-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]