ANWB: ANWB Wandelroutebox Nederland
ISBN: 9789018025519
240 pagina's
Uitgeverij: ANWB Media/Boeken

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


ANWB Wandelroutebox Nederland
ANWB

Uit de veelheid van routes die afgelopen jaren in het blad Toeractief werden beschreven, koos de ANWB de mooiste 100 wandelroutes in Nederland. Een gids met achtergrondinformatie en een overzicht werd samen met 50 losse bladen met 100 kaarten tot een wandelroutebox gemaakt. En hoewel het idee niet nieuw is, weet de ANWB als geen ander dat deze vorm van routebeschrijvingen steeds populairder wordt. Tijdens de wandeling hoeft immers enkel een los vel met kaart en beschrijving mee in de rugzak en kan de gids thuis blijven.

In de gids staat behoorlijk wat achtergrondinformatie bij de routes. Een leuke extra is het kijkje in de keuken: hoe worden luchtfoto's en topografische kaarten gemaakt. De kwaliteit van die luchtfoto's is overigens indrukwekkend. De route is er telkens op ingetekend, zodat de wandelaar een goed beeld van de omgeving krijgt. Dat wordt nog versterkt door de vrij uitgebreide achtergrondinformatie die bij elke route wordt gegeven. Inclusief een groot aantal kleurenfoto's die middels nummers makkelijk zijn te plaatsen op de kaart.

De kaarten bij de routes hebben een schaal van 1:20.000, waardoor er ruim voldoende detail te zien is. De beschrijvingen zijn compact, maar toch voldoende om niet te hoeven verdwalen. Ze zijn ook goed te volgen op de kaart, dankzij een nummering die erbij staat. Per route is bovendien duidelijk te zien waar bijzondere plaatsen of bezienswaardigheden zich bevinden, zodat je je tocht zo kunt plannen dat je daar bijvoorbeeld de lunch nuttigt.

De praktische informatie per route is vrij compleet, inclusief informatie over overnachtingadressen voor het geval je in de buurt wilt blijven slapen. Daarbij is steeds een goede variatie gevonden van hotel, B&B, camping en trekkershut. Horeca en openbaar vervoer worden natuurlijk ook genoemd, want elke route is goed bereikbaar per OV en komt vrijwel altijd wel langs ÚÚn of meerdere horecastops.

Het enige vreemde aan de routes in deze wandelroutebox is de verdeling per provincie. Sommige provincies komen er met slechts ÚÚn of twee routes wel erg bekaaid af, terwijl in andere provincies de routes soms juist erg dicht op elkaar liggen. Dat laatste biedt dan natuurlijk wel weer de mogelijkheid om een lang weekend vol wandelen te plannen, met dank aan de informatie met betrekking tot accommodaties .

Over ANWB Media/Boeken
ANWB Media/Boeken maakt deel uit van de bekende ANWB. De boeken die zij uitgeven zijn vaak van hoge kwaliteit en bedoelt om zowel leden als niet-leden te helpen bij het vinden van leuke bestemmingen, het leren van vaardigheden (rijles, vaarbewijs, etc.) of het beter begrijpen van de natuur (natuurgidsen, etc.).

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'ANWB Wandelroutebox Nederland' van ANWB.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
ANWB Wandelgids Waddenkust (Sietske de Vet)
Wandelgids GR-10 (Ton Joosten)
Topografische Atlas Nederland (3e editie) (Erika van Zinderen Bakker (Co÷rd.))
Noord-Engeland (De 99 favoriete plekken van Dirk Musschoot) (Dirk Musschoot)
The essential hillwalker's guide (Kevin Walker en Peter Steele)
Puur presteren (Hans van der Meulen en Wilco van Rooijen)
d3Zusjes (Ina Enssr)
GPS Wijzer (Foeke Jan Reitsma en Joost Verbeek)
Survival Gids (ANWB)
Met uitzicht op de Mont Blanc (Noes Lautier en Robert Weijdert)
Brandend ijs (Ton Biesemaat)
Onvergetelijke wandelingen die je gemaakt moet hebben! (Steve Watkins en Clare Jones)
Klem (Frank van Zwol)
Complete Lakeland Fells (Bill Birkett)
Wandelen met je hond (Nicky Gootjes)
Walking (Paulo Coelho, e.a.)
Wandelgids Twente, Salland, Achterhoek (Quinten Lange (Co÷rd.))
Wereldwijzer Noord-ScandinaviŰ (Henk Filippo en Elio Pelzers)
Bed & Breakfast in Nederland (Hanny Arens)
Dagstappergids West-Vlaanderen (Luc Defoort, e.a.)
Op zoek naar evenwicht (Ronald Naar)
Daar ging m'n string (Jennifer L. Leo (red.))
Voettochten door Nepal (Hans de Clercq en Mirjam Letsch)
Van hier naar nergens met Lonely Planet (Don George (red.))
Wandelen door de mooiste landschappen van België (Gunter Hauspie en Daniël Leroy)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]