Home » Thema-artikelen » Zweden » Genieten van ongerepte natuur met Lapland Stuga & Tours

Genieten van ongerepte natuur met Lapland Stuga & Tours

De vrije natuur: frisse lucht, water dat je rechtstreeks uit het meer kunt drinken en een sterrenhemel die je meer sterren toont dan je ooit hebt gezien. Dat is wat Zweeds Lapland je te bieden heeft. En in het bijzonder Lapland Stuga & Tours, want dit familiebedrijf heeft niet alleen schitterende accommodaties om te overnachten, maar organiseert ook meerdaagse hikes in de directe omgeving.

Lapland Stuga & Tours

Familiebedrijf

Alex en Dalila zetten in 2017 de stap om met hun gezin naar Lapland te verhuizen. De vrije natuur, de manier van leven en de vele mogelijkheden die het gebied te bieden hebben gaven de doorslag. De passie voor natuur en het actieve buitenleven hebben inmiddels geleid tot het huidige Lapland Stuga & Tours. Hiermee bieden ze niet alleen enkele mooie stuga's (Zweeds voor vakantiehuisje) aan, maar begeleidt Alex inmiddels ook meerdaagse hikes door het indrukwekkende berggebied in de omgeving. De nadruk ligt daarbij op het beleven van de natuur op een toegankelijke manier. En natuurlijk zijn deze hike ideaal voor het opdoen van inspiratie om na afloop zelf ook nog hikes te ondernemen in de directe omgeving van de stuga's.

Lapland Stuga & Tours

Meerdaagse tochten met een 'local'

Lapland heeft enorm veel indrukwekkende plekjes te bieden. In de omgeving van de Lapland Stuga & Tours is dat natuurlijk ook het geval, maar waar begin je? De beste manier om de lokale flora en fauna zo intens mogelijk te beleven is vaak onder begeleiding van een local, een gids die je precies kan vertellen waar je moet kijken om niks te missen. Maar tegelijkertijd ook een local die een route zo invulling kan geven dat deze precies aansluit bij wat jij graag wilt zien of doen tijdens zo'n meerdaagse tocht. In het geval van Lapland Stuga & Tours begeleidt Alex je op tochten van 3 of 4 dagen en dat heeft nog een extra voordeel: hij spreekt gewoon Nederlands. Het berggebied in de directe omgeving van Lapland Stuga & Tours, de regio Västerbotten, staat bekend als schitterend mooi, maar technisch vrij gemakkelijk. Maar er zijn ook uitgestrekte meren en klaterende watervallen, ideaal dus om maximaal te genieten.

Lapland Stuga & Tours

Noorderlicht

Denk je aan Lapland, dan denk je wellicht ook direct aan de magie van het Noorderlicht. Aan het eind van de zomer is het Noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd, in deze regio al te zien. De adrenaline die door je lichaam giert op het moment dat je midden in de nacht je tentje uitkruipt om boven je de groene lichtshow van Moeder Natuur te mogen aanschouwen. Dit uiteraard in combinatie met een enorm groot aantal sterren dat je dankzij de volledige afwezigheid van lichtvervuiling kunt zien. Bij Lapland Stuga & Tours kun je een tocht maken om dit alles te ervaren, inclusief een overnachting in een tentje aan de rand van het bos of meer. En uiteraard met de mogelijkheid om het op de gevoelige plaat of sensor vast te leggen om later thuis nog eens te bekijken of uitvergroot in de huiskamer op te hangen.

Lapland Stuga & Tours

Andere mogelijkheden

Lapland Stuga & Tours is op dit moment nog volop in ontwikkeling. Zo wordt er onder andere gekeken naar de mogelijkheid om (vlieg)visvakanties te organiseren voor visverenigingen en particulieren. Maar er komen ook dagtochten waarbij er onderweg gegeten wordt uit de natuur, dankzij de bessen en andere lekkernijen die onderweg geplukt kunnen worden. Op de site van Lapland Stuga & Tours worden deze nieuwe mogelijkheden in de komende weken/maanden steeds verder uitgewerkt, dus vergeet niet om die regelmatig te bezoeken.

Lapland Stuga & Tours

Accommodaties

Zoals je al uit de naam van Lapland Stuga & Tours op kunt maken bieden ze niet alleen tochten, maar ook accommodaties. Stuga is immers het Zweedse woord voor vakantiehuis/buitenhuis en in totaal heeft Lapland Stuga & Tours er drie beschikbaar. Allemaal zijn ze voorzien van alle gemakken, zoals gezellige huiskamer, keuken en badkamer. Inclusief uiteraard het benodigde keukengerei om te kunnen koken en zo na een lange dag in de vrije natuur volledig uit te kunnen rusten.

Lapland Stuga & Tours

De omgeving en bereikbaarheid

Lapland Stuga & Tours is gelegen in het kleine dorpje Rentjärn, volledig omgeven door uitgestrekte bossen en meren. Daardoor kun je er niet alleen hiken, maar bijvoorbeeld ook perfect vissen en in de zomer zwemmen. In de winter zijn er uiteraard alle bekende winteractiviteiten, van langlaufen tot husky-tochten. Rentjärn is te bereiken met de auto na een tocht van 1 of 2 dagen vanaf Göteborg. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Skelleftea Airport, dat onder andere directe vluchten heeft vanaf Arlanda of Arvidjaur. De grootste stad in de buurt is Malå, op een afstand van slechts 15 minuten met auto of directe busverbinding.

Lapland Stuga & Tours

Praktische links bij dit artikel