Home » Thema-artikelen » Passie voor buitensport? Check de buitensport-opleidingen bij Yuverta

Passie voor buitensport?

Check de buitensport-opleidingen bij Yuverta

Ben jij sportief en ben je altijd het liefst buiten? Bij Yuverta volg je een buitensport opleiding en combineer je jouw passie met het begeleiden van groepen. Op het land én op het water, zoals klimmen of kajakken.

Buitensport coördinator

Er zijn het afgelopen jaar een aantal veranderingen geweest rondom de buitensport-opleiding die voorheen werd aanboden op de Helicon mbo-locaties Geldermalsen en Helmond. We zetten ze even op een rijtje voor je zodat jij op de hoogte blijft van de opleidingsmogelijkheden.

Nieuwe naam

De naam van de buitensportopleiding Allround instructeur coördinator buitensport (niveau 4) is verandert. Deze naamswijziging hangt samen met de fusie van drie mbo-onderwijsinstellingen. Afgelopen jaar is Helicon gefuseerd met Wellantcollege en Citaverde. De nieuwe schoolnaam is nu Yuverta.

Nieuwe opleiding

De Yuverta mbo locaties Geldermalsen, Helmond en Velp bieden vanaf augustus 2022 de nieuwe opleiding Buitensport instructeur aan. Dit is een sportieve mbo-opleiding op niveau 3 waarin je leert mensen te begeleiden tijdens buitensporten zoals kajakken, boogschieten, mountainbiken en klimmen. Deze nieuwe opleiding biedt Yuverta aan naast de bestaande opleiding Buitensport coördinator (niveau 4), die in Geldermalsen en Helmond al langer draait en die komend schooljaar ook start op Yuverta mbo Velp.

Overeenkomsten en verschillen niveau 3 en 4

De rode draad in beide opleidingen is het begeleiden van buitensportactiviteiten zoals mountainbiken, klimmen, kajakken, boogschieten en survivalparcoursen in binnen- en buitenland. De focus ligt hierbij op kwaliteit en veiligheid. Het verschil tussen de opleidingen is dat Buitensport instructeur studenten opleidt om groepen te begeleiden en ervoor te zorgen dat mensen op een veilige en leuke manier buitensporten beoefenen. Bij Buitensport coördinator ligt de nadruk op het coördineren van activiteiten en de aansturing van de instructeurs die groepen begeleiden. Daarnaast leren ze over de voorbereidende en afrondende zaken buiten de activiteiten om zoals inventarisaties van terrein en materialen, wet- en regelgeving en het opstellen van buitensportprogramma's.

Buitensport coördinator

Centraal in de opleidingen: thema's bewegen, mens en natuur

Bewegen, mens en natuur zijn de drie hoofdthema's waar de opleidingen op gebouwd zijn. Onderwerpen als klantgerichtheid, groepsdynamiek, teambuilding en sportdidactiek komen uitgebreid aan bod. Om jaarrond inzetbaar te zijn, leren de studenten over aanleg en onderhoud van het buitensportterrein en faciliteiten, natuurbehoud en duurzaamheid.

Kennismaken met de opleiding

Op de drie locaties kunnen geïnteresseerden kennismaken met de opleidingen Buitensport instructeur en Buitensport coördinator. De scholen organiseren meeloopdagen en open dagen. Bekijk alle kennismakingsmomenten op Yuverta.nl/kennismaken.

Aanmelden

Aanmelden voor beide opleidingen kan via yuverta.nl. Vragen over de opleiding kunnen gesteld worden aan de betreffende vestigingen: mbo.geldermalsen@yuverta.nl, mbo.velp@yuverta.nl en mbo.helmond@yuverta.nl.