Gezamelijke inkoopactie Cumulus 2019

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door Joch3m, 24 nov 2018.

 1. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  Hier is hij dan;
  De 2019 inkoopactie bij Cumulus !
  Voor overzicht inschrijvingen zie:
  Overzicht Aanmeldingen Cumulus inkoopactie 2019

  Editie 2017-2
  Editie 2017
  Editie 2016
  Editie 2015
  Editie 2014

  Kortingen:
  5% op tenten
  15% op maatwerk
  20% op al het andere (standaard) spul
  Aanbiedingen op de site zijn uitgesloten
  Minimaal bestelbedrag 2355,- EURO

  Sluiting zal zondag 13 Januari 2019 zijn, ik vraag dan de offerte aan en doe de bestelling 1 week later zodat alles mooi voor het voorjaar binnen is.

  Opgeven kan het liefst via email (is voor mij handiger bij te houden dan via PB of een post in dit topic) aan Cumulus2019@gmail.com

  Lees de oude topics door aub, daar staat een ton aan informatie.

  Graag dit topic zo veel mogelijk delen, hoe meer geïnteresseerden, hoe beter.

  Veel shopplezier.
  Groetjes,
  Jochem
   
  Dre, Maver, pklein en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. Alvast 2 x Selva 450 underquilt voor mij en twee slaapzakken, maar die laten nog weten welke exact het worden
   
 3. Ik heb mogelijk wel interesse, maar vraag me af hoe lang het ongeveer duurt voordat de spullen dan binnen zijn. Dit in verband met vertrek fietstocht rond half februari/begin maart.

  Is het waarschijnlijk dat de slaapzak dan rond begin/midden februari binnen is? Of is dat echt een te grote gok/zeer onwaarschijnlijk?
   
 4. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  Nee, dat ga je niet redden, vanaf bestelling tot levering is ongeveer 4 tot 5 weken.
   
 5. Wat heb je dit toch weer super georganiseerd, Jochem!

  Marla
   
  caersbart, BertusS en Joch3m vinden dit leuk.
 6. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  Graag even alle gegevens naar mij mailen cumulus2019@gmail.com
  Gr
  Jochem
   
 7. Hi Jochem, volgens mij is 't niet helemaal goed overgekomen maar ik had wel graag hydro dons gewild + overstuff van 60 gram (totaal 510 gr dons). Valt dat nog onder 'standaard'?

  Ik begrijp wel dat verbreden/verlengen wel onder maatwerk valt en dus 15% korting. Ik twijfel daar alleen nog wel over, neem even contact op met cumulus. Lees in voorgaande topics dat verbreden eigenlijk altijd wordt aangeraden, maar ik zie op de website van cumulus een breedte van 80cm.. dat is breder dan mijn huidige Marmot Wave 3! En die is mij ruim zat. Met verlenging zou het 10cm extra zijn + 560 gram dons in totaal.

  Qua lengte is spant het er ook om - 186cm ben ik. Maar goed, we hebben nog even.
   
 8. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  Hoi Matthias, goed dat je nog even checked want het was idd niet duidelijk. In je mail heb je het ook over 550gr dons en hierboven over 510 gram (de Panyam is standaard 450gram dus neem aan dat de 510 gram klopt).

  Ik heb zelf de LightLine gehad en vond die met zijn 77cm erg krap maar is natuurlijk geheel afhankelijk van hoe je slaapt. Ik draai veel dus vond het niet fijn dat de slaapzak meedraaide. Zelf zou ik zeker de volgende keer een verbreedde versie kopen. Maar dat is uiteraard geheel persoonlijk.

  Enfin, ik heb het overzicht aangepast voor je.
  Gr,
  Jochem
   
 9. hyz

  hyz

  Wist niet dat ze tenten maakten, dus toch de site even opgezocht. De tenten maken ze dus inderdaad niet (ze verkopen MSR-tenten) , maar inmiddels maken ze wel donsbroeken. Ik ga eens kijken of dat interessant is.
   
 10. Aanvulling:
  "We measure our sleeping bags outside when they are closed. Inner width
  is about 73-74 cm."

  Ik veronderstel dat dat enkel gemeten is.

  En voor wie het wil weten:
  "Toray is a ripstop fabric."

  Marla
   
 11. Dre

  Dre

  Goed initiatief @Joch3m

  Ik heb interesse in een custom Quilt 250, Large lengte en +22cm wijdte. De kleur en quantum soort moet ik nog even uitzoeken.
   
  Joch3m vindt dit leuk.
 12. Ik heb de buitenkant van mijn Wave 3 opgemeten en kom dan ook 77cm bij een gesloten zak, op het breedste punt (schouders). De panyam geeft een breedte van 80cm op de website.. hij is dus breeder dan mijn huidige zak?
  Is iedereen in dit topic dan zó breed (niet verkeerd bedoeld) of zoveel baat bij een ruime zak in de breedte? Ik was bijna blind afgegaan op de adviezen hier om sowieso te verbreden. Afgaande op de cijfer zou ik zeggen dat het helemaal niet nodig is! En extra ruimte in de slaapzak lijkt mij nou ook niet bevorderlijk voor isolatie, krijg je van die koude zijkanten in de slaapzak.
  Hmm.
   
 13. Hoi, meer dan 6 cm gemeten door Cumulus verschil dat is in omtrek 12 cm. Mogelijk dat wij daardoor de slaapzakken erg krap vonden.
  Bij een confectiemaat van L is de borst omtrek 107 - 112 cm en ben je wat forser dan is het ca. 118 cm. wel wat om rekening mee te houden. Als de slaapzak precies pas is, kan je niet draaien in je slaapzak, mocht je dat willen dan moet je een breder type nemen.

  Maataanduidingen kleding.png
   
 14. Als je de breedte meet ter hoogte van de borst, bij een platte zak, kom je dan op 6cm minder? Dwz t.o.v. de opgegeven 80cm bij de Panyam zou de echte zak dan 74cm meten? Dat zou zeker wat verklaren..

  Ik meet gewoon de platte zak op het breedste punt. Meetmethodes kunnen zeker een rol spelen, als iedereen op een andere manier meet.. onduidelijk zeg!
   
 15. als je de binnenmaat meet, kan er verschil in de afmeting zijn, afhankelijk van de opbouw van de slaapzakbanen en ritssluitingen?
   
 16. Dre

  Dre

  Cumulus klantenservice vertelde dat ze de breedte meten zonder vulling, dit naar aanleiding van mijn mailtje waarom mijn Quilt smaller was dan geadverteerd.
   
  BertusS vindt dit leuk.
 17. Zoals aangekondigd ga ik graag voor:
  -Panyam 450, size M, zip right, overstuffing maximal -> 520 gr even distribution, 50/50 down distribution, Outer Pertex Quantum Pro 44 gr. black, Inner Pertex Quantum 29 black, Inner hood Pertex Quantum pro black

  -Selva 600, size L, maximum overstuffing, inner pertex quantum pro 36 gr. black

  De comforter ga ik nog ff overleggen, er is nog twijfel (nut en noodzaak), een tweede Selva gaat het nog niet worden.
   
 18. Update op de selva 600:
  -Selva 600, size L, hydrophobic down, maximum overstuffing, inner pertex quantum pro 36 gr. black

  Ik stuur nog wel een e-mail als ik alles compleet heb.
   
  Laatst bewerkt: 8 dec 2018
 19. Ik heb een RAB broek met synthetische isolatie. Werkt ook als een trein! https://rab.equipment/uk/mens/pants/insulation-type/synthetic
   
 20. hyz

  hyz

Deel Deze Pagina