Gillian en John Strouter: Walking Italy
ISBN: 1843301229
288 pagina's
Uitgeverij: New Holland Publishers
Importeur: Nilsson & LammAffiliate-links:


Walking Italy
Gillian en John Strouter

Voor veel mensen die naar Italië gaan houdt het land op na Gran Paradiso, Lago di Como (het Como-meer) en de Dolomieten. Toch heeft Italië veel meer te bieden voor wandelaars: Toscanië, Umbrië, Chianti, de eilanden Sicilië en Sardinië en nog veel meer mooie routes in kleine en grote dorpen en steden. Met dit boek willen de Souters ook die gebieden aan de wandelaars voorstellen.

En dat gaat ze prima af: het boek is zeer rijkelijk geïllustreerd met schitterende kleuren-foto's en eenvoudige kaartjes. Naast tips over algemene zaken als openbaar vervoer, overnachtingsmogelijkheden en moeilijkheidsgraad van de routes wordt er snel een begin gemaakt met de eerste routes. Bij elke routes staat meer dan genoeg informatie over de omgeving en nabij gelegen dorpen en steden om je een duidelijk beeld te kunnen vormen van wat er te beleven valt. Ook handig: van alle steden wordt er steeds in een apart blok praktische informatie gegeven over het lokale VVV-kantoor, marktdagen en bijzonderheden.

De routes zelf zijn zeer uitnodigend. Niet in de laatste plaats uiteraard door de schitterende foto's die het boek rijk is. Aan de hand van de kaartjes kun je zien wat je te wachten staat tijdens de tocht. Ook worden belangrijke of bijzondere plaatsen aangegeven met een cijfer welke weer makkelijk terug zijn te vinden in de tekst.

Als met al dus een mooie verzameling wandelroutes voor mensen die Italië nu eens echt vanuit het hart willen zien in plaats van alleen de bekende (toeristische) plaatsen.

Over de auteurs
De Souters houden ervan om niet alleen te wandelen, maar vooral ook iets van de cultuur en de historie te weten te komen van de streek waar ze wandelen. Dit is niet alleen goed terug te zien in bovenstaand boek, maar bijvoorbeeld ook in hun boek 'Classic Walks in Western Europe'.

Over New Holland Publishers
New Holland Publishers heeft een goede reputatie als het gaat om reis- en buitensportboeken. Extreme sporten, trekkings, mountainbiken, maar ook zaken als rafting, zeilen en roeien komen in hun assortiment voor. Daarnaast is er veel ruimte in hun assortiment voor kunst, huis en tuin en eten. De Globetrotters-serie, waar bovengenoemd boek deel van uitmaakt, is een zeer uitgebreide serie over verschillende landen, streken en steden.

Over Nilsson & Lamm
Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Walking Italy' van Gillian en John Souter.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Mijn reisgids Noord-ItaliŽ (Herman Cole)
Wandelen Wallis (Saastal, Zermatt en Aletschgebied) (Martin Beumer)
Fietsen langs brouwerijen (Rutger van den Hoofdakker)
Walking in Scotland (Lonely Planet)
Heb jŪj die gemaakt? (Digitale fotografie op reis) (ANWB)
Outdoor Survival (Garth Hattingh)
Het weer (Snel-zoek Natuurgids) (Eleanor Lawrance)
Brandend ijs (Ton Biesemaat)
Poollicht (Jolanda Linschoten)
De Grote Satelliet Wereldatlas (Daniel Hunstein ea.)
The Thule incident (Frank van Zwol)
The Mountain Traveller's Handbook (Paul Deegan)
Meer grenzeloos leedvermaak (Dan Hiscocks (red.))
Overleven op de K2 (Wilco van Rooijen)
Topografische Atlas BelgiŽ (Nationaal Geografisch Instituut)
100 spirituele reizen (Michael Ondaatje, e.a.)
Was ik maar nooit de deur uitgegaan! (Roger Rapoport, e.a.)
Walking Artist (Hamish Fulton)
Wandelen door de mooiste landschappen van België (Gunter Hauspie en Daniël Leroy)
De 75 mooiste fiets- & wandelroutes van BelgiŽ (Julien van Remoortere, e.a.)
West-Provence en Languedoc-Roussillion (John en Pat Underwood)
Hiking (Jacques Marais)
Eiger-Nordwand (Thomas Ulrich)
ANWB/VVV Wandelgids Veluwe (Michiel Hegener e.a.)
Klem (Frank van Zwol)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 11-02-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]