Peter Steele: Medisch handboek voor de Buitensporter
ISBN: 9038909485
173 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Elmar BVAffiliate-links:


Medisch handboek voor de Buitensporter
Peter Steele

Het Medisch handboek voor de Buitensporter is de Nederlandse vertaling van de oorspronkelijk Engels-talige versie. Deze Engels-talige versie is een absolute best-seller op het gebied van buitensport-EHBO en ik verwacht dan ook hetzelfde resultaat voor de Nederlandse vertaling. Het boek is immers geschikt voor een heel breed publiek. En dat is ook meteen de kracht van het boek: zowel buitensporters zonder enige voorkennis van buitensport-EHBO als dokters die voor het eerst een expeditie of trektocht moeten begeleiden hebben baat bij het lezen van het boek.

Nagenoeg alle facetten van buitensport-EHBO komen aan bod. Op een heldere wijze voor de beginnend EHBO-er en voor de kenner vaak met wat meer diepgang (voor de kenners worden vaak meer medische kreten aangegeven, die een leek weinig tot niets zullen zeggen). Zelf vind ik het boek een uitstekend naslagwerk voor ná een buitensport-EHBO cursus: het boek is namelijk overzichtelijk en zaken zijn makkelijk terug te vinden.

De weinige tekeningen in het boek zijn duidelijk en geven goed aan hoe hulpmiddelen gebruikt kunnen wordne in de bergen (wandelstokken, pickels, etc.). Ook wordt er aandacht geschonken aan gerelateerde zaken die belangrijk en interessant zijn voor buitensporters zoals bijvoorbeeld de windchill-factor. De tekst is vaak recht voor zijn raap en soms ook humoristisch te noemen. Zo schrijft Steele bijvoorbeeld over het toedienen van injecties: ...Om een idee te krijgen hoe het voelt (vereslijk!) een naald door huid te steken, kunt u oefenen met een sinaasappelschil,... of over aambeien: Op een hoogte van 7000m in een sneeuwstorm uw broek laten zakken is niet bepaald aangenaam, maar uitegezakte aambeien zijn een marteling..

Het boekje is klein en compact van formaat en kan dus eventueel meegenomen worden in de rugzak. Zorg echter dat je het gelezen hebt vóórdat je het nodig hebt!

Over de auteur
Peter Steele is in het dagelijks leven arts en heeft een bijzondere voorliefde voor buitensport. Met de hulp van andere specialisten schreef hij dit boek (origineel in het Engels 'Medical Handbook for Walkers & Climbers') op zijn eigen praktische en soms humoristische wijze.

Over Uitgeverij Elmar
Uitgeverij Elmar brengt een bijzonder breed assortiment boeken op de Nederlandse markt. Onder wandelaars zijn vooral de Wandelgidsen (van onder andere Ton Joosten, Mirjam Letsch en Hans de Clerq, Gerard Dielessen) erg bekend en geliefd. Reisverhalen van o.a. Frank van Rijn en Henk de Velde en praktische gidsen als het Handboek fietsreparaties en Digitaal fotograferen onderweg. Voor algemene praktische informatie met veel verre bestemmingen is de Wereldwijzerserie in fullcolor, geschreven door Nederlands auteurs een aanrader. Nieuwe series zijn de Stadswandelingen (50 kaarten in box) en de Cultuur bewust! serie, die al 12 bestemmingen telt.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Glockner-Region (Walter Mair)
Sporen van de tram Maastricht-Vaals (Frank Jasnen)
De Groote Zijderoute (Marc Helsen)
Brandend ijs (Ton Biesemaat)
Italian Lakes (Step by Step) (Susie Boulton)
Wandelgids Twente, Salland, Achterhoek (Quinten Lange (Coörd.))
De 75 mooiste fiets- & wandelroutes van België (Julien van Remoortere, e.a.)
Let op voor vallende kokosnoten (Esther Teunissen)
A loo with a view (Luke Barclay)
Digitaal fotograferen onderweg (Peter de Ruiter)
Klettersteig - Verticaal avontuur (Noes Lautier en Harald Sven (Redactie))
Barcelona, de grote verleidster (Robert Hughes)
Spaanse St. Jacobsroute (Dietrich Höllhuber)
Aan de voet van de Tour de Madeloc (Frank van Rijn)
Het Fietserpad (Pol van Mill, ea)
Met uitzicht op de Écrins (Noes Lautier en Robert Eckhardt)
Pappenheimers en Pandoeren (Evelien Kousemaker)
Survival: het S.A.S. handboek (John wiseman)
Alles over geocaching (Jaap van Raffe en Tineke de Boer)
Hoge bergen, diepe dalen (Hans Kammerlander)
Noord Brabant (Wat&Hoe reisgids) (Ingeborg Schuitemaker)
China (Trotter-gids)
Andalusië (Elmar Compact gidsen) (Hans de Clercq en Mirjam Letsch)
ANWB Wandelgids Stadswandelingen (ANWB)
Groot wandelboek Ardennen (Julien van Remoortere)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 30-09-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]