Marc Helsen: In het spoor van Peking Express
ISBN: 9020961373
191 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


In het spoor van Peking Express
Marc Helsen

Het is Marc Helsen weer gelukt: het schrijven van een reisboek dat je na de eerste bladzijde niet meer wilt neerleggen tot het boek helemaal uit is... En dat is iets van Helsen een abonnement lijkt te hebben, want met zijn voorgaande boeken was het niet anders.

Deze keer ging Helsen mee met de film-crew van het Tv-programma Peking Express waarin de deelnemers een helse tocht moeten afleggen van China naar India, maar waarbij onderweg ook nog even Nepal wordt meegepikt. De auteur beschrijft op uitvoerige wijze de gebieden waar de deelnemers doorheen trekken, waarbij hij op zeer vermakelijke wijze zijn ontmoetingen met de plaatselijke bevolking verhaalt.

De opbouw van het boek is bijzonder: voor elk stuk van de route krijgt de lezer eerst een flink stuk tekst voorgeschoteld, waarna er steeds een groot aantal pagina's met schitterende foto's volgen. Op die manier kun je eerst helemaal 'wegdromen' bij de gedachte aan onder andere gebraden hondenvlees, vrouwen gekleed als prinsessen en stampvolle treinen in India, om ze vervolgens op de foto's te bekijken. Een leuke opbouw, omdat het aanzet tot heen en weer geblader in het boek en je daardoor steeds meer wilt lezen.

Al met al is dit boek opnieuw een 'echte' Marc Helsen uitgave, want opnieuw weet hij op een bijzonder heldere manier een idee te geven van wat er leeft aan de andere kant van de wereld. Geen wonder dat de programmamakers Helsen hebben gevraagd om mee te reizen. Op die manier kunnen de deelnemers van het programma ook nog nalezen waar ze allemaal geweest zijn en wat ze in hun haast gemist hebben...

Over de auteur
Als journalist verbonden aan Het Nieuwsblad maakte Marc Helsen verschillende reizen. Tijdens zijn reizen laat hij de lezer kennis maken met de plaatselijke cultuur en gewoonten, echter niet zonder hier en daar zijn eigen commentaar en mening daarbij prijs te geven. Wellicht dat juist daardoor het lezen van zijn boeken zo interessant is.

Over Uitgeverij Lannoo
Uitgeverij Lannoo is in Nederland vooral bekend om diens 'Dicht-Bij-Huis'-serie, routegidsen met allemaal eenzelfde soort structuur en daardoor makkelijk te doorgronden voor de gebruiker. Ook de Trotter-serie is een uitgave van Lannoo. In België kent men Lannoo als distributeur van onder andere de Lonely Planet Gidsen en de boeken van de ANWB. Daarnaast geeft Lannoo ook boeken uit over onder andere kunst, gezondheid, lifestyle en geschiedenis.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'In het spoor van Peking Express' van Marc Helsen.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Bayerische Hausberge (Heinrich Bauregger)
Het Weer (Wat&Hoe praktisch) (Friederike Vogel)
Goedkoop overnachten Nederland (ANWB)
Let my people go surfing (Yvon Chouinard)
Wereldwijzer China (Eugene Law)
Hoge bergen, diepe dalen (Hans Kammerlander)
De gouden capuchon (Frank van Rijn)
Wandelen met kinderen in de Ardennen (Julien van Remoortere)
Cotswold Way (Tricia en Bob Hayne)
Campinggids Europa 2006 (Alan Rogers)
De naakte berg (Reinhold Messner)
Jura (ANWB Actief) (Bert Hiddema)
Noord Brabant (Wat&Hoe reisgids) (Ingeborg Schuitemaker)
ANWB/VVV Wandelgids Veluwe (Michiel Hegener e.a.)
Hiking in the Rocky Mountains (Lonely Planet)
Costa Brava, Catalunya East - Pyrenees to Barcelona (Roger Büdeler)
Top-Inspiratie (Levenslessen van een bergbeklimmer) (Katja Staartjes)
Handboek Survivaltechnieken (Alexander Stilwell)
Bed & Breakfast Nederland (ANWB)
Handboek reizen met de hond (Pythia Dekker en Liesbeth van Weelden)
Mijn Pyreneeën (Ton Joosten)
ANWB Wandelgids Stadswandelingen (ANWB)
Tramping in New Zealand (Lonely Planet)
Zomer Zin. Verhalen voor in de strandstoel (Désanne van Brederode e.a.)
Switzerland (Lonely Planet)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 01-08-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]