foto

Via Ferrata / Klettersteigen

Via ferrata, of ook wel klettersteigen genoemd, heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Dit klauteren langs kabels, metalen pinnen en stalen ladders is inmiddels razend populair geworden. In deze special aandacht voor:

WAARSCHUWING: Check je via ferrata set!

De UIAA roept iedereen wereldwijd op om voor de zekerheid de website van de maker van je via ferrata set nog maar eens te raadplegen. In de afgelopen weken/maanden zijn er enkele recalls geweest van VF-materiaal, mede ingegeven door een dodelijk ongeluk. Zie het bericht op hun site check daarna voor de zekerheid of jouw vf-set wel veilig is.

Overigens kun je op de site van de UIAA ook de database met recalls raadplegen.

Via Ferrata / Klettersteig fotoalbum

Via Ferrata / Klettersteig fotoalbum

Voor deze special is een apart foto-album aangemaakt waarin bezoekers van de site vrij zijn om hun foto's met betrekking tot via ferrata/klettersteigen te delen.

Materiaalbesprekingen m.b.t. via ferrata / klettersteigen

Materiaalbesprekingen m.b.t. via ferrata / klettersteigen

Reis- en routeverslagen met daarin via ferrata / klettersteigen

Reis- en routeverslagen met daarin via ferrata / klettersteigen

Boeken over via ferrata en klettersteigen

Boeken over via ferrata en klettersteigen

In het Nederlands zijn er op dit moment twee interessante boeken. Het eerste is al geruime tijd op de markt, het tweede pas sinds begin dit jaar en is niet overal verkrijgbaar.

Daarnaast vroeg ik Reisboekhandel De Noorderzon om een kleine selectie interessante boeken met betrekking tot klettersteigen.


Op Klettersteigshop.nl vind je de nieuwste via ferrata materialen en belangrijke veiligheidsinformatie overzichtelijk bij elkaar.
Profiteer nu van 5% extra kassakorting met kadobon code ‘hiking-site05’.
Klettersteigshop berekent geen verzendkosten en levert snel: op werkdagen voor 22.00 besteld = de volgende dag in huis. Klettersteigshop is een initiatief van de Klimwinkel-organisatie, waar ook Klimwinkel.nl en Bergsportwinkel.nl deel van uitmaken.
KLettersteigshop.nl
(deze actie geldt t/m 31 juli 2012)

Eerder verschenen thema-artikelen over via ferrata / klettersteigen

Iets aan te vullen?

Deze special kan natuurlijk altijd aangevuld worden. Zo kun je jouw foto's uploaden in het foto-album, maar ook zijn besprekingen van materialen, routes en boeken van harte welkom! Mail ze gewoon even aan me door: webmaster@hiking-site.nl.


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 06-06-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }