Hoi,
als alles goed gaat loop ik in 2022 de PCT met mijn dochter. Ik ben op zoek naar een goede uitrusting qua koken voor ons tweeën. We zullen deels uit zakjes eten maar toch ook deels 'echt koken'.
Afgelopen zomer ben ik van Hendaye naar Banyuls gelopen, door de Pyreneeën dus. Mijn brander: BRS 3000T (25 gram). Pannetje: Evernew UL Pasta Pot M (1 liter, 116 gram).
Als ik echt kookte gebruikte ik het pannetje eerst om water te koken voor de pasta of couscous, die ik dan liet garen in de cozy + donsjas. De gare pasta of couscous deed ik over in mijn plastic backpackmok van GSI (ca 50 gram) en dan gebruikte ik het pannetje om de overige ingrediënten klaar te maken. Vervolgens de pasta of couscous terug in de pan, en ik at uit de pan.
Het grote voordeel van deze setup was het gewicht. Het nadeel, 1. water koken duurde erg lang, 2. bakken ging in het titanium pannetje niet echt fijn, was moeilijk te regelen, de pan werd in het midden super snel heet.
Maar nu voor 2.
Om een kortere kooktijd te krijgen lijkt zo'n HX (heat exchanger) pan me wel wat - daar zou dan de pasta oid in kunnen. Een deksel met tuit/gaatjes om af te gieten is een vereiste.
Hoe groot zou die pan moeten zijn, voor 2? Mengen hoeft er niet per se in te kunnen, we hebben vooralsnog ieder zo'n mok bij ons.
Welke HX pan werkt met de BRS 3000T brander? Of moet er dan sowieso een andere brander komen?
In een tweede, kleiner pannetje kan dan de vlees(vervanger) / saus / groenten.
Mijn Evernew pannetje zou kunnen maar vond ik juist voor dit gebruik niet zo fijn. Ik zag een windscherm met bake & simmer plaatje van Ocelot (flatcatgear), maar daarvoor is mijn Evernew pannetje te groot.
Wie heeft goede raad?
Mieke
als alles goed gaat loop ik in 2022 de PCT met mijn dochter. Ik ben op zoek naar een goede uitrusting qua koken voor ons tweeën. We zullen deels uit zakjes eten maar toch ook deels 'echt koken'.
Afgelopen zomer ben ik van Hendaye naar Banyuls gelopen, door de Pyreneeën dus. Mijn brander: BRS 3000T (25 gram). Pannetje: Evernew UL Pasta Pot M (1 liter, 116 gram).
Als ik echt kookte gebruikte ik het pannetje eerst om water te koken voor de pasta of couscous, die ik dan liet garen in de cozy + donsjas. De gare pasta of couscous deed ik over in mijn plastic backpackmok van GSI (ca 50 gram) en dan gebruikte ik het pannetje om de overige ingrediënten klaar te maken. Vervolgens de pasta of couscous terug in de pan, en ik at uit de pan.
Het grote voordeel van deze setup was het gewicht. Het nadeel, 1. water koken duurde erg lang, 2. bakken ging in het titanium pannetje niet echt fijn, was moeilijk te regelen, de pan werd in het midden super snel heet.
Maar nu voor 2.
Om een kortere kooktijd te krijgen lijkt zo'n HX (heat exchanger) pan me wel wat - daar zou dan de pasta oid in kunnen. Een deksel met tuit/gaatjes om af te gieten is een vereiste.
Hoe groot zou die pan moeten zijn, voor 2? Mengen hoeft er niet per se in te kunnen, we hebben vooralsnog ieder zo'n mok bij ons.
Welke HX pan werkt met de BRS 3000T brander? Of moet er dan sowieso een andere brander komen?
In een tweede, kleiner pannetje kan dan de vlees(vervanger) / saus / groenten.
Mijn Evernew pannetje zou kunnen maar vond ik juist voor dit gebruik niet zo fijn. Ik zag een windscherm met bake & simmer plaatje van Ocelot (flatcatgear), maar daarvoor is mijn Evernew pannetje te groot.
Wie heeft goede raad?
Mieke