Herbert Mayr: Allgšuer Wanderberge
ISBN: 3763330186
174 pagina's
Uitgeverij: Bergverlag Rother
Importeur: Nilsson & Lamm

Bestel dit boek bij:


Affiliate-links:


Dezwerver.nl

Allgšuer Wanderberge
Herbert Mayr

De Allgäuer Alpen zijn zo'n beetje de eerste Alpen die je tegenkomt als je de auto zou nemen richting de hogere Alpenpieken. Ten westen van de Bodenzee en iets ten Zuidoosten van München ligt dit redelijk kleine, maar o zo mooie wandelgebied. En dat het zo mooi is bewijst ook Mayr met de schitterende foto's die hij in dit boekwerk plaatste.

Het boek beschrijft het gebied in 50 wandeltochten. Genoeg keus dus om een lange vakantie bezig te zijn met klauteren, struinen en gewoon genieten in de Alpenweiden. En om dat kiezen makkelijk te maken is er voorin het boek een flapkaart met een overzicht van alle routes opgenomen. Van elk stata duidelijk aangegeven hoe lang hij is, wat je kunt verwachten en hoe zwaar hij is. Maar ook bijvoorbeeld of de tocht geschikt is voor kinderen en hoeveel hoogtemeters er moeten worden gemaakt.

Uiteraard staat ook bij elke tocht zelf uitgebreidere informatie, inclusief een kaartje van de route. De foto's helpen je een goed idee te geven van de omgeving. En da's maar goed ook, want om een route te kunnen volgen moet je behoorlijk geconcentreerd lezen. Elke route wordt namelijk in volledige zinnen en paragrafen beschreven, zodat je al snel kwijtraakt waar je ook alweer aan het lezen was als je even van de omgeving geniet. Een goede voorbereiding van de tocht is dus noodzakelijk, iets dat het praktisch nut van het boek zelf wellicht een beetje teniet doet.

Op de site van Bergverlag Rother zelf is een overzichtskaart van de route te bekijken en tevens de uitgebreide inhoud met een voorbeeldroute.

Over de auteur
Hoewel dit boek het eerste wandelboek is die Mayr voor Rother schrijft is het zeker niet het begin van zijn carrière. Zo maakte hij immers al meerdere gidsen over hetzelfde gebied en stelde hij veel verschillende CDROMs samen over wandelen en mountainbiken in Allgäuer Alpen.

Over Bergverlag Rother
Voor een ieder die weleens in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk heeft gewandeld is een introductie van Rother niet nodig. Deze Duitse uitgever is immers dé uitgever als het gaat om gidsen, kaarten en CDROMs van de Alpen en omgeving.

Over Nilsson & Lamm
Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Allgšuer Wanderberge' van Herbert Mayr.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Wandel weg in Nederland (deel 2) (Haro Hielkema)
De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 1) (Ton Joosten)
Wereldwijzer RoemeniŽ (Joost Kingma)
TsjechiŽ/Slowakije (Trotter-gids)
De Groote Zijderoute (Marc Helsen)
Swahili voor beginners (Peter Moore)
No shitting in the toilet (Peter Moore)
Nordic Walking Pocket Guide (Margit Heitlager)
Barcelona, de grote verleidster (Robert Hughes)
Wandelgids La Palma (Susanne Lipps)
Met uitzicht op de Mont Blanc (Noes Lautier en Robert Weijdert)
De meest onvergetelijke reiservaringen (Steve Watkins en Clare Jones)
Moveable Feasts (Amy-Jane Beer en Roy Halpin)
Adventure Britain (Demi Taylor)
De Complete Fotogids (Bob Martin ea.)
Topografische Atlas BelgiŽ (Nationaal Geografisch Instituut)
Wandelboek Hoge Venen (Julien van Remoortere)
De naakte berg (Reinhold Messner)
ItaliŽ (Wat&Hoe reisgids) (Sally Roy ea.)
Wildlife wandelingen in Nederland (Marja Kerst, e.a.)
California Hiking (Tom Stienstra en Ann Marie Brown)
Te voet naar Santiago de Compostella (De kustroute) (Paco Nadal)
Cycling Australia (Lonely Planet)
Knipoog van het Nijlpaard (Frank van Rijn)
Tour of the Matterhorn (Hilary Sharp)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-07-2018

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]