Walter Mair: Glockner-Region
ISBN: 3763343172
174 pagina's
Uitgeverij: Bergverlag Rother
Importeur: Nilsson & LammAffiliate-links:


Glockner-Region
Walter Mair

In deze gids vind je 50 wandelroutes in de omgeving van de Großglockner, met zijn 3798 meter ook wel 'der Tauernkönig' genoemd. Hoewel deze 'omgeving' wel ruim gezien dient te worden, want de Großglockner zelf bevindt zich in het uiterste noordwestelijke puntje van de beschreven route: ook de Kreuzeckgruppe tussen Lienz en Spittal komt nog ruim aan bod.

Na een korte inleiding over wandelen in de bergen in het algemeen en vervolgens wandelen in specifiek de Glockner-regio geeft de auteur een overzicht van de verschillende 'talorten': de dorpjes die in de dalen van de verschillende bergwandelroutes liggen. Erg handig aan dit overzicht zijn de adressen van de plaatselijke toeristenbureaus en de uitleg van de mogelijke verbindingen met openbaar vervoer. Dat in de beschrijvingen van de dorpen ook de lokale bezienswaardigheden aan bod komen spreekt voor zich.

De routebeschrijvingen zelf zijn steeds beknopt, maar voldoende. Aan de kleur van het nummer is de zwaarte af te zien (blauw, rood of zwart) en onder de titel is direct een beschrijving van de route in één zin te vinden. Vervolgens standaard praktische informatie zoals onder andere startpunt, tijdsduur, hoogteverschil en nabijgelegen dorp in het dal.

In de beschrijvingen zelf zijn de bijzondere plaatsen en/of bezienswaardigheden steeds vetgedrukt, waardoor deze snel kunnen worden gevonden. Ook zijn deze opgenomen in de index achterin de kleine gids. De kaartjes zijn van voldoende kwaliteit om de route te kunnen plaatsen, maar zeker niet genoeg om dienst te doen als wandelkaart. Daarvoor dienen topografische kaarten te worden aangeschaft.

Zoals we gewend zijn van Rother zijn de beschrijvingen wel voorzien van meer dan genoeg prachtige kleurenfoto's: de perfecte manier om de sfeer van de route alvast een beetje te proeven.

Over Bergverlag Rother
Voor een ieder die weleens in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk heeft gewandeld is een introductie van Rother niet nodig. Deze Duitse uitgever is immers dé uitgever als het gaat om gidsen, kaarten en CDROMs van de Alpen en omgeving.

Over Nilsson & Lamm
Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Glockner-Region' van Walter Mair.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
ANWB/VVV Wandelgids Veluwe (Michiel Hegener e.a.)
IJsland (Ger Meesters)
d3Zusjes (Ina Enssr)
Voettochten door Nepal (Hans de Clercq en Mirjam Letsch)
Shorter Walks in the Dolomites (Gillian Price)
Noord-Italiaans merengebied (Elmar Compact gidsen) (Elio Pelzers)
The John Muir Trail (Alan Castle)
Digital photography outdoors (James Martin)
Noord-Engeland (De 99 favoriete plekken van Dirk Musschoot) (Dirk Musschoot)
Chamonix - Mont-Blanc Walking Guide (Martin Collins)
Succesvol fotograferen (Tom Ang)
Phaic Tan (Santo Cilauro, Tom Gleisner en Rob Sitch)
Tour of the Matterhorn (Hilary Sharp)
Tramping in New Zealand (Lonely Planet)
Mijn PyreneeŽn (Ton Joosten)
Groot wandelboek Ardennen (Julien van Remoortere)
Met uitzicht op de Mont Blanc (Noes Lautier en Robert Weijdert)
Wandelgids Schotland (Matthias Eickhoff)
Wandelen in Nieuw-Zeeland (Zuidereiland) (Hans Wismeijer en Marijke Sarneel)
Bed & Breakfast in Nederland (Hanny Arens)
Allgšuer Wanderberge (Herbert Mayr)
Anekdoten vom Berg (Pit Schubert)
Het Weer (Wat&Hoe praktisch) (Friederike Vogel)
Wandelen op Corfu (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
123 Natuurgids Paddenstoelen (Ewald Gerhardt)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 17-04-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]