foto In het schrijfblok komt telkens een nieuw (reis)verhaal over de belevenissen van bezoekers van de site. Ook jij kunt jouw verhaal insturen voor publicatie.

"Rust"

Na een paar uur lopen, maak ik mijn tas snel open om lekker bakkie koffie te zetten. Toen pas kwam ik er achter. Bloed!

Na 's goed kijken kom ik er achter dat het van mijn handen afkomstig is.
Ik begin is na te denken over wat ik allemaal heb gedaan.

Pas na een tijdje begrijp ik wat er aan de hand is. Op een pad waar normaal een beekje langsloopt en die nu het pad heeft veranderd in een ijsbaan. Al dit omdat moedertje natuur de temperatuur tot onder het vriespunt heeft gebracht daarom heb ik denk ik te veel steun gezocht aan obstakels naast het pad ''Stom''. Weer wat geleerd. Handschoenen!

Ondertussen gaat er sneeuw mijn pannetje in. Weer verbaasd over het beetje water wat er uit die hoop te voorschijn komt, probeer ik mijn handen schoon te maken met het al lauwe water.

Na lekker van mijn bakkie koffie te hebben genoten en mijn handen te hebben ingesmeerd met grafietzalf (voor mijn gevoel de quiq en brite van de zalfjes) loop ik weer verder. Nadenkend over mijn opmerking thuis waar die tas nog zo zwaar was! Terwijl ik nu totaal geen last van die tas heb.

Terwijl de zon ondergaat geniet ik voor mijn tent van een bord aan elkaar gekleefde rijst met iets wat kip wordt genoemd. Toen ik dat op had en keurig een stukje wc papier over het bordje en pannetje heen gehaald en weer in mijn tent gelegd,waarna ik me weer verbaas over hoe makkelijk het is om met een blokje Esbit en wat nat hout een knap vuurtje te stoken. Terwijl ik voor dat vuurtje in de koude sneeuw neerstreek.

Nu maar hopen dat die broek echt water dicht is!

Terwijl ik daar zit staar ik een beetje doelloos naar het vuur. En begin na te denken over vakantie.

Vakantie is toch bedoeld om uit te rusten??

Vrienden van mij vinden het heerlijk om naar b.v. Spanje te gaan, aan de kust en zich tot diep in de vroege uurtje te bezatten.

Is dat rust??

Hier waar ik nu zit geeft pas een rust: een beetje van de natuur genieten en lekker aan helemaal niets denken.

"Tenminste" Geestelijke rust. Je lichaam krijgt het toch wel erg zwaar te verduren. Maar dat is juist het lekkere van deze hobby/sport, Je grenzen verleggen.

Niels Buijtendijk


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 22-02-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }