Home » Thema-artikelen » Andorra » Overnachten onder duizenden sterren in Andorra

Overnachten onder duizenden sterren in Andorra

Na een lange dag hiken door de bergen is er niets zo lekker als je lichaam goed te rusten kunnen leggen. En of dat nu in een hooggelegen berghut is tussen andere buitensporters of juist in de luxe van een berghotel of 'glampend 'in een tent op de camping: in Andorra ben je verzekerd van een goede nachtrust onder duizenden sterren.

Overnachten onder duizenden sterren in Andorra

Direct in de natuur: slapen in een berghut

Hoog in de bergen kun je na een dag wandelen heerlijk bijkomen in alle rust van een berghut. Andorra kent zo'n 30 berghutten verspreid over het land, waarvan er vier de extra services bieden van een bemande berghut. Neem je zelf je brander en slaapzak mee, dan heb je natuurlijk genoeg aan de meer Spartaanse onderkomens die speciaal voor dit doel in de bergen zijn gebouwd. Een dak boven je hoofd, een plek om te slapen en de nodig beschutting voor het geval het weer mocht omslaan. Berghutten zijn perfect om net even wat langer op hoogte en dus midden in de natuur te verblijven. En de grote kans dat je in de ochtend wakker wordt met berggeiten in de directe omgeving van de hut is natuurlijk een erg mooie bonus.

Overnachten onder duizenden sterren in Andorra

De vier luxere berghutten - Comapedrosa, Juclà, Illa en Borda de Sorteny - worden bemand en bieden ook diverse services. Denk daarbij niet alleen aan een warme douche, maar bijvoorbeeld ook extra's als een heerlijke avondmaaltijd, een stevig ontbijt en warme dekens. Hierdoor zijn deze hutten meer geschikt voor mensen die met een iets kleinere rugzak op pad gaan of zij die juist op zoek naar een beetje luxe om bij te komen van de zware dagtocht die ze achter de rug hebben. Deze hutten zijn ook prima geschikt om met het hele gezin te bezoeken, juist ook omdat ze vaak enkele bordspelletjes in huis hebben om de kinderen (en natuurlijk volwassenen) te vermaken.

Overnachten onder duizenden sterren in Andorra

Kamperen met extra luxe: glamping

Hou je van kamperen, maar dan wel met de nodige luxe? Dan is glamping het nieuwe kamperen dat je zeker moet uitproberen in Andorra. Zo kun je het hart van het Ordino-bos terecht om je te baden in de luxe van de tenten van Sedornet. Of misschien is het woord tent wel niet de beste manier om deze kleine oases van luxe en rust te benoemen. Stuk voor stuk zijn ze namelijk uitgerust met de luxe van een zeer comfortabel bed, een warm dekbed en een klein terras om in de luie stoelen even helemaal weg te dromen.

Overnachten onder duizenden sterren in Andorra

De katoenen tenten zorgen voor een aangenaam klimaat en hun verlichting geeft deze plek in de avonduren een speciale rustgevende ambiance. Helemaal luxe wordt het als je kiest voor de tenten die zijn voorzien van een pellet-kachel om voor extra warmte te zoeken als de temperaturen dalen. De welkomst-mand met lokale producten zorgt ervoor dat je je direct helemaal thuis voelt in deze luxe tenten. Met het risico uiteraard dat je aan het eind van de vakantie helemaal niet meer weg wilt!

Overnachten onder duizenden sterren in Andorra

Romantische en avontuurlijke cabins hoog in de bergen

Hou je van de luxe van glamping, maar heb je liever een iets steviger dak boven je hoofd dan een tent? Dan bieden de romantische en avontuurlijke cabins van Epic Andorra de perfecte overnachtingsplek. Deze cabins zijn gelegen in het bekende skiresort Grandvalira en dus ook prima geschikt als accommodatie tijdens je wintersportvakantie. Aan de gasten worden verschillende services aangeboden, waaronder natuurlijk een bijzonder en overheerlijk ontbijt en diner, maar bijvoorbeeld ook tochten onder begeleiding van een gids of transfer direct tot aan de deur van de cabin.

De cabins zijn als het ware moderne blokhutten, elk met hun eigen toegang en afgezonderd gelegen voor alle privacy en rust die je je tijdens een vakantie kunt wensen. Met een mok warme koffie in de hand kijk je over de bergen naar de vallende sterren, terwijl je geniet van de stilte om je heen. De combinatie van dichtbij de skipiste overnachten en toch alle rust voor jezelf hebben maakt deze cabins zo 'epic' in Andorra.

Overnachten onder duizenden sterren in Andorra

Gastvrijheid in traditionele stijl: vakantiehuizen in de natuur

Een goede middenweg tussen cabins en hotels zijn de vele traditionele vakantiehuizen die Andorra te bieden heeft. Vaak gelegen midden in de natuur of juist de kleine bergdorpjes bieden vakantiehuizen je de perfecte manier om kennis te maken met de traditionele manier van leven. Lokale decoratie, een open haard, een eigen tuin en verschillende slaapkamers om alle leden van het gezin hun eigen plekje te geven.

Bijkomend voordeel van een vakantiehuis is vaak ook het feit dat ze zijn uitgerust met een eigen keuken. Daardoor kun je naar eigen smaak koken en eten op het moment dat het jou uitkomt. Maar natuurlijk kun je ook altijd kiezen voor één van de vele lokale restaurants uit de directe omgeving om je te laten verrassen door de lokale gastronomie.

Meer informatie kun je vinden op visitandorra.com en de sociale netwerken @andorraworld.