Vuurwerkvrije jaarwisseling


Iemand een suggestie voor een vuurwerkvrije camping om de jaarwisseling te vieren? En wie wil er mee?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Iemand een suggestie voor een vuurwerkvrije camping om de jaarwisseling te vieren? En wie wil er mee?
Hoi, kijk eens op forum van de Rugzaklopers.nl daar wordt gesproken over kamperen met de jaarwisseling, grt
ps uit eigen ervaring, heel veel (vuurwerkvrije) campings zijn al volgeboekt…
 
  • Leuk
Waarderingen: hyz
Ik vlucht al jaren met onze hond de grens over naar Duitsland; dit jaar naar het Teutoburger wald. In Duitsland steekt men wel vuurwerk af maar eigenlijk alleen tussen 12 en 1 uur met oudjaar. Als je daar een camping zoekt die wat verder weg is van de woonkernen dan zal je weinig last van vuurwerk hebben
 
In Nederland mag de camping dan wel vuurwerkvrij zijn maar vaak wordt in de buurt alsnog vrolijk geknald. Nederland is wat dat betreft te klein
 
Vorig oudjaar kampeerde ik op een kampeerterrein ten zuiden van mijn stad. De bastonen van de knallen uit de hele omgeving gingen dwars door het bos. Het was net een oorlogsgebied. Dus je moet echt wel ergens ver weg kamperen.
 
Ik was daar al een beetje bang voor. Dld vind ik voor één nacht te ver weg. Ik kan het forum van de rzl niet zien trouwens.
 

De meest afgelegen camping van het hart van het dorp is op zo'n 2,5 km, dus geheel knalvrij zal het niet zijn denk ik
 
Ff voor de beeldvorming met oud en nieuw zijn de Vlagberg, Borger en Drie vol! Ik sta lekker op een camping waar hooguit een paar caravans en campers erbij komen en voor de rest is de camping voor ons zelf. lekker puh!
 

De meest afgelegen camping van het hart van het dorp is op zo'n 2,5 km, dus geheel knalvrij zal het niet zijn denk ik

Het hele Waddengebied is volgens mij ook stiltegebied, dus daar moet je toch ook wel meer rustige plekjes kunnen vinden. Ik moet er eigenlijk niet aan denken om met Oud en Nieuw ergens in een tent te gaan zitten. Liever achter een deur en zo, stevig.

Ik las ergens dat omdat Oud en Nieuw op een Zondag valt, in Christelijke gemeenten daar festiviteiten naar de Zaterdag mochten worden verplaatst. Dus een camping ergens bij de Biblebelt zou ook goed kunnen dit jaar.

Er is best wel veel stiltegbied ook bij de Randstad maar als je daar ook wil camperen wordt het wel wat uitzoeken nog? Hier is wat informatie met kaart: https://www.atlasleefomgeving.nl/stiltegebieden
 
Misschien beetje late reactie Weet niet waarmee je gaat kamperen. Maar ik denk oa aan camping Het Bos roept bij Den Oever, misschien wel veel water nu. Wel veel slechtweer voorzieningen en gezellig kampvuur plek en een kas met houtkachel
Of Camping Veenkuil mooie plekken en een overdekte kampvuurplaats.

Mvg,
Frank
 
Uiteindelijk zat ik lekker een avondje op de bank met een rugblessure en corona. Wel lekker genoten van de oudejaars conference.
Voor volgend jaar zou ik nog graag willen weten wat de vuurwerkvrije ervaringen van iedereen waren.
 
Ik ben net terug uit het Teutoburger Wald. Een redelijk rustige jaarwisseling gehad; alleen tussen 12 en 1 in de verte wat knallen gehoord. Ik zat wel in een huisje, niet op een camping.

Nu weer terug op 1 januari in Moordrecht en het lijkt wel een oorlogsgebied buiten. De hond zit te trillen onder de bank.
 
Ik ben uiteindelijk bij familie op bezoek gegaan (incl. logeren). (Naar verwachting) was het daar 's nachts rustiger dan thuis.
Iedereen wel bedankt voor de suggesties.
 
Happy Newyear :)
We zijn nog in Frankrijk, net over de grens in l'Oise. Hier wordt buiten de steden geen vuurwerk afgestoken, alleen jagers knallen (en dat zelfs dit jaar niet). We zorgen dat we voor de 28ste (als het vuurwerk officieel over de toonbank mag) uit NL wegzijn en komen pas de 3de weer terug. Ook hier een bange en een steeds bangere hond, dus kiezen we al jaren voor een buitenlandse jaarwisseling.
 
Camping was vuurwerkvrij maar de nabije boerderijen hadden wel een aardige pakketten ingekocht. In de verte ontplofte Valkenswaard. Borkel was relatief rustig ten opzichte van dat verderweg gelegen geweld. Maar belangrijker in die 2 weken met vele regenbuien is het veld geen modderboel geworden. Ronduit wonderbaarlijke zandgrond! We stonden overigens nabij de laatste lustrumplek.
 
Ik zat, zoals gebruikelijk, in het diepe ZW van Sardinie (leuk avontuur trouwens om daar eens met de EV naar toe te rijden) en hebben de jaarwisseling in Assemini doorgebracht vlak bij de hoofdstad Cagliari. En voor Italiaans begrippen gingen ze in Assemini best los met het vuurwerk. Wat ik persoonlijk toch wel leuk vind. In Sant'Antioco, waar mijn vrouw vandaan komt, is er met de jaarwisseling hier en daar een verdwaalde vuurpijl en dat is het wel dan en dat vind ik dan weer een beetje een teleurstelling.
Ik vind de twee dagen oorlogszone zoals men de jaarwisseling in Nederland (of Napels) viert ook niet fijn, maar twee verdwaalde vuurpijlen is het ook niet helemaal.
In Assemini was het een kwartier lang gewoon leuk vuurwerk en daarna was het ook weer stil en rustig en dat vond ik, persoonlijk, een prima manier om het nieuwe jaar in te luiden.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan