Ervaring met de Laufbursche huckePACK?

Hallo allemaal,

Is er iemand die ervaring heeft met de Laufbursche huckePACK (L) ?
Ik twijfel tussen de ULA Ohm 2 en eerstgenoemde rugzak.
Over de ULA Ohm 2 heb ik al wat voorbij zien komen op deze site echter de Laufbursche lijkt wat onbesproken...
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Houlet,
Ik heb geen ervaring met de Laufbursche, wel enkele opmerkingen. Ik heb zelf een ULA Circuit en een Ohm geprobeerd van een forumgenoot. Doordat ik nu zie dat de Laufbursche Huckepacken een dunne airbeam gebruikt wordt het interessant.
Eerst de feiten op een rijtje:
ULA Ohm 2.0:
Inhoud: 42 liter
Inhoud + buitenvakken: 63 liter
Max. gewicht: 14 kg
Rugpand: carbon boog+dun schuimrubber dacht ik
Gewicht: 880 gram

De Laufbursche Huckepacken(maat M):
Inhoud: 54 liter
Inhoud + buitenvakken: 65 liter
Max. gewicht 16 kg bij Airbeam.
Rugpand:Geen, optioneel schuimrubber en/of Airbeam
Gewicht: 525 gram, +95 gram voor airbeam, +38 gram voor schuimrubber.

Ik ben zelf erg sceptisch tegenover frameloze rugzakken aangezien het tegenstrijdig kan werken(comfort bij wandelen tegengaan door op de verkeerde plaatsten te bezuinigen). Daarom vindt ik dat een rugzak het laatste is waar je op moet bezuinigen qua gewicht. Dat gezegd te hebben draagt de Ohm onder de 10kg goed en heb ik geen ervaring met de Laufbursche.

De inhoud(63l+65l) + max gewicht(14+16kg) lijken gelijk te zijn en zijn dus inderdaad het vergelijken waard. Buitenzakken worden bij zulke UL zakken soms meegerekend en dat is link: niet elke zak is afsluitbaar. Daarnaast kunnen waterflessen uitsteken. Aangezien dit een persoonlijke vete is laat ik het even buiten beschouwing
De Huckepack lijkt totaal geen frame te hebben. De Ohm daarentegen heeft een carbon boog dat gewicht overbrengt naar de heupband.
De Huckepack werkt met een schuimrubberen matje(zelfde als Ohm?) en eventueel met een Airbeam. De airbeam lijk je echt nodig te hebben om het max. gewicht te behalen. De dikte is 1.7 cm en geeft daarmee duidelijk extra afstand tot de rug. Niet iedereen is het er mee eens maar ik vindt dat meer afstand je last zwaarder doet tellen(denk aan natuurkunde: gewichten, schommel). Als je het schuimrubber niet gebruikt heft het dit nadeel op: meer stijfheid van het frame zonder extra dikte! Interessant! (hypothetisch)
Wat mij verder opvalt zijn de schouderbanden. Deze zijn duidelijk breder dan de ULA.
De Huckepack heeft geen heupzakken, wel een topvak
Het hoofdvak van de Huckepack is groter dan de ULA.

Dankzij jouw post heb ik me iets meer verdiept in de nieuwe info die ik van de Huckepack heb gevonden. Ik ben er iets enthousiaster over geworden. Ik ben er echter niet over uit of ik de gok zou wagen om een rugzak van 525 gram(+95 gram airbeam) zou nemen.
 
Ik heb geen ervaring met beide rugzakken maar als er één ding is waarvan altijd wordt gezegd dat je moet passen voor aanschaf, dan is het wel de rugzak. Dat is mijn advies dan ook.

Verder volg ik dit topic ook even want het kan wel interessant worden.
 
Ik heb een oude Huckepack (2012), dus zonder het Airbeam systeem. Via internet gekocht, de maten klopten precies.

De rugzak is zeer goed gemaakt en afgewerkt en hoewel er geen frame in zit draagt hij erg comfortabel. Boven een kilo of tien-twaalf wordt het comfort wel minder. Ik heb een matje aan de voorkant zodat het wat steun heeft en lekker zit. Hij is goed waterdicht (maar nog geen plensbuien gehad), de zijvakken van mesh zijn handig en ruim en bovenaan zit een vakje met rits waar je kleine spullen in kwijt kunt. Na een dag of 20 tot 30 gedragen te hebben is er nog niets stuk of versleten. Ik heb eens een Ohm om gehad. De heupband van de Ohm zat wat lekkerder, verder vond ik de Huckepack beter zitten.

Ik ben erg blij met deze rugzak.

De nieuwe met een Airbeam voorin om steun te geven wordt op Duitse sites erg positief beoordeeld, vooral het draagcomfort. Zie

http://blog.fastpacking.de/wordpres...ecke-im-test-packsack-packraum-und-huckepack/

Ik vind hem wel duur (348 euro met airbeam, tegen 200 dollar=150 euro voor de Ohm), maar de kwaliteit is erg goed, dat mag je ook wel verwachten: de maker is een ultralight fanaat en ingenieur en Duitser bovendien.

Voor de goede orde: ik heb de rugzak zelf betaald (was toen 190 euro) en heb geen financieel belang hierbij. Ik ken de maker ook niet.
 
Laatst bewerkt:
Bedankt voor de berichten (en de link) tot nu toe... Ik weet dat je de UL rugtassen niet te zwaar kunt beladen (je loopt trouwens UL) maar ik ben wel benieuwd naar het volume van Loperd zijn Huckepack.
 
Laatst bewerkt:
Pantalaimon, bedankt voor je vergelijkingen.

Ik heb me aardig ingelezen op de ULA Ohm2. De ULA Circuit is me nog wat onbekend.

De heupzakken kunnen bij de Huckepack apart bijgekocht worden (= wel jammer voor die prijs zou je ze incl verwachten).

Het grotere binnenvolume (54 l) spreekt mij ook aan in vergelijking met de ULA. Gezien mijn lengte (1.90m) kom ik in aanmerking voor de L Huckepack.

Bredere schouderbanden lijke me wat comfortabeler bij meerdaagse tochten met meer gewicht.

Ik wacht nog even wat reacties af maar de kans is aardig groot dat ik de Huckepack bestel en ga uitproberen met een proefrondje in de buurt. ULA rugtassen zou ik via via nog kunnen uitproberen ter vergelijking.
 
Laatst bewerkt:
Op de website van Laufbursche staat over het volume het volgende:

Volumen:
- huckePACK L = Total: 70L
Korpus: 58L+ 12L Aussentaschen

Ik heb nog geen tekort aan ruimte gehad in mijn rugzak, ook niet tijdens winterkamperen. Ik weet het volume van mijn rugzak niet precies, ik vermoed hetzelfde als de nieuwe Huckepack.

Op het Duitse ultraleicht forum schrijft ene tumurbel dat er meer ruimte in de nieuwe Huckepack zit dan in zijn Ohm:

http://www.ultraleicht-trekking.com/forum/topic/1844-der-neue-huckepack-ist-bestellbar/

De maker van de Huckepack zit trouwens ook op dat forum.

Succes met je overwegingen!
 
Laatst bewerkt:
Gezien de prijs van de Laufbursche is het misschien ook nog een optie om naar HMG te kijken. De 3400 of 4400 series zou misschien een optie zijn.
Ik meen dat de polstering van banden relatief dik is en door het gebruik van CF het gewicht toch laag blijft. Even googelen voor wat recenties lukt je zelf wel ;)
 
Misschien interessant voor de grammenjagers die toch veel eten willen meenemen (veel eten is hoger gewicht en is een vorm van draagsysteem toch belangrijk): Unaweep van Paradox packs. Weegt rond de 1,13 kg in de lichtste uitvoering (o.a. cuben in verwerkt). Maar kan makkelijk meer dan 20kg in gegooid worden. Komt omdat de basis van het ontwerp een soort van extern UL draagframe is.

http://seekoutside.com/ultralight-backpacks/

Ik loop zelf met een Osprey Exos ook vanwege het feit dat ding nog een frame heeft. Maar deze rugzak houdt echt op met comfortabel zijn boven de 12 kg. De Unaweep, ongeveer gelijk in gewicht, komt door zijn ' extern' draagframe veel verder.
 
ervaring laufbursche

Alhoewel ik zelf geen Laufbursche rugzak heb, slechts een eige maaksel, waren er vorig jaar tijdens de Coast to Coast Zweden 5 mensen met Huckepacks en die waren er zeer tevreden over. Dit jaar was er zelfs een met de nieuwste 2014 Huckepack en ook hij was er zeer blij mee.
Marianne
 
@houtlet73

Ik heb de ULA ohm 2.0. Ik heb deze gekocht zonder hem te passen.(tja in Nederland hadden ze hem niet en als je lichter wilt qua pack moet je hem gewoon van ver laten komen en kun je hem dus sowiezo niet passen. Een gok ja, maar ik had van te voren genoeg goede dingen erover gelezen en mijn maat perfect opgemeten. Dit klopte allemaal en ik moet je zeggen. Het is een van de fijnste packs die ik ooit heb gehad. Ik heb zowel van de store waar ik hem kocht als van Chris van ULA een goede feedback gekregen m.b.t mijn vragen. de ULA ohm 2.0 loopt zeer comfortabel. Het is wel zo dat een ULrugzak het best tot zijn recht komt als je ook lightweight spullen erin doet, eigenlijk wordt je er gewoon toe gedwongen, omdat je spaarzaam met je ruimte moet omgaan.(los van dat, is het gewoon prettiger om light te lopen) anyways,
De ULA ohm 2.0 heeft een carbon frame wat de rugzak erg comfortabel en stevig maakt bij wat zwaardere bepakkingen. Ik loop zelf altijd met max 8 kg inclusief voedsel en water.
De heupband is misschien wel het meest fijne aan de hele rugzak. omdat die
perfect aasluit en prima op je heupen zit. De heupband is ook wat dikker en dat geeft een lekker veilig en comfi gevoel.Daarnaast erg fijne heuptasjes wat bij de Huckepack ontbreekt (moet je er los bijkopen). Daar kan erorm veel in qua snacks of kleine bezittingen.in eerste denk je; 'ach heuptasjes', maar je gaat dit echt super waarderen en achteraf merk je dat deze heuptasjes echt iets toevoegen op je trip. De rugzak zit tijdens de tochten perfect en schuift totaal niet. In de rugzak zit ook een schuimrubber pad die als rugpand dienst doet. Niet te dik, maar net genoeg steun voor je rug. Daarnast een heerlijk groot netzak op je rug waar heel veel in kan en onmisbaar is. Hij is volgens mij te koop voor 209 euro. Dus echt de overweging waard.
De huckepack wordt op dit moment NIET gemaakt in XL omdat de xl lengte van de airbeam ontbreekt aldus Mateusz van laufbursche. voor mensen boven de 1.85 is dat erg jammer.Ik ontdekte dat de ULA ohm 2.0 in L maat prima past bij mijn lengte van 1.92m
Maar nu de keus; Laufbursche of ULA. Ik ben van beiden fan. Beiden merken maken state of the art packs! inhouse gemaakte packs, en handgemaakt. Dus er wordt bij beiden merken zorg en aandacht besteed aan het gehele proces. Dat zie je terug in de packs. De prijs kan nog een ding zijn. Dan is ULA nog goedkoper en de heupband met de heuptasjes zit echt super comfortabel, maar qua gewicht is Laufbursche weer iets beter. Ik vind persoonlijk dat ULA erg goed is met aftersales en advies via de mail als je een vraag hebt, maar Laufbursche zal dat ongetwijfeld ook nastreven.
Als je dicht bij Keulen woont zou ik als ik jou was gewoon een keer naar Laufbursche rijden en eens in de winkel van Mateusz kijken en passen.
Of net als ik; de gok wagen en gewoon een pack, zei het de ULA of de Laufbursche bestellen via het internet. Meet echt goed je lengte op, zowel je rug als je heupmaat en stel jezelf goed de vraag waar je je toekomstige rugzak voor nodig hebt. De rugzakken vragen sowiezo een ULbackpacking style. als je zelf een normale hiker bent, met redelijk zware spullen, sla dan beiden packs over en kies voor een normale rugzak (die zwaarder gewicht kunnen dragen) of pas eerst even je gear aan alvorens over te stappen op een ULpack van bovengenoemde merken.;-)
 
Laatst bewerkt:
Nog meer rugzakken om uit te kiezen, geweldig! :D

Ik ben heel erg blij met de tips en adviezen die ik nu krijg!

Goed om van verschillende kanten door te krijgen dat de airbeam van de Huckepack goed bevalt! Dat is weer +1 punt voor de Huckepack.

Wess77: bedankt voor het delen van je ervaringen, vooral je opmerking over mensen groter dan 1.85 (Huckepack: - 1pnt).

Ik woon in het hoge Noorden en ben na jarenlang gesjouw met zware outdoorspullen het laatste jaar aan het investeren in UL spullen. Zo heb ik afgelopen zomer in Noorwegen genoten van een Trailstar (kon net met mijn lengte). Naast een lichtere rugzak ben ik mij ook aan het oriënteren op het gebied van een lichter slaapsysteem. Maar daar kom ik inmiddels aardig uit is is ook voer voor een ander draadje.

Op weg naar de "big 3"!
 
@houtlet73

In vorige posts vertel je dat je eventueel voor de huckepack L zou willen gaan, maar let goed op want deze loopt maar van rugmaat: huckePACK L = 49 - 57cm
ik ben zelf 1.92m en ik moet toch echt tussen de tussen de 58 en 62 hebben, dus check goed of een max 57 cm je wel goed zal passen omdat je met mij maar 2 cm scheelt want eigenlijk zou je dan een XL moeten hebben, maar die wordt dus niet gemaakt door Laufbursche (eerdere versies dus wel) of je moet natuurlijk genoeg hebben aan een L omdat je simpelweg een kortere rug hebt.;-)
Oja lees hier nog even review over; keith foskett en zijn ULA ohm 2.0 http://www.keithfoskett.com/ordering-humble-pie-the-ula-ohm-2-review/
wil even duidelijk melden dat ik geen belang heb in ULA, maar een beetje promotie omdat ik hem zelf heb is natuurlijk te snappen. Het is gewoon echt een geweldige pack waar je geen spijt van zult krijgen. Als je hem evt. wilt kopen heb ik nog wat goed adres voor je waar je hem met goede aftersales kan kopen
 
Laatst bewerkt:
@houlet73

Ik heb het nagekeken, ik heb een XL Huckepack (model 2012). Als je een PB stuurt kun je de rugzak misschien eens passen. Je zou Mateusz kunnen vragen om een oud model voor je te maken, dat wil hij vast wel en scheelt ook weer geld.

Ook even promotie van mijn kant voor mijn model rugzak: nagewogen weegt hij 426 gram dat is zo ongeveer de helft van de Ohm.

Succes maar weer met de beslissingen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan