foto

In de kijker: een overzicht voor 2002

In het jaar 2002 hebben er 11 verschillende producten in deze rubriek extra aandacht gekregen. Een overzicht van de producten die in het jaar 2002 in 'In de kijker' stonden:

Garmin NavTalk GSM
Het is niet alleen de combinatie van GSM/GPS die de NavTalk GSM tot een speciale ontvanger maakt. Het zijn juist de extra's die zijn ingebouwd die de ontvanger behoorlijk compleet maken. Wat te denken van de route-navigatie mogelijkheid die middels geluid aangeeft welke kant er op moet worden gegaan (als vervanger dus van een auto-navigatie-systeem). Of de downloadbare kaarten tot op straatniveau, zodat de ontvanger altijd up-to-date kan worden gehouden, waar je ook heen gaat. Voor dagjesmensen is er een nieuwe uitkomst: middels de GSM-module kunnen gegevens over plaatsen (Points of Interest) worden binnengehaald, welke direct door de GPS-module zijn te gebruiken.
Meer over de Garmin NavTalk GSM

Garmin NavTalk GSM
Julbo S-Cape

Julbo S-Cape
Hoewel de Alti-Chromic lenzen de S-Cape natuurlijk al uniek maken heeft deze zonnebril meer troeven: de kunststof sunstoppers aan de zijkant kun je namelijk makkelijk verwijderen (wel zo veilig bij bijvoorbeeld autorijden), de neusbrug is een zogenaamde 'Morpho Nose': een bijzondere naam voor een prettig (en stevig) zittende neusbrug die je bril ook op je neus houdt tijdens bijvoorbeeld hardlopen. Omdat de veren aan de achterkant van de bril alle kanten kunnen worden gebogen is de bril geschikt te maken voor alle 'hoofd-maten'. Zit hij te strak, dan kun je 'm zelf bijstellen.
Meer over de Julbo S-Cape

ChaiRB New Resort
Zoals de naam al doet denken is dit een vernieuwde versie van de 'oude' Resort. Bij dit nieuwe model is gekozen voor een comfortabelere stoel, ietwat zwaarder (3060 gram) dan de voorganger, maar nog steeds goed hanteerbaar als je met de auto naar een camping gaat om van daaruit daghikes te doen. Het comfortabele in de New Resort zit 'm vooral in het bredere zitvlak en de verstelbare rugleuning voor de onderrug. Zeker dit laatste zal door een vermoeide hiker zeer positief worden ervaren, omdat je lekker onderuit kunt zitten om bij te komen van een zware dag met de rugzak op de rug.
Meer over de ChaiRB New Resort

ChaiRB New Resort
Alpine Pro Jack van Lowe Alpine

Alpine Pro Jack van Lowe Alpine
Mocht je nog eens van plan zijn om een flinke tocht in de bergen te gaan doen waarbij je moet kunnen vertrouwen op je jack, dan is de Alpine Pro wellicht iets voor jou. Licht van gewicht (slechts 750 gram) en toch in staat om een flinke storm te doorstaan. Het jack is uitgevoerd in Triplepoint Ceramic en maakt gebruik van AIMMS en Dry Yarn technology voor de ideale afvoer van lichaamsvocht. Dit jack is niet alleen licht van gewicht maar tevens waterdicht en het bezit een hoog ademend vermogen.
Meer over de Alpine Pro Jack van Lowe Alpine

Trangia Stormcooker 25-4
Door zijn eenvoud is de Stormcooker te gebruiken door iedereen. Het enige waar je even aan moet wennen is het precies uitkienen van de hoeveelheid brandstof die je nodig denkt te hebben. Maar dat is een kwestie van proberen. De eenvoud zit 'm niet alleen in het gebruik, ook het onderhoud aan de brander is minimaal: je hoeft 'm namelijk niet of nauwelijks te onderhouden. Er zijn immers geen kleine onderdelen die gesmeerd of verschoond hoeven te worden. Het opzetten van de Trangia Stormcooker is eenvodig: uitpakken en de twee windschermdelen op elkaar draaien.
Meer over de Trangia Stormcooker 25-4

Trangia Stormcooker 25-4
Mammut New Wave

Mammut New Wave
Ook de beenlussen van deze gordel zijn voorzien van een 3D mesh zodat de gordel ten alle tijden comfotabel aanvoelt. Door de elastische binding aan de achterkant geven de beenlussen (daar waar nodig) mee, zodat ze goed blijven zitten tijdens het klimmen. Dit wordt nog eens versterkt door de wijze waarop de beenlussen gestikt zijn (in een Y-vorm). Door gebruik te maken van het 'loop-back'-systeem bij het vastzetten van de gordel ben je verzekerd van een stevige (en dus veilige) gordel die niet losser gaat zitten tijdens het klimmen. Precies op de plek waar de sluiting zit worden er twee lagen 3D-mesh over elkaar geschoven. Op die manier voel je dus tijdens een zittende houding niet direct het harde metaal in je buik steken.
Meer over de Mammut New Wave

Primus Omnifuel
De Omnifuel gaat net iets verder de multifuel: hij brandt op nagenoeg alle vloeistoffen die brandbaar zijn (van benzine en diesel tot white gas en kerosine, van de bekende butaan/propaan mix tot zo'n beetje een sterke wodka. Door de twee verschillende aansluitingen (één voor gas en één met pomp voor vloeistof) doet hij zijn naam dus eer aan. Nieuw aan de Omnifuel zijn verder onder andere de sudder-stand (voor het heel zacht laten branden), het leegbrand-systeem van de vloeistof-pomp (omdraaien van de fles zorgt dat de brandstog uit de slang volledig wordt opgebrand) en het handige multi-tool dat erbij geleverd wordt. Opbergen kan in een bijzonder handig ontworpen nylon/neopreen zakje dat is uitgerust met een extra binnenzakje voor de multitool en ander klein gereedschap.
Meer over de Primus Omnifuel

Primus Omnifuel
Rambler Explorer

Rambler Explorer
Licht-gewicht is de Rambler Explorer wellicht niet direct te noemen, maar dat hoeft ook niet want hij draagt zijn eigen gewicht op 4 stevige banden. De kar is uitgevoerd in geanodiseerd aluminium (frame) en roestvrijstaal (duwstangen en assen) en standaard voorzien van trommelremmen op de voorwielen. Hiermee is de Rambler Explorer veilig te bedienen en zelfs in een parkeerstand te zetten. Er is een groot aantal accessoires te verkrijgen bij de Rambler Explorer om hem helemaal aan te passen aan de eigen wensen. Zo zijn er verschillende soorten tassen (voortas met kaartenvak, middentassen, duwstangtassen, etc.), een kinderzitje voor de allerkleinsten, transporttassen en een duwstangen-set met eventueel extra remmen.
Meer over de Rambler Explorer

Exped Down Air Mattress
"Maar wat is er nou zo innovatief aan dit 'ligmatje'?", zul je je wellicht afvragen. Op het eerste gezicht lijkt het namelijk een gewoon strand-luchtbed, maar dan met twee schroef-ventielen. Als je echter goed naar de naam kijkt snap je al hoe het zit: dit matras is namelijk gevuld met dons! En door deze donsvulling is het isolerend vermogen van dit slaapmatje tot 3 maal hoger dan van een gangbaar slaapmatje met hetzelfde gewicht. En door de dikte ervan lig je ook nog eens comfortabeler dan op een standaard slaapmatje.
Meer over het Exped Down Air Mattress

Exped Down Air Mattress
Magellan SporTrak Pro

Magellan SporTrak Pro
Naast de gewone standaard-mogelijkheden die een GPS kan bieden heeft de SporTrak Pro ook enkele handigheden die je niet in elke ontvanger zult vinden. Zo is het interne geheugen van deze ontvanger maar liefst 9 Mb. Genoeg om een behoorlijke hoeveelheid informatie reeds standaard in de ontvanger te hebben (oa belangrijkste wegen, steden, vliegvelden, etc.). Dit geheugen wordt echter vergezeld van 23Mb aan extra ruimte voor het uploaden van extra informatie (bijvoorbeeld detail-kaarten van de MapSend-software). Ook handig is de mogelijkheid om gelopen tracks op te slaan als routes, zodat je ze nog makkelijker kunt delen met andere GPS-gebruikers.
Meer over de Magellan SporTrak Pro

Suunto X6HR
De X6HR is de uitgebreidere versie van X6, de versie zonder hartslagmonitor die al eerder in de winkel lag. Het unieke van de X6HR is het complete concept waarmee wordt gewerkt. Niet alleen heb je een horloge, maar tevens een hartslagmonitor om op de borst te dragen en een seriële kabel om het horloge aan de PC te koppelen. Hiervoor wordt tevens software geleverd om logbestanden te bewaren, te vergelijken en te printen: Suunto Activity Manager (kortweg: SAM). En om het geheel compleet te maken is er een speciale website gestart waarop je je eigen ervaringen, logbestanden en vragen kunt delen met andere sporters: Suuntosports.com.
Meer over de Suunto X6HR

Suunto X6HR

Hiking-site.nl op Twitter




Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }