Dit is de virtuele expositie van Twan van Bakel. Wil je meer foto's van Twan zien, bezoek dan zijn website.

'In augustus 2007 vertrok ik voor een internationale expeditie naar de 7027m hoge Spantik in Pakistan. Na bijna drie dagen hobbelen over de Karakorum Highway kwamen we aan bij het begin van de trek waar een klein leger van dragers al op ons stond te wachten. In drie dagen trokken we vervolgens door een prachtig landschap richting het basiskamp van de berg, het laatste gedeelte over de ruige Chogolungma gletsjer. Na twee dagen rust en acclimatisatie klommen we naar C1 op 5250m, vanwaar we een nog mooier uitzicht hadden op de gletsjer onder ons. Ook konden we vandaar de rest van de ruim 8 kilometerlange zuidoostgraat zien, waarlangs we omhoog zouden gaan richting top. Kamp 2 werd geplaatst op 5650 meter en het laatste kamp drie vond zijn plek in de sneeuw op 6250 meter. In acclimatisatiestappen klommen we langs deze graat omhoog tot we uiteindelijk fit en klaar waren in kamp 3 voor onze aanval naar de top. Om vier uur 's-nachts werd in het donker vertrokken en zeven uur later bereikte ik de top van deze geweldige berg. 7027 meter hoog! Een nieuw hoogterecord voor me en een nieuwe motivatie om opnieuw op expeditie te gaan en nieuwe hoogtes te bereiken. Deze zomer staat dus eerst de zuidwestgraat van de Elbrus (5642m) op het programma die ik zelfs tweemaal zal beklimmen (zie www.djorney.com), alvorens ik half september naar Nepal vertrek om een poging te wagen de hiking-site vlag naar 7126 meter te brengen, naar de top van de Himlung Himal.'
Twan van Bakel is naast actief reiziger/klimmer, eigenaar van Marabut (expeditie)tenten en biedt unieke avontuurlijke reizen aan met zijn reis organisatie Djørney True Adventure.

screensaver Download deze virtuele expositie als screensaver!


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 30-09-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]